Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 07.03.2008 22:16 Viestin aihe: Kokkisota |
|
|
No niin...
Kun täällä moni esittelee omia reseptejä ja pientä kinan poikastakin on esiintynyt aika ajoin niin laitetaas pystyyn kokkisota kuten joku ehdotti!
Kokkisodan säännöt:
1. Raaka-aineena saa käyttää seuraavia (mieluiten riistaa):
Liha: Filettä/paistia
Sieniä
Juurekset
Paprika
Peruna
Pekoni
+ keittiön perusraaka-aineet (eli munat, jauhot, kermat, liha/riista/kasvis-liemet, sokerit, mausteet, suolat, viinit yms, jota nyt hyvästä peruskeittiöstä löytyy).
2. Ruoka on kuvattava valmiina ja mieluiten tekovaiheet myös, että todella voidaan todeta ruuan olevan kotona valmistettua ja itse tehtyä
3. Foorumin väki "ruotii" tulokset.
Raaka-aineluettelo on aika leveä ja näistä voi loihtia mitä erilaisempia ruokia jos niikseen tulee. Oma resepti pyörii jo päässä, toteutusvaihe tulee sitten aikanaan...
VAROITUS:
Täällä saattaa loihtimasi annos kohdata kehuja, kritiikkiä tai muuta kommentointia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 09.03.2008 23:18 Viestin aihe: |
|
|
Niin... Itsehän se on aloitettava ja tehtävä ensimmäinen koevedos.
Naistenpäivän kunniaksi tuli vietettyä aikaa taas keittiössä. Seuraavassa hieman kuvitettua tarinaa...
Raaka-aineet:
Poron paisti
Timjami
Peruna
Pekoni
Sipuli ja valkosipuli
Kerma
Voi
Öljy
Paprikaa kolmea sorttia
Herkkusieniä (metsäsienet vähissä)
Mausteet
Hunaja
Meny:
Kokonaisena paistettua poron paistia hunaja timjami kastikkeessa, pekonimuussia ja paprika, pekonisieni paistos.
Pääraaka-aineeksi kaiveltiin pakkasesta Poron vasan takakinttua ihan luun kera.
Porolle hieman mausteita pintaan ja tarkoitus laittaa hetkeksi pieneen tilkaan marinoitumaan. Mausteeena pintaan hierottu hunaja, suola mustapippuri ja tuore timjami.
Marinaadiin öljyä, kahden sortin balsamicoa, valkosipulia, hitusen hunajaa ja ihan pieni loraus viskiä -sattui nyt olemaan vaan keittiön pöydällä...
Parin tunnin marinoinnin jälkeen valurauta pannu kuumaksi öljyvoi seos pannuun sekä päälle liha.
Pinta kiinni lihasta ja toiseen astiaan ja valmiina uuniin. Uunin lämpö 125 astetta.
Pannusta aromit talteen kastiketta varten.
Sitten alkoi perunateatteri. Kuoret pois paloiksi ja kattilaan kiehumaan.
Pannun huuhtelunesteet ja puolisen litraa aikaisemmin tehtyä riistalientä ja yksi iso sipuli kiehuu kastikkeeksi.
Pekonikuutioita pannulla rapsakaksi
Perunalohkoista vesi pois ja survotaan reilun voin kanssa. Sekaan puolet äsken rapsakaksi paistetuista pekoneista. Tästä tulee pekonimuussia (kiitokset pohjoisen sankareille viimekeväisestä ohjeesta)
Sopiva tauko avata pullo punkkua hengittämään.
Kastikeen siivilöinti, karkea aines pois ja uudestaan kiehumaan kasaan.
Aika tutustua viiniin...
Niin ja maistaakin pitää!
Paistimittari alkaa osoittamaan oikeita lukemia.
Liha pois uunista!
Hunaja antanut pintaan aika hyvin väriä...
Foliolle ja suolaa + pippuria vielä hieman pintaan ja vetäytymään (n. 20-25 min)
Lisäkkeeksi vielä paprika, pekoni herkusieni paistos... (kastikkeesa köytetyt sipulitkin pääsi sekaan)
Ensiksi paistetaan sienet.
Sitten paahdetaan Paprikat
Paprikoiden ollessa vielä napakoita heitetään sekaan sienet ja loput pekonimuussin teon yhteydessä rapsakaksi paistetuista pekoneista. (kuva jäi ottamatta)
Samaan aikaan liedellä viimeistellään pekonimuussi kerma/maito seoksella (tästäkin kuva uupuu)
Kastike alkaa olemaan valmista ja kiehunut mukavasti kasaan.
