OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

modified aseen rakentaminen

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 01.12.2004 14:32    Viestin aihe: modified aseen rakentaminen Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipa ajatus laittaa ysimilliseen matala punapiste ja piipun suuhun reikiä