Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 20.02.2008 18:37 Viestin aihe: |
|
|
9.3x622 kirjoitti: | Juha kirjoitti: | 9.3x622 kirjoitti: |
Jotkut osaavat tehdä sisä-ja ulkofileestäkin sitkasta, kun leikkaavat ne väärin. |
Varmanpäälle pelaavat tempaiseee fileetkin jauhelihaksi. |
Joo ja kehuvat kun tulee hyvää jauhelihakeittoa. Tuo on kuultua, eikä mielikuvittelua. |
Maatomal paras soppa. Maaton porukan ulkopualiin saap parhaan sopan. Se, joka saap luvan lihanjakopaivän käylä ottas luita, ennen ku menee koiril. Se maaton keittää ydinluut ja lisää muutkii soppatarpeheet. Moni maanomistaja saap pitkän nenän, ku maattolal tul parahiin soppa. _________________ Ammuin ohi ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Keittäjä Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 19 Maa 2008 Viestejä: 13 Paikkakunta: Kuopio
|
Lähetetty: 25.03.2008 00:45 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä elektrooni mittari on kätevä kun ei tartte vahdata sitä viisaria ja kun haluttu sisälämpötila on saavutettu niin se laite hälyttää,elikkäs voi rauhassa duunailla muita juttuja sillä välin. Kun laittaa lihan vielä huoneenlämpöisenä Kuumaan valurauta pataan/pannuun saadaan lihas-syy nopeasti kiinni ja kaunis väri pintaan. uuniin ja antaa paiston jälkeen vetäytiä hyvin liinan alla niin ei voi mennä vikaan. folioon kääritty liha ei kaiken paras koska liha jatkaa kypsymistä tiiviyden takia(ainakin pienemmissä paisteissa/fileissä) toki perstuntumallakin voi tehdä mutta kun niin usein tulee valmistettua näitä ruokia muualla kun kotona ja millon missäkin kiertoilma,leivinuuni tai tavan uunissa...aina eri lämpö. kiertoilmauunin nyrkkisääntö on että se on 50 astetta kuumempi kun normi uuni. _________________ Jäitä poltellessa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 27.03.2008 11:33 Viestin aihe: |
|
|
Vortex kirjoitti: | Ai niin, siitä paistomittarista...
Käytössä on perinteinen viisarimalli mutta harkinnassa on elektronisen hankinta. Ja syy on se, että siihen voi ohjelmoida haluamansa lämpötilan, jonka jälkeen mittari hälyttää, kun tuo haluttu lämpötila on saavutettu. Varsinkin pienien paistien lämpötila kohoaa hyvinkin nopeasti loppuvaiheessa, jolloin helposti mennään ylikypsän puolelle. |
Itse olen painiskellut samanlaisten ongelmien kanssa. Käytössä on ollut noita perinteisiä paistomittareita. Yhtenä ongelmana on ollut sekin, että monesti uunia pitää loppuvaiheessa aukoa koko ajan, että lukeman pääsee tarkistamaan. Tästäsyystä olen melkoisesti karsastanut mittaria vaativaa ruuanlaittoa ja aika usein paistit on tullut leikattua pihveiksi pannulle…
Loikka kirjoitti: | Edelleenkin väitän, että digitaalinen paistomittari on ehkä parhaita ruuanlaittoon hankkimiani välineitä. Toki ei se yksin tee autuaaksi, mutta helpottaa se huomattavasti ruuanlaittoa. Samaten mittarinkin kanssa voi tehdä virheitä.
|
Kiitokset Loikalle, kun pisti postissa moisen kapistuksen tulemaan. Tähän hintaan noita olisi kannattanut hommata kerralla useampi .
Lähdinkin siinä innosta puhisten kokeilemaan kapistusta:
Ainakaan omalla kohdalla ei kantti piisaa väittää, että osaan ”käsimyöden” tehdä aina paistin oikeaan kypsyysasteeseen. Monesti kun tuo vaihtelee aika paljon tuo lihapalan koko, mutta myös se, kauanko se on ehtinyt ootella uunitusta huoneenlämmössä. Samoin kiertoilmauuni tuntuu hieman vaikeammalta hanskata, mitä perinteinen.
Mittari vaikuttaa asialliselta. Normaalisti toimii ajastimena ja anturi kiinnitettynä paistomittarina. Tähän syötetään haluttu lämpötila ja kalikan saa magneetilla kiinni hellankylkeen. Kun haluttu lämpötila on saavuttettu, härpäke halyyyttää.
Uunia ei tarvinnut välillä availla, jotta pääsi lukemaan mittarin notuleita.
Paketti folioon, koska ruokailun aloitukseen tuli pieni viive.
Olisikohan ”kynsilaukkaradan pääohjastajalla” Vilperillä, tai jollakulla muulla, vinkkiä siitä, miten maustevoi oikeaoppisesti kuuluisi tehdä?
Tuommoista tuli tällä ekalla harjoitelmalla. Pitkähkö foliovaihe nosti luultavasti sisälämpöjä jonkin verran.
Vaimo pitää aavistuksen kypsemmästä lihasta mitä meikäläinen ja aika hyvin kelpasi tämäkin .
Kiitokset vielä Loikalle mittarikaluston päivittämisestä ”tikiaikaan”, vermes vaikuttaa asialliselta kapistukselta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 27.03.2008 13:04 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä kuvasarja; jes. _________________ Ammuin ohi ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
santeri ***
Liittynyt: 31 Maa 2004 Viestejä: 396 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 27.03.2008 13:25 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: |
Olisikohan ”kynsilaukkaradan pääohjastajalla” Vilperillä, tai jollakulla muulla, vinkkiä siitä, miten maustevoi oikeaoppisesti kuuluisi tehdä?
|
En ole hevoislottomiehiä ja varmaan vielä vääräoppinenkin mutta melko maistuva lihavoi tulee meijerivoin, valkosipulin, soijakastikkeen ja HP-sauken sotkusta. Hyvästä ymmärtävä voi sekottaa vielä lusikallisen omenamehuakin sekaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3556
|
Lähetetty: 27.03.2008 13:44 Viestin aihe: |
|
|
Minä oon tehnyt usein tuon kaltaista evästä missä on rose-paisti, huoneenlämpöisenä ruskistettu kuumalla pannulla, uuniin 120 asteeseen, ulos uunista kun lämpötila on 61 astetta. Toimii hirvelle, porolle ja naudalle hyvin. Käytössä on viisarimittari. Sitten lisukkeeksi juuri noita lohkopottuja, eli puikulaperuna pituussuunnassa neljään osaan, pyöritellään öljyssä, maustetaan grillimausteella ja suolalla, uunitetaan 225:ssa asteessa 20-25 minuuttia, sillä aikaa paisti vetäytyy pyyhkeen alla. Maustevoi tehdään voi, suola, valkosipuli seoksesta.
Olen huomannut, että kun paisti otetaan uunista tuossa 61:ssä niin sisälämpö jatkaa nousuaan jonkun aikaa jopa tuonne 70 asteeseen asti. Silti paisti on herkullisen punervaa ja mureaa. Tuossa vaiheessa sen voi vielä pilata leikkaamalla päin persettä, mutta muuten on kyllä evästä parhaasta päästä.
Valmistusvaiheessa tietenkin portteria inspiraatioksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 27.03.2008 14:12 Viestin aihe: |
|
|
Kaaleb kirjoitti: | Tuossa vaiheessa sen voi vielä pilata leikkaamalla päin persettä, mutta muuten on kyllä evästä parhaasta päästä. |
Lienetkö tahallasi...
Kai se paisti jostakin kohdasta täytyy päin peetä leikata että menee poikkisyyhyn? Ja kyllähän paistipää on paras pää ainakin minun mielestäni... keskelle tietyst jää se paras fileeselkä mutta sehän ei olekaan kumpaakaan päätä...
Hyvä ohjenuora silti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 27.03.2008 19:47 Viestin aihe: |
|
|
Olisikohan ”kynsilaukkaradan pääohjastajalla” Vilperillä, tai jollakulla muulla, vinkkiä siitä, miten maustevoi oikeaoppisesti kuuluisi tehdä?
Oikeeta voeta, yrttejä, mausteita ja vaikka tomaattipyrettä. Pihvin voi jättää kokonaan maustamatta kun laittaa oikeen ärjyn maustevoinapin päälle. Erilaisia sekotuksia voi laittaa leivinpaperin sisään pötköiksi pakkaseen, on sitten siellä valmiina. Päälle kun kirjottaa mitä missäkin on niin löytää mitä tarvii, Vilperille kynsilaukkavoi ja mulle tillivoi kuhafileen päälle, kiitos... _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 27.03.2008 21:17 Viestin aihe: |
|
|
Kun kerta nimeni tuli jo muutamaan kertaan mainittua, niin mun maustevoini perustuu nykyään voimakassuolaiseen Flooraan lääkärin määräyksestä ( liian korkeat kolesteroliarvot) vaikka aidosta voista tehty on maukkaampi!
Kerrotaan nyt munkin respa kun kysyttiin: Ensinnäkin esim. pihvi pitää mielestäni maustaa ennen paistamista, että myös mausteet saavat kuumassa muodostettua arominsa kypsäksi. Maustevoi/margariini on parhaimmillaan esim. kunnon pottuvoin kanssa jolloin erillistä kastiketta ei välttämättä tarvitse.
Yksi ohje: Kun 600 gramman Flora paketti on vajennut sopivaan pisteeseen että sinne mahtuu mausteet joukkoon, niin pippurisekoitusta kaikki pippurilajikkeet huomioiden omantunnon mukaan joukkoon, valkkaria vähintään yksi iso sipuli puristettuna sekaan, n. puoli keltasipulia myös puristettuna joukkoon ja lisäksi persiljijaa hienoksi leikattuna osittain maun tappamiseen, mutta myös makua antamaan.
Halutessaan voi laittaa vähän tulista sinappia/chiliä/tomaattipyreetä sekaan, mutta silloin pitää annostuksessa olla varovainen. Merkataan purkin kansi vedenkestävällä tussilla ja se säilyy vähintään kolme kuukautta valmistuspäivästä. (meidän perheessä jo kuukausi on liikaa ) _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 27.03.2008 21:46 Viestin aihe: |
|
|
paisti,Vilperi,paisti....................... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Barbi Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 1037
|
Lähetetty: 27.03.2008 21:48 Viestin aihe: |
|
|
...o se nälissää.... _________________ Paljon parempi unohtaa ja hymyillä kuin muistaa ja olla surullinen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 27.03.2008 22:06 Viestin aihe: |
|
|
Mun koneeni alkaa varmaan sanoa palvelusopimustaan irti, kun useista yrityksistäni huolimatta en saa ladattua kuvia photobuckettiin. Mä olen nyt tapellut näiden eri ongelmien kanssa 1,5 viikkoa ja näyttää tällä hetkellä siltä että kone pitää buutata täysin ja asentaa koko ohjelmisto uudestaan!! Jos jollain on hyviä vinkkejä esitettävänä niin otan kaikki vastaan erittäin kiitollisena!! Pitäiskö avata uusi topicci= Vilperin tietsikkaongelmat?? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 27.03.2008 22:09 Viestin aihe: |
|
|
Eikös sulla se meri oo siinä heitto etäisyydellä........ |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 27.03.2008 22:29 Viestin aihe: |
|
|
Petra: haluatko nähdä "vanhan" kuvan kyseisestä merestä??!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|