Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
pasitai Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Syy 2005 Viestejä: 323
|
Lähetetty: 06.02.2007 12:38 Viestin aihe: |
|
|
Huomenna alakas purkitus urakka. Onko kukkaa laittanu esim pottuja, riisiä, makaroonie tae jotahi muuta purkkeihin lihapalojen kaveriksi, siis että ois valamis eväs purkissa. Aattelin muutamaan purkkiin potun nakata. Jos kokemuksia niin kiitoksie etukätteen vihijeistä.
Oma resepti jotakuinni tämmöne.
Jaohettuo hirveä n.60%
Pieneksi siliputtuo tai luista nyhettyö hirveä n.20%
Sika jaohelihhaa tae siliputtuo pekonie n.10-15% (tuloo se mukava hyytelö)
Vehenäjaohoo ja pikkuse pottujaohoo
Pikkuse vaijjaa kossunkorkilline hienoo merisuoloo
Puoltoest tuntie SITRAMISSA siitä ku suhina alakaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
syksyaamu Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2006 Viestejä: 720
|
Lähetetty: 06.02.2007 13:01 Viestin aihe: |
|
|
Onko puolituntia riitänyt Sitramissa esim,hirvelihan purkituksessa kypsäksi lihaksi jasäilyväksi.Itse olen pitänyt purkituslihaa 1.45h ja ehkä se on ollut liian kauan tulilla:Sillä purkkiin on kertynyt lientä ja sisälmys purkissa irti noin 1cm.Olin ajatellut seuraavaan erään 1h keittoaikaa siitä kun alkaa suhista? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Powerhead Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Hel 2006 Viestejä: 820
|
Lähetetty: 06.02.2007 14:15 Viestin aihe: |
|
|
Ite on teetetty säilykkeet ja lämminsavulihat paikallisella yrittäjällä eikä ole mitään sianlihoja sotkettu sekaan sillä HIRVEN PITÄÄ MYÖS MAISTUA HIRVELTÄ! Suurin piirtein sentin kuutioina on liha nuissa meidän purkeissa, mausteina suola ja pippuri. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
pasitai Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Syy 2005 Viestejä: 323
|
Lähetetty: 06.02.2007 15:13 Viestin aihe: |
|
|
syksyaamu kirjoitti: | Onko puolituntia riitänyt Sitramissa esim,hirvelihan purkituksessa kypsäksi lihaksi jasäilyväksi.Itse olen pitänyt purkituslihaa 1.45h ja ehkä se on ollut liian kauan tulilla:Sillä purkkiin on kertynyt lientä ja sisälmys purkissa irti noin 1cm.Olin ajatellut seuraavaan erään 1h keittoaikaa siitä kun alkaa suhista? |
EI PUOLITUNTIA vaan puoltoest eli yksi ja puoli tuntia Sitramissa, siitä ku alakaa suhista.
Itellähi ens alakuun oli purkkiin kertyny vesi ongelmana, nyt ongelma poistunu ku laitan liha massaan jauhoja sekkaan, ennen ei tullu laitettua ku lihhaa purkkiin. Se jauho vissiin turpovaa ja ajjaa veetpoes. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Simo52 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Huh 2005 Viestejä: 590
|
Lähetetty: 06.02.2007 15:39 Viestin aihe: |
|
|
En ole purkitusta harrastanut, mutta mainittu keittoaika on erittäin raju niille perunoille. Puolet olisi riittävä kypsytysaika perunoille ja makaroonille vieläkin vähemmän. Purkituksen vaatima kuumennusaika siis saattaa pehmittää pasitain mainitsemat raaka-aineet aivan muusiksi. Olisi kiva kuulla kokemuksia, mikäli joku on testaillut? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pasitai Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Syy 2005 Viestejä: 323
|
Lähetetty: 06.02.2007 16:14 Viestin aihe: |
|
|
Niin aattelin itehi että muusia tuloo, voes onnistua ku purkittas valamista käristystä ja puoli raakaa pottua, keittäs purkkeja vaan jotahi 20-30min. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
syksyaamu Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2006 Viestejä: 720
|
Lähetetty: 06.02.2007 18:46 Viestin aihe: |
|
|
minä en siihen keittoaikaan laita kuin lihaa >1.45h |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhaka Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Hel 2005 Viestejä: 2042
|
Lähetetty: 15.12.2008 21:47 Viestin aihe: |
|
|
Nostetaanpa aihetta ylös.
Eli antakaapas uusia reseptejä sekä vinkkejä ensikertalaiselle tähän tölkityshommaan. Kauanko purkit säilyy? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
syksyaamu Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2006 Viestejä: 720
|
Lähetetty: 16.12.2008 08:14 Viestin aihe: |
|
|
vuosia,kun tehdään kunnon koneella _________________ Sinne se meni,mutta perrään en kerinnyt,mänköön sitten. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhaka Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Hel 2005 Viestejä: 2042
|
Lähetetty: 16.12.2008 14:51 Viestin aihe: |
|
|
syksyaamu kirjoitti: | vuosia,kun tehdään kunnon koneella |
Kerropas joko olet löytänyt hyvän reseptin hirvelle?
Lisäksi vinkkejä mistä näitä vehkeitä voisi kysellä ostotarkoituksessa. _________________ Pukki haluaisi maistaa Marjukan piparia! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
syksyaamu Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2006 Viestejä: 720
|
Lähetetty: 23.12.2008 19:04 Viestin aihe: |
|
|
Olen löytänyt vihdoin viimein tänäsyksynä hyvän reseptin purkkilihalle,kehuja on tullut sen syöjiltä. _________________ Sinne se meni,mutta perrään en kerinnyt,mänköön sitten. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
eupa Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2005 Viestejä: 261 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 23.12.2008 20:43 Viestin aihe: |
|
|
no et viittis sitä reseptiä tänne hiukan raottaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16768
|
Lähetetty: 23.12.2008 20:49 Viestin aihe: |
|
|
juhaka kirjoitti: | Nostetaanpa aihetta ylös.
Eli antakaapas uusia reseptejä sekä vinkkejä ensikertalaiselle tähän tölkityshommaan. Kauanko purkit säilyy? |
Väisäsen kotilihan purkeissa oli muistaaakseni, että vuoteen 2011 asti kestää. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhaka Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Hel 2005 Viestejä: 2042
|
Lähetetty: 23.12.2008 20:59 Viestin aihe: |
|
|
Just purkitettiin Kylmäsellä ja säilyvyyttä on valmistuspäivästä viisi vuotta.
Himottaa kyllä nuo purkituslaitteet nyt senverran että ne pitänee laittaa tilaukseen. _________________ Pukki haluaisi maistaa Marjukan piparia! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
peijooni Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Maa 2008 Viestejä: 7
|
Lähetetty: 03.01.2009 11:31 Viestin aihe: |
|
|
Jos joku kertoilisi omia makukokemuksia ja hyväksi havaittuja reseptejä, niin tännehän saadaan kasaan oikea keittokirja! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|