Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vieras
|
Lähetetty: 05.08.2004 11:30 Viestin aihe: Kyyhkyn suolistus ja riiputus? |
|
|
Tapoja on monia, mutta miten porukka suorittaa kyseisen tapahtuman? Mielellään enemmän yksityis kohtaisesti jos vaikka "uhrais" yhden linnun kokeilulle.
Entäpä riiputus? Kauanko ja missä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Perdiz Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 884 Paikkakunta: Mehtän puolella
|
Lähetetty: 05.08.2004 12:05 Viestin aihe: |
|
|
mie olen aika lyhykäisiä pätkiä ollut pellolla kerrallaan koska majoitus (ja kunnon eväät aivan vieressä, joten sitten kerralla nappassut lihat irti ilman erillistä suolistusta. eikä pulua ole tullut yhtään riiputettua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 05.08.2004 13:17 Viestin aihe: |
|
|
Kyyhky on senverran kovalihanen että kyllä 2-3 päivää jääkaapissa mureuttaa lihaa. Suosittelen _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MtJ Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2004 Viestejä: 10001
|
Lähetetty: 05.08.2004 13:27 Viestin aihe: |
|
|
Suolistus niin kun muillekin linnuille, rintalihojen alta auki (ensin höyheniä pois) ja suolet veks. Riiputus lämpötilan mukaan, kuitenkin alkusyksystä on niin lämmintä ulkona että riiputus kannattaisi toteuttaa jossakin alhaisemmassa lämpötilassa. Voi tietysti tulla muhevalta tuoksuvaa lihaa, jos 27 asteessa riiputtelee vähänkään pidempään. Varmasti pari-kolme tuntia on jo maksimi mitä kannattaa ulkona pitää (varjossa), ei sitäkään tähän aikaan.
Jääkaappilämpötilassa jo vuorokausi tekee paljon; kaksi vuorokautta olisi varmasti lähellä maksimia. En kyllä ole riiputellut muitakaan riistoja ihan ohjeaikoja, vaan melkein "ohjeen mukaisen ajan jakanut kahdella". Hyvää on tullut, en ole huomannut että olisi lihat sitkeitä. Liha on tuntunut "kypsältä".
Riiputetun lihan jos tunnistaa ulkonäöltä ja tietää miltä se tuntuu kun sitä painaa, niin voi alkaa haarukoimaan aikaa kyyhkylle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
deadline Vieras
|
Lähetetty: 05.08.2004 19:30 Viestin aihe: |
|
|
Itse lisäisin vielä, että kyyhkyssä on höyhenet niin löyhässä, että se kannattaa kyniä. Pysyy maut paremmin lihoissa paistaissa/hauduttaessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pedro Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Hei 2004 Viestejä: 53 Paikkakunta: Helsinki - Saarijärvi
|
Lähetetty: 06.08.2004 10:20 Viestin aihe: |
|
|
Suolistuskoukulla suolet pois ja riippumaan. Päivän, kahden päästä rintalihat pois. Lähtee kätevästi vaikka sormilla pyöräyttäen. Suolistuskoukku on kätevä, ei sotke ja kärpäset ei niin helposti löydä munimaan sisuksiin. Tosin linnut on jokatapauksessa suojattava harsolla riiputtaessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|