Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
niksa Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Tam 2005 Viestejä: 164 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 09.10.2008 22:03 Viestin aihe: Onko synti jauhaa täkkälihat? |
|
|
Hirvenlihan jauhaminen jauhelihaksi on kai yleisesti hyväksytty.
Mutta jos esim. jauhaisi kyyhkyn täkät ja tekisi esim. riistalintu-jauhelihakastikkeen?
Plussia/miinuksia? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Torgoth Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Elo 2004 Viestejä: 2668 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 10.10.2008 22:38 Viestin aihe: |
|
|
Tuli syötyä hirvi-sorsa jauhelihaa, ei tuosta nyt miinuksia keksi, hirven maku peittyi ja olisi voinut kuvitella syövänsä pelkkää jauhettua heinäsorsaa. Maistuisi toistekin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
niksa Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Tam 2005 Viestejä: 164 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 12.10.2008 19:37 Viestin aihe: jauheliha hallussa |
|
|
Kysyn siksi, koska itse hallitsen tuosta jauhelihasta ruuan valmistuksen paremmin kuin kokolihasta. Sipulin, suppilovahveron, suolan ja pippurin kanssa linnun jauheliha tuskin epäonnistuu...
Tuntuu, että jauhelihasta tulee aina "mureaa", kun on jo ikäänkuin kertaalleen pureskeltu... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 12.10.2008 21:21 Viestin aihe: |
|
|
Vähänhän se tietysti on outoa että haluaa "parhaat palat" pistää jauhelihaksi, mutta miksikäs ei. Jos tykkää jauhelihasta niin silloin niin pitää tehdä! Pääasia että menee riista syötäväksi eikä hukkaan! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 12.10.2008 22:28 Viestin aihe: |
|
|
Mikäs synti se olis, sehän on puhdas makuasia kuinka kukin saa mettästä tuomasta riistastansa kaikkein suunmyötäsintä, pääasia on se että arvostaa ja kunnioittaa saamaansa saalista ja pyrkii käyttään sen hyväkseen niinkuin parhaalla katsomallaan tavalla!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
niksa Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Tam 2005 Viestejä: 164 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 19.10.2008 20:14 Viestin aihe: Haapana kastike |
|
|
Jauhoin haapanan rintalihat jauhelihaksi. Tein kastikkeen: sipuli, jauheliha, rasva, suola, pippuri, yrtit, jauhot ja vesi. Puolukkahillon kanssa perushyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 19.10.2008 20:16 Viestin aihe: |
|
|
Meillä kanakoirapiireissä ei katota hyvällä tuota täkkälihojen jauhamista! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 19.10.2008 20:19 Viestin aihe: |
|
|
eikä täällä nälämuassa....... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jölli Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Jou 2006 Viestejä: 1435 Paikkakunta: kymenlaakso
|
Lähetetty: 19.10.2008 21:32 Viestin aihe: |
|
|
mitä kanakoirapiireissä kattottais hyvällä!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JoneK Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2008 Viestejä: 4071
|
Lähetetty: 19.10.2008 21:58 Viestin aihe: |
|
|
Pois.
Viimeinen muokkaaja, JoneK pvm 12.01.2011 00:51, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 19.10.2008 23:05 Viestin aihe: |
|
|
jölli kirjoitti: | mitä kanakoirapiireissä kattottais hyvällä!! | Tais olla liian vaikee ... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 26.10.2008 14:02 Viestin aihe: |
|
|
tetri kirjoitti: | jölli kirjoitti: | mitä kanakoirapiireissä kattottais hyvällä!! | Tais olla liian vaikee ... |
Tetri tarkoitti että nehän linnut on jo täyttä jauhelihaa koiran suorittaman "noudon" jälkeen.
Myydään seisoja, jauhelihamylly kaupan päälle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 26.10.2008 18:00 Viestin aihe: |
|
|
Mikäs siinä jos jauhaa, kunhan ei ota tavaksi. Vaihtelu virkistää ja esim. vanha metto voi olla parahultainen jauhettuna. Jos et niksa saa täkkälihoista mureaa muuten kuin jauhamalla, niin suosittelen kyllä ihan perus pihvin paiston opettelemista. Suurinpiirtein samoilla nikseillä se onnistuu täkänpaistokin.
Pomminvarma konsti on pyöräyttää äkkiä täkkä (teeri, sinikko tms. kokoluokka) tosi kuumalla pannulla öljy-voi seoksessa (siis ei paistaa, vaan vain ruskistaa 20 sek. / puoli). Rouskuttele pintaan pippuri ja suola myllystä.
Sitten uuniin reiluun 200 asteeseen pellille 6-7 minuutiksi. Tulee kypsäksi, mutta ei ehdi sitkistyä. Liian pitkä valmistusaika sen sitkistää. Tai sitten on haudutettava se 3 tuntia liemessä.
Ja se täkästä tuleva punertava neste EI ole verta, vaan lihasnestettä. Liha ei siis ole raakaa kun sieltä tulee sitä nestettä, vaan se on silloin sopivaa.
Jos ei tunnu osaavan kastiketta valmistaa, niin tekee vaikka kaupan punkkukastikkeen. Punkkukastike on kyllä niin helppo tehdä, että se kannattaa opetella. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 26.10.2008 18:07 Viestin aihe: |
|
|
Rastinsahi kirjoitti: |
Ja se täkästä tuleva punertava neste EI ole verta, vaan lihasnestettä. Liha ei siis ole raakaa kun sieltä tulee sitä nestettä, vaan se on silloin sopivaa.
|
..kokkikirjoista opiskeltua: "kun lihasta tihkuva neste on kirkasta, on liha kypsää"..
Enpä tiedä onko kotimaisella riistalla tauteja / loisia / tms, mutta tuolla ohjeella itse elelen. _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 26.10.2008 18:49 Viestin aihe: |
|
|
Niin, jos neste on kirkasta, se on kypsää. Siksi puhuinkin tuossa edellä, että liha on sopivaa vaikka sieltä tulee punertavaa nestettä (eikä se enää ole raakaa).
Kypsäksi saakka täkkiä ei kannata vetää. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|