OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sarjatulta á la ar-15

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Loilaaja
Vieras





LähetäLähetetty: 01.11.2004 13:17    Viestin aihe: Sarjatulta á la ar-15 Vastaa lainaamalla viestiä

Arskamiehet; apua! Eli ongelmana pitkään palveluksessa ollut SAR-80 joka on alkanut ampua (välillä) sarjatulta. Vehkeessähän on ar-15 kanssa sama laukaisukoneisto. (Ilm. vanhan mallin kun pyssyt ovat jostain 70-luvun lopulta) joten osaako joku kertoa mistä kohdasta vika voisi johtua, eli voiko vehjettä korjata/viilata itse vai onko ainoa lääke ostaa uusi laukaisukoneisto?

Laukaisukoneistothan nyt eivät onneksi maksa maltaita, sillä muistelisin että Midwaylta saa alle 80 eurolla uuden...vai saako kotomaasta jostain halvemmalla.
Takaisin alkuun
Anttiman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 2647

LähetäLähetetty: 01.11.2004 21:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itselläni ilmeni samanlaista vikaa. Kyse oli minulla siitä, että disconnector (suomeksi ?) päästi iskuvasaran liian aikaisin ennen kuin liipaisimen virepinta oli liikkunut tarpeeksi ottaakseen vasaran vastaan. Vika oli helppo havaita kun viritti tyhjän aseen pitäen liipaisinta pohjassa ja alkoi sen jälkeen varovasti päästää liipaisinta eteen. Vasara laukesi kun liipaisimen päästi varovasti palaamaan etuasentoon. Jos sinulla on nämä samat oireet, suositelen kääntymistä asiansa osaavan asesepän puoleen. Itse viilailemalla saatat pilata osat lopullisesti. Kun ase on muutettu sarjakoneistosta kertatuli-malliksi tämä työ on tehty aika kehnosti ja tämä on syynä noihin omiin ongelmiini. Oma kiväärini alkoi oireilla kun kevensin laukaisukoneiston jousia. Kevyemmillä jousilla laukaisu parantui, mutta niiden kanssa oli helppoa päästää liipaisin hitaasti takaisin etuasentoonsa. Aseen sarjatuliominaisuuden poiskuohinnassa on iskuvasaraa pitänyt hieman modifoida siitä kohtaa mihin disconnectorin kynsi ottaa kiinni.Tämä siksi, että disconnectorin peräpäätä on ainakin itselläni lyhennetty siten, että se ei ylety enää vaihtimen akseliin. Näin ollen disconnectorin asento on muuttunut kun se ei enää nojaa vaihtimen akseliin vaan se on kallistunut normaalia enemmän eteenpäin jousen työntämänä.

kts. http://www.bushmaster.com/shopping/lowers/individual_parts_for_lower_receivers.asp

Linkissä on kuvat M16 ja AR-15 laukaisukoneiston eroista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loilaaja
Vieras





LähetäLähetetty: 02.11.2004 12:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos ja kumarrus...tuota kuvaa etsinkin sillä olen sen joskus nähnyt aikaisemmin ja harmitti kun en sitä löytänyt enää.
Tosin: taitaa mennä aikas lailla päikseen, sillä aseseppäkin lienee ottaa melkein tuon 80 euroa, mutta täytyypä kokeilla löytyykö pyssystä sama yskä.
Takaisin alkuun
Anttiman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 2647

LähetäLähetetty: 02.11.2004 20:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä sain omani takuuseen, kun oli liikkeestä ostettu ase.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loilaaja
Vieras





LähetäLähetetty: 04.11.2004 13:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo mainitsemasi vika ei päde tässä tapauksessa, kun aseen virittää liipasin pohjassa ase ei laukea liipasinta eteen päästettäessä. Itse asiassa, vika näyttää olevan päinvastainen: kun alakerran ottaa erilleen ja vasaran painaa vireeseen samalla kun pitää liipasimen pohjassa, disconnectorin kynsi ottaa vasarasta sen verran hintelästi kiinni että aseen saa laukaistua kun vasaran yli pyyhkäisee ronskista kämmenpohjalla. (Eli rekyyli ilm. riittää joskus ko. ilmiöön. Aina ei.) Eli disconnector jääkin liian taakse.
Tarvitsee kokeilla viilalla ottaa hiukkasen disconnectorin etureunasta pois josko sen saisi nojaamaan hiukan enemmän eteenpäin ja reunat hiukkkasen enemmän päällekkäin...
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com