OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lääninkomisario Juha Järvelin: Kauhajoki
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
admin
Site Admin


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 1373

LähetäLähetetty: 04.02.2009 08:15    Viestin aihe: Lääninkomisario Juha Järvelin: Kauhajoki Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Juha Järvelin: Kauhajoki

Kauhajoen kaupunki tuli koko maailman tietoisuuteen 23.9.2008. Tuolloin kaupunkiin tuli pahuus niin kuin tapahtumaa melko tuoreeltaan kuvattiin. Kun tapahtumasta on aikaa yli kolme kuukautta, niin kaupungissa asuu pelko. Tapahtuma, johon viittaan on suomalaisen rikoshistorian suurin joukkomurha, joka tapahtui Kauhajoen keskustassa ns. soppakoululla.

Minulta on usein viime aikoina kysytty, että mites Kauhajoella? Olen vastannut, ettei niitä tuntemuksia, joita Kauhajoella on ja esiintyy, voi sanoin kuvata. Sanat loppuvat kesken. Kauhajoella pitää olla, jotta tietäisi mitä Kauhajoelle kuuluu.

Kun Kauhajoen kouluammuskelu oli tapahtunut, niin hyvin monissa viestimissä puhuttiin tapauksesta käsitteillä, jotka kaunistelivat ja hämärsivät sitä mistä on kyse. Tapahtuma on joukkomurha, jossa murhattiin 10 ihmistä. Tämän tosiasian mielessä pitäminen auttanee ymmärtämään, mistä todellakin on kyse.

Kauhajoella asuu tällä hetkellä pelko ja turvattomuuden tunne. Pelon kokemukset vaikuttavat ulkopuolisista ehkä omituisilta ja epärationaalisilta kuten se, että on oppilaitos jossa pidetään ovet auki tuntien aikana, tentteihin menijät miettivät miten tenttitilanteesta voi paeta, kuinka nuoriso kaipaa poliisia näkyville ja keskuuteensa jne.

Kauhajoen kouluammuskelun yhteiskunnalliset vaikutukset ovat laajemmat kuin Jokelan kouluammuskelun. Syinä tähän ovat ainakin se, että uhrit olivat vanhempia ns. nuoria aikuisia ja jopa perheellisiä, oppilaitos toimii useilla eri paikkakunnilla ympäri Etelä-Pohjanmaata, uhreja oli useilta eri paikkakunnilta, uhreja oli enemmän ja tapahtuma oli toinen kouluammuskelu vuoden sisällä. Kauhajoella teko oli myös raaempi siinä mielessä, että tekijän tarkoituksena oli saada aikaan maksimaalinen tuho sytyttelemällä tulipaloja. Koulun tuhoutuminen tulipalossa oli hyvin lähellä.

Kauhajoen tapahtuman jälkeen on poliisin tietoisuuteen tullut yli 200 koulu-uhkausta. Koulu-uhkauksiin liittyvää problematiikkaa on mielestäni voimakkaasti yksinkertaistettu. Koulu-uhkauksiksi on kirjattu tapauksia, joissa murrosikäiset ovat suusanallisesti uhanneet jotakin, ovat jättäneet uhkaavia viestejä kirjelappusiin tai kun on kirjoiteltu seiniin, pulpetteihin jne.

Koulu-uhkauksiksi tulkitut tapahtumat ovat johtaneet koulujen evakuointeihin, koulupäivien keskeyttämisiin tai koulupäivien peruuttamisiin. Kaikkien edellä olevien toimenpiteiden suorittaminen vaikuttaa koululaisten eli lasten ja nuorten turvallisuuden tunteeseen. Jääkö tämän päivän nuorille koulusta mieleen mitään muuta kuin turvattomuuden tunne?

Koulu-uhkausproblematiikka on mielestäni vähintään kaksitahoinen. Kaikki koulu-uhkauksiksi tulkitut tilanteet, jotka johtivat koulujen tyhjentämisiin ja koulupäivien peruuttamisiin eivät suinkaan ole olleet todellisia joukkomurhasuunnitelmia.

Meidän olisi ymmärrettävä, että nuoret purkavat pahaan oloaan eri keinoin. Jos kysymyksessä on nuori tai lapsi, joka purkaa pahaa oloaan erilaisilla harkitsemattomilla lausahduksilla, kirjoituksilla tai nettiviesteillä, rikosoikeus ei ole oikea keino puuttua asiaan. Aikuisilla pitää olla vastuu ja harkinta siitä miten erilaisia suullisia tai kirjallisia ”uhkauksia” tulkitaan.

