Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 19.03.2008 14:34 Viestin aihe: |
|
|
Sämpy kirjoitti: | Joo, nyt kuivaa niin että rutisee, ei tarvitse Arsenjevinkaan huolta kantaa, on niin kuivat ilimat. Kuinka moni muu kävi jo lihojen nostoa seuraavana päivänä katsomassa, että "joko ne on kuivaneet?" vaikka tietää että ei ne nyt muutamassa tunnissa sitä kerkiä tekemään.... |
Voi kuule, monta kertaa on kuikittu ovelta räystäälle, että "eikö ne vieläkään.." Onhan nuo jo kolme-neljä päivää roikkuneet. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Arsenjev Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 44
|
Lähetetty: 19.03.2008 20:17 Viestin aihe: |
|
|
Kiusaus kävi ylivoimaiseksi. Oli vielä sisältä vähän turhan pehmiää. Mutta se maku, se maku... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Blis Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 16 Kes 2007 Viestejä: 80 Paikkakunta: oulusta etelään
|
Lähetetty: 20.03.2008 09:09 Viestin aihe: |
|
|
Arsenjev kirjoitti: | Kiusaus kävi ylivoimaiseksi. Oli vielä sisältä vähän turhan pehmiää. Mutta se maku, se maku... |
pakko oli jo itekkin käydä napistelemassa pikkusen, kolmatta viikkoa roikkuvat ja perhana oli jo hyvää.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 20.03.2008 15:26 Viestin aihe: |
|
|
Joo, se on kumma kuinka se käyttää kattomassa. Mulla lihat näkyy olohuoneen sohvalta ja kun ei voi seurata maalin kuivumista, niin lihojen kuitenkin. Virallinen sää tänään:
Tuorein havainto: 20.03.2008 14:10
lämpötila -5.2 °C, paine 1000 hPa, kosteus 50%, pohjoistuulta 3 m/s
Kun mulla lihat on eteläpuolen taloa, ja aurinko nostaa terassin mikroilmaston plussan puolelle, niin kun ilmankosteus on tuota luokkaa niin piru että kuivaa lihat äkkiä. Kutistuu aivan silimissä! _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Teeba Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Syy 2007 Viestejä: 140 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 24.03.2008 19:38 Viestin aihe: |
|
|
En halua mollata paikkaasi missä lihojas kuivaat mutta yleensä lihat laitetaan pohjoispuolelle/paikkaan missä tuuli on paras mahdollinen jolloin lihat kuivuu nopiammin _________________ Korpiklaani - Metsämies |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 24.03.2008 21:50 Viestin aihe: |
|
|
Täällä Oulussa ei mahottomasti ole tuulesta puutetta ja senkin suunta on yleensä lähes etelästä. Siihen kun lisätään auringon eteläseinustaa lämmittävä vaikutus, niin uskallan väittää että kyllä ne nykyisellä paikalla kuivaa nopeammin kuin pohjoisseinällä. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Razori Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 27 Tou 2004 Viestejä: 53
|
Lähetetty: 24.03.2008 23:18 Viestin aihe: |
|
|
Meillä on lihat laitettu iät ja ajat roikkumaan etelänpuolelle ja hyvin ovat onnistuneet. Pari viikkoa roikkumista ja avot. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 24.03.2008 23:59 Viestin aihe: |
|
|
Minä taas en pidä aurinkopaisteessa "kasettuneesta ja honkiuneesta". Tasasen tummaa ja tiukkaa sen olla pittää! _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 25.03.2008 12:33 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä minäkin aurinkoa lihoille välttelen, ovat senverran räystään alle ettei aurinko kuin pisimpien lihojen kärkiä pääse nuolemaan. Mummolassa tehdään navetan piippuhatun alla aivan hongaksi hirvenlihaa ja minusta se kyllä sopii sille hyvin. Liha on sellaista mureaa ja kellertäväksi mennyttä. Aurinko tietenkin niihin paistaa aamusta iltaan. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Arsenjev Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 44
|
Lähetetty: 25.03.2008 17:17 Viestin aihe: |
|
|
Mulla on lihat katolla ja kaikki ilmansuunnat käytössä. Tänään otin kapeimpia biittejä alas ja valmista tuntuu olevan. Paksuimmat saa olla ainakin vielä ensi viikkoon. Njam... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Blis Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 16 Kes 2007 Viestejä: 80 Paikkakunta: oulusta etelään
|
Lähetetty: 25.03.2008 19:31 Viestin aihe: |
|
|
täälläpäin ovat jo valmiita, näyttääpi vain että loppuvat heti alkuunsa kun ei malta olla syömättä
pitänee ens keväänä laittaa reilummalti roikkuun.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2232 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 26.03.2008 01:39 Viestin aihe: |
|
|
Mullakin on ensimmäinen satsi valmiina. Pitäis tässä ripustaa jonki verran lampaan sydämiä vielä roikkumaan. Jos vertaa viime vuoteen, niin on ollu paljon paremmat kelit. Kuivivat aivan läpikypsiksi neljässä viikossa.
Eikös se sämpy kokkeillu sitä lihojen kylmäsavustusta ennen seinälle laittoa? Tuliko niistä minkälaisia, jos itekki kokeilis? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 26.03.2008 09:13 Viestin aihe: |
|
|
No hyväähän niistä tuli, muutaman palasen tein tänäkin vuonna. Mutta kun on tarkoitus tehdä ihan kylmäsavuksikin lihaa, niin suurin määriin ei ollut intoa, olkoon seinäkuiva seinäkuivaa ja savuliha savulihaa. Lisäksi pieni kiireenpoikainen oli silloin kun seinälihoja suolasin. Voisihan niitä palasia periaatteessa vieläkin kaapissa käytää savua ottamassa. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kortto2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2007 Viestejä: 303 Paikkakunta: Ranua
|
Lähetetty: 26.03.2008 10:21 Viestin aihe: |
|
|
Isäukko oli näkkyy laittanu vähän reilunlaisesti suolaa, ei pysty paljoa kerralla syömään kuivia lihoja, mutta säästyvätpähän pitempään
Ei mennyt kuin pari viikkoa kun sai ottaa lihat pois räystään alta, liekkö tuosta kohtuu reilusta suolasta johtunut? Kelitkin kyllä olivat kohdallaan, aurinkoista keliä ja pienoinen tuulenvire kävi päivittäin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Arsenjev Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 44
|
Lähetetty: 26.03.2008 14:28 Viestin aihe: |
|
|
Jännä juttu. Suolasin naudansydämet, hirven- ja lampaanlihat samassa suolaliemessä, mutta suola tuntuu imeytyneen sydämiin selvästi voimakkaammin kuin muihin lihoihin. Tuli mieleen semmoinenkin, että olikohan sydämiä suolattu jo valmiiksi? Kyseessä on ne säästökuopan 1€/kilo sydämet, mikäli joku sattui ostamaan samaa tavaraa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|