Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7532
|
Lähetetty: 28.08.2004 16:01 Viestin aihe: ruokareseptit sorsalinnuille |
|
|
sorsaa pannulla
helppo
kahdelle henkilölle
kahden sorsan rintalihat
isompi purkki viipaloituja herkkusieniä (tai kanttarelleja)
Paprikaviipaleita
hillosipuleja
Mausteet:
Touch&taste Riista ja kanttarelli fondi
valkosipuli dippikastike
pippuria
soijakastiketta
Kahden sorsan rintalihat riista ja kanttarelli fondiin kahdeksi päiväksi jääkaappiin.
Kahden päivän kuluttua, pannu kuumaksi, runsaasti voita. Lisää sorsan rintapalat mieluiten viipaloituina, noin sentin paksuisiksi siivuiksi, pannulle.
Paista pinnat kiinni, vähennä lämpö ja lisää herkkusienet, paprikaviipaleet ja hillosipulit.( paprikaviipaleiden ja hillosipulien määrä riippuu omasta mausta..tätä vegaanitkin syövät?).
Lisää soijakastiketta liraus ja pippurit maun mukaan.
Anna muhia...maista sorsanpalaa (ei saa maistella kaikkia).Kun kypsää. Lisää valkosipuli dippikastike ja pyöritä pannulla, ettei mihinkään pintaan jää valkoista...Voila! Pannullinen on valmis.
Lisukkeeksi keitettyä riisiä tai muusia.
Itse vetelen kyllä pannulta suoraan rieskan kera.
EDIT: Valkosipulidippikastike tarkoittaa tässä valkosipulidippikastikejauhepussia joita myydään esim. perunalastujen yhteydessä. Siis lisää pelkkä jauhe tai jos haluaa kastikkeena, niin kermaa ja pussi tuota, soseutus Maizenan tai vehnäjauojen kanssa. _________________
Viimeinen muokkaaja, dxman pvm 28.08.2004 18:03, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mika_22 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2004 Viestejä: 2527 Paikkakunta: Keminmaa
|
Lähetetty: 28.08.2004 16:33 Viestin aihe: |
|
|
Itse tein seuraavaa:3haapanaa 1heinäri
Esikeitin kuonat pois kattilassa.1rkl soodaa.Kiehuminen pois liedeltä.
Kattilaan uudet vedet.1kpl Jauheliemikuutio,sipuli,laakerinlehtiä 3-4kpl,mustapippuria 5-10kpl,porkkanaa maun mukaan 1-3kpl,perunat sekaan.Voi myös halutessaan laittaa nokareen voita kattilaan ennen kiehuttamista.
Siitä tuli tällänen lintukeitto ja ihan maistuva
Nyt sitten laitoin 6kpl kyyhkyjä.Rintapaloja.
Lasivuokaan.Kuivasin kyyhkyt.Valele jokainen rintapala sinapilla.
Ripottele hieman suolaa päälle.Sitten valele jokainen kyyhky reippaasti oliiviöljyllä.
Laitoin ennen kannen sulkemista sekaan myös 1kpl sipuli.
2kpl laakerinlehtiä.muutaman mustapippurin.
45 minuuttia 200asteessa ja Vola
Ja kaveriksi Perunamuusi uusista perunoista.
Kohta pääsee maistamaan kyyhkyä..nam
Ruokajuomaksi käy olut,valko/punaviini.
Ja eikun vaimoa liehittelemään |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mika_22 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2004 Viestejä: 2527 Paikkakunta: Keminmaa
|
Lähetetty: 28.08.2004 17:30 Viestin aihe: |
|
|
Nyt hyvän aterian syöneenä voin suositella
Mielenkiinnosta tähän samaan vois laittaa vaikka jänis/lintu/hirvi
ruokien ohjeita. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ukkoslintu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Elo 2004 Viestejä: 61 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 30.08.2004 14:58 Viestin aihe: |
|
|
Hirvestä erilaista:
Leikkaa paistista rouheita n.2-3cm siivuja.
Pikkuisen suolaa pintaan ja pataan.
Päälle valkoisia papuja chilikastikkeessa (purkista) niin paljon, että peittyvät.
Pata uuniin, 175 astetta ja vaikka lintumetälle n. neljäksi tunniksi.
Kaveriksi vaikka lohkopottuja. Kastike onki samassa.
Todella mureaa, mehevää pikkuisen chilistä lihaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mika82 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 275 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 30.08.2004 16:47 Viestin aihe: |
|
|
Vielä kun tämä pidettäisiin jotenkin keskustelujen yläosassa, saattaisi moni repunkantajakin olla tyytyväinen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
'- Vieras
|
Lähetetty: 03.09.2004 09:20 Viestin aihe: |
|
|
jyviä kun viettä nii kyllä ne niitä syö |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jarih Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 2086 Paikkakunta: Kirkkonummi
|
Lähetetty: 03.09.2004 10:24 Viestin aihe: |
|
|
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mika82 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 275 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 03.09.2004 11:03 Viestin aihe: |
|
|
'- kirjoitti: | jyviä kun viettä nii kyllä ne niitä syö |
Nii, pääasia että jyvät tulee veden alle niin varikset ei änkää samalle saaliille. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
lupus Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 21 Hei 2004 Viestejä: 26 Paikkakunta: espoo
|
Lähetetty: 08.09.2004 00:06 Viestin aihe: |
|
|
Sorsaa viinissä:
2 sorsan rintafileet ( 4 rinta palaa ) erotettuna luusta, sorsat roikutettu 24h
1 pilkottu sipuli ( mielumin 2 salottisipulia,mutta normaalikin käy )+soijaa ja punaviiniä marinointiin. anna marinoitua kelmun alla 24h
paista sieniä ( kanttarelli, herkkusieni....) voissa ja lisää lihat. lisää marinaadi joukkoon ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen, jotta menee vähän "kasaan". lisää kermaa maun mukaan ( n. 2.5 dl on ok ). lisukkeeksi riisiä,perunaa tai mitä haluat.
Parasta sorsaa mitä olen ikinä tehnyt/syönyt !
Kandee kokeilla !! _________________ joopajoo emmä mikään pelle oo, kai...?!vai täh? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|