Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6330 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 27.03.2008 22:44 Viestin aihe: |
|
|
Sämpy kirjoitti: | Tuskimpa noita seiniksiä alle neljän viikon tarttee haikailla valmiiksi. Riippuu ihan lihan paksuudesta ja ilmoista. |
Äsken kun kävin kopeloimassa, niin ohuimmat lihat oli jo kuivaneet kovaksi. Ompa ollu tosi ärhäkät ilmat kun ei ole mennyt kuin reilu pari viikkoa siitä kun nostin kuivamaan. Vaan antaapa niitten hongittua kun on entisiäkin vielä puolenkymmentä palasta syömättä. Säästelin niitä siltä varalta että lihat ei kerkiä pilkkikauden alkuun. Paksuimmat lihat saa olla vielä jonkun viikon, olivat vielä pehmeitä. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 27.03.2008 22:51 Viestin aihe: |
|
|
Sämpy kirjoitti: | Sämpy kirjoitti: | Tuskimpa noita seiniksiä alle neljän viikon tarttee haikailla valmiiksi. Riippuu ihan lihan paksuudesta ja ilmoista. |
Äsken kun kävin kopeloimassa, niin ohuimmat lihat oli jo kuivaneet kovaksi. Ompa ollu tosi ärhäkät ilmat kun ei ole mennyt kuin reilu pari viikkoa siitä kun nostin kuivamaan. Vaan antaapa niitten hongittua kun on entisiäkin vielä puolenkymmentä palasta syömättä. Säästelin niitä siltä varalta että lihat ei kerkiä pilkkikauden alkuun. Paksuimmat lihat saa olla vielä jonkun viikon, olivat vielä pehmeitä. |
Jep jep, ensimmäiset chili-cayenne -versiot on jo maisteltu. Vajaa kaks viikkoa ja ohkaset kuivia. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6330 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 31.03.2008 17:34 Viestin aihe: |
|
|
Puolet lihoista piti jo käydä nostamassa pakastimeen, tasan kolme viikkoa ehtivät olemaan. Ohuimmat kuten poronvasan sisäfile oli kuivanut jo ihan luuksi. Kypsyyden arvioin näppituntumalta, eli kun liha ei enää paksuimmalta kohdalta juurikaan litisty sormien välissä tolkusti puristamalla, niin se on silloin läpeensä mustaa ja tiivistä. Painosta on tällöin about puolet hävinnyt. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 01.04.2008 09:35 Viestin aihe: |
|
|
Joo, jääkaapissa joutuu loput kuivattelemaan. Ihme kelit _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6330 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 01.04.2008 10:44 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä minä meinasin antaa olla loppujen räystäällä kuivaksi asti. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Over&Under ***
Liittynyt: 23 Syy 2004 Viestejä: 395
|
Lähetetty: 01.04.2008 10:53 Viestin aihe: |
|
|
_________________ jepjep... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Arsenjev Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 44
|
Lähetetty: 01.04.2008 18:45 Viestin aihe: |
|
|
Tänään kipusin "lihoille" aikomuksena poimia ne varsinaista jatkokäyttöä varten. Harmikseni totesin, että ilmankosteus ja ehkä osittain myös lihoihin osunut sade oli pehmentänyt niitä. Kannattaisiko odottaa että seuravien päivien lämpöasteet kuivattaisi niitä takaisin vai olisiko järkevämpää nostaa ne jääkaappiin/pakastimeen? Oulun pohjoispuolella siis ollaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 01.04.2008 19:54 Viestin aihe: |
|
|
Arsenjev kirjoitti: | Tänään kipusin "lihoille" aikomuksena poimia ne varsinaista jatkokäyttöä varten. Harmikseni totesin, että ilmankosteus ja ehkä osittain myös lihoihin osunut sade oli pehmentänyt niitä. Kannattaisiko odottaa että seuravien päivien lämpöasteet kuivattaisi niitä takaisin vai olisiko järkevämpää nostaa ne jääkaappiin/pakastimeen? Oulun pohjoispuolella siis ollaan. |
Täysin sama ilmiö täällä. Sadetta tosin ei ole lihoille päässyt, mutta kylläpä tuo märkä keli näkyy pehmittävän. Otin lihat alas ja nakkasin 2/6 osaa kylmiöön. Loput pistin jääkaappiin. Katellaan päivän parin päästä josko ne nostellaan takaisin. Osa on kylläkin jo ihan valmiita, joten jääkaappikuivatuksen jälkeen pistetään varmaankin pakkaseen odottelemaan syksyä... _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 01.04.2008 20:16 Viestin aihe: |
|
|
Kortto^ kirjoitti: |
Siinäpä ne ois lihat roikkumassa.
9kg nuita yhteesä oli, suurin osa hirveä, vähän naudan ja hirven sydäntä myös. | Onko nuo sukset jonku ählämin vesiliipat?? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6330 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 01.04.2008 20:56 Viestin aihe: |
|
|
Arsenjev kirjoitti: | Harmikseni totesin, että ilmankosteus ja ehkä osittain myös lihoihin osunut sade oli pehmentänyt niitä. |
Viime viikkojen superkelit aiheuttaa sen, että pinta on kuivanut koppuraksi kun sisus on vielä raakaa. Eppäillen, että vähän kosteammilla keleillä kosteus tasoittuu ja siksi liha tuntuu pehmeävän. Ei syytä huoleen. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Arsenjev Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 44
|
Lähetetty: 01.04.2008 21:06 Viestin aihe: |
|
|
Otin lihat alas. Laitoin tupperware graaviastian pohjalle kerroksen suolaa, ritilän, lihat ritilän päälle ja astian jääkaappiin. Toivon mukaan suola imee kosteutta jääkaappisäilytyksen aikana. Luulisi noita pakkasöitä vielä tulevan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 01.04.2008 21:36 Viestin aihe: |
|
|
Miksi se Rastinsahi lihat syksyksi säästää ??
Minä olen oppinut, että kuivis on kesäevästä..
Vähän turhan suolaista tuli.. taas _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6330 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 01.04.2008 22:14 Viestin aihe: |
|
|
Ootta te hätäsiä, ei niitä lihoja nyt tarvi kun kippeetä p*llua varjella.
Koukku: rupia sinäkin tieteellisen tarkkaan prosentuaaliseen kuivilla suoloilla suolaamiseen, niin jää suolaamisongelmat unholaan, tulee joka vuosi yhtä suolasta. Ei tartte kun prosenttilaskut osata, liuoksillahan ko. homma vaatii differentiaalilaskentaa. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 01.04.2008 22:25 Viestin aihe: |
|
|
Minä käytin vitkan metkoja ja neliön juuruksia....300 g** karkiaa sankolliseen lihaa, olivat vain 1 vrk sijaan 2 vrk suolassa...
Hirvenliha nykäsee harvana tavarana suolan niin äkkiä sisäänsä, ettei arvaakaan.
Pannee nauttimaan enempi nestettä.
**edit** Jos ei joku sillä aikaa nakannut lissää kun lääpän jälillä olin.. _________________ Hoc iam omni varietate caret.
Viimeinen muokkaaja, Koukkupolovi pvm 02.04.2008 07:54, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 01.04.2008 23:44 Viestin aihe: |
|
|
Koukkupolovi kirjoitti: | Miksi se Rastinsahi lihat syksyksi säästää ?? |
Jotakin se on syötävä kun tyhjiä maita koluaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|