Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
RipeH Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 919 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 28.04.2009 19:10 Viestin aihe: |
|
|
lamsamikko kirjoitti: | Mites suolasit ja kaunko riippuivat? Ei kai hirvessä niin rasvasta kohtaa ookkan että haittais kuivaamista. |
Sepä tässä onkin kun hirvessä sitä rasvaa ei pitäisi olla mutta jostakin niitä syitä on etittävä. Riippuivat neljä ja puoliviikkoa.
Upposuolasin vedessä reilussa suolassa (melkein 10%) ja olivat kolme päivää. Oliskohan se umpisuolaus sitten se paras konsti tuohon? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
lamsamikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2009 Viestejä: 138
|
Lähetetty: 28.04.2009 20:59 Viestin aihe: |
|
|
Ite oon soulannu umpi suolauksella noin 9% vuorokauden, jonka jälkeen huuhtelu ja kuivumaan. Hyvin on toiminut puukkolihaksi ja velliin liottanut yön yli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 28.04.2009 22:21 Viestin aihe: |
|
|
RipeH kirjoitti: | Mikähän mahtoi kiikastaa kun lihoista tuli ´eltaantuneen´makuisia ja hajuisia? Lihana siis hirvi. Olisikohan ollut liian rasvaista joten siksi epäonnistui. Maku ei siis ole ollenkaan mitenkään nautittava. Paha, kun ei ole vertailukohtaa onnistuneeseen, että eikö se sitten vain millään minun suuhun sovi tuo. |
Veikkaus: Ilman vaihtuvuus liian pieni.
Hajuhan on aina varsin erilainen kuin missään muussa lihassa, mutta ei nyt sentäs eltaantunut... _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 29.04.2009 08:58 Viestin aihe: |
|
|
Eihän ollut vaan kiimakäyneestä uroshirvestä tehtyä lihaa?
Muistakaahan sitten, että muovipussi on huono kuivalihapussi muutoin kuin pakastimessa. Reissuja varten kannattaa hommata paperispusseja. Kun pakkasesta nostaa hikoilevan lihapalasen ja laittaa sen minigrippussiin ja pussin kiinni, niin haju on lähes varma ja alkaa se lopulta homettakin kasvamaan. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2232 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 29.04.2009 11:31 Viestin aihe: |
|
|
Sämpy kirjoitti: |
Muistakaahan sitten, että muovipussi on huono kuivalihapussi muutoin kuin pakastimessa. Reissuja varten kannattaa hommata paperispusseja. Kun pakkasesta nostaa hikoilevan lihapalasen ja laittaa sen minigrippussiin ja pussin kiinni, niin haju on lähes varma ja alkaa se lopulta homettakin kasvamaan. |
Kyllä se muovipussissakin säilyy, kunhan pitää pussinsuun auki. Parhaimmillaan mulla oli viime vuonna yhden repun sivutaskussa kuivalihasiivu puoli vuotta avonaisessa muovipussissa. Oli muuten syömäkelpoista, mutta kuivanu liiaksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
phh Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2004 Viestejä: 463
|
Lähetetty: 10.01.2010 01:02 Viestin aihe: |
|
|
Berkele kirjoitti: | Sämpy kirjoitti: |
Muistakaahan sitten, että muovipussi on huono kuivalihapussi muutoin kuin pakastimessa. Reissuja varten kannattaa hommata paperispusseja. Kun pakkasesta nostaa hikoilevan lihapalasen ja laittaa sen minigrippussiin ja pussin kiinni, niin haju on lähes varma ja alkaa se lopulta homettakin kasvamaan. |
Kyllä se muovipussissakin säilyy, kunhan pitää pussinsuun auki. Parhaimmillaan mulla oli viime vuonna yhden repun sivutaskussa kuivalihasiivu puoli vuotta avonaisessa muovipussissa. Oli muuten syömäkelpoista, mutta kuivanu liiaksi. |
Jaahas, taitaa olla aika alkaa lämmittelemään vanhaa ketjua. Minulle kai tämä avaus kuuluu, kun ei ole etelämmästä lihankuivaajia ilmoittautunut. Viimevuotiset testilihat tekivät kyllä erittäin hyvin kauppansa. Varsinkin retkellä kuivamuonana pussipastan jatkeena oli erinomaista. Jämäpalan kanssa kävi samoin; unohtui paperipussiin pariksi kuukaudeksi. Oli siis ollut huoneenlämmössä ja piruuttani pikkukaljoissa maistoin. Hyvää oli!
