Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 29.01.2007 12:48 Viestin aihe: Iltapalaa riekosta |
|
|
Eli tuolla kun oli puhetta riekon laittamisesta, niin tässäpä kahdelle hengelle kevyehkö iltapala.
Otetaan yksi riekko. Vedetään siltä täkkälihat perkuuveittellä pois.
Riekon luiden ja muiden roippeitten kaveriksi kattilaan porkkanaa, sipulia, laakerinlehtiä ja maustepippuria kattilaan, sekä tietysti vettä. Annetaan kiehua hissunkissun kolmisen tuntia, välillä nestettä lisäten.
Kun roippeista keitettävä liemi on 3h kiehunut, hakataan punasipulia, valkosipulia ja kuningasostereita (muutkin sienet käyvät ihan hyvin) suht hienoksi silpuksi.
Käytetään em. matskut nopsasti pannulla ja siirretään kattilaan, jossa on jo roippeista keitetty liemi, balsamiviinietikkaa 1 rkl, ja 1 rkl riistafondia.
Käytetään samaisella pannulla heti perään pari tuntia lämpimässä olleet rintalihat hyvin nopeasti, vain väri pintaan. Maustetaan suolalla ja pippurisekoituksella, ehkä salviaakin sekaan.
Nakataan rintalihat uuniin noin 200 asteeseen 5-7 minuutiksi.
Viipaloidaan kuningasostereista suikaleita ja punasipulista veneitä.
Nakataan pannulle ja ruskistetaan, lisätään suola pintaan. Taustalla kiehuu parsa kattilassa ja kastike tiukkenee omassaan. Kastikkeen maku tarkistetaan, suola korjaillaan ja suurustetaan soosi. Oikealla ylhäällä kuumenee friteerausöljy.
Perunoista lohkotut viipaleet pyöräytettään ruokaöljyssä, johon on sotkettu paprikaa ja chiliä.
Otetaan lihat uunista, kääräistään ne folioon vetäytymään ja friteerataan perunat. Kokeile välillä pottujen kypsyysaste, sillä ylikypsäksi menevä pottu alkaa imeä rasvaa itseensä eikä siitä tule rapeaa. Eka satsista tulee tässä tapauksessa mukavimman väriset potut, toisessa satsissa voi olla jo melkoisia muriaaneja mukana...
Nosta friteeratut perunat reikäkauhalla lautaselle, jossa on talouspaperia alla, ripota suola pintaan.
Estetiikkaan ei lopun hektisyyden vuoksi ollut aikaa. Tavan salaatti kylkeen. Karpalo-omena sose on ehkä vähän liikaa tähän, sillä kastikkeessa on jo mukava maku tukemaan riistan makua.
Lihan kypsyysaste pitää mielestäni olla selvä medium jotta lihan maku ja mehevyys säilyy.
_________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jarih Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 2086 Paikkakunta: Kirkkonummi
|
Lähetetty: 29.01.2007 19:04 Viestin aihe: |
|
|
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hege63 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 42 Paikkakunta: Päijät-Häme
|
Lähetetty: 01.02.2007 00:19 Viestin aihe: |
|
|
Näyttää olevan aikamoinen kulinaristi tuo Rastinsahi, kun noita reseptejä tutkii. Tekee pahaa lukea, kun meinaa kuola valua suupielistä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
korvenkoluaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 206 Paikkakunta: Hausjärvi
|
Lähetetty: 01.02.2007 00:41 Viestin aihe: |
|
|
Minäkin olen samaa mieltä. Pelkkää Elvistelyä.
Pyyhittyäni kuolat pois rintapielestäni, kerään henkeäni vastatakseni kirpeästi.
Tuossa viimeisessä kuvassa oli viipaloitu tomaatti asetettu ihan väärin.
Sen paikka on tasan 5 cm lähimmästä riekonrinnasta.
Ja jos joku on eri mieltä niin... _________________ korvenkoluaja ja ylpeä siitä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|