Aikuisten mukaan lukien viranomaisten, ennen kaikkea poliisin ja kouluilla työskentelevien, tulisi ennen turvallisuuden tunnetta horjuttavien toimenpiteiden toteuttamista, pysähtyä hetkeksi miettimään mistä uhkauksessa on kyse ja onko kyse ylipäätänsä uhkauksesta? Turvattomuuden tunteen ja pelon lietsominen on helpompaa kuin turvallisuuden tunteen ylläpitäminen ja palauttaminen sekä pelon poistaminen. Edellä olevasta johtuen turvallisuuden tunnetta ei saisi hätäilyllä horjuttaa.

Nuorten ja lasten tulisi ymmärtää, ettei ole leikin asia uhkailla koulukavereitaan tai opettajia. Nuorille tulisi kertoa, että kyseessä on ns. huono vitsi eikä huonoja vitsejä kannata kertoa.

Tarvitsemme yhteiskunnassa laaja-alaista yhteistyötä, jotta kouluihimme ja oppilaitoksiimme saadaan palautettua opiskelurauha. Pelon ja turvattomuuden tunteen syntymistä tulee ennalta ehkäistä. Jos pelko ja turvattomuus ovat saaneet sijaa, niiden poistaminen on hankalaa ja aikaa vievää.

Ruotsalainen pappi, psykoterapeutti Claes-Otto Hammarlund on kirjoittanut: ”Kun pelko iskee, pyritään ensisijaisesti puolustautumaan. Järkevä ja rationaali ajattelu hylätään. Ihmisen vanhimmat, primitiivisimmät puolustusmekanismit ahdistusta, syyllisyyttä ja häpeää vastaan aktivoituvat, ja ruvetaan keksimään syntipukkeja, esiintyy kiusaamista ja syrjintää.” Pelon tunnetta vastaan on taisteltava ja sitä on ennalta ehkäistävä.

Juha Järvelin
lääninkomisario
Kauhajoen poliisipäällikkö 1.10-31.12.2008


Lähde
http://www.intermin.fi/intermin/hankkeet/turva/home.nsf/pages/127E9BFCF96BCACAC225739B004CC4ED?opendocument

Miettimisen arvoista ja asiallista tekstiä. Mm. polttopullojen osuudesta ei julkisuudessa ole paljoa keskusteltu.

Jussi Peltola
päätoimittaja (admin)
Ase-lehti


Viimeinen muokkaaja, admin pvm 26.04.2010 08:23, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35355

LähetäLähetetty: 04.02.2009 10:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvin asiallista tekstiä Järveliniltä,tuon soisi löytyvän jokaisen opettajainhuoneen,kodin ja luokan seinältä.
Lasten ja nuoten kanssa tulisi keskustella tyynesti ja asiallisesti tapahtumista ja niihin mahdollisesti johtaneista syistä,tolkuttoman kohkaamisen sijasta.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 04.02.2009 10:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuuleman mukaan Kauhajoen lähipaikkakunnan kouluilla ei ole tähän päiväänkään menessä keskusteltu tai pidetty mitään tilaisuutta oppilaiden kanssa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35355

LähetäLähetetty: 04.02.2009 10:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei prkl,ole mahdollista!
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 04.02.2009 10:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjanmaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 04.02.2009 10:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Silkkaa ääntenkalastelua! Retoriikkaa! Politisointia! Varmasti yrittää eurovaaleihin ehdokkaaksi! Joku koira tähän on haudattu! Pistettävä pikemmiten boikottiin!
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.02.2009 10:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saatta vaikka ollakin polittisen uran virittelyä. Asia ei silti muutu.

Uskoisin, että jokaisessa koulussa ollaan aika herkkiä oppilaiden mielialoille. Jotkut ryhmät haluavat keskustella, toiset taas olivat jo heti alkuunsa kurkkua myöten täynnä asian vatvomista. Päätös asian kuin asian käsittelyn määrästä pitää tehdä paikallisesti, jopa opetusryhmätasolla.

