Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
citymies Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hei 2007 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 13.08.2007 18:54 Viestin aihe: Kyyhkyä |
|
|
Hyvät erälle.netin gastronomit,
Olen urautunut edustamaani klassisen suoraviivaiseen riistakokkikoulukuntaan joka huolitsee ampumansa harvalukuisen riistan valurautapataan ja hauduttaa sipulin ja porkkanan kanssa kypsäksi. Koulukunnan mausteisiin kuuluvat silava, suola, katajanmarjat ja maustepippurit. Joskus linnuista rintapalat paistetaan erikseen pannulla, ja jäljellejääneestä materiaalista valmstetaan ns. soosi.
Nyt käännyn Teidän puoleenne arvon gastronomit. Miten Te valmistaisitte ampumanne muutamat kyyhkyt.
Suositelkaa kernaasti myös viintä ja muita tykötarpeita.
Ystävällisesti teidän, citymies. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnDDiL Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2005 Viestejä: 377 Paikkakunta: haapavesi
|
Lähetetty: 13.08.2007 20:24 Viestin aihe: |
|
|
ja mitä teette linnuillenne ennen pakastamista? oon kuullu et jotku vaa suolistaa ja jotku nylkee ja toiset kynii ja toiset palottelee lihatki valmiiksi nii mikähä se ois paras tapa? _________________ Metsästys ei ole harrastus, vaan elämäntapa!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
erämies80 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 18 Syy 2004 Viestejä: 27 Paikkakunta: haapavesi
|
Lähetetty: 15.08.2007 00:32 Viestin aihe: |
|
|
ehdottomasti paras tapa minun mielestä on:
kun olet ampunut kyyhkyjä niin siitä viim. 2 tunnin kuluttua laitat kyyhkyn selalleen maahan ja painat puukolla siivet poikki juuresta.
sen jälkeen täkän päältä hieman höyhentä pois ja teet puukolla pienen viillon rintaluuhun ja painat sormilla nahan alas rinnan kummaltakin puolelta
sitten laitat keskisormet vastakkain rintaotelosta sisään ja kääntelet täkän irti.
toiseen käteen jää lintu ja suolet ja toiseen pelkkä rintaliha ja rintaluu.
siistein homma ja säästyt suolistamiselta kokonaan.
Toimiii hyvin pienillä linnuilla : pyy,tavi,haapana,kyyhky jne. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 15.08.2007 18:32 Viestin aihe: |
|
|
erämies80 kirjoitti: | ehdottomasti paras tapa minun mielestä on:
kun olet ampunut kyyhkyjä niin siitä viim. 2 tunnin kuluttua laitat kyyhkyn selalleen maahan ja painat puukolla siivet poikki juuresta.
sen jälkeen täkän päältä hieman höyhentä pois ja teet puukolla pienen viillon rintaluuhun ja painat sormilla nahan alas rinnan kummaltakin puolelta
sitten laitat keskisormet vastakkain rintaotelosta sisään ja kääntelet täkän irti.
toiseen käteen jää lintu ja suolet ja toiseen pelkkä rintaliha ja rintaluu.
siistein homma ja säästyt suolistamiselta kokonaan.
Toimiii hyvin pienillä linnuilla : pyy,tavi,haapana,kyyhky jne. |
Niin, ja menettää liemiainekset. Laiskuutta ja haaskuuta, prkl. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Olli V. Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Jou 2005 Viestejä: 222 Paikkakunta: Nivala
|
Lähetetty: 15.08.2007 22:15 Viestin aihe: |
|
|
Jos niitä useampi (säkillinen) tulee niin niistähän tekee oivallisen paistin. Ruokatieteilijä en ole mutta kokeilen aina mieleni mukaan kaikkia konsteja muuttaa saalis ruuansulatusta kestävään muotoon.
Tällätavalla ainakin onnistuu, tosin riistanmakua jos haluaa säilyttää eritoten niin saa ammattilaiset neuvoa jotain muuta...
Eli ei muutaku lihat luista ja pilkkoo pataan, päälle sitten sopivasti vettä. Sekaan mustapippuria maun mukaan, itse laitan n.15kpl ja enempikin riippuu paistin koosta, sitten hyppysellinen pippurisekoitutsta joka liukenee sekaan, laakerinlehtiä esim 5kpl, lihaliemikuutio ja suolaa jos haluaa. Sekaan myös miniporkkanat ja sipulia, itse laitan sipulilohkoja josta maku irtoaa mutta ovat "poistettavissa" jos joku niin haluaa. Samoten kun perunat jos haluaa siitä kunnon sopan. Sekaan sitten vaikka muita lintuja, teeri ainakin sopii, tottakai muutkin.
