OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kyyhkyn suolistus ja riiputus?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 05.08.2004 11:30    Viestin aihe: Kyyhkyn suolistus ja riiputus? Vastaa lainaamalla viestiä

Tapoja on monia, mutta miten porukka suorittaa kyseisen tapahtuman? Mielellään enemmän yksityis kohtaisesti jos vaikka "uhrais" yhden linnun kokeilulle.

Entäpä riiputus? Kauanko ja missä?
Takaisin alkuun
Perdiz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 884
Paikkakunta: Mehtän puolella

LähetäLähetetty: 05.08.2004 12:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mie olen aika lyhykäisiä pätkiä ollut pellolla kerrallaan koska majoitus (ja kunnon eväät Wink aivan vieressä, joten sitten kerralla nappassut lihat irti ilman erillistä suolistusta. eikä pulua ole tullut yhtään riiputettua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hietala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Kes 2004
Viestejä: 2541
Paikkakunta: Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 05.08.2004 13:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyyhky on senverran kovalihanen että kyllä 2-3 päivää jääkaapissa mureuttaa lihaa. Suosittelen
_________________
Laiskuuttaan tingan häviää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 05.08.2004 13:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suolistus niin kun muillekin linnuille, rintalihojen alta auki (ensin höyheniä pois) ja suolet veks. Riiputus lämpötilan mukaan, kuitenkin alkusyksystä on niin lämmintä ulkona että riiputus kannattaisi toteuttaa jossakin alhaisemmassa lämpötilassa. Voi tietysti tulla muhevalta tuoksuvaa lihaa, jos 27 asteessa riiputtelee vähänkään pidempään. Varmasti pari-kolme tuntia on jo maksimi mitä kannattaa ulkona pitää (varjossa), ei sitäkään tähän aikaan.

Jääkaappilämpötilassa jo vuorokausi tekee paljon; kaksi vuorokautta olisi varmasti lähellä maksimia. En kyllä ole riiputellut muitakaan riistoja ihan ohjeaikoja, vaan melkein "ohjeen mukaisen ajan jakanut kahdella". Hyvää on tullut, en ole huomannut että olisi lihat sitkeitä. Liha on tuntunut "kypsältä".

Riiputetun lihan jos tunnistaa ulkonäöltä ja tietää miltä se tuntuu kun sitä painaa, niin voi alkaa haarukoimaan aikaa kyyhkylle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
deadline
Vieras





LähetäLähetetty: 05.08.2004 19:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse lisäisin vielä, että kyyhkyssä on höyhenet niin löyhässä, että se kannattaa kyniä. Pysyy maut paremmin lihoissa paistaissa/hauduttaessa.
Takaisin alkuun
Pedro
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Hei 2004
Viestejä: 53
Paikkakunta: Helsinki - Saarijärvi

LähetäLähetetty: 06.08.2004 10:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suolistuskoukulla suolet pois ja riippumaan. Päivän, kahden päästä rintalihat pois. Lähtee kätevästi vaikka sormilla pyöräyttäen. Suolistuskoukku on kätevä, ei sotke ja kärpäset ei niin helposti löydä munimaan sisuksiin. Tosin linnut on jokatapauksessa suojattava harsolla riiputtaessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com