OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Poliisin kenttähenkilöstö kutsunnoilla?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 30.05.2008 17:16    Viestin aihe: Poliisin kenttähenkilöstö kutsunnoilla? Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipa tässä mieleen ajatus...

Mitä jos pikkuhiljaa lakkautettaisiin suurin osa poliisin kenttähenkilöstön viroista ja otettaisiin tilalle kansalaisista kutsuttuja poliisivelvollisia.

Asevelvollisuuden lisäksi tulisi siis poliisivelvollisuus. Poliisivelvollisuutta suorittamaan voitaisiin kutsua hieman vanhempaa väkeä kuin armeijaan. Esim. 30-40 vuoden iässä tulisi kutsu poliisivelvollisuutta suorittamaan.

Osa esimiehistä ja johto olisivat edelleen uravirkamiehiä. Samoin rikostutkijat olisivat virkamiehiä, esim. sisäasiainministeriön alaisessa rikostutkintayksikössä.

Olisi kenties korrektimpaa, että käytännön järjestyksenvalvontaa suorittaisivat kansalaiset itse, poliisivelvollisuutta suorittaessaan.

Tämä pakottaisi myös muuttamaan lainsäädäntöä selkeämmäksi, jotta poliisivelvolliset ehtisi noin kuukauden peruskoulutuksen aikana kouluttaa tehtäviinsä.

Nykyisenkaltainen poliisilaitos kun ei ole mikään itsestäänselvyys. On myös ollut aikoja, jolloin jokaisen kansalaisen oikeus ja velvollisuus oli huolehtia järjestyksestä ja puuttua rikolliseen toimintaan. Olisiko aika palata taas tähän demokraattiseen käytäntöön?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
guide
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2005
Viestejä: 2118

LähetäLähetetty: 30.05.2008 17:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihminen on kokemustensa ja kasvatuksensa summa.
Kun nykyisin lukee ja kuuntelee juttuja poliiseista niin ne ovat aika negatiivisiksi kääntyneet Suomessakin vastoin perinteitä.
Onko teillä syynä millaiset huonot kokemukset poliiseista vai onko syynä vapaampi kasvatus, joka ei tuo kunnioitusta auktoriteetteihin ja sitä kautta väärin tekemisestä rangaistuksen saatua yrittää itselleen ja toisille todistella olleensa oikeassa.
Tämähän näkyy myös koululaitoksissa nykyisin. Oppilaan tehtyä rikkeensä, syyllistävät sekä vanhemmat ja oppilas opettajan.

Woe sitä maailmaa, jos me kaikki vuorotellen poliiseja oltaisiin Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 30.05.2008 17:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulla ei ainakaan ole tämän ajatuksen taustalla omakohtaisia huonoja kokemuksia poliiseista. Päinvastoin, kaikki omat kokemukseni poliiseista ovat oikein hyviä.

Pohdin asiaa yleisemmällä tasolla - esim. mihin johtaa yhteiskunta, jossa ihmiselämän keskeisiä toimintoja kuten terveyden ja omaisuuden suojelu ulkoistetaan entistä täydellisemmin harvoille asiantuntijoille.

Lieveilmiöinä ja oireina alkaa minusta näkyä, erityisesti USA:ssa, poliisien sotilasmaiset iskuyksiköt ja virka-apupyynnöt armeijalle. Poliisi menee entistä useammin tilanteisiin voimalla ja sotilaallisella taktiikalla. Kuilu poliisin ja kansalaisten välillä kasvaa. Poliisi alkaa nähdä kansalaiset potentiaalisena uhkana itselleen ja kansalaiset alkavat kokea poliisin samoin. Poliisin kuuluisi olla osa yhteisöä, ei sen ulkopuolelta toimiva iskunyrkki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35353

LähetäLähetetty: 30.05.2008 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peesaan edellistä,herättää tosiaan ajatuksia.
Ehkäisisikö sen ettei päädyttäisi "ne" ja "me"asetelmaan,kuten esim. USA:ssa taitaa jo olla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TRK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Mar 2006
Viestejä: 978
Paikkakunta: Vehkalahti

LähetäLähetetty: 30.05.2008 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ajatuksessa saattaa olla lähtökohdaltaan, siis polliisin vieraantumisen osalta, vinha perä.

Vieraantumista kuitenkin todennäköisemmin aiheuttaa poliisin faktinen etääntyminen kansalaisista. Kaikkien tuntemaa korttelipoliisia tai kyläpoliisia ei enää ole. Kun sitten jossain on tilanne, poliisissa kukaan ei tunne tilannetta tarkemmin, ja vahinkojen välttämiseksi on tilanteeseen mentävä voimalla ja suurella joukolla. En usko, että kuukauden pikakoulutuksen saanut ja sitten ehkä toiselle paikkakunnalle siirretty "pakkopoliisi" pystyisi kovin nopeasti omaksumaan tarpeellisia sosiaalisia taustatietoja, ja vakinaisen väen olisi koulutetteva uusi kaveri aina muutaman kuukauden välein.

Jonkinlainen lähipoliisi, joka periaattessa tuntee kaikki tai suurimman osan piirin väestä ja jonka kaikki tuntevat, taas olisi onnen omiaan palauttamaan uskoa poliisiin. Todennäköisesti asioista perillä oleva lähipoliisi pystyisi myös auttamaan ylireagoinnin välttämisessä.

Vaan tuskinpa näemme lähipoliisia aivan lähitulevaisuudessa. Kameravalvonta ja muu tekninen toiminta on ainakin näennäisesti paljon kustannustehokkaampaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
viaras
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 250

LähetäLähetetty: 05.06.2008 16:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei auktoriteetteja tarvi kunnioittaa, elleivät ne itse ansaitse kunnioitusta toiminnallaan.

ps. Kyttä on natsisika.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com