Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Kahka Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2004 Viestejä: 433 Paikkakunta: 800km edellisestä pohjoiseen
|
Lähetetty: 22.12.2007 17:49 Viestin aihe: Puhdista lintu |
|
|
Kuinka moni teistä valmistaa lintunsa höyhenineen, suolineen ja sieluineen?
Avasin näinkin nerokkaan aiheen, koska asia on vaivannut minua jo pitkään. Kipinä heräsi kun katsoin tuosta hanhi resepti- aiheen reseptin alkuja.
Siis miksi helvetissä kaikki riistaruoka-reseptit alkavat "kyni ja puhdista lintu" tai "poista linnulta sisäelimet" tai "pese ja kuivaa lintu".
Kai tähän joku syy on? Tunnustuksia kehiin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
NoVoeHelevetti Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 6357 Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret
|
Lähetetty: 22.12.2007 19:16 Viestin aihe: |
|
|
Täytyy kyllä myöntää että yksi vanha homenokka piti sisälmyksesnsä melko pitkään kun kävi topparilla. En tiedä mistä johtui mutta maku oli kuin jaskaa söisi. Itse en henkilökohtaisesti kakasta suuremmin välitä ruokalistalla, mutta makunsa kullakin. Höyheniähän kyllä löytyy syödessä aina joskus suupielestä, mutta ei sekään nyt mikään maailman kulinaarisin "juttu" mielestäni ole. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jarih Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 2086 Paikkakunta: Kirkkonummi
|
Lähetetty: 22.12.2007 19:27 Viestin aihe: |
|
|
En koskaan ole kokeillut, mutta muistan lukeneeni yhden ohjeen, jossa sulkineen valmistetaan. Sisältö kylläkin poistetaan ja sisälle laitetaan suolaa, pippuria ja ehkä rasvaa. Sulkineen oleva lintu valetaan saven sisään ja kakkua paistetaan avonuotiossa pyörittäen joitakin tunteja. Valmis paketti halkaistaan ja siittä herkuttelemaan. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16755
|
Lähetetty: 22.12.2007 20:19 Viestin aihe: |
|
|
Tuota pitäisi varmaan kysyä eskimoilta. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
deadline Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Mar 2004 Viestejä: 2904
|
Lähetetty: 27.12.2007 17:35 Viestin aihe: |
|
|
Kuulin tuossa kerran, että suuressa mualimassa lehtokurppa valmistetaan sisälmyksineen hyvinkin tavallisesti. Lieneekö totta vai legendaa...
Jäis muuten iteltä kokeilematta.. _________________ "Hän oli mahtava metsämies Herran edessä" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
susihiisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2006 Viestejä: 1396 Paikkakunta: Työvoimapula
|
Lähetetty: 28.12.2007 00:19 Viestin aihe: Re: Puhdista lintu |
|
|
Kahka kirjoitti: |
Siis miksi helvetissä kaikki riistaruoka-reseptit alkavat "kyni ja puhdista lintu" tai "poista linnulta sisäelimet" tai "pese ja kuivaa lintu".
Kai tähän joku syy on? Tunnustuksia kehiin. |
Oletusarvona ilmeisesti että elukka itse pyydetty ja vaatii näin ollen esikäsittelyä. Toisin kuin valmis kama kuten broileri, kirjolohi, sianniska, sisäfile jne..
Selailin tuossa vanhaa ravintola-alan perusteosta. Siellä puhdistetaan ja huuhdotaan. Lihat, maksat, munuaiset, sianpäät. Nykyäänhän kaupasta saa pelkästään valmiiksi marinoitua valintalihaa(jonka kyllä itse huuhdon useinkin ).
Amisaikana joskus pestiin hyvin riippunutta lihaa etikalla. Oli meinaan kylmiössä välillä tuhdit tuoksut. _________________ Joka sialle joulu koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|