Liha otettu vetäytymästä ja ensimmäiset pikkupalat otettu.
Hieman syvemmältä.
Annos lautasella.
Ja toinen kuva.
Eipä voi muuta sanoa omasta ja muitten ruokailijoiden puolesta että ähky tuli...
Tällainen "nopea" avaus kokkisodasta on tehty... Jatkoa odotellaan! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 09.03.2008 23:51 Viestin aihe: |
|
|
Ihan syötävän näköistähän tuo oli sitä paprikaa lukuunottamatta. Mun keittiööni ei kuulu paprika ollenkaan.
Ruoditaanpa vähäsen; Mä olen jo vuosia muussia tehdessäni keittänyt perunat kuorineen kypsäksi ja vasta sittten kuorinut ne, maito/kermaseos pitää olla kiehuvaa kun se sekoitetaan muussattujen perunoiden joukkoon.
Lihan leikkaus tuossa esimerkkiannoksessa tehty juuri tasan väärään suuntaan!!! Liha leikataan annoksesta riippumatta aina poikkisyihin! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 10.03.2008 00:10 Viestin aihe: |
|
|
Liha on pääosin leikattu poikkisyin, Alimpana oleva palanen on jouduttu luun takia leikkaamaan hieman "väärin" -arvasin että täsrä tarkkasilmäisimmät antaa kommenttia... Sekin siivu ei ole leikattu itseasissa syiden mukaan vaan vinoittain poikkisyyhyn, tarkkuutta...
Joka tapauksessa pienen luullisen paistin huono puoli on se, että se luu tulisi irroittaa ennen kuin alkaa siivuttamaan että saisi kokoajan menemään nätisti poikkisyin...
Mitä paprikaan tulee, niin yksi parhaista kasviksista paahdettuna/grillattuna...
Jeps, mutta eikun kokkailemisiin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 10.03.2008 01:10 Viestin aihe: |
|
|
Erinomainen viinivalinta! Vallankin hinta-laatu suhteeltaan. Käy myös muun lihan kanssa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 10.03.2008 01:35 Viestin aihe: |
|
|
Asiallista toimintaa paistin kanssa. Oli siinä jotain mistä en itse pidä mutta eihän se sitä tarkoita etteikö se hyvää olisi, ei mitään tavan "mössöö" jota täällä paljon näkyy. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 10.03.2008 13:53 Viestin aihe: |
|
|
Turisti kirjoitti: | Erinomainen viinivalinta! Vallankin hinta-laatu suhteeltaan. Käy myös muun lihan kanssa. |
Muistelin että olisin tehnyt kyseisestä viinist esittelyn tuonne Viinien maistelua osioon, mutta piti käydä tarkistamassa ja sehän puuttui sieltä...
"Becoa" on tullut kumottua aikasen monta pulloa ja sen on sellainen perushelppoa ja varma valinta tälläiselle hieman hennommin maustetulle lihalle. Pippuripihvi on sille jo tosin liikaa, mutta muuten juuri mediumkypsät lihat sopii kuin nenä päähän.
Pitääpä väsätä esittely ensikerralla kun korkkaa.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 10.03.2008 15:28 Viestin aihe: |
|
|
Hyvännäköistä on pöperö. Poro on erinomainen vaihtoehto liharuoaksi. Siihen tuli tutustuttua oikeastaan puolivahingossa, koska eräs palomiesveljeni savolaisperäinen työkaveri ruodasi välillä oikeen urakalla poronlihaa jostakin Kuusamon suunnalta. Tämä juoksijanakin tunnettu kaveri olikin varsinainen herkkusuu, eikä hänelle kelvannut mitkään kiukaalla kuumennetut saunalenkit saunaoluen, joka kyllä maistui miehelle, höysteeksi, vaan piti olla jotakin parempaa. Kerran tämä toi mukanaan kimpaleen poronpaistia, josta sitten veistettiin puukolla siivuja jälkiuunileivän päälle. Siinä meinas kieli mennä mukana. Siitä asti on poronliha kuulunut myös meikäläisen ruokavalioon. Aina kun sitä sattuu saamaan edullisemmin, kuin kaupan hinnalla, niin melkeen tulee ostettua.
Tuo pekonimuussi on ja tuttu sörsseli. Ja vaikka vilperi tuolla puhuu maidosta/kermasta, niin tuohon muusiinhan laitetaan vain voita ja pekonia. Ei siis mitään litkuja. Aika moni myös säästyisi täysin turhilta ilmavaivoiltakin, jos lopettaisivat maidon käytön ruoanlaitossa ja myös sen juomisen. Aikuinen ihminenhän ei maitoa tarvitse. Ja juomasta kun aloin puhumaan, niin tuolle Loikan aterialle sopisi juomaksi myös joku hyvä olutkin. Ei sen aina tarvitse olla viiniä. Vai onko olut liian barbaarimainen juoma? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
t3R0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2006 Viestejä: 1610 Paikkakunta: K-S
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 19.03.2008 11:26 Viestin aihe: |
|
|
Mielenkiintoinen aihe Loikalla. Koska keskustelun avaaja “löi heti niin kovat pohjat”, pitänee lähestyä aihetta perisatakuntalaisittain.
”Em mä ainakaan ymmärrä, mite jotain kokkaust voi lähestyy kilpailuna, iha sama ku kilpailis kuka o paras jahtimies.”
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Keittäjä Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 19 Maa 2008 Viestejä: 13 Paikkakunta: Kuopio
|
Lähetetty: 19.03.2008 23:02 Viestin aihe: Taidan haastaa tässä lähipäivinä |
|
|
_________________ Jäitä poltellessa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 20.03.2008 09:55 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | ”Em mä ainakaan ymmärrä, mite jotain kokkaust voi lähestyy kilpailuna, iha sama ku kilpailis kuka o paras jahtimies.”
|
Ei tämä nyt ole mikään "kisa" vaan mahdollisuus ja toivomus että tänne pläjäytetään vähän arkipöperöistä eroavat kokkaukset jotka sopii yllä mainittuihin kriteereihin .
Niin ja tuo oma kokkaus oli oman mittapuun mukaan tuollainen keskitason "juhlapäivä"kokkailu (ns. liehittelykokkausta ). Mikäli lähtee oikeesti hifistelemään ja näkemään oikeesti vaivaa niin sitten pitäisi tehdä sellainen 6-9 ruokalajin menyy kaikkine piperryksineen. Sellainenkin onnistuu, mutta silloin vaan oma syöminen ja rauhoittuminen ruokailuun on suoraansanoen mahdotonta -siksi itse keskitän tuollaisten menyjen syömiset ravintoloihin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 20.03.2008 22:12 Viestin aihe: |
|
|
Repesorsa kirjoitti: | Hyvännäköistä on pöperö. Poro on erinomainen vaihtoehto liharuoaksi. Siihen tuli tutustuttua oikeastaan puolivahingossa, koska eräs palomiesveljeni savolaisperäinen työkaveri ruodasi välillä oikeen urakalla poronlihaa jostakin Kuusamon suunnalta. Tämä juoksijanakin tunnettu kaveri olikin varsinainen herkkusuu, eikä hänelle kelvannut mitkään kiukaalla kuumennetut saunalenkit saunaoluen, joka kyllä maistui miehelle, höysteeksi, vaan piti olla jotakin parempaa. Kerran tämä toi mukanaan kimpaleen poronpaistia, josta sitten veistettiin puukolla siivuja jälkiuunileivän päälle. Siinä meinas kieli mennä mukana. Siitä asti on poronliha kuulunut myös meikäläisen ruokavalioon. Aina kun sitä sattuu saamaan edullisemmin, kuin kaupan hinnalla, niin melkeen tulee ostettua.
Tuo pekonimuussi on ja tuttu sörsseli. Ja vaikka vilperi tuolla puhuu maidosta/kermasta, niin tuohon muusiinhan laitetaan vain voita ja pekonia. | Pottuvoihin vain voita,pottumuussiin myös maitoa.......... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 21.03.2008 01:59 Viestin aihe: |
|
|
Osallistun kisaan pääsiäislampaalla, kunhan saan paletit järjestykseen.
Luultavasti tämän vuorokauden aikana julkaisen erään lammaspaistin teko-ohjeet kuvien kera.
Esitän sen kuitenkin erillisenä ohjeena linkittäen, koska se on henkilöön kohdistuva jossain määrin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 21.03.2008 05:16 Viestin aihe: |
|
|
hmmm...tulleekohan siihen vilin lampaaseen valkosipulia...........saa nähä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|