OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Purkitus reseptejä hirvelle

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
sepe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Huh 2004
Viestejä: 194
Paikkakunta: pyhäjoen varrelta

LähetäLähetetty: 13.03.2005 14:57    Viestin aihe: Purkitus reseptejä hirvelle Vastaa lainaamalla viestiä

Kaipaisin reseptejä hirven lihalle ,olisi tarkoitus kokeilla erillaisia mausteita tai maustesekoituksia jos niitä löytysi.Ei muutako kertokaa onnistuneista purkitus resepteistä ja ohjeista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hena
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Hei 2004
Viestejä: 20

LähetäLähetetty: 04.10.2005 22:03    Viestin aihe: Rseptit hukassa ? Vastaa lainaamalla viestiä

Minäkin kaipaisin vähän tietoa hirvenlihan peuran ja kalan purkituksesta. Mitä ja millä raakaaineilla kannatta tehä, mausteet ja sen semmoioset. Ei kai huippukokit kaikki niksit kerro mutta voisivat edes vähän osviittaa antaa ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hietala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Kes 2004
Viestejä: 2541
Paikkakunta: Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 16.10.2005 20:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itte teen lasipurkkeihin umpioimalla seuraavan kaavan mukaan:

Kalvoista lihaa sormen pään kokoisiin paloihin paloiteltuna
1 sipuli/kg lihaa
suolaa 1,25 %
mausteita oman maun mukaan

Laitetaan lihat sormin tiivistäen 0,3-1 l lasipurkkeihin. Täytetään kaulan alareunaan asti. Lopuksi 1 rkl vettä.

Kansi kiinni ja kylmään uuniin. 125 astetta 4-6 h, uuni sammutetaan ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa. Umpion laadun voi tarkistaa sillä, että kunnollisessa umpiossa vesi kiehuu vielä 60 asteessa.

Muistukohan kaikki?!
_________________
Laiskuuttaan tingan häviää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tärppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Mar 2004
Viestejä: 1699
Paikkakunta: Pallas

LähetäLähetetty: 17.10.2005 21:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hommatkaa uusi Erä-lehti, siellä on hyviä purkitusreseptejä.
Täytynee tilata painekeitin ja purkkeja, niin saa ensikesän kalat ja riistan purkkiin Wink
Tai ainakin osan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
hena
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Hei 2004
Viestejä: 20

LähetäLähetetty: 21.10.2005 10:31    Viestin aihe: hirveän hyvää Vastaa lainaamalla viestiä

400 grammanen purkki täyteen lihapaloja, lisätään suolaa puoli teelusikka, pippuria neljäsosa teelusikka, sipulia vaikka 1 rinkula ja 1 siivu jalapenoa ja voinokare. Kansi kinni ja painekeittimeen n. 2,5 tuntia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ruutiukko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 951
Paikkakunta: Suomen Demokraattinen Kansantasavalta

LähetäLähetetty: 25.10.2005 17:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tölkkeihin olen laittanut monenlaisia mausteseoksia ja joskus alkuaikoina jopa possua sekaan. Possu on mielestäni tarpeetonta.

Thaihirveä, Curryhirveä, Sweetchilihirveä,Tomaattihirveä... kaikenlaista. Melko isojakin paloja, hyvin on toiminut painekeittimen kanssa ja kunnollisella tölkinsulkijalla.


Kuitenkin lopulta on käynyt niin että nykyään laitan tölkkeihin ainoastaan hirveä ja merisuolaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JiiHaa



Liittynyt: 03 Tam 2005
Viestejä: 2

LähetäLähetetty: 11.11.2005 16:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mistä mahtaa johtua, että lihaa säilöessä, lihaliemi on purkin reunoilla ja keskelle jää "kuiva" kontti lihaa. Jos joku tietää millaisia purkkeja mm. Someron palvi tekee peurasta, niin tällaista lopputulosta tavoittelen=>Liha säilynyt mehukkaana ja hieman punaisena, purkissa ei ole erillään paljoakaan lihalientä eikä rasvaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 702

LähetäLähetetty: 25.12.2005 19:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen itse purkituttanut Someron palvissa useampana vuotena peuran ja hirven lihaa, eikä laatua/hintaa voi moittia. On ollut herkullista ja edullista. Omat taidot tuskin riittäisivät samaan saatikka parempaan! Suosittelen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
syksyaamu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2006
Viestejä: 720

LähetäLähetetty: 19.02.2007 12:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kylmäsen purkista kopiotu Hirvi.
Hirvenlihaa 73 %,sikaa 13%,suolaa 1.7 %
Mausteet:valkosipuli,korianteri,kurkuma,mumina,muskotti,maustepippuri,muskotti.
Sitten on sikeria ja säilymisaineita.
Vinkki ja epäily.Kylmänen käyttää valmista mausteseosta,katsoonpa kaupassa kulkiessa löytyykö vastaus epäilyyn sieltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com