OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Poron Potkakiekkopata

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 12.01.2008 21:13    Viestin aihe: Poron Potkakiekkopata Vastaa lainaamalla viestiä

Vaikka me metsämiehet emme poroa luekkaan riistaksi niin sen sinne monet lukevat...

Tänään tuli tehtyä elämäni ensimmäistä kertaa potkakiekoista yhtään mitään... Näin ensimmäiseksi kokemukseksi voin sanoa että yllätys oli enemmän kuin positiivinen. Jälkikäteen harmittaa ettei tullut otettua kuvia!

No josko resepti edes kelpaisi. Se sovellettiin muutamasta muusta ja varioitiin omien mieltymysten mukaan....

---------------------

Poron potkakiekkoja pikkasen vajaa kilo
Porkkanaa
Sipuli tai pari
Jokunen valkosipulin kynsi (maun mukaan)
3-4 isoa herkkusientä tai pienempiä enempi, voipi käyttää metsäsieniäkin
Timjamia
Rosmariinia
Vehnäjauhoja
Mausteet
Riistafondi (riista & kanttarelli)
Riista/lihaliemi (~2/3 nesteestä)
Punkkua (~1/3 nesteestä)
(Purkki Smetanaa/ranskankermaa)

Pilko kasvikset reiluiksi paloiksi/lohkoiksi. Valkosipulin kynnet joko
kokonaisena tai puoliksi.

Mausta potkakiekot suolalla ja mustapippurilla. Pyöräytä maustetut
lihat kevyesti vehnäjauhossa ja ota pinta kiinni
paistinpannulla/padassa paistorasvan kera.

Paahda kasvikset ja sienet pannulla. Sekaan kannattaa laittaa sienien
takia paistorasvaa. Kasvikset kannattaa maustaa suolalla myös
paistamisen loppuvaiheessa. Kun kasvikset on saanut hieman väriä
hujauta ne pataan lihojen sekaan.

Lorauta viini ja riista/lihaliemi kattilaan niin, että ainekset
peittyvät. Tässä vaiheessa kannattaa rulauttaa riistafondia sekaan
(pullon ohjeen mukaan) sekä muut mausteet/yrtit. Mausteina käytin ihan
musta ja valkopippuria. Yrtit antaa tuoreena paremmin maun mutta
kuivatutkin käy.

Kun kaikki ainekset on padassa aloitetaan hauduttaminen liedellä tai
uunissa (uunissa vie hieman pitempään). Noin 1.5 h päästä kannattaa tarkistaa makua ja kypsyyttä. Mikäli liha alkaa irtoilemaan helposti luista on se valmista (oma haudutusaika oli noin 2 h). Haudutuksen
loppuvaiheessa voi lisätä purkin smetanaa/ranskankermaa pehmentämään. Maun viilausta voi tehdä tuolla fondilla ja mausteilla.

Aivan lopuksi voi kastiketta suurustaa, näin maut tiivistyy ja syventyy. Lisäkkeenä meillä oli basilikalla ryhditettyä pottumuussia -> toimii!!!

Niin ja sitten kyytipojaksi hyvää punkkua.

Samaa ohjetta voi soveltaa varmasti myös peuralle jos joku tekee noita potkakiekkoja...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 12.01.2008 21:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ja ihan ikioma resepti Wink Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 12.01.2008 22:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

petra kirjoitti:
ja ihan ikioma resepti Wink Wink


Kuten jo tuolla yllä mainittu niin varioitu parista muusta reseptistä.

Loikka kirjoitti:
Se sovellettiin muutamasta muusta ja varioitiin omien mieltymysten mukaan....


Ne lähdereseptit löytyy seuraavista paikoista:

MTV3 Ruokala

Ja täältä:

Köyhät Ritarit
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 23.02.2008 18:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipa tehtyä toisetekkin samaa, tosin tällä kertaa ei ollut noita potkakiekkoja vaan oli "tyytyminen" etuselkään. Samoin varsinainen kypsytysprosessi tehtiin tällä kertaa uunissa. 125 astetta ja 3 h niin liha oli varsin mureaa ja luu irtosi helposti lihoista. Niin ja smetanan sijasta käytettiin ranskankermaa...

Tämän näköistä oli sitten lopputulos lautasella...



