OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Aseluvan hintaan roima korotus?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Anttiman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 2647

LähetäLähetetty: 08.06.2009 22:56    Viestin aihe: Aseluvan hintaan roima korotus? Vastaa lainaamalla viestiä

Aseluvan hintaan roima korotus?
08.06. - 22:26 (Luotu: 21:08 )

Aseharrastaja saattaa pian joutua maksamaan jopa kaksinkertaisen hinnan aseluvastaan. Tällä hetkellä hankkimis- ja hallussapitolupa on suuruudeltaan 32 euroa.

Lääninpoliisiylitarkastaja Esko Rasi arvioi, että maksu voisi kaksinkertaistua poliisin kasvavan työmäärän ja suunnitteilla olevan soveltuvuustestin takia.

- Jos testin lisenssi on maksullinen, niin hinnan tuplaaminen on realismia, Rasi pohtii.

Testin lisäksi hakijalta voitaisiin periä vielä noin 50 euroa, mikäli hänet passitettaisiin soveltuvuustestiin. Tarkkoja päätöksiä uusista maksuista ei ole vielä tehty.

Lue lisää aiheesta tiistain Aamulehdestä!

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/aseluvan-hintaan-roima-korotus/145920
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13177

LähetäLähetetty: 08.06.2009 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lopputuloksena kaikki alle 200 Euron ampuma-aseet painuvat maan alle ja niiden laillinen kauppa Suomessa loppuu. Laiton kauppa sen sijaan saa lisää kierroksia koneeseen.

Taskuaseethan ovatkin jo suurelta osin hävinneet luvallisesta kaupankäynnistä pois kun 50 Euron pistoolista ei kukaan ole halunnut maksaa 32 Euron lupaa joka on vielä ollut vaikea saada.

Poliisi ja Sisäministeriö luovat parhaillaan hyviä toimintaedellytyksiä luvattomien ampuma-aseiden markkinoille Suomeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sabatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Mar 2006
Viestejä: 425
Paikkakunta: Isokyrö

LähetäLähetetty: 09.06.2009 01:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olenko nyt ymmärtäny oikein,että tämä soveltuvuus testi tulisi koskemaan kaikkia ampumaseita?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13177

LähetäLähetetty: 09.06.2009 07:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä mikä on tilanne lakiehdotuksen suhteen. Kaikki asiantuntijat ovat kehoittaneet kirjoittamaan koko esityksen uusiksi. Silti sitä tarjotaan Eduskunnalle.

Ilmeisesti ensiaseen kohdalla testit tulevat mutta tulevatko myös vanhoille luvanhaltijoille on auki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jorge
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Maa 2004
Viestejä: 1628
Paikkakunta: Rehuvaara

LähetäLähetetty: 09.06.2009 12:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varsin todennäköistä on että korkea lupahinta ja erittäin hankalat lupaprosessit tulevat lisäämään laittomien aseiden määrää ja harmaata kauppaa. Se ei varmaankaan ole sitä mitä viranomaiset haluaisivat. Mutta kun lainsäädäntöä laativalla taholla ei ole asiakokonaisuuteen riittävää osaamista niin lopputulos on sen mukainen.

Ampuma-aseiden maahantuojilla, kauppiaille ja monilla muilla asealan ammattilaisilla on käytännön tietoa ja osaamista maamme aseturvallisuuden parantamisesta, mutta sitä ei AAHY:n lainvalmistelijat edes halua kuulla. Vaikka nykyinen aselaki sitä käytännössä edellyttää:

Ampuma-aselaki 9.1.1998/1
Lainaus:
117 a § (29.6.2001/601)
Ampuma-aselautakunta
Sisäasiainministeriön yhteydessä toimii ampuma-aselautakunta, joka antaa ministeriön pyynnöstä lausuntoja tämän lain soveltamisalaan kuuluvista asioista. Tarkemmat säännökset ampuma-aselautakunnasta annetaan valtioneuvoston asetuksella.


Ampuma-aseasetus 27.2.1998/145
Lainaus:
65 a § (7.2.2002/101)
Ampuma-aselautakunta
Ampuma-aselain 117 a §:ssä tarkoitetussa ampuma-aselautakunnassa on puheenjohtaja, sihteeri ja 9 muuta jäsentä. Sisäasiainministeriö määrää puheenjohtajan ja sihteerin sekä nimittää muut jäsenet kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Puheenjohtajaksi ja sihteeriksi on määrättävä sisäasiainministeriön hallinnonalan palveluksessa oleva virkamies.

Lautakunnassa tulee olla edustettuina kihlakuntien poliisilaitokset, puolustusvoimat, ulkoasiainministeriö, Sotamuseo, reserviläisurheilijat, asealan elinkeinonharjoittajat, metsästäjät, urheiluampujat ja asekeräilijät. Jos lautakunnan jäsen eroaa kesken toimikauden, ministeriö määrää tai nimittää hänen tilalleen uuden jäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Lautakunta kokoontuu puheenjohtajan kutsusta. Lautakunta voi toimia myös jaostoina ja se voi tarvittaessa kuulla asiantuntijoita. Lautakunnasta on muutoin voimassa, mitä valtion komiteoista säädetään


Jokainen täysjärkinen ihminen ymmärtää että erityisesti lainsäädäntöa laadittaessa on tarpeen kuulla laaja-alaisesti kaikkia niitä tahoja joita ko. lainsäädäntö edustaa. Mitä muuta varten lakiin olisi edes määritelty oma pykälä, koskien aselautakuntaa? Asiantuntijoiden lisäksi pitää huomioida lakiasiantuntijoiden näkemykset hyvästä lainsäädäntötyöstä. Näin tehtiin nykyistä aselakia valmisteltaessa. Tämä laki on toiminut varsin hyvin ja olisi estänyt myös viimevuosien, ikäviin seurauksiin johtaneet väärinkäytökset, jos lupaviranomaisetkin olisivat noudattaneet tarkasti aselain määräyksiä.

Osasyynä lupaviranomaisten "löysään lupakäytäntöön" oli AAHY:n lupaviranomaisille antamat, lakiin perustumattomat ja harhaanjohtavat ohjeet. Sama linja jatkuu. Edelleen on ikävä todeta etteivät AAHY:n lakia valmistelevat virkamiehet ymmärrä tai edes halua noudattaa voimassa olevan lain mukaista menettelyä, valmistellessaan uudistuksia aselakiin.

Surkeinta asiassa on se että huonosta lainsäädännöstä joutuvat loppuviimeksi kärsimään kaikki ns. lainkuuliaiset, ampuma-aseita omistavat ja niitä hankkivat kansalaiset.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Anttiman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 2647

LähetäLähetetty: 09.06.2009 12:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sen vielä jotenkin ymmärtäisi että 1. aseensa hankkivalle tehtäisiin perusteellisempi prosessi, mutta jos homma vedetään kaikille samalla lailla ja vielä asekohtaisesti niin on kyllä turhaa byrokratiaa ja rahan lypsämistä aseluvanhakijoilta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com