Samoten jäneksestähän saa hyvän paistin kun tekee edellisen ohjeen mukasesti. Lihat vaan kuutioi sopiviksi ja leikkelee/repii kalvot pois täysin(vaimokin syö sitten) ja nakkaa kulhoon jääkaappiin ja maitoa niin paljon päälle että peittyy ja antaa yön yli olla ja sitten tekasee paistin.
Kyyhkyä jos pannulla paistaa niin jossei kermassa hauduta niin minun taidolla siitä tulee kuivaa kuin kintas mutta hyvän makusta. _________________ Menestys on ku pieru, muu ku oma ee hyvälle haese. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.08.2007 00:20 Viestin aihe: |
|
|
erämies80 kirjoitti: | ehdottomasti paras tapa minun mielestä on:
kun olet ampunut kyyhkyjä niin siitä viim. 2 tunnin kuluttua laitat kyyhkyn selalleen maahan ja painat puukolla siivet poikki juuresta.
sen jälkeen täkän päältä hieman höyhentä pois ja teet puukolla pienen viillon rintaluuhun ja painat sormilla nahan alas rinnan kummaltakin puolelta
sitten laitat keskisormet vastakkain rintaotelosta sisään ja kääntelet täkän irti.
toiseen käteen jää lintu ja suolet ja toiseen pelkkä rintaliha ja rintaluu.
siistein homma ja säästyt suolistamiselta kokonaan.
Toimiii hyvin pienillä linnuilla : pyy,tavi,haapana,kyyhky jne. |
Räksä ja varpunen myös vai. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
citymies Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hei 2007 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 16.08.2007 08:51 Viestin aihe: |
|
|
"Isi, tee mulle ssorrssapaistia" hihkui kuopus (nyt 4 v tyttö) eräänä iltana viime syksynä kun tulin kotiin iltalennolta. Koska kello oli jo puoli kymmenen, jätetiin paisti siltä päivältä.
OlliV:n ohjeesta jos jättää pois lihaliemikuution, laakerinlehdet ja pippurisekoitukset vaihtaa mustatpippurit maustepippuriin niin siinä ollaan meikäläisen kestosuosikissa johon tytär viittasi. Parempien vinkkien puutteessa mennään vanhoilla.
Ollille kiitos aina tarpeellisesta muistutuksesta paistinpannun vaaroista. Ne voi jossain määrin välttää lisäämällä suolan vasta paistamisen jälkeen ja se lihan pintahan pitää paistaa kuumalla pannulla ja voissa "kiinni" niin mehut pysynevät sisällä. Kyyhky vaan saattaakin olla herkkä kuivahtamaan, pitääpä muistaa varoa.
Jäniksestä teen käristyksen eli jäisenä lastuiksi, padassa ruskistus, kansi päälle ja uuniin. Muut mausteet kuten edellä, silavaa, suolaa ja sipulia.
Minusta tällä kaverilla on hyvä asenne kokkaamiseen. Ja nyt en tarkoita tykötarpeiden nappailua
http://www.floydonline.co.uk/index.php |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nuzbaum Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 03 Huh 2006 Viestejä: 58 Paikkakunta: Virtuaalitodellisuus
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
citymies Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hei 2007 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 16.08.2007 15:23 Viestin aihe: |
|
|
Mutta jos vain guuglaillaan niin kuka täällä spekuloi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nuzbaum Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 03 Huh 2006 Viestejä: 58 Paikkakunta: Virtuaalitodellisuus
|
Lähetetty: 16.08.2007 21:35 Viestin aihe: |
|
|
Ajattelin antaa seuraavaksi keittiömestarille hiiren käteen ja katsotaan syntyykö nettiohjeista minkälaista soppaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
citymies Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hei 2007 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 17.08.2007 09:15 Viestin aihe: |
|
|
Parahin Nuzbaum. Kerkesin nyt vilasemaan mitä Food Down Under pitää sisällään. Nälkä tulee jo lukiessa ja näppituntumalta tuo Piccioncini En Tegame on varmasti hyvää. Kun on italialainen pyssy ja panoksetkin niin miksipä ei.
Teeri- ja metsopaisteihin ei ole kanttia lurautella valkkaria mutta kyyhky on vähän tällainen kosmopoliittisempi tapaus.
