OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hanhireseptejä
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
LohiArska
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Hei 2005
Viestejä: 21

LähetäLähetetty: 05.09.2005 10:44    Viestin aihe: Hanhireseptejä Vastaa lainaamalla viestiä

Nettihaku ei tuottanut tulosta, kun etsin mehukkaita reseptejä merihanhelle. Jos tiedät hyväksi havaitun reseptin, niin kuulisin siitä ilomielin!

Kiitos!

/Ari
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jari_issa
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 30 Elo 2005
Viestejä: 16
Paikkakunta: oulu

LähetäLähetetty: 07.09.2005 20:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainakin metsähanhelle tämä on ollut hyvä:

Keitä lintu tai laita uunissa valurautapadassa/suljetussa paistopussissa veden kanssa pienellä lämpötilalla n. 4 h. Ota lihat luista, pilko ja laita kattilaan. Lisää keittäessä/paistessa saatua lientä. Ota yksi tai kaksi mustapekkajuustoa ja murra sekaan. Lisää myös ruokakermaa tai vastaavaa vähärasvaisempaa ruoka cremeä purkki. Lämmitä jonkinaikaa siten että saat kastikkeen sekoitettua. Lisää suolaa maun mukaan. Muita mausteita et tarvitsekaan. Oikean makeaa puolukka- tai mustaviinimarja hillon ja pottumuusin kera.

Jos paistat hanhea niin varo kuivumista. Hanhea kun tulee paistaa melko kauan. Itse aina kynin hanhen (paitsi poikahanhet kun niissä ei ole rasvaa) ja paistan sen nahka päällä, niin tulee hieman mehukkaampi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 07.09.2005 21:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos tuo lontoo taittuu, niin reseptejä löytyy vaikka hurumykke. Googleta esimerkiksi goose recipe tai game meat. Osa niistä ulkomaanelävien hanhiresepteistä kuulostaa melko omituisilta, mutta seasta löytyy varmasti myös kokeilemisen arvoisia virityksiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Erasmus
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Syy 2005
Viestejä: 11

LähetäLähetetty: 11.10.2005 09:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsähanhi on aika kuivansorttiista ja isoluista tavaraa. Kuten tuossa yllä esitetiin, esikypsytetty (esim paistopussissa pekonin kanssa haudutettu ) hanhi kannattaa pilkkoa kastikkeseen, jotta liha saa mehevyyttä ja annostelu pöydässä on helppoa. Metsähanhi on aivan kuivuudeltaan ja sitkeydeltään aivan toista kuin sorsa tai kaupasta hankittu jouluhanhi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 11.10.2005 12:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erasmus kirjoitti:
Metsähanhi on aika kuivansorttiista ja isoluista tavaraa. Kuten tuossa yllä esitetiin, esikypsytetty (esim paistopussissa pekonin kanssa haudutettu ) hanhi kannattaa pilkkoa kastikkeseen, jotta liha saa mehevyyttä ja annostelu pöydässä on helppoa. Metsähanhi on aivan kuivuudeltaan ja sitkeydeltään aivan toista kuin sorsa tai kaupasta hankittu jouluhanhi.


Miksi haudutetaan pekonin kanssa ? Se ei mielestäni tee muuta kuin peitä sitä riistan makua, sittenhän on sama ostakaako kaupan jouluhanhea vai ampuuko "oikeita" Rolling Eyes . Noh, makunsa kullakin...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Erasmus
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Syy 2005
Viestejä: 11

LähetäLähetetty: 11.10.2005 13:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo pekoni oli väärä sana (pitäisi olla tarkempi). Tarkoitin tavallista raakaa siankylkeä, jolla pyritään estämään nyljetyn hanhen pinnan kuivuminen paistopussissa. Se ei mielestäni muuta linnun makua. Muuten, metsähanhi on melko mautonta ilman lisämaustamista. Sääli sanoa niin hienosta metsästyssaaliista mutta sorsa on monin verroin maukkaampaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nazi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hel 2005
Viestejä: 544
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 02.01.2006 17:18    Viestin aihe: erasmus puhuu !&%¤# Vastaa lainaamalla viestiä

Metsähanhi, merihanhi ja kanadanhanhi maistuu samalta, eli hyvältä. Kannattaa kokeilla seuraavaa reseptiä. Nylje hanhi ja laita kinkkupussiin. Ei tarvi muuta ku marinadia kaveriksi, saarioisten marinadi on aika hyvää. Sitten uuni 150 asteiseksi ja hanhi pariksi kolmeksi tunniksi paistumaan. Ja sitten kun paistoliemeen sekoittaa sopivassa sekotussuhteessa kermaa ja suurustaa vielä veden ja vehnäjauhon kanssa, niin ei voi kyllä sanoa mauttomaksi, sitkeäksi tai kuivaksi. Lopputulos on kaikkea muuta.
_________________
- Pumppu on kanakoiramiehen ase -
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hannes
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1194

LähetäLähetetty: 04.01.2006 10:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joka keitetyn paistaa jne. Nam!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NoVoeHelevetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 6357
Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret

LähetäLähetetty: 04.01.2006 13:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rintafileet irti, maustaa suolalla ja pippurisekoitusrouheella, antaa maustua noin 2 tuntia. Tämän jälkeen pannu tulikuumaks ja reilusti voita siihen. Täkät siihen ja ruskistaa reilusti ja siitä lihat uunivuokaan ja päälle hieman pekonia ja reilusti kermaa. Tulee hyvää ja riistan makukin säilyy kun lihat on ruskistettu ilman pekonia..
Ja loppuruhostahan saa hyvän hanttakeiton!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 25.08.2006 15:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Dä diin metsiemme Jaakko Kolmoset. Nostin kynityn "errauspoika" metsähanhen sulamaan tarkoituksena rätätä huomenna eväs.
Kysymys kuuluu kaikessa yksinkertaisuudessaan, miten sen laitan hurmatakseni paremman puoliskoni ja varmistaakseni tulevat metsästysvapaat ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sliski



