OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

vaelluskengät
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 43, 44, 45  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 14.07.2004 15:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.eratukku.fi/jj_kenka/

Minkähänmoista turbulenssia tuo aiheuttaa kenkärintamalla.

On meinaan Airborne-Texasrangers-pukufirma mennyt väsäämään kengätkin... Smile.

Jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin saadaan kenkäkeskusteluunkin todella maagillisia käyttökokemuksia. Pukupuolella kun parhaat taisivat ylistää puvun ominaisuuksia ja kestoa jo siinä vaiheessa, kun paketti oli vielä postissa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Perdiz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 884
Paikkakunta: Mehtän puolella

LähetäLähetetty: 14.07.2004 15:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tästähän se riemu taas ratkeaa Smile
600e etuja 209e puvusta Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Haipakkaa
Vieras





LähetäLähetetty: 14.07.2004 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei KUKAAN ole NIIN tollo, että ostaisi kengät postimyynnistä . . .
Takaisin alkuun
NN
Vieras





LähetäLähetetty: 15.07.2004 09:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten niin vain tollo ostaa kengät postimyynnistä? Tuotteellahan on postimyynnistä ostettuna palautusoikeus, mitä ei välttämättä kaupasta ostettuna ole, ellei tuote ole viallinen. Parempi tutustua kenkiin rauhassa kotona, kuin kaupassa muutaman minuutin ajan.
Hyvä, että tulee vipinää kenkärintamallekin. Ainakin takuu on vaikuttava, toisin kuin monen ns. mekkikengän kanssa on ollut.
Itse en kalvokenkien kestävyyteen enää usko. Nahkaiset kumiterälliset Lundhagsit kestää ja toimii.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 20.07.2004 07:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Chevalierin Ultimatet lähti Huvilalta matkaan,kova vääntö oli pitkävartiseen Berettaan.Chevalier oli jotenkin jämymmän oloinen ja kallistuin sen puolelle etupäässä siksi.Beretassa ehkä sentin pitempi varsi.Kai ne on tulevalla pohjosen reissulla laitettava lakkasuolle jalkaan muotoutumaan.Syksy näyttää...
Takaisin alkuun
Tuttu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Hei 2004
Viestejä: 15

LähetäLähetetty: 20.07.2004 14:26    Viestin aihe: Maaston mukaan Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä muista merkeistä kuin La Sportiva ja Meindl.

Meindleihin olen ollut tyytyväinen niissä olosuhteissa mihin Army Prot nyt yleensä soveltuu.

La Sportivasta aukseis het alkuun ompeleet lestistä, sitten ratkesi kalvo päkiästä, kumipohjan liimaus rupesi vuotamaan ja tihkui nuo ompeleetkin.

Kenkä oli muuten mainio, kevyt ja ei liian jäykkä tepastella tasaisia männikkö maastoja kuivalla kelillä.

Meindliä olen myös käyttänyt moottoripyöräilyyn, tuolla aiemmin olikin jo koottu sen asian +- puolet.

Ainakin Meindlissä on riittävän paksu pohja jopa talvi käyttöön kumisaappaaseen verrattuna. Kun lataan huopavuorelliseen gummisaappaaseen pohjalliset, villasukat ja jökötän passissa -10 pakkasessa puolikin tuntia alkaa ainakin minulla jalkoja paleltamaan jalkaphjien puolelta. Villasukkakin kerää kosteutta jalkojen hiotessa.
Meindlin kanssa käytän kotimaista valmistetta olevaa vaellus/välisukkaa ja kylmän tunne ei tule niin nopeaan.

Gummisaappaat, ainakin Nokian perusmallit, ne perinteiset mustat, ovat muuten kyllä sellaiset nautinnon tappajat. Uudemmista malleista en osaa sanoa kun vanhat ei ole ihan lahot vielä ja vesi pysyy pääsääntöisesti ulkopuolella.

Noin niinkuin pääsääntöisesti käytän gore-kenkää, jos on tiedossa vetiset olosuhteet sohlaan gummisaappailla. Jos taas pitää gore-pukua joutuu aina pitämään lahkeet päällä ja persjalkasella repsottaa lahkeet housuista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Karhukoira
Vieras





LähetäLähetetty: 22.07.2004 22:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minkäslaiset lestit on näissä HAIX:n kengissä...Meindlit kyllä istuvat helevetin hyvin allekirjoittaneen jalkaan, ja se mistä näissä pidän on se pohjan jäykkyys. Minimivaatimus on Pron taso Wink Nyt kyllä olen miettiny muita popoja, kun eivät tahdo Meindlitkaan kestää ammattilaisen käytössä... Olen katellu HAIX:n AirpowerProta ja AirpowerP3 -malleja...