Kahdeksanvuotias tyttäreni, joka käy yhtä monista Jokela-nimisistä kouluista, vatvoi eilen kahdestaan autoillessamme koulunsa nimeä. Osasin heti alkuunsa valmistautua kysymykseen: Mitä jos meidänkin koululle tulee sellainen ammuskelija? Ja tulihan se kysymys sieltä. Tässä kysymyksessä kiteytyi aloitusviestissäkin mainittu lasten ja nuorten turvattomuuden lisääntyminen erityisesti viimeisen reilun vuoden aikana. Siihen on todellakin keskityttävä nyt erittäin tarkasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TAK85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2006
Viestejä: 11365

LähetäLähetetty: 04.02.2009 11:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt siinä kutsuttiin joukkomurhaa joukkomurhaksi.
Sitähän se oli eikä mitään kouluammuskelua. Turhaa keventelyä. Eiköhän me pyritä joka vaiheessa puhumaan Exclamation joukkomurhasta joukkomurhana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
grafton
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Tam 2009
Viestejä: 11

LähetäLähetetty: 04.02.2009 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Turvallisuus on laaja käsite

Hyvä turvallisuus syntyy usean eri tekijän yhteisvaikutuksesta. Turvallisuutta edistävät turvallinen koti-, asuin- ja työympäristö, toimivat peruspalvelut, hyvin suunniteltu liikenneympäristö, avun saanti silloin, kun sitä tarvitaan. Osa turvallista ympäristöä on myös varautuminen suuronnettomuuksiin ja häiriötilanteisiin.

Koti-, asuin- ja työympäristön turvallisuuden taustalla vaikuttavat useat yhteiset tekijät. Syrjäytyminen ja häiriökäyttäytyminen saattavat johtaa lisääntyvään onnettomuusriskiin ja jopa rikollisuuteen.

Työympäristön turvallisuus laajasti ymmärrettynä on tärkeä kilpailutekijä yrityksille.

Hyvä turvallisuustilanne on kunnalle kilpailuetu. Turvallisen kunnan on helpompi houkutella asukkaita ja yritystoimintaa kunnan alueelle.

http://www.turvallisuussuunnittelu.fi/40743.htm
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Chillie
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 3325

LähetäLähetetty: 04.02.2009 13:27    Viestin aihe: Re: Lääninkomisario Juha Järvelin: Kauhajoki Vastaa lainaamalla viestiä

admin kirjoitti:
Lainaus:
Juha Järvelin: Kauhajoki

Kauhajoen kaupunki tuli koko maailman tietoisuuteen 23.9.2008. Tuolloin kaupunkiin tuli pahuus niin kuin tapahtumaa melko tuoreeltaan kuvattiin. Kun tapahtumasta on aikaa yli kolme kuukautta, niin kaupungissa asuu pelko. Tapahtuma, johon viittaan on suomalaisen rikoshistorian suurin joukkomurha, joka tapahtui Kauhajoen keskustassa ns. soppakoululla.

Minulta on usein viime aikoina kysytty, että mites Kauhajoella? Olen vastannut, ettei niitä tuntemuksia, joita Kauhajoella on ja esiintyy, voi sanoin kuvata. Sanat loppuvat kesken. Kauhajoella pitää olla, jotta tietäisi mitä Kauhajoelle kuuluu.

Kun Kauhajoen kouluammuskelu oli tapahtunut, niin hyvin monissa viestimissä puhuttiin tapauksesta käsitteillä, jotka kaunistelivat ja hämärsivät sitä mistä on kyse. Tapahtuma on joukkomurha, jossa murhattiin 10 ihmistä. Tämän tosiasian mielessä pitäminen auttanee ymmärtämään, mistä todellakin on kyse.

Kauhajoella asuu tällä hetkellä pelko ja turvattomuuden tunne. Pelon kokemukset vaikuttavat ulkopuolisista ehkä omituisilta ja epärationaalisilta kuten se, että on oppilaitos jossa pidetään ovet auki tuntien aikana, tentteihin menijät miettivät miten tenttitilanteesta voi paeta, kuinka nuoriso kaipaa poliisia näkyville ja keskuuteensa jne.