Liittynyt: 05 Syy 2005
Viestejä: 5
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.09.2006 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipahan kokeiltua tuota Jari_issan reseptiä.
Viikko sitten saatu vanhanpuoleinen kynitty merihanhi valmistui ohjeitten mukaan. Pitää myöntää että joutuupa noita vielä kynimään, oli meinaan niin hyvän makuinen sörsseli, suosittelen kokeilemaan jos sattuu hanhia olemaan pakkasessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
manu88
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Tou 2005
Viestejä: 495
Paikkakunta: Pohjois- Häme

LähetäLähetetty: 21.09.2006 22:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kertokaapas hyvä kanadanhanhipaisti Wink
_________________
BERETTA AMPUMISEN ILOA!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TTM
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Elo 2004
Viestejä: 523

LähetäLähetetty: 27.09.2006 10:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viimeksi tuli hanhi laitettua siten, että hanhea keitettiin pari tuntia miedossa suolavedessä, tuon jälkeen lihat irroiteltiin ja ruskistettiin kuumalla ! valurautapannulla, ruskistetut lihat (oliiviöly tai voi, ei rypsi- tai auringonkukkaöljy) ja mausteet uunivuokaan, tilkka vettä (kirkas keittovesi) ja uuniin, asteita 110/2 h, kastikkeen tein paistinpannulla eli normaali kermakastike maustettuna sekasienillä, kastiketta reilusti ja kun kastike oli valmis laitoin sen uunivuokaan lihojen seuraksi ja uuni pois päältä ja kannen alla puolisen tuntia. Hanhi/kerma paistos tarjoiltiin paistettujen perunoiden/sienten, ruusu- ja parsakaalin, sekavihannesten ja mustaviinimarjahyytelön kera. Suolana hienonnettu merisuola eikä mikään "korvike". Ruokajuomaksi ruokailijoiden mukaan, vaikkapa kylmä maito. Hanhen kohdalla heti perkuutilanteessa hyvä verien päästö, eli kaikki veri pois, ite katkaisen kaulavaltimon välittömästi enenkuin alan edes perkaamaan hanhea, jos verta jää hanheen, on ero lopputuloksessa huima (suurempi kuin muilla linnuilla), loput irtoaa keittoveteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NoVoeBerse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Maa 2006
Viestejä: 121
Paikkakunta: Helsinki - Kuopio - Karigasniemi akseli...

LähetäLähetetty: 02.10.2006 09:57    Viestin aihe: Kiireinen hanhi... Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipa perjantaina väsättyä yksi hanhi 5 hengelle ja kiireessä:

tarpeet:
Hanhi (tällä kertaa se oli kanadalainen)
Pari-kolme isoa sipulia
Muutama valkosipulinkynsi
Oliiviöljyä (VOITA) reilusti
Ruokaflooraa (KERMAA), n. 1/2 litraa (pari purkkia siis)
Mausteita, yrttejä

(vähärasvainen versio, sattuneesta systä, jos oikein hyvää haluaa pitäisi kyllä korvata oliivi-öljy voilla ja ruokafloora kunnon kermalla)

lämmintä/kuumahkoa vettä, jossa pippurisekoitusta sekä reilusti suolaa, Dipataan "melkein" sulanut hanhi ämpäriin n. 10 minuutiksi jotta lihat sulavat sen verran, että niitä pääsee leikkaamaan.

Reilulla (ja hyvää vauhtia kylmettyvällä) kädellä leikataan rinta-sisäfile-koivet- ja kaikki muut "hyvät" lihat irti, poistetaan kalvot + jänteet. Sitä mukaa kun kivoja paistilihapaloja syntyyn heitetään ne takaisin sinne lämpimään veteen tekeytymään...

Kun kaikki lihapalat on valmiina niin kuumennetaan kasarissa, reilusti oliiviöljyä ja lihat käristymään siten että ne saa pikaisen rusketuksen pinnoilta, sekaan sipulit (renkaina) ja ihan lopuksi vielä kermawannabeet pariksi minuutiksi. Kaadetaan koko hyvältä tuoksuva "keitos" uunivuokaan heitetään joukkoon valkosipulikynnet, pippuriä, suolaa, oreganoa yms. yrttejä oman maun mukaan

tasan tunti 200 asteessa ja tarjoillaan perunoitten, höyrytettyjen porkkanoiden ja kukkakaalin kera...

Yhteensä aikaa meni vajaa pari tuntia (jos olisi muistanut ottaa linnun ajoissa sulamaan luulen että aika ei olisi mennyt kuin pikkaisen reilu tunti (eli tunti uunissa + lihojen paloittelu + ruskistus, ehkä 15 min ?)

Hyvää oli ja niin ilmeisesti vieraatkin tykkäsivät kun ei edes tarvinnut pakottamaan santsaamaan, päin vastoin, appiukko kaapi vielä leivänpalalla vuoan puhtaaksi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
puliautomaatti
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Tam 2006
Viestejä: 71
Paikkakunta: bay

LähetäLähetetty: 02.10.2006 15:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

minä oon muutaman mettiläisen käyttäny tuolla palvauksilla ja siitä on tullu paljon parempaa kuin nuo uunissa paistetut. Suosittelen kokeilemaan tuota palvausta jos ite osaa tai käyttämään asiansa osaavalla palvaajalla jos tuntee itsensä hieman epävarmaksi Wink. Siittä saa sitte mukavasti vuoltua sopivia siivuja vaikka leivän väliin jahtiin lähdettäessä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com