Nyt pukkaa talviloma päälle, joten aloitus tulee viivästymään viime vuodesta. Mutta eipä tuo taida haitata, olisi ehtinyt hyvin viime vuonnakin, vaikkei ollut kunnon pakkasia.
Koukkupolvi tuossa aiemmin mainitsi, että kaikki ei tykkää kuivalihan mausta. Näinhän se taitaa olla; kaveri kertoi maistaneensa poron kuivalihaa ja pettyneensä makuun. Ei ole tuota itse maistanut; liekö iso ero hirveen verrattuna (siis kuivattuna)? Jos maku jännittää, kannattaa antaa lihalle tujaus kylmäsavulla. Viimeksi testasin parin tunnin savustuksella ja tämä oli kyllä mielestäni paras eri tavoilla maustetuista lihoista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1679
|
Lähetetty: 10.01.2010 10:04 Viestin aihe: |
|
|
Ei oo vielä marketissa näkyny pakastesydämiä vaikka viimevuonna oli jo ennen joulua, mistähän johtuu.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
yloneha Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Hel 2009 Viestejä: 453
|
Lähetetty: 10.01.2010 11:13 Viestin aihe: |
|
|
..
Viimeinen muokkaaja, yloneha pvm 28.01.2010 08:45, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 10.01.2010 11:36 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä tuo nauta ainakin mulla onnistu ihan hyvin, oikeastaan tuntuu että pakastimessa on maku vain parantunut tai sitten makuaisti on tottunut.
Tätä topikkia ei varmaan koskaan avaa talvella niin aikasten, että Vilperi kerkiää mukaan vaan parin kuukauden päästä postataan taas kuvia Espoossa ja sanotaan että:
- Ei pysty!
_________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1679
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 10.01.2010 13:09 Viestin aihe: |
|
|
Sämpy kirjoitti: | Kyllä tuo nauta ainakin mulla onnistu ihan hyvin, oikeastaan tuntuu että pakastimessa on maku vain parantunut tai sitten makuaisti on tottunut.
Tätä topikkia ei varmaan koskaan avaa talvella niin aikasten, että Vilperi kerkiää mukaan vaan parin kuukauden päästä postataan taas kuvia Espoossa ja sanotaan että:
- Ei pysty!
|
Nyt varmaan pystyis jos haluais, mutta kauanko nämä hyvät kelit sitten jatkuu, onkin jo eriasia:
Yöllä heitti sumun päällensä, pakkasta rehit 13 astetta ja puut saivat kauniin kuurapeitteen!
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 10.01.2010 14:27 Viestin aihe: |
|
|
Kuuraa!
Jäätynyttä pakokaasua tuo on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
yloneha Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Hel 2009 Viestejä: 453
|
Lähetetty: 10.01.2010 15:23 Viestin aihe: |
|
|
..
Viimeinen muokkaaja, yloneha pvm 28.01.2010 08:46, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wesko Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 07 Lok 2009 Viestejä: 41 Paikkakunta: Pohj. Pohjanmaa
|
Lähetetty: 15.01.2010 22:37 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä kai se huomena pitäs joku murunen jo seinälle nostaa.
Aikastahan se tieten on vielä, vaan kuiten unohtuu jos ei muistin aikana laita. Kokkeillaan.
Ite tykkään reilusti suolatusta(pikkusatsi esim. suolaveessä, 3l vettä ja 6dl suolaa, pari vrk ja seinälle.) Sää nähä miten käypi, tossa ylempänä oli hyvä huomio tuosta paikan valinnasta. Joskus kokkeilin tehä liiterissä ja niistä tosiaan tuli semmosia eltaantuneen makusia. Oisko tosiaan ollu ettei ilima päässy kiertämään tarpeeksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 15.01.2010 23:16 Viestin aihe: |
|
|
Älä kuitenkaan ihan suoraan aurinkopaisteeseen laita.
Honkiutuvat, eli liikaa paisteessa ollut pinta menee harmaaksi ja kovaksi koppuraksi, liian kauan paisteessa
ollut puhtaan lihan kohta hapertuu syömättömäksi pärstököksi. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|