OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
RipeH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 919
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 28.04.2009 19:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

lamsamikko kirjoitti:
Mites suolasit ja kaunko riippuivat? Ei kai hirvessä niin rasvasta kohtaa ookkan että haittais kuivaamista.


Sepä tässä onkin kun hirvessä sitä rasvaa ei pitäisi olla mutta jostakin niitä syitä on etittävä. Riippuivat neljä ja puoliviikkoa.
Upposuolasin vedessä reilussa suolassa (melkein 10%) ja olivat kolme päivää. Oliskohan se umpisuolaus sitten se paras konsti tuohon?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lamsamikko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2009
Viestejä: 138

LähetäLähetetty: 28.04.2009 20:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite oon soulannu umpi suolauksella noin 9% vuorokauden, jonka jälkeen huuhtelu ja kuivumaan. Hyvin on toiminut puukkolihaksi ja velliin liottanut yön yli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 28.04.2009 22:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RipeH kirjoitti:
Mikähän mahtoi kiikastaa kun lihoista tuli ´eltaantuneen´makuisia ja hajuisia? Lihana siis hirvi. Olisikohan ollut liian rasvaista joten siksi epäonnistui. Maku ei siis ole ollenkaan mitenkään nautittava. Paha, kun ei ole vertailukohtaa onnistuneeseen, että eikö se sitten vain millään minun suuhun sovi tuo.


Veikkaus: Ilman vaihtuvuus liian pieni.

Hajuhan on aina varsin erilainen kuin missään muussa lihassa, mutta ei nyt sentäs eltaantunut...
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 29.04.2009 08:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eihän ollut vaan kiimakäyneestä uroshirvestä tehtyä lihaa?

Muistakaahan sitten, että muovipussi on huono kuivalihapussi muutoin kuin pakastimessa. Reissuja varten kannattaa hommata paperispusseja. Kun pakkasesta nostaa hikoilevan lihapalasen ja laittaa sen minigrippussiin ja pussin kiinni, niin haju on lähes varma ja alkaa se lopulta homettakin kasvamaan.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2232
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 29.04.2009 11:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy kirjoitti:

Muistakaahan sitten, että muovipussi on huono kuivalihapussi muutoin kuin pakastimessa. Reissuja varten kannattaa hommata paperispusseja. Kun pakkasesta nostaa hikoilevan lihapalasen ja laittaa sen minigrippussiin ja pussin kiinni, niin haju on lähes varma ja alkaa se lopulta homettakin kasvamaan.


Kyllä se muovipussissakin säilyy, kunhan pitää pussinsuun auki. Parhaimmillaan mulla oli viime vuonna yhden repun sivutaskussa kuivalihasiivu puoli vuotta avonaisessa muovipussissa. Oli muuten syömäkelpoista, mutta kuivanu liiaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 463

LähetäLähetetty: 10.01.2010 01:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Berkele kirjoitti:
Sämpy kirjoitti:

Muistakaahan sitten, että muovipussi on huono kuivalihapussi muutoin kuin pakastimessa. Reissuja varten kannattaa hommata paperispusseja. Kun pakkasesta nostaa hikoilevan lihapalasen ja laittaa sen minigrippussiin ja pussin kiinni, niin haju on lähes varma ja alkaa se lopulta homettakin kasvamaan.


Kyllä se muovipussissakin säilyy, kunhan pitää pussinsuun auki. Parhaimmillaan mulla oli viime vuonna yhden repun sivutaskussa kuivalihasiivu puoli vuotta avonaisessa muovipussissa. Oli muuten syömäkelpoista, mutta kuivanu liiaksi.


Jaahas, taitaa olla aika alkaa lämmittelemään vanhaa ketjua. Minulle kai tämä avaus kuuluu, kun ei ole etelämmästä lihankuivaajia ilmoittautunut. Mr. Green Viimevuotiset testilihat tekivät kyllä erittäin hyvin kauppansa. Varsinkin retkellä kuivamuonana pussipastan jatkeena oli erinomaista. Jämäpalan kanssa kävi samoin; unohtui paperipussiin pariksi kuukaudeksi. Oli siis ollut huoneenlämmössä ja piruuttani pikkukaljoissa maistoin. Hyvää oli!

Nyt pukkaa talviloma päälle, joten aloitus tulee viivästymään viime vuodesta. Mutta eipä tuo taida haitata, olisi ehtinyt hyvin viime vuonnakin, vaikkei ollut kunnon pakkasia.