Kieli meinasi taas mennä mukana kun tuota söi... Niin ja lisukkeena oli perus pottumuusia ja vuohenjuusto salaattia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
susihiisi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2006
Viestejä: 1396
Paikkakunta: Työvoimapula

LähetäLähetetty: 23.02.2008 19:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loikan annoksen söis sikakin vinkumati.
Very Happy
Aikaa olet saanut palamaan annoksen kuvaan asettelussa.
"Heinät ristiin annoksena" tuo on kuitenkin liian runsas.
_________________
Joka sialle joulu koittaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Iso-Jaska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tam 2007
Viestejä: 2376
Paikkakunta: Lapland Finland

LähetäLähetetty: 23.02.2008 20:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kierrekorkillisesta pullosta viiniä... Älkää hyvät herrat pilatko ateriaa huonolla viinillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 23.02.2008 20:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Iso-Jaska kirjoitti:
Kierrekorkillisesta pullosta viiniä... Älkää hyvät herrat pilatko ateriaa huonolla viinillä.
höh...se ruoka on sivuseikka Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 23.02.2008 21:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Melkein kuin minunkin tekemääni.. paitsi, että "rehuja" on minulla vähemmän ja tilalla vähäsokerista puolukka- tai karpalohilloa/hyytelöä, joskus laiskuuttani laitan punamarjat tarjolle "pyöreinä".
Tuommostahan syö niin kauan kun ruoka loppuu tai kädet väsyy.. Cool
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 24.02.2008 14:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Iso-Jaska kirjoitti:
Kierrekorkillisesta pullosta viiniä... Älkää hyvät herrat pilatko ateriaa huonolla viinillä.


Heh, historian havinaa ja tuo ajatusmalli joutaa heittä romukoppaan... Kuitenkin nyt päästään keskustelemaan yhdestä lempiaiheesta ruuanlaiton ja metsästyksen ohessa nimittäin viineistä....

Nykyään viinistä ei voi päätellä onko se hyvää korkin perusteella. Tuo ajatusmalli, että viini olisi "huonoa" jos siinä on kierrekorkki juontaa juurensa menneisyyteen ja on historiaa.

Nykyään viineihin (varsinkin "uuden maailman") joita ei ole tarkoitettu säilytettäväksi pitkiä aikoja laitetaan monesti kierrekorkki. Kierrekorkin etuja verrattuna aitoon luonnonkorkkiseen on sen tasalaatuisuus ja kustannustehokkuus. Ainut negatiivinen asia on ettei viini "hengitä" kierrekorkin läpi, mutta toisaalta ei ole tarvekaan koska pullossa oleva ilma määrä riittää kypsymiseen jonka viini tarvitsee kypsyä pullossa.

Toisekseen kun puhtaan viineistä ei ole yhtä totuutta mikä on hyvää ja mikä on pahaa. Jokainen ihminen maistaa viinin eri tavalla joten suutuntumaa ei pysty toisen puolesta sanomaan.

Niin ja tuo kyseinen viini on esitelty tuolla Viinien maistelua osiossa. Kyseinen viini kuuluu meikeläisen talouden perusvarastoon ja on kustannustehokas "arkiviini".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
MR69
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2006
Viestejä: 691

LähetäLähetetty: 24.02.2008 16:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loikka puhuu paljon mutta asiaa.
Kierrekorkki ei enää tänäpäivänä ole mikään laadunmittari viineissä. Kierrekorkki pitää viinin aromit paremmin kuin perinteinen korkkikorkki.

Kierrekorkki on sitäpaitsi helpompi avata kuin luonnonkorkki, jos avaajalla riittää vaan ns. pattia Mr. Green
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
duster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2005
Viestejä: 641

LähetäLähetetty: 24.02.2008 19:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laatuviinin tunnistaa kierrekorkista! mm. sorbus ym...
Oli kyllä hyvännäkönen annos. itse olisin vuohenjuuston tilalle laittanut vaikka aurajuustoa... Mutta vain koska en tykkää vuohenjuustosta.
_________________
Gsp
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eupa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 261
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 26.02.2008 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

onhan tuo santa helenan kirrekorkillinen täyteläisenä viininä ihan hyvä valinta riistan ym. voimakkaan lihan kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Marko J
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Syy 2008
Viestejä: 87
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 06.02.2012 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvän näköstä sapuskaa, ja kukallekin laitettu oma juomalasi. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com