OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Iltapalaa riekosta

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 29.01.2007 12:48    Viestin aihe: Iltapalaa riekosta Vastaa lainaamalla viestiä

Eli tuolla kun oli puhetta riekon laittamisesta, niin tässäpä kahdelle hengelle kevyehkö iltapala.

Otetaan yksi riekko. Vedetään siltä täkkälihat perkuuveittellä pois.



Riekon luiden ja muiden roippeitten kaveriksi kattilaan porkkanaa, sipulia, laakerinlehtiä ja maustepippuria kattilaan, sekä tietysti vettä. Annetaan kiehua hissunkissun kolmisen tuntia, välillä nestettä lisäten.



Kun roippeista keitettävä liemi on 3h kiehunut, hakataan punasipulia, valkosipulia ja kuningasostereita (muutkin sienet käyvät ihan hyvin) suht hienoksi silpuksi.



Käytetään em. matskut nopsasti pannulla ja siirretään kattilaan, jossa on jo roippeista keitetty liemi, balsamiviinietikkaa 1 rkl, ja 1 rkl riistafondia.



Käytetään samaisella pannulla heti perään pari tuntia lämpimässä olleet rintalihat hyvin nopeasti, vain väri pintaan. Maustetaan suolalla ja pippurisekoituksella, ehkä salviaakin sekaan.



Nakataan rintalihat uuniin noin 200 asteeseen 5-7 minuutiksi.



Viipaloidaan kuningasostereista suikaleita ja punasipulista veneitä.



Nakataan pannulle ja ruskistetaan, lisätään suola pintaan. Taustalla kiehuu parsa kattilassa ja kastike tiukkenee omassaan. Kastikkeen maku tarkistetaan, suola korjaillaan ja suurustetaan soosi. Oikealla ylhäällä kuumenee friteerausöljy.



Perunoista lohkotut viipaleet pyöräytettään ruokaöljyssä, johon on sotkettu paprikaa ja chiliä.



Otetaan lihat uunista, kääräistään ne folioon vetäytymään ja friteerataan perunat. Kokeile välillä pottujen kypsyysaste, sillä ylikypsäksi menevä pottu alkaa imeä rasvaa itseensä eikä siitä tule rapeaa. Eka satsista tulee tässä tapauksessa mukavimman väriset potut, toisessa satsissa voi olla jo melkoisia muriaaneja mukana...

Nosta friteeratut perunat reikäkauhalla lautaselle, jossa on talouspaperia alla, ripota suola pintaan.



Estetiikkaan ei lopun hektisyyden vuoksi ollut aikaa. Tavan salaatti kylkeen. Karpalo-omena sose on ehkä vähän liikaa tähän, sillä kastikkeessa on jo mukava maku tukemaan riistan makua.

Lihan kypsyysaste pitää mielestäni olla selvä medium jotta lihan maku ja mehevyys säilyy.


_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jarih
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 2086
Paikkakunta: Kirkkonummi

LähetäLähetetty: 29.01.2007 19:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hege63
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 42
Paikkakunta: Päijät-Häme

LähetäLähetetty: 01.02.2007 00:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näyttää olevan aikamoinen kulinaristi tuo Rastinsahi, kun noita reseptejä tutkii. Tekee pahaa lukea, kun meinaa kuola valua suupielistä. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
korvenkoluaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 206
Paikkakunta: Hausjärvi

LähetäLähetetty: 01.02.2007 00:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minäkin olen samaa mieltä. Pelkkää Elvistelyä.
Pyyhittyäni kuolat pois rintapielestäni, kerään henkeäni vastatakseni kirpeästi.
Tuossa viimeisessä kuvassa oli viipaloitu tomaatti asetettu ihan väärin.
Sen paikka on tasan 5 cm lähimmästä riekonrinnasta.
Ja jos joku on eri mieltä niin...
_________________
korvenkoluaja ja ylpeä siitä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com