Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
.625 Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Hei 2005 Viestejä: 841
|
Lähetetty: 06.03.2007 03:24 Viestin aihe: Suht reaaliaikainen eräkeittiö: Fasaani hässäkkä |
|
|
Tänään valmistetaan fasaania .... hmm jotekin. Tarkoituksena on jotakuinkin tehdä helppo, ja suht nopea eväs
Lähtökuopat :
2 Fasaania (n. 400g/lintu)
4 Sipulia
1 Paketti läskiä (kastikeliha)
1 Paketti Amerikan pekonia
2kg Perunoita
Maitoa (perunamuusiin)
Mausteet tietysti oman maun mukaan. Tässä tapauksessa: suolaa, timjamia, voita & öljyä
Esivalmistelut: Kuori perunat, ja viskaa ne kattilaan ja pilko sipulit , ja pistä ne vuokaan... helppoa, eikös juu
Seuraavaksi otetaan elukoihin pikaisesti väriä pintaan & perunat kiehumaan hep, ja uunin voipi laittaa lämpiämään 150 asteeseen
Elukat pois pannulta, ja rasvasempaa lihaa tilalle (huom tarkoitus on vain saada savunmakua läskiin pekonista, joten älä loppuun asti paistele)
Nostele läskiä hieman sipuleiden päälle & linnut siihen päälle ...
Timjamia & suolaa... hep
Tässä vaiheessa voipi tarkastella perunoiden fyysisen tilan, ja nostella loput läskit lintujen päälle
Perunat pahoinpidellään tuollaisella vempaimella, jälkeenpäin lisätään kourallinen voita, ja maitoa
Kurkistetaan uuniin pari tuntia sen jälkeen, kun se startattiin polkemalla (ja huomataan samalla, että uuni on kuvauskelvottomassa tilassa.... Noh, lintu hässäkkä näyttää ainakin hyvälle)
...Avot
Nälkä lähti, ja ruoka teki tehtävänsä.... ruokajuomaksi kolmannen veroluokan olutta oman maun mukaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Toni Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Maa 2004 Viestejä: 152 Paikkakunta: Kymenlaakso
|
Lähetetty: 06.03.2007 19:21 Viestin aihe: |
|
|
Ihan hyvännäköinen sapuska näyttäisi olevan. Järkytyksekseni tajusin etten ikuna ole maistanut tuota "peltolakeuksien prostituoitua"... Miltä se oikein maistuu näin verbaalisesti maisteltuna? Voiko verrata mihinkään muuhun siivekkääseen? Aika hävettävä havainto itseltäni, mutta näin tällä kertaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Merilinnustaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3408 Paikkakunta: Hanko
|
Lähetetty: 06.03.2007 19:55 Viestin aihe: |
|
|
Toni kirjoitti: | Miltä se oikein maistuu näin verbaalisesti maisteltuna? Voiko verrata mihinkään muuhun siivekkääseen? |
Kaupan broileriin.. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 06.03.2007 21:46 Viestin aihe: |
|
|
No ei nyt ihan broileriin, mutta ehkä kalkkuna on lähinnä. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heguli Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hel 2005 Viestejä: 5666
|
Lähetetty: 06.03.2007 21:50 Viestin aihe: |
|
|
mun mielestä fasaani menee maussa teeren ja sorsan väliin, olettaen ettei ole rehulla kasvatettu fasu vaan elänyt luonnossa.
Viimeinen muokkaaja, heguli pvm 06.03.2007 22:16, muokattu 3 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 06.03.2007 21:51 Viestin aihe: |
|
|
Kalkkunoitakin on niin monenlaisia, omasta mielestä lähempänä sellasta onnellista kanaa, joka on ruopsutellut tuolla pihalla, ei kuitenkaan son-tatunkiolla kesän. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
.625 Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Hei 2005 Viestejä: 841
|
Lähetetty: 06.03.2007 22:19 Viestin aihe: |
|
|
Hieman voimakkaamman makuinen, kuin kalkkuna . Maku hyvinkin saman tyylinen omasta mielestäni.