Passissa muuten parhaat tähän mennessä on ollu Sulmanin kumisaappaat kiinteällä huopavuorella. Sisään vielä äiteen pässinpökkimästä kutomat sukat niin ei muuten jalka palellu. Vaikka yksilöllistähän se on tietty sekin...
Takaisin alkuun
JkL
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Kes 2004
Viestejä: 48
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 23.07.2004 07:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan käyttänyt Chirucan kenkiä? Minkäverran on hintaa ja mistä niitä ylipäänsä Suomesta saa?
_________________
Se mikä ei tapa, sattuu ihan helvetisti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 25.07.2004 17:07    Viestin aihe: Huvila?! Vastaa lainaamalla viestiä

Hei sinä vieras 20.7. klo 7.57.
Paljonko jouduit kengistä pulittamaan ja miten toimit? Eli mistä tiesit mikä on sinun kokosi ko. kengissä?
Shocked
Ajattelin myös tilata kengät Huvilalta, jos vaan hinta on kohdallaan.
Jäin vielä hieman epäröimään, kun ei pääse täällä jkl:ssä missään testaamaan ko. kenkien sopivuutta. kun "saapas" kokoni on 45 niin onkohan tuo Chevalier Ultimate tehty yhtään samanlaisella lestillä kuin perus Nokialainen, vai pitäisikö ottaa suosiolla numeroa suurempi koko?!

Sitten semmoinen asia mikä minua kiinnostaa ko. kengissä, että onko ne varren ylös asti veden pitävät? Kun joissain kengissä on se "iitti" noin 5senttiä irti sieltä yläosasta, jolloin todellinen veden pito loppuu jo paljon ennen kuin varsi loppuu.. Eli käytännössä se varsi on ihan turhaan silloin siinä. (vai onko?!) Mikäköhän kengämalli yleensä olisi tehty ylös asti vedenpitäväksi? siis jos nyt puhutaan vaellus/metsästysKENGISTÄ!
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 26.07.2004 08:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hintaa Ultimateilla oli 215 euroa (taisin maksaa 205).Ostin myös panoksia samalla reissulla,eli kävin ihan paikanpäällä,asun Äänekosken ja Saarijärven rajamailla , töitten jälkeen ehti lenkin heittää.Mulla on koko 43 lähes kaikissa kengissä ollut sopiva,niin myös näissä.Mielestäni "iitti" oli kiinni ylös asti,tarkistan asian kotona.Kalvopuvun lahkeen ajattelin vetää housuissa olevilla tarrasysteemeillä tiukalle varren yläosaan,jolloin vesi ei valu kenkään,vaikka mukavampihan ne olisi survoa sinne varren sisään.Joka tapauksessa korkeampivartinen kenkä on mielestäni parempi ja jämympi jalasssa.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 26.07.2004 11:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hienoa jos viitsit tarkistaa sen iitin! Vaikuttaa aika paljon ostopäätökseen kun tarkoitus on löytää kohtuu hintaiset kengät, joissa on mahdollisimman ylös asti "allasvedenpitävyys".
Jos hinta on tuota luokkaa ja niin taidan käydä ostamassa kengät pois. Kai se kuitenkin parempi on kokeilla niitä ihan paikan päällä, niin saa ainakin semmoiset mitkä käy jalkaan.
Aikaahan se vähän ottaa, mutta suhteessa kenkien/postin nykyhintoihin polttoaineet ei maksa tuolle matkalle juuri mitään..
Takaisin alkuun
DARTON
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tou 2004
Viestejä: 350

LähetäLähetetty: 26.07.2004 12:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muista että vaelluskengät venyvät käytössä. Alussa ahtaalta tuntuvat saattavat vuoden päästä tuntua jopa liian isoilta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jth76
Vieras





LähetäLähetetty: 26.07.2004 12:53    Viestin aihe: Pitkät vaelluskengät kiven alla Vastaa lainaamalla viestiä

Itsellä on 1995 ostetut Crosser:in kengät Vibram:in pohjalla ja niillä tuli toimeen viime syksyyn saakka, kunnes kalvo meni puhki. Kengät ovat siis 1:1 pitkiä, joita ei enää löydy mistään. Olen etsinyt vaikka mistä pitkiä kenkiä, mutta aina varsi jää tuonne 28-30 cm paikkeille(3:4 pitkiä siis). Kyllähän kalvohousut pitävät siitä ylemmäs, mutta silloin kun ei kalvovaatteita ole ollut päällä, on pitkästä varresta joskus ollut hyötyä. Täytyy sanoa,että se 2200 mk, jotka aikoinani kenkiin laitoin on hintansa maksanut takaisin.

