Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
sepe Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Huh 2004 Viestejä: 194 Paikkakunta: pyhäjoen varrelta
|
Lähetetty: 13.03.2005 14:57 Viestin aihe: Purkitus reseptejä hirvelle |
|
|
Kaipaisin reseptejä hirven lihalle ,olisi tarkoitus kokeilla erillaisia mausteita tai maustesekoituksia jos niitä löytysi.Ei muutako kertokaa onnistuneista purkitus resepteistä ja ohjeista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hena Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 21 Hei 2004 Viestejä: 20
|
Lähetetty: 04.10.2005 22:03 Viestin aihe: Rseptit hukassa ? |
|
|
Minäkin kaipaisin vähän tietoa hirvenlihan peuran ja kalan purkituksesta. Mitä ja millä raakaaineilla kannatta tehä, mausteet ja sen semmoioset. Ei kai huippukokit kaikki niksit kerro mutta voisivat edes vähän osviittaa antaa ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 16.10.2005 20:35 Viestin aihe: |
|
|
Itte teen lasipurkkeihin umpioimalla seuraavan kaavan mukaan:
Kalvoista lihaa sormen pään kokoisiin paloihin paloiteltuna
1 sipuli/kg lihaa
suolaa 1,25 %
mausteita oman maun mukaan
Laitetaan lihat sormin tiivistäen 0,3-1 l lasipurkkeihin. Täytetään kaulan alareunaan asti. Lopuksi 1 rkl vettä.
Kansi kiinni ja kylmään uuniin. 125 astetta 4-6 h, uuni sammutetaan ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa. Umpion laadun voi tarkistaa sillä, että kunnollisessa umpiossa vesi kiehuu vielä 60 asteessa.
Muistukohan kaikki?! _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tärppi Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Mar 2004 Viestejä: 1699 Paikkakunta: Pallas
|
Lähetetty: 17.10.2005 21:31 Viestin aihe: |
|
|
Hommatkaa uusi Erä-lehti, siellä on hyviä purkitusreseptejä.
Täytynee tilata painekeitin ja purkkeja, niin saa ensikesän kalat ja riistan purkkiin
Tai ainakin osan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hena Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 21 Hei 2004 Viestejä: 20
|
Lähetetty: 21.10.2005 10:31 Viestin aihe: hirveän hyvää |
|
|
400 grammanen purkki täyteen lihapaloja, lisätään suolaa puoli teelusikka, pippuria neljäsosa teelusikka, sipulia vaikka 1 rinkula ja 1 siivu jalapenoa ja voinokare. Kansi kinni ja painekeittimeen n. 2,5 tuntia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ruutiukko Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 951 Paikkakunta: Suomen Demokraattinen Kansantasavalta
|
Lähetetty: 25.10.2005 17:58 Viestin aihe: |
|
|
Tölkkeihin olen laittanut monenlaisia mausteseoksia ja joskus alkuaikoina jopa possua sekaan. Possu on mielestäni tarpeetonta.
Thaihirveä, Curryhirveä, Sweetchilihirveä,Tomaattihirveä... kaikenlaista. Melko isojakin paloja, hyvin on toiminut painekeittimen kanssa ja kunnollisella tölkinsulkijalla.
Kuitenkin lopulta on käynyt niin että nykyään laitan tölkkeihin ainoastaan hirveä ja merisuolaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JiiHaa
Liittynyt: 03 Tam 2005 Viestejä: 2
|
Lähetetty: 11.11.2005 16:06 Viestin aihe: |
|
|
Mistä mahtaa johtua, että lihaa säilöessä, lihaliemi on purkin reunoilla ja keskelle jää "kuiva" kontti lihaa. Jos joku tietää millaisia purkkeja mm. Someron palvi tekee peurasta, niin tällaista lopputulosta tavoittelen=>Liha säilynyt mehukkaana ja hieman punaisena, purkissa ei ole erillään paljoakaan lihalientä eikä rasvaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 702
|
Lähetetty: 25.12.2005 19:32 Viestin aihe: |
|
|
Olen itse purkituttanut Someron palvissa useampana vuotena peuran ja hirven lihaa, eikä laatua/hintaa voi moittia. On ollut herkullista ja edullista. Omat taidot tuskin riittäisivät samaan saatikka parempaan! Suosittelen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
syksyaamu Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2006 Viestejä: 720
|
Lähetetty: 19.02.2007 12:27 Viestin aihe: |
|
|
Kylmäsen purkista kopiotu Hirvi.
Hirvenlihaa 73 %,sikaa 13%,suolaa 1.7 %
Mausteet:valkosipuli,korianteri,kurkuma,mumina,muskotti,maustepippuri,muskotti.
Sitten on sikeria ja säilymisaineita.
Vinkki ja epäily.Kylmänen käyttää valmista mausteseosta,katsoonpa kaupassa kulkiessa löytyykö vastaus epäilyyn sieltä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|