OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kauhajoen koulusurmien esitutkinta valmistunut

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
E_h_e
***


Liittynyt: 12 Jou 2004
Viestejä: 2169
Paikkakunta: Maarianhaminasta itään

LähetäLähetetty: 11.06.2009 19:52    Viestin aihe: Kauhajoen koulusurmien esitutkinta valmistunut Vastaa lainaamalla viestiä

Kauhajoen koulusurmien esitutkinta valmistunut

Keskusrikospoliisin Vaasan yksikkö on saanut Kauhajoen koulusurmia koskevan esitutkinnan päätökseen. Opiskelija <> surmasi 23.9.2008 Kauhajoella Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja koulutuskeskus Sedun tiloissa kymmenen henkilöä ja ampui lopuksi itsensä. Tekijä sytytti koulun tiloissa useita tulipaloja. Rakennuksesta ja sen välittömästä läheisyydestä taltioitiin kaikkiaan 157 kpl 22-kaliiperisia hylsyjä. Rakenteita ja omaisuutta rikkoneita luodin iskemiä todettiin 118 kpl. Tulipalot ja ammutut laukaukset aiheuttivat huomattavan määrän aineellisia vahinkoja ja koulutyötä voitiin jatkaa vasta maaliskuun alussa 2009. Rakennuksen korjaustyöt maksavat noin 1,2 miljoonaa euroa. Esitutkinnassa rikosnimikkeinä ovat olleet murha (10 kpl), murhan yritys (12 kpl), törkeä tuhotyö ja itsemurhan osalta kuolemansyyn tutkinta.

Uhreista yhdeksän löytyi samasta luokkahuoneesta ja yksi koulun uuden osan pohjakerroksen käytävältä. Kaikkien uhrien ensisijaisena kuolinsyynä olivat ampumavammat, joita kullakin uhreista oli 1 - 17 kpl lähinnä pään ja ylävartalon alueella. Uhreista löytyi yhteensä 60 osumaa.

Matti Saaren poliisi löysi koulun vanhan osan toisesta kerroksesta tajuttomana. Hän oli ampunut itseään päähän ja tekoase oli hänen vieressään. Saari toimitettiin Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan, jossa hän kuoli myöhemmin saman päivän aikana.

Luokan ikkunoista pääsi kolme opiskelijaa pakenemaan sen jälkeen, kun tekijä oli sytyttänyt luokan tuleen ja poistunut itse luokasta. Yhdelle luokan ikkunan kautta pelastuneesta opiskelijasta jäi vakava pysyvä vamma.

Matti Saaren asunnosta löytyi käsin kirjoitettu viesti, jonka mukaan hän oli suunnitellut tämän kaltaista tekoa jo vuodesta 2002. Viestissään hän kertoi inhoavansa ihmisiä ja yhteiskuntaa ja halunneensa aina murhata mahdollisimman paljon ihmisiä. Viestissään hän kertoi tappavansa kaiken eteen tulevan.

Saari soitti teon jälkeen koulun tiloista matkapuhelimellaan hyvälle ystävälleen ja kertoi tälle ampuneensa juuri kymmenen ihmistä sekä sytyttäneensä useita tulipaloja. Hän kertoi myös, ettei rakennuksessa ole enää muita kuin hän ja poliisi, ja että hän ampuu itsensä. Tässä puhelussa Saari kertoi suunnitelleensa asiaa kaksi vuotta.

Päätöksen teosta ja sen tarkemmasta ajankohdasta Saari oli tehnyt varmuudella ainakin edeltävänä iltana. Hän oli tekoa edeltävänä iltana käynyt kuvaamassa omalla kamerallaan ampumaradalla ja koulun ulkopuolella. Esitutkintamateriaalin mukaan näyttäisi siltä, että <> on suorittanut nämä kuvaukset yksin. Kello 18.09 - 18.46 välisenä aikana hän on kuvannut ampumaradalla. Otoksissa Saari sanoo ”You will die next” ja ”Goodbye”. Kello 19.36 - 19.38 Saari kuvaa koulurakennusta, kääntää kameran itseään kohti ja sanoo ”No niin huomenna tässä koulussa minä tulen tappamaan monia ihmisiä. Kuolkaa kaikki !&%¤#"! paskiaiset”. Toisessa otoksessa hän kuvaa koulua ja sanoo ”Siinäpä oli sitten tämä minun koulu. Huomenna minä tulen tappamaan täällä useita ihmisiä. Kuolkaa kaikki !&%¤#"! paskiaiset.”

Tutkinnan aikana on kuulusteltu asianomistajana ja todistajana 169 henkilöä, osaa useita kertoja. Esitutkintapöytäkirjassa on 2 305 sivua, sekä sähköisessä muodossa olevaa materiaalia. Esitutkinnan mukaan <> on suunnitellut ja toteuttanut teon yksin.

Psykologisen rekonstruktiivisen arvion mukaan kyseessä oli henkilön persoonallisuuden ja elämänkaaren sekä lähimenneisyyden tapahtumien perusteella tyypillinen itsemurhatapaus. Tutkittavan persoonallisuuteen ovat myötävaikuttaneet mm. aikaisemmat koulukiusauskokemukset. Kauhajoella koulukiusaamista ei ole ilmennyt.

Poliisi on tehnyt päätöksen esitutkinnan lopettamisesta. Rikoksesta epäilty on itse kuollut tapahtuman yhteydessä, joten ketään ei voida asettaa syytteeseen.

http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/8A1B0BC584BA63E4C22575D200412354?opendocument
_________________
Errare humanum est
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mili
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2006
Viestejä: 593

LähetäLähetetty: 11.06.2009 20:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2009/06/897029


Lainaus:


Esitutkinta: Saari tyypillinen itsemurhatapaus
MTV3 Katsomo
Julkaistu 11.06.2009 09:43 (päivitetty 16:14)


Opiskelija <> suunnitteli Kauhajoen koulusurmat erittäin tarkasti ja kylmäverisesti etukäteen.

...


Selkeä itsemurhatausta


Neulaniemen mukaan rikostutkijat tilasivat kouluampumisia tutkineelta psykolgilta "rekonstruktiivisen, niin sanotun pyskologisen ruumiinavauksen".

- Sen mukaan Saari oli tyypillinen itsemurhatapaus, Neulaniemi sanoo.

Psykologi päätyi arvioonsa Saaren persoonallisuuden ja elämänkaaren sekä lähimenneisyyden tapahtumien perusteella.

Saaren persoonallisuuteen ovat myötävaikuttaneet muun muassa aikaisemmat koulukiusauskokemukset. Kauhajoella koulukiusaamista ei ollut ilmennyt.


...

Matti Saaren asunnosta löytyi käsin kirjoitettu viesti, jonka mukaan hän oli suunnitellut tämänkaltaista tekoa jo vuodesta 2002.


(MTV3)

KRP:N TUTKIJA KERTOO MM. SAAREN LÄÄKITYKSESTÄ


Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com