Gore kalvo noissa kengissä on erillisessä vuorikankaassa, siksi se pääsi kulumaan puhki. Onneksi tuon suhteen kehitys on mennyt eteenpäin. Nauhoja on tainnut mennä 4 paria poikki, sekin ehkä pieni miinus.

Hieman meinasi viime syksynä ketuttaa metillä kun huomasi toisen kengän vuotavan ja mistään ei löytynyt samanlaisia tilalle.

Nyt sitten hommasin uudet kengät. Monen mielestä varmasti huono valinta, en tiedä vielä oliko, mutta tilasin erätukun kengät. Ihan en sikaa säkissä tilannut, vaan kävin kokeilemassa Oulunsalossa työreissun yhteydessä kenkiä. Eihän 10 min. seisoskelusta paljoa saa irti, mutta tiettyjä asioita kuitenkin pystyi arvioimaan. Sukkana oli metsällä käyttämäni Kraftin lämpösukka ja hyllyvtä löytyi yllättäen air-tex, jotta sai kokeiltua lahkeen kiristämisen.

Vaikutelma kengistä oli positiivinen, vibramin pohja, huoliteltu työn jälki, mitä itailialaisilta kengiltä voi odottaa. Tukevan tuntuinen, eikä mikään tiiliskivi. Pohjan toimivuudesta liikkeen lattialla on paha sanoa mitään, samoin vedenpitävyydestä.

Samalla selvisi, että kengät ovat Tampereella,josta ne postitetaan. Pikkaisen Pirkanmaan "erikoisliikkeitä/maahantuojia" tuntien ei mennyt kauaa selvitellessä kauttarantain, että kengät tulevat samasta tehtaasta, josta "pyhä käytössä" olevat nilkkamalliset kalvokenkäni ovat peräisin. Pikkaisen van sapettaa, että näistä nilkkureista maksoin reilu vuosi sitten 300 € kun eräs extreme-urheilukauppa Kangasalla myi erikoiserän edulllisesti.

Itsellä siis hyvin lyhyen kokemuksen mukaan positiivinen odotus kenkien suhteen.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 26.07.2004 21:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

DARTON kirjoitti:
Muista että vaelluskengät venyvät käytössä. Alussa ahtaalta tuntuvat saattavat vuoden päästä tuntua jopa liian isoilta.


Voi olla totta, enkä väitä vastaan kun ei ole omakohtaisia kokemuksia. Erä-lehdestä luin juttua vaelluskengistä ja siinä suositeltiin kuitenkin ottamaan ainakin pituussuunnassa hieman väljät kengät. Sen takia että käytössä kengät kutistuvat(pituus suunnasta) ja alamäkiä kävellessä ei varpaat painuisi kenkien kärkeä vasten. Eli olisi varmaan ideaali jos kengät olisi muuten "tukevat" mutta pituudesta hieman reilut?
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 27.07.2004 07:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin,iitti tarkistettu Chevaliereistä,ja loppuu tosiaan n.5 cm varren yläosan alapuolelle.Liekö kenkien jalkaansaannin takia,en tiedä.Huvilalla on myös pitkävartisena Beretan kenkiä(aavistuksen ehkä pitempi kuin Ultimateissa),ne on kapeamman malliset ja "kevyempirakenteiset" verrattuna Chevalieriin.Hinta 230.Keskisellä Tuurissa oli Trezetat pitkällä varrella,kenkä malliltaan kapeampi kun Chevalier mutta muuten olivat kyllä jämyn oloiset myös varreltaan,hintaa 169 euroa.Soita varulta kumpaankin ja kysele tarvittaessa tarkemmin ja että kokoja on jne.ettei tule tyhjää reissua,jos et muuta hae samalla.Olen itsekin katellut nimenomaan pitkävartista kenkää pitemmän aikaa,ja nämä kolme kenkää on olleet näkemistäni pisimmällä varrella.Toivottavasti löydät niistä mieleiset,en tiedä miksi nykyään pitkävartiset on nuin kortilla,aikonaan niitä käsittääkseni on kuitenkin ollut saatavilla.
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 43, 44, 45  Seuraava
Sivu 7 Yht. 45

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com