Toinen kiinnostava on tuo Gefüllte Tauben, sakemannien perusteellisuudella olisi pitänyt ottaa talteen maksa, sydän ja piira. On se vähän toista meninkiä kuin näillä täkänpoistajilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Janme Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Elo 2004 Viestejä: 756 Paikkakunta: \o/
|
Lähetetty: 17.08.2007 09:27 Viestin aihe: |
|
|
Seuraava teeri tulee koitettua tällä reseptillä: http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2006/01/kukkoa-viiniss.html
Ainaki tuon ohjeen mukaan tuli aika pirun hyvää. Saas nähä sitte, että miltä teeri maistuu. Se on kuitenki aika paljon tiukemman makunen, ku jyvillä kasvatettu broileri.
Yleisesti ottaen oon kyllä nuitten pataruokien kannalla riistan suhteen. Toki pienemmistä tulee todella hyvää, ku vain paistaa täkät ja tekee jämistä soosin. (tai pussista, jos ei jaksa säätää soosin kanssa) Riekkoa tullu vain koitettua, ku taveja ja pyitä ei juuri viitti ampua ja kyyhkyjahissa en ole koskaan ollukaan.
Koskeloa pitää myös koittaa joskus. Onko porukalla kokemusta siitä linnusta? Joskus junnuna ammuttiin varmaan 50 isokoskeloa ja roskiinhan ne meni suorinta tietä. Nuorena kloppina usko, ettei kannata ees koittaa tehä niistä mitään ruokaa.
Ohos. Lueskelin nuita aikasempia tekstejä postauksen jälkeen ja ei oikein vastannu topikkia... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
citymies Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hei 2007 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 17.08.2007 12:05 Viestin aihe: |
|
|
No miksei kukon viinissä voisi vaihtaa kyyhkyynkin jos teertäkin meinaat.
Yhden koskelon olen syönyt eikä se lopputulos minusta ollut mitenkään kummallinen. Padassa paistoin, tästä on kyllä aikaa yli 20 vuotta joten en nyt ihan tarkkaa muista kaikkia yksityiskohtia. Sen vaan muistan että kesken paistamisen lisäsin jotain maustesekoitusta reilusti.
Koskeloa viinissä ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nuzbaum Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 03 Huh 2006 Viestejä: 58 Paikkakunta: Virtuaalitodellisuus
|
Lähetetty: 17.08.2007 12:28 Viestin aihe: |
|
|
citymies kirjoitti: |
Teeri- ja metsopaisteihin ei ole kanttia lurautella valkkaria mutta kyyhky on vähän tällainen kosmopoliittisempi tapaus.
Toinen kiinnostava on tuo Gefüllte Tauben, sakemannien perusteellisuudella olisi pitänyt ottaa talteen maksa, sydän ja piira. On se vähän toista meninkiä kuin näillä täkänpoistajilla. |
Viimeksi lintuja puhdistaessa sain erityiset ohjeet ottaa nuo mainitsemasi sisäelimet talteen. Niiden käyttö on kuulema erittäin yleistä ranskalaisissa ohjeissakin ja sen takia varmaan kävi käsky. Toki normaalistikin pataan menee ainakin sydän, mutta maksaa en ole muilta linnuilta ottanut talteen ja piira on perinteisesti syötetty appiukolle.
Liian monta hyvää ohjetta, kun vertaa nyt pakastimessa olevien lintujen määriin. Täytyy siis lähteä uudelleen jahtiin. Pitäisiköhän laminoida karttojen sijaan reseptejä vedenkestäviksi, niin voisi umpimärkänä metsässä hakea niistä tarvittavaa motivaatiota... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
citymies Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hei 2007 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 18.08.2007 17:59 Viestin aihe: |
|
|
Ekaluokkalainen totesi että italialaiset reseptit on hyviä.
Tuli kokeiltua tuota cicciolin...eiku piccioncini en tegame ja hyvää oli. Lintu maistui linnulle, ja se viinissä hautunut herne-porkkana-sipuli-selleri-pekonimössö oli oivallista. Pekonin kanssa saa olla varovainen, tuo määrä on sopiva. Uudet potut keitin cross-kitchen-hengessä ja tuo ekalla rivillä mainittu herra halusi puolukkahilloa kun sitä pitää olla lintupaistin kanssa.
Liemen (stock) keitin kyyhkyjen rangoista+merisuolaa, täkkäpalat ja koivet menivät pannuun. Valkkari oli gatonegroa, eikä sinne pannuun paljon sen kummempaa tarvinne laittaakkaan. KeithFloydit piti tietysti ottaa, ja jos siihen tyyliin on taipumusta niin sitten viini maun mukaan. Aika vähän sinne pannuun loppujenlopuksi menee
Punkkuna pata negra oli pikkasen ehkä yliampuva, mutta menihän tuo lasillinen.
Näihin kuviin ja tunnelmiin, citymies |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|