Koukkupolvi tuossa aiemmin mainitsi, että kaikki ei tykkää kuivalihan mausta. Näinhän se taitaa olla; kaveri kertoi maistaneensa poron kuivalihaa ja pettyneensä makuun. Ei ole tuota itse maistanut; liekö iso ero hirveen verrattuna (siis kuivattuna)? Jos maku jännittää, kannattaa antaa lihalle tujaus kylmäsavulla. Viimeksi testasin parin tunnin savustuksella ja tämä oli kyllä mielestäni paras eri tavoilla maustetuista lihoista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1679

LähetäLähetetty: 10.01.2010 10:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei oo vielä marketissa näkyny pakastesydämiä vaikka viimevuonna oli jo ennen joulua, mistähän johtuu....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
yloneha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Hel 2009
Viestejä: 453

LähetäLähetetty: 10.01.2010 11:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

..

Viimeinen muokkaaja, yloneha pvm 28.01.2010 08:45, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 10.01.2010 11:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä tuo nauta ainakin mulla onnistu ihan hyvin, oikeastaan tuntuu että pakastimessa on maku vain parantunut tai sitten makuaisti on tottunut.

Tätä topikkia ei varmaan koskaan avaa talvella niin aikasten, että Vilperi kerkiää mukaan vaan parin kuukauden päästä postataan taas kuvia Espoossa ja sanotaan että:
- Ei pysty!

Laughing
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1679

LähetäLähetetty: 10.01.2010 12:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

yloneha kirjoitti:
sampa kirjoitti:

Jos nyt joku väittäis että naudastakin voi saada samanveroista kuivalihaa kuin riistastakin, niin vois innostaa kokeilla ens vuonna uudestaan. Nyt jäi vain !&%¤# maku suuhun siitä karjasta Smile


Naudanlihasta tehty Beef Jerky on hyvää.

Maistiaisia voi tilata vaikka netistä:

Suomalaista

http://www.lapinliha.fi/index.php?pid=uutiset-view&artid=389

Ulkomaalaista:

http://www.varuste.net/tuotteet2.asp?_id=3283&nimi=Kuivalihat

http://www.beefjerky.com/fi/index.html


Jos tuohon beefjerkyn tilaamiseen lähtee, niin ei MISSÄÄN TAPAUKSESSA kannata tilata Suomesta.

http://www.wildwestjerky.co.uk/index.htm
http://www.lucasjerky.com/

nopeesti katottuna ainakin noi firmat myy beef jerkyä n. puoleen hintaan mitä Suomessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 10.01.2010 13:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy kirjoitti:
Kyllä tuo nauta ainakin mulla onnistu ihan hyvin, oikeastaan tuntuu että pakastimessa on maku vain parantunut tai sitten makuaisti on tottunut.

Tätä topikkia ei varmaan koskaan avaa talvella niin aikasten, että Vilperi kerkiää mukaan vaan parin kuukauden päästä postataan taas kuvia Espoossa ja sanotaan että:
- Ei pysty!

Laughing


Nyt varmaan pystyis jos haluais, mutta kauanko nämä hyvät kelit sitten jatkuu, onkin jo eriasia:

Yöllä heitti sumun päällensä, pakkasta rehit 13 astetta ja puut saivat kauniin kuurapeitteen! Laughing

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 10.01.2010 14:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuuraa!
Jäätynyttä pakokaasua tuo on. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
yloneha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Hel 2009
Viestejä: 453

LähetäLähetetty: 10.01.2010 15:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

..

Viimeinen muokkaaja, yloneha pvm 28.01.2010 08:46, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wesko
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Lok 2009
Viestejä: 41
Paikkakunta: Pohj. Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 15.01.2010 22:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä kai se huomena pitäs joku murunen jo seinälle nostaa.
Aikastahan se tieten on vielä, vaan kuiten unohtuu jos ei muistin aikana laita. Kokkeillaan.
Ite tykkään reilusti suolatusta(pikkusatsi esim. suolaveessä, 3l vettä ja 6dl suolaa, pari vrk ja seinälle.) Sää nähä miten käypi, tossa ylempänä oli hyvä huomio tuosta paikan valinnasta. Joskus kokkeilin tehä liiterissä ja niistä tosiaan tuli semmosia eltaantuneen makusia. Oisko tosiaan ollu ettei ilima päässy kiertämään tarpeeksi. Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 15.01.2010 23:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Älä kuitenkaan ihan suoraan aurinkopaisteeseen laita.
Honkiutuvat, eli liikaa paisteessa ollut pinta menee harmaaksi ja kovaksi koppuraksi, liian kauan paisteessa
ollut puhtaan lihan kohta hapertuu syömättömäksi pärstököksi.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 26 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com