Kauhajoen kouluammuskelun yhteiskunnalliset vaikutukset ovat laajemmat kuin Jokelan kouluammuskelun. Syinä tähän ovat ainakin se, että uhrit olivat vanhempia ns. nuoria aikuisia ja jopa perheellisiä, oppilaitos toimii useilla eri paikkakunnilla ympäri Etelä-Pohjanmaata, uhreja oli useilta eri paikkakunnilta, uhreja oli enemmän ja tapahtuma oli toinen kouluammuskelu vuoden sisällä. Kauhajoella teko oli myös raaempi siinä mielessä, että tekijän tarkoituksena oli saada aikaan maksimaalinen tuho sytyttelemällä tulipaloja. Koulun tuhoutuminen tulipalossa oli hyvin lähellä.

Kauhajoen tapahtuman jälkeen on poliisin tietoisuuteen tullut yli 200 koulu-uhkausta. Koulu-uhkauksiin liittyvää problematiikkaa on mielestäni voimakkaasti yksinkertaistettu. Koulu-uhkauksiksi on kirjattu tapauksia, joissa murrosikäiset ovat suusanallisesti uhanneet jotakin, ovat jättäneet uhkaavia viestejä kirjelappusiin tai kun on kirjoiteltu seiniin, pulpetteihin jne.

Koulu-uhkauksiksi tulkitut tapahtumat ovat johtaneet koulujen evakuointeihin, koulupäivien keskeyttämisiin tai koulupäivien peruuttamisiin. Kaikkien edellä olevien toimenpiteiden suorittaminen vaikuttaa koululaisten eli lasten ja nuorten turvallisuuden tunteeseen. Jääkö tämän päivän nuorille koulusta mieleen mitään muuta kuin turvattomuuden tunne?

Koulu-uhkausproblematiikka on mielestäni vähintään kaksitahoinen. Kaikki koulu-uhkauksiksi tulkitut tilanteet, jotka johtivat koulujen tyhjentämisiin ja koulupäivien peruuttamisiin eivät suinkaan ole olleet todellisia joukkomurhasuunnitelmia.

Meidän olisi ymmärrettävä, että nuoret purkavat pahaan oloaan eri keinoin. Jos kysymyksessä on nuori tai lapsi, joka purkaa pahaa oloaan erilaisilla harkitsemattomilla lausahduksilla, kirjoituksilla tai nettiviesteillä, rikosoikeus ei ole oikea keino puuttua asiaan. Aikuisilla pitää olla vastuu ja harkinta siitä miten erilaisia suullisia tai kirjallisia ”uhkauksia” tulkitaan.

Aikuisten mukaan lukien viranomaisten, ennen kaikkea poliisin ja kouluilla työskentelevien, tulisi ennen turvallisuuden tunnetta horjuttavien toimenpiteiden toteuttamista, pysähtyä hetkeksi miettimään mistä uhkauksessa on kyse ja onko kyse ylipäätänsä uhkauksesta? Turvattomuuden tunteen ja pelon lietsominen on helpompaa kuin turvallisuuden tunteen ylläpitäminen ja palauttaminen sekä pelon poistaminen. Edellä olevasta johtuen turvallisuuden tunnetta ei saisi hätäilyllä horjuttaa.

Nuorten ja lasten tulisi ymmärtää, ettei ole leikin asia uhkailla koulukavereitaan tai opettajia. Nuorille tulisi kertoa, että kyseessä on ns. huono vitsi eikä huonoja vitsejä kannata kertoa.

Tarvitsemme yhteiskunnassa laaja-alaista yhteistyötä, jotta kouluihimme ja oppilaitoksiimme saadaan palautettua opiskelurauha. Pelon ja turvattomuuden tunteen syntymistä tulee ennalta ehkäistä. Jos pelko ja turvattomuus ovat saaneet sijaa, niiden poistaminen on hankalaa ja aikaa vievää.

Ruotsalainen pappi, psykoterapeutti Claes-Otto Hammarlund on kirjoittanut: ”Kun pelko iskee, pyritään ensisijaisesti puolustautumaan. Järkevä ja rationaali ajattelu hylätään. Ihmisen vanhimmat, primitiivisimmät puolustusmekanismit ahdistusta, syyllisyyttä ja häpeää vastaan aktivoituvat, ja ruvetaan keksimään syntipukkeja, esiintyy kiusaamista ja syrjintää.” Pelon tunnetta vastaan on taisteltava ja sitä on ennalta ehkäistävä.

Juha Järvelin
lääninkomisario
Kauhajoen poliisipäällikkö 1.10-31.12.2008


Lähde
http://www.intermin.fi/intermin/hankkeet/turva/home.nsf/pages/127E9BFCF96BCACAC225739B004CC4ED?opendocument

Miettimisen arvoista ja asiallista tekstiä. Mm. polttopullojen osuudesta ei julkisuudessa ole paljoa keskusteltu.

