OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Riittävä näyttö?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15001

LähetäLähetetty: 27.03.2009 09:40    Viestin aihe: Riittävä näyttö? Vastaa lainaamalla viestiä

Suomi on pitkä maa ja tänne mahtuu montaa erilaista ilmanalaa ja olosuhdetta. Miten on siis mahdollista, että voidaan vaatia joltain ampumaharrastukselta tiettyä kalenteriin perustuvaa säännöllisyyttä? Tämä on mielestäni uuden aselakiehdotuksen suurin vääryys.

Rovaniemen korkeudella on esimerkiksi jo jakso, jolloin ulkona tapahtuva ampumaharrastus on käytännössä hyvin vastenmielistä. Tällöin juuri kukaan ei harrasta ja kukaan ei asiaa ihmettele. Esimerkiksi haulikkoampujilla on selkeä season ja off-season, oli asuinpaikka mikä hyvänsä. Offarilla on jopa hyvät puolensa ampumaharrastuksen tuloksellisuuden suhteen. Pistooliampujat siirtyvät sisäradoille ja periaatteessa heillä homma menee niin, että koska sisäampumarata rajoittaa käytettävää kalustoa, ovat käytössä vain .22 kaliiperin pienoispistoolit ja -revolverit.

Kysymys: mikä on siis aktiivista ampumaharrastamista? Onko niin, että asuinpaikasta riippumatta on ampumaharrastajien käytävä ampumassa savut aseella valvojan läsnäollessa pari kertaa kuukaudessa?

Jos asiassa on luottamista siihen, että toimittajat olivat Lapin Kansaan kirjoittaneet oikein sen mitä komisario Aarno Välimäellä oli asiasta sanottavaa, niin homma on asekohtainen ja menee juuri näin. Koskeeko tämä sitten käsiaseita vai myös pitkiä aseita ja metsästysaseita, on epäselvää.

Kehotan asian huomioimista ja muistutan kausivaihteluiden eroavaisuutta leveyspiirin vaihtuessa. Kannattaa huomioida, että pohjoisessa ei ole edes luonnonvaloa tiettynä aikana vuodesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 27.03.2009 18:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Läpi tuulen ja tuiskun ja yön pimeyden hankkiudutaan radalle ja todistajien läsnäollessa tulitetaan taulujen oletettuun suuntaan myöhemmin asetuksella määriteltävä, riittäväksi katsottava laukausmäärä.

Näin sitten voidaan todistaa että ammuttu on... Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13176

LähetäLähetetty: 29.03.2009 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuten olemme aiemmin saaneet lukea niin lain valvonnan vaikeus tai noudattamisen vaikeus ei kuulemme kiinnosta eikä edes kuulu lainsäätäjän eli lakia valmistelevan virkamiehen murheisiin.

Eduskunnan murheita se sen sijaan on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mosuri
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 31.03.2009 19:02    Viestin aihe: Re: Riittävä näyttö? Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
......on ampumaharrastajien käytävä ampumassa savut aseella valvojan läsnäollessa pari kertaa kuukaudessa?


Tällä etelärannikolla ongelma toinen: Olen sekä ressu- että a-seuran jäsen ja se takaa käyttöoikeuden puolustusvoimien a-radalle. Muita käypäsiä ratoja ei ole mailla ei halmeilla. A-seuralla on rata ainoastaan ilma-aseille ja siksi seuran ruutiampujatkin käyvätkin em. pv-radalla.
Aina (aukioloaikana) voi mennä kun huvittaa ja lähes joka sortin aseilla ampua, mutta ei siellä mitään valvojia ole eikä tule, ellei sotilaspoliisi sattumalta lupia tarkastele. Tuskin nuokaan todistuksia kirjoittaa. Ainoat mahdollisuudet ovat seuran yhteiset ja varatut ampumavuorot, mutta a-seuralla niitä ei ole ollenkaan ja ressuillakin aika harvoin, ei läheskään 2xkk, paremminkin 2xv.
Todistele siinä sitten harrastamistasi, muutoin kuin omalla päiväkirjalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com