Ihmetyttää vain nuo keskustelut fasaanista (ilmeisesti lajiin tutustuminen on käynyt monelta vain istari lintuja koskevia juttuja lehdestä lukemalla, kun suht negatiivisena metsästysmuotona kyseistä lintua pidetään, ja fasaani rinnastetaan suoraan herrasmies lahtaamiseen, jossa kohtuudella ei ole mitään rajaa)
Ehkä osa syytä onkin juuri joukkolahtaamis-jahti jutut, joita lehdissä kerrotaan, mutta totuus lajin monimuotoisuudesta jää monelle täysin tuntemattomaksi kirjoitusten perusteella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Toni Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Maa 2004 Viestejä: 152 Paikkakunta: Kymenlaakso
|
Lähetetty: 06.03.2007 22:36 Viestin aihe: |
|
|
Itselläni ei ollut tarkoitus väheksyä Fasaania saaliina, mutta eihän sitä voi kieltää etteikö ko. linnulla olisi jo samanlainen maine kuin kirjolohella kalamaailmassa. Varmasti mielenkiintoinen jahdattava koiran kanssa, ja vielä jos lintu maistuu ihmisten suuhun kuin kalkkunat ja broilerit, en näe sitä ollenkaan huonona ruokalintuna.
Anteeksi halveksuva sanavalinta.En oikein hallitse sarkasmia joten varmaan parempi lopettaa sen viljely. Täytyypä tästä itsekin jossain vaiheessa käydä kyseinen lintu maistamassa kunhan vain tilanteita tulee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 06.03.2007 23:10 Viestin aihe: |
|
|
Eipä oo tullu koskaan maistettua... vaihtaiskohan kukkaan meton täkkään tuommosta ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juse Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Jou 2004 Viestejä: 4741
|
Lähetetty: 07.03.2007 00:28 Viestin aihe: |
|
|
kyllä mulle kelpais 625:n "fasaanihässäkkä", hemmetin herkullisen näköstä on! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
saajo Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 945
|
Lähetetty: 07.03.2007 01:03 Viestin aihe: |
|
|
Melko kokki. Nälkä tässä samperi tuli. Ja ei oo fasaania pakkasessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
.625 Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Hei 2005 Viestejä: 841
|
Lähetetty: 08.03.2007 02:47 Viestin aihe: |
|
|
Kokkitaidoistani en mene vannomaan, mutta seuraavalla kerralla selkeästi enemmän läskiä mukaan....Sitä ei ikinä ole liikaa, ja varsinkin, kun kerman kanssa en tykkää läträtä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
räyhä Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 08 Tam 2007 Viestejä: 88 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 09.03.2007 20:11 Viestin aihe: |
|
|
.625 kirjoitti: | Kokkitaidoistani en mene vannomaan, mutta seuraavalla kerralla selkeästi enemmän läskiä mukaan....Sitä ei ikinä ole liikaa, ja varsinkin, kun kerman kanssa en tykkää läträtä |
Älähän nyt väheksy noita kokki taitojasi, maittavaltahan toi näytti ja varmasti myös oli
Itsellä varmasti kulunut jo kymmenen vuotta kun viimeksi fasaania maistanut.Silloin niitä käytiin metästää kehä 3 sisäpuolella mutta toisin on nyt. Siinä olet oikeassa että reilusti rasvaa päälle kun lintu uuniin. On monen muun riistalinnun tavoin aika vähärasvaista tuo fasaanin liha. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
-Antsa- Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Maa 2007 Viestejä: 119 Paikkakunta: Kemijärvi
|
Lähetetty: 12.05.2007 22:48 Viestin aihe: |
|
|
kuuskaksvitosella näyttääpi olevan aika paljon pottuja kattilassa...
Hyvältähän näyttääpi tuo valmis sapuska. Maistuis varmaan mullekkin. Voiko samanlaista tehä muistaki linnuista, kuten riekosta tai muusta vastaavasta?
Meillä liikuskeli tossa pihapiirissä viimekesänä pari kolme herkullisen näköistä fassea. Olis pitäny piekalla näpäyttää ja laittaa ruoaksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
.625 Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Hei 2005 Viestejä: 841
|
Lähetetty: 13.05.2007 01:38 Viestin aihe: |
|
|
Juu, pottuja tuli vahingossa niin paljon, että söin tuota hässäkkää 3 päivää. Kyllä tuo resepti toimii muillekkin siivekkäille, kunhan muistaa, että läskiä ei ole ikinä liikaa riistaruuassa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|