Jussi Peltola
päätoimittaja (admin)
Ase-lehti


Hieno teksti, jonka soisi lukevan myös hallintovallan ja median edustajien..
Onko koulukuisaaminen nyt siirtymässä yleisesti yhteiskuntaan.. Ovatko aseharrastajat yhteiskunnan koulukiusattuja..?
Pyritäänkö uudessa aselaissa pois panikoinnista ja ja ajattelemaan asioita ja niiden kerrannaisvaikutuksia tarpeeksi syvällisesti..
Mikä on median rooli.. Voisiko heiltä vaatia myös jonkunlaista vastuullisuutta uutisoinnissa, ettei lietsota turvattomuutta yhteiskunnassa.

S
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TAK85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2006
Viestejä: 11365

LähetäLähetetty: 04.02.2009 15:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä oivallus. Kyllähän me olemme ainakin kiusattuja. Pitää muistaa että kiusaajille ei sitten anneta vaaleissa ääniä.
Se on oikeastaan meidän ainoa puolustautumiskeinomme.
Taisi jo toteutua " melkein-Matin porukan kohdalla kunnallisvaaleissa. Ja gallupeissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 04.02.2009 17:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TAK85 kirjoitti:
Hyvä oivallus. Kyllähän me olemme ainakin kiusattuja. Pitää muistaa että kiusaajille ei sitten anneta vaaleissa ääniä.
Se on oikeastaan meidän ainoa puolustautumiskeinomme.
Taisi jo toteutua " melkein-Matin porukan kohdalla kunnallisvaaleissa. Ja gallupeissa.

Joo. Laitetaan sossut ja kepu yksinumeroiselle jäähylle Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
TAK85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2006
Viestejä: 11365

LähetäLähetetty: 04.02.2009 17:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siellähän ne sitten lepäävät.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
grafton
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Tam 2009
Viestejä: 11

LähetäLähetetty: 04.02.2009 23:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Poliisi haki pommipuheista epäillyn opiskelijan kesken päivän

Oulun poliisi poisti aamupäivällä Oulun seudun ammattikorkeakoulun tekniikan yksiköstä opiskelijan, jonka epäillään puhuneen uhkaavasti. Oppilaitoksen henkilökunta ilmoitti poliisille puoli kymmenen aikoihin aamulla miesoppilaan uhkailleen pommeilla ja aseilla.

Toiset oppilaat olivat ilmoittaneet henkilökunnalle uhkailuista. Poliisi otti kiinni uhkailuista epäillyn vuonna 1987 syntyneen miehen. Kuulusteluissa mies kiisti puhuneensa mitään aseista tai pommeista.

"Me olemme tarkistaneet kotietsinnällä, että miehen hallussa ei ole aseita tai räjähteitä. Lupiakaan ei ole", kertoo rikoskomisario Kari Rantanen Oulun poliisilaitokselta.

Seuraavaksi poliisi ryhtyy puhuttamaan pommiuhkailuista ilmoittaneita. Uhkailut kiistänyt mies on edelleen pidätettynä.

"Kun näin väitetään useammalta taholta, se ihan sillä tavalla mene, että asianomainen ilmoittaa että en ole ja se on kiitos ja näkemiin. Sattuneesta syystä näihin suhtaudutaan nyt hyvin vakavasti", Rantanen sanoo.

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=779154
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Chillie
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 3325

LähetäLähetetty: 04.02.2009 23:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paikallisessa sanomalehdessä oli kirjoitus, jossa tuotiin huoli "Peräkylän Pojista".. Noista maamme hiljaisista, ja monesti akattomista maanviljelijöistä kautta muista syrjäkylillä asuvista..
Kuinka tärkeä heille ja heidän mielenterveydelle on metsästys ja ampumaharrastus..
Hiljaisina ja vaatimattomina eivät he maalikylillä paljon pyöri.. Kuis sitten jos heiltä se ainoa terveellinen ja ulkoilmoihin vetävä harrastus viedään..

Miten se vaikuttaa heidän mielenterveyteen..? Ja millä he korvaavat harrastuksensa..
Vetääkö lähikuppila heidät tuopin ääreen, vai juovatko he itsensä kotona hengiltä..

S
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com