Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 10.02.2007 17:05 Viestin aihe: |
|
|
Tursas kirjoitti: | Jankkiha on hyvä eväs van tietkö sinä petra monasti pottuleipäkukkoa? Kaekenmoaliman kalakukkoja torilla ja muuvalla kaoppovaat van eipä kaoppiaelta soa pottuleipäkukkoa. Meillä se kuitenni on nyt haotumassa uuninpeällä kun emäntä semmosen teki tuossa iltasella. Taijanpa ottoa Tommipuukon ja lähteä maestelemmaan. Voepaketti pöyvälle laotasen viereen. | Tarkoitatko ruistaikinaan tehtyä pottukukkoo?Onhan se hyvää _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 10.02.2007 17:08 Viestin aihe: |
|
|
kuhna kirjoitti: | Onkost kukaah syäny ilvest. Ilves laitetih lauantak iltaan leiviuunii ja syätiin sanah päälle. Jos viäl jälkiruvaks sai punsaa...nii silloost saatop suälä ittesä murhan kipiäks. | On maistettu,van en syö enää kissan lihaa.Kerran oli ilves peijaisiin joku paistanu _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 10.02.2007 17:28 Viestin aihe: |
|
|
Ei ilves kissan lihaa o, vaan sanovatten silakkalooraa tääl Kymenlaakson jollaki seuluin, et on ilvest.
Melko konuu, mut totta. Perinne tialon mukaha pilkkomiin veittel, kute perunan pilkkomiin silakkalooraan ol ilvestämist. Liäkö veitte enne olleet tylsii, ku o vähä niiku ilvestäny. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 10.02.2007 17:52 Viestin aihe: |
|
|
Kuhna!!Oot tainu ottaa tärpättiä _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 10.02.2007 20:53 Viestin aihe: |
|
|
En oo ottanu, mut kyl täs pitäs ottaa. Toi ilves juttu on kyllä ihan tosi. Kymenlaakson murteessa on metkoja ilmasuja. Sellain "piruilu murre". Joutuvat kartanon herrojen kanssa tuleen toimeen. Oli hyvä pitää omat kielikuvat. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 10.02.2007 21:57 Viestin aihe: |
|
|
petra kirjoitti: | Tarkoitatko ruistaikinaan tehtyä pottukukkoo?Onhan se hyvää | Joo. Hapan ruistaikina, pottusiivuja, läskiä ja suolaa. NAM! _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
olsa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2006 Viestejä: 3024
|
Lähetetty: 10.02.2007 22:01 Viestin aihe: |
|
|
70 luvulla turkulais miehet ottivat useita mäyriä, antoivat pullon mäyrästä. Savustivat niitä olen itsekin saanu ja syöny, aika paljon muistutti sian lihaa, oli tummenpaa ei huonoa. Rasvat käyttivät hevosmiehet, johinkin valjaitten nahkain rasvaukseen. Ei kovettuneet pakkasessa, ovat pyytäneet vielläkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
susihiisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2006 Viestejä: 1396 Paikkakunta: Työvoimapula
|
Lähetetty: 10.02.2007 22:47 Viestin aihe: |
|
|
Tuota ruisleipää on käytetty useissa eri sapuskoissa aineksena. Ei varsinainen riistaruoka, mutta hyvin yleinen herkku minun lapsuudessani oli seuraava: Ruisleipäkuutioita, mustikkasurvosta, piimää. Taisi mennä Etelä-Karjalassa räätin nimellä. _________________ Joka sialle joulu koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 11.02.2007 09:40 Viestin aihe: |
|
|
Paljon on ruoka-aineita, joita ei enää käytetä. Kuten talkkunajauho. Ruisjauho, missä on hernettä seassa. Voidaan sekoittaa piimän joukkoon, Maustaa sokerilla ja mustikoilla eli mustikkalatku(mustikkapöpperö). Kesän herkku. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 11.02.2007 09:50 Viestin aihe: |
|
|
kukapa muistaa mutin, ruoan nimi siis on mutti!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 11.02.2007 10:26 Viestin aihe: |
|
|
Joo...hernesmutti. Oisko jotain vahvempaa rokkaa. Lautesen voip kääntää hetkeks nurin, eikä mutti tipu pöylälle.
Entäs muistako kukaan sen punsan Haminas päin. Veikko Laville piti olla punsaa. Jotain klippisoppaa.
Itte muistan, ku puhuttiin teurassopast. Talois syksyl, ku tearestettiin sika niin sisäelimet(maksa munaiset) keitettiin saunan palas. Terastajalle pit olla aina pullo. Yhes isos talos ol kerran kaks sikaa, mut teurastajalle vaan yks pullo. "siin olliit kaks sikkaa" virkkas karjalais ukko.
Kaik otettiin talteen sualiinki tehtiin makkaraa. Siäl ne vitamiinit tul, eikä ollu lisäainehii. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
t3R0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2006 Viestejä: 1610 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 11.02.2007 11:01 Viestin aihe: |
|
|
juhatapio kirjoitti: | kukapa muistaa mutin, ruoan nimi siis on mutti!! |
Kyllähän sen muistaa kun röyhtäisee.. Anopin muttia ja oikeen rakeista. Eihän siinä häävit aineet ole mutta hyvää on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
susihiisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2006 Viestejä: 1396 Paikkakunta: Työvoimapula
|
Lähetetty: 11.02.2007 11:03 Viestin aihe: |
|
|
Muori laittoi muuten karjalan paistiin nuo sisäelimet. Keuhkon kappaleet näytti kyllä pinnalla melko hauskalta. _________________ Joka sialle joulu koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 11.02.2007 11:15 Viestin aihe: |
|
|
juu, meilläpäin mutti oli vaan ohrajauhoja vettä ja rasvaa ja suola mausteeksi, sitä sitten paistettiin ja niistä sitte semmosia epämääräsiä pallukoita tuli ja voin kanssa syötiin, semmonen eväs |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 11.02.2007 11:27 Viestin aihe: |
|
|
Tuuvinki oli ankaran pakkastalven ruoka, koska pakkanen palellutti perunat. Menivät vielä imeltyneinä soseisena perunalaatikkona. Resepti tuli suosioon talvisodan talvena.
Kaloissa on hyviä vanhoja herkkuja. Saviahvenet. Ahvenet suomuineen kiedotaan tiiviisiin savipaakkuihin ja haudataan nuotioon. Pystö jätetään ulkopuolelle. Kun pyrstö on palanut, niin ahvenet ovat kypsiä. Kopautus kiven kylkeen. Savipaakku aukeaa, kuin kookospähkinä.
Jotkut herkuttelevat kalankin sisäelimillä. Uimarakko on joidenkin herkkua. Mateenmaksan laittaminen sopanjoukkoon on tuttu juttu. Mädit ovat säilyttäneet suosionsa tähän päivään asti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|