Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Suppana Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Huh 2007 Viestejä: 2074
|
Lähetetty: 27.08.2008 21:05 Viestin aihe: Ruuat Metsäkanalinnuista?! |
|
|
Eli kun jahtikausi alkaa niin sopii kysy, että miten valmistatte metson, teeren tai pyyn ruuaksi.
Lähinnä kiinnostaisi kuulla keitto reseptejä pyystä yms.
Kuvia yms. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3562
|
Lähetetty: 27.08.2008 22:07 Viestin aihe: |
|
|
Kyllähän paras on tullut ensin ruskistamalla linnut kokonaisina voissa ja sitten laitetaan kokonaisina edelleen pataan porkkanan, sipulin ja lihaliemen kanssa ja uuniin. Kypsennys hitusen ylikypsäksi ja pottumuusin, suolakurkkujen kanssa syödään ja päälle maitoa tai olutta.
Keiton voi täräyttää sitten edellisen tähteistä lisäämällä kermaa ja erottelemalla lihat huolellisesti luista ja suurustamalla soppa esimerkiksi Maizenalla. Valmistusvaiheessa portteria varmistamaan luovuus mausteiden käytössä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
eupa Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2005 Viestejä: 261 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 28.08.2008 21:04 Viestin aihe: |
|
|
Kaaleb kirjoitti: | Kyllähän paras on tullut ensin ruskistamalla linnut kokonaisina voissa ja sitten laitetaan kokonaisina edelleen pataan porkkanan, sipulin ja lihaliemen kanssa ja uuniin. Kypsennys hitusen ylikypsäksi ja pottumuusin, suolakurkkujen kanssa syödään ja päälle maitoa tai olutta.
|
aamen.
Tämä toimii aina. Tietysti aina hifistellä voipi, mutta tämä on helppo ja hyvä! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 28.08.2008 21:07 Viestin aihe: |
|
|
Pöydästä pitää löytyä puolukkaa jossain muodossa, ihan vaan kokonaisena, hillona tai sitten mehuna. Ruisleipää pitää olla myös.
Katajanmarjaa oon koittanu tunkee vähän joka riistaruokaan mutta sitä tuppaa tuleen joko liikaa tai sitten pelkää pilaavansa hienon saaliin ja laittaa niin vähän ettei makua edes huomaa.
Juu ja pannun kautta uuniin. Maksat ja muut elimet paistan ruuanlaittoruuaksi. Ruisleivälle voita, raakaa sipulia ja siihen äkkiä käräytetty maksa tai sydän päälle suoraan pannulta niin jaksaa kokkailla. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 28.08.2008 21:11 Viestin aihe: |
|
|
Tuo elimien laitto ruuanlaittoruuaksi on siitäkin hyvä että ne on niin nopeita että ei tarvitse laittaa ruuanlaittoruuanlaittoruokaa.
Minä olen jotenkin tykästynyt mustaherukkahilloon riistan kyljessä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 28.08.2008 21:12 Viestin aihe: Re: Ruuat Metsäkanalinnuista?! |
|
|
Suppana kirjoitti: | Eli kun jahtikausi alkaa niin sopii kysy, että miten valmistatte metson, teeren tai pyyn ruuaksi.
Lähinnä kiinnostaisi kuulla keitto reseptejä pyystä yms.
Kuvia yms. |
Täällähän on jo lukematon määrä lintureseptejä? Etkö ole plärännyt niitä läpi? _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 28.08.2008 21:37 Viestin aihe: |
|
|
Lintukasti:
-Nyletty lintu palastellaan irti luista (luihin voi jättää reilusti lihaa, näin lopputäkästä tullee hyvä lintukeitto).
-Lihapalat (myös sydän, kivipiira ja jalat) ruskistetaan kattilassa yhdessä paloitellun sipulin kera, reilusti voita.
-Ruskistuksen jälkeen lisätään vettä niin että lihat peittyvät sekä heitetään sekaan kymmenkunta maustepippuria. Suolaa pikkuhiljaa maun mukaan.
-N. tunnin haudutuksen jälkeen lisää joukkoon vehnäjauhosuurus (esim. vesilasiin kylmää vettä ja pari-kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja).
-Hauduta vielä 15-30 min.
Muusi tai keitetyt perunat sekä puolukka/mustaherukkahyytelö (kuten aiemminkin jo mainittiin) sopii täydellisesti lintukastin kanssa.
"Jälkiruuaksi" sitten paras osuus: Kastikkeen nestettähän on muistettu ottaa lautaselle reilusti, jotenka astia käytännössä "lilluu" loppukastista kiinteiden osien jo hakiessa vatsalaukussa paikkaansa. Nyt palastellaan ruisleipää lautaselle ja "pyyhitään" loppulautanen parempiin suihin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
JJP Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Tam 2007 Viestejä: 181 Paikkakunta: P-Savo
|
Lähetetty: 29.08.2008 08:37 Viestin aihe: |
|
|
Onko kukaan kyninyt nylkemisen sijaan lintuja? Hitaampaa ku nylkeminen, mutta sorsa ainakin on mehukkaampaa lokattuna. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 29.08.2008 10:41 Viestin aihe: |
|
|
Tuo nylkeminen on ihan nykyajan hömpötyksiä, se kiirus..se kiirus!
Muutama vuoskymmen sitten meillä ainakin linnut lokattiin aina, oli tavi tai teeri. Sen nahkan mukana häviää olennainen osa riistalinnun aromia.
Kokosukeltajat kannattaa nylkeä traaniin poistamiseksi, mutta esim. nahaton mehto alkaa lähennellä jo pyhäinhäväistystä...  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 29.08.2008 10:54 Viestin aihe: |
|
|
tetri kirjoitti: | Tuo nylkeminen on ihan nykyajan hömpötyksiä, se kiirus..se kiirus!
Muutama vuoskymmen sitten meillä ainakin linnut lokattiin aina, oli tavi tai teeri. Sen nahkan mukana häviää olennainen osa riistalinnun aromia.
Kokosukeltajat kannattaa nylkeä traaniin poistamiseksi, mutta esim. nahaton mehto alkaa lähennellä jo pyhäinhäväistystä...  |
Höpö pöpön!
Filettä vaan äkkiä irti täkkäluusta ja pannulle paistumaan!
Mediumiksi paistettu nuoren poikametson filee, maustehiksi se paistossa käytetty voi ja lopuksi lisätään suola ja musta pippuri. Yksinkertaista ja maukasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 29.08.2008 11:03 Viestin aihe: |
|
|
Hylsysoppa kirjoitti: | tetri kirjoitti: | Tuo nylkeminen on ihan nykyajan hömpötyksiä, se kiirus..se kiirus!
Muutama vuoskymmen sitten meillä ainakin linnut lokattiin aina, oli tavi tai teeri. Sen nahkan mukana häviää olennainen osa riistalinnun aromia.
Kokosukeltajat kannattaa nylkeä traaniin poistamiseksi, mutta esim. nahaton mehto alkaa lähennellä jo pyhäinhäväistystä...  |
Höpö pöpön!
Filettä vaan äkkiä irti täkkäluusta ja pannulle paistumaan!
Mediumiksi paistettu nuoren poikametson filee, maustehiksi se paistossa käytetty voi ja lopuksi lisätään suola ja musta pippuri. Yksinkertaista ja maukasta. | Vielä maukkaampaa, jos sen jättää nahan pintaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 29.08.2008 11:22 Viestin aihe: |
|
|
tetri kirjoitti: | Hylsysoppa kirjoitti: | tetri kirjoitti: | Tuo nylkeminen on ihan nykyajan hömpötyksiä, se kiirus..se kiirus!
Muutama vuoskymmen sitten meillä ainakin linnut lokattiin aina, oli tavi tai teeri. Sen nahkan mukana häviää olennainen osa riistalinnun aromia.
Kokosukeltajat kannattaa nylkeä traaniin poistamiseksi, mutta esim. nahaton mehto alkaa lähennellä jo pyhäinhäväistystä...  |
Höpö pöpön!
Filettä vaan äkkiä irti täkkäluusta ja pannulle paistumaan!
Mediumiksi paistettu nuoren poikametson filee, maustehiksi se paistossa käytetty voi ja lopuksi lisätään suola ja musta pippuri. Yksinkertaista ja maukasta. | Vielä maukkaampaa, jos sen jättää nahan pintaan. |
Pitää paikkansa jos fileet eivät vaan ole saaneet osumia ja sen seurauksena lihan ja nahan välissä on verihyytymiä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Suppana Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Huh 2007 Viestejä: 2074
|
Lähetetty: 29.08.2008 17:57 Viestin aihe: |
|
|
olisko jollakin hyvää pyy KEITON reseptiä?
mites nämä mitat menee montako pyytä on teeri ja montako teertä on metso
suurin piirten vaikka on nuitakin niin montaa eri kokoa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16828
|
Lähetetty: 29.08.2008 18:08 Viestin aihe: |
|
|
Kannattaa muuten ostaa keittokirja, jossa on pelkästään ohjeita riistaruuille. Minullakin on niitä näköjään 10 kpl kirjahyllyssä. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Suppana Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Huh 2007 Viestejä: 2074
|
Lähetetty: 29.08.2008 18:48 Viestin aihe: |
|
|
et viiti pistää jonkun metsäkanalintu keiton semmosen missä tulee juureksia lihaa yms. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|