OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 19.03.2008 14:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy kirjoitti:
Joo, nyt kuivaa niin että rutisee, ei tarvitse Arsenjevinkaan huolta kantaa, on niin kuivat ilimat. Kuinka moni muu kävi jo lihojen nostoa seuraavana päivänä katsomassa, että "joko ne on kuivaneet?" vaikka tietää että ei ne nyt muutamassa tunnissa sitä kerkiä tekemään....


Voi kuule, monta kertaa on kuikittu ovelta räystäälle, että "eikö ne vieläkään.." Very Happy Onhan nuo jo kolme-neljä päivää roikkuneet.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Arsenjev
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: 19.03.2008 20:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiusaus kävi ylivoimaiseksi. Oli vielä sisältä vähän turhan pehmiää. Mutta se maku, se maku...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Blis
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Kes 2007
Viestejä: 80
Paikkakunta: oulusta etelään

LähetäLähetetty: 20.03.2008 09:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Arsenjev kirjoitti:
Kiusaus kävi ylivoimaiseksi. Oli vielä sisältä vähän turhan pehmiää. Mutta se maku, se maku...


pakko oli jo itekkin käydä napistelemassa pikkusen, kolmatta viikkoa roikkuvat ja perhana oli jo hyvää....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 20.03.2008 15:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, se on kumma kuinka se käyttää kattomassa. Mulla lihat näkyy olohuoneen sohvalta ja kun ei voi seurata maalin kuivumista, niin lihojen kuitenkin. Virallinen sää tänään:

Tuorein havainto: 20.03.2008 14:10
lämpötila -5.2 °C, paine 1000 hPa, kosteus 50%, pohjoistuulta 3 m/s


Kun mulla lihat on eteläpuolen taloa, ja aurinko nostaa terassin mikroilmaston plussan puolelle, niin kun ilmankosteus on tuota luokkaa niin piru että kuivaa lihat äkkiä. Kutistuu aivan silimissä!
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Teeba
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Syy 2007
Viestejä: 140
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 24.03.2008 19:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En halua mollata paikkaasi missä lihojas kuivaat mutta yleensä lihat laitetaan pohjoispuolelle/paikkaan missä tuuli on paras mahdollinen jolloin lihat kuivuu nopiammin Smile
_________________
Korpiklaani - Metsämies
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 24.03.2008 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täällä Oulussa ei mahottomasti ole tuulesta puutetta ja senkin suunta on yleensä lähes etelästä. Siihen kun lisätään auringon eteläseinustaa lämmittävä vaikutus, niin uskallan väittää että kyllä ne nykyisellä paikalla kuivaa nopeammin kuin pohjoisseinällä.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Razori
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Tou 2004
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 24.03.2008 23:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on lihat laitettu iät ja ajat roikkumaan etelänpuolelle ja hyvin ovat onnistuneet. Pari viikkoa roikkumista ja avot.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 24.03.2008 23:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä taas en pidä aurinkopaisteessa "kasettuneesta ja honkiuneesta". Tasasen tummaa ja tiukkaa sen olla pittää!
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 25.03.2008 12:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä minäkin aurinkoa lihoille välttelen, ovat senverran räystään alle ettei aurinko kuin pisimpien lihojen kärkiä pääse nuolemaan. Mummolassa tehdään navetan piippuhatun alla aivan hongaksi hirvenlihaa ja minusta se kyllä sopii sille hyvin. Liha on sellaista mureaa ja kellertäväksi mennyttä. Aurinko tietenkin niihin paistaa aamusta iltaan.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Arsenjev
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: 25.03.2008 17:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on lihat katolla ja kaikki ilmansuunnat käytössä. Tänään otin kapeimpia biittejä alas ja valmista tuntuu olevan. Paksuimmat saa olla ainakin vielä ensi viikkoon. Njam...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Blis
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Kes 2007
Viestejä: 80
Paikkakunta: oulusta etelään

LähetäLähetetty: 25.03.2008 19:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

täälläpäin ovat jo valmiita, näyttääpi vain että loppuvat heti alkuunsa kun ei malta olla syömättä Twisted Evil

pitänee ens keväänä laittaa reilummalti roikkuun....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2232
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 26.03.2008 01:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mullakin on ensimmäinen satsi valmiina. Pitäis tässä ripustaa jonki verran lampaan sydämiä vielä roikkumaan. Jos vertaa viime vuoteen, niin on ollu paljon paremmat kelit. Kuivivat aivan läpikypsiksi neljässä viikossa.

Eikös se sämpy kokkeillu sitä lihojen kylmäsavustusta ennen seinälle laittoa? Tuliko niistä minkälaisia, jos itekki kokeilis?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 26.03.2008 09:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No hyväähän niistä tuli, muutaman palasen tein tänäkin vuonna. Mutta kun on tarkoitus tehdä ihan kylmäsavuksikin lihaa, niin suurin määriin ei ollut intoa, olkoon seinäkuiva seinäkuivaa ja savuliha savulihaa. Lisäksi pieni kiireenpoikainen oli silloin kun seinälihoja suolasin. Voisihan niitä palasia periaatteessa vieläkin kaapissa käytää savua ottamassa.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kortto2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2007
Viestejä: 303
Paikkakunta: Ranua

LähetäLähetetty: 26.03.2008 10:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Isäukko oli näkkyy laittanu vähän reilunlaisesti suolaa, ei pysty paljoa kerralla syömään kuivia lihoja, mutta säästyvätpähän pitempään Laughing

Ei mennyt kuin pari viikkoa kun sai ottaa lihat pois räystään alta, liekkö tuosta kohtuu reilusta suolasta johtunut? Kelitkin kyllä olivat kohdallaan, aurinkoista keliä ja pienoinen tuulenvire kävi päivittäin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Arsenjev
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: 26.03.2008 14:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jännä juttu. Suolasin naudansydämet, hirven- ja lampaanlihat samassa suolaliemessä, mutta suola tuntuu imeytyneen sydämiin selvästi voimakkaammin kuin muihin lihoihin. Tuli mieleen semmoinenkin, että olikohan sydämiä suolattu jo valmiiksi? Kyseessä on ne säästökuopan 1€/kilo sydämet, mikäli joku sattui ostamaan samaa tavaraa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 18 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com