Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Fullstock Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Huh 2004 Viestejä: 525 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 03.09.2006 18:12 Viestin aihe: |
|
|
Loikka kirjoitti: | Muikku onkin sitten aivan loistava. Muikkuun kun ei savolainen kyllästy vaikka minkä tekis...
Nämähän on näitä makuasijoita joista ei voi kuin kiistellä... |
Niin sitä luulisi. Meinaan, että kyllästyy, savolainenkin (olen sellainen). Asuin pääkaupunkiseudulla 14 vuotta, ja siellähän ei juurikaan syödä muuta kuin silakkaa. Aluksi se etoi, mutta sitten kävi niin, että se alkoi tuntua paremmalta kuin muikku. No, nyt taas täällä pohjan perukoilla asuttuani (17 vuotta) muikku on taas alkanut tuntua ihan hyvältä. Mutta välillä tekee silakka mieli! Hyviä kaloja molemmat, laittotapa taitaa ratkaista. Että semmoosta. _________________ -----------------------------
Voiko tää olla tottakaan!
----------------------------- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fullstock Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Huh 2004 Viestejä: 525 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 20.11.2006 22:47 Viestin aihe: |
|
|
Niin, ja tuohon otsikkoon lisäten, että minä kerran purkitin pasureita. Olihan ne, siis kaikkea sitä tulee tehtyä! Onhan se särjen sukuinen, kai. Ei se hyvää ollut, voisi särjestä tulla parempaa. Ainakin suolakalana särki on todella hyvää, menee jopa siiankin ohi, minun mielestäni. _________________ -----------------------------
Voiko tää olla tottakaan!
----------------------------- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 16.05.2008 21:45 Viestin aihe: |
|
|
Purkkikala ainekset perattuina ja lisukkeet vieressä.
Kaikki sekaisin, paitsi tuon viinin voi nauttia heti sisäisesti.
Suolaa vielä purkkeihin, tiivisteet paikoilleen ja uuniin 120-asteeseen 6-7 tuntia. ( jos ei herää kellon soittoon, sitten aamulla pois)
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 17.05.2008 08:41 Viestin aihe: |
|
|
Aamupalaa... on muuten pikkaisen parempaa kuin tonnikala
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
marttikitunen Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Lok 2007 Viestejä: 125
|
Lähetetty: 17.05.2008 10:31 Viestin aihe: |
|
|
Savustettu särki on aivan parasta. Myöskin salakat menee savustettuina jos sattuu paljon saamaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Derzu Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 2457 Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho
|
Lähetetty: 17.05.2008 10:41 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä särki on kala. Nuoruudessa sain kerran ämpärillisen pilkkisärkeä. Säilykkeitä niistä värkkäsin ja syötyä tuli ja tein toistekin.
Tapahtui myös nuoruudessa vieraillessani enon mökillä. Kahvin kanssa oli graavikalaa ja hyvää. Ihmettelin jotta mitä ja sain kuulla sen olevan tehty aamulla verkosta otettujen särkien selkäfileestä. Kokasin sitä itsekin, kun sain isompia ja hyvää oli. Muistaakseni särkikalojen lihaksista ei vastoin luuloja lapamatoa saa.
Nuoruuden kulta-aikaan oli yhdessä nyttemmin tuhotussa erämaapurossa isoja ahvenia ja särkiä. Sellaisen 300-400 grammaisen punasilmän muistelen tehneen hyvä säväyksen äitimuorin laittamassa kalakeitossa muiden seassa. Purkkikalaa en ole viitsinyt enää tehdä. Huonot on särkivedet nykyään, syöttikalatkin on joskus tiukassa savunpitopaikan järvellä.
Makuasioista on turha kiistellä. Haukea pitää ranskalainen herkkuna, saksalainen ahventa jne.. Paiskokalana itsellä ahven on ykkönen, sitten kuha ja kolmantena hauki. Lohta tehdään sitten muuten. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tomppav Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Huh 2004 Viestejä: 477 Paikkakunta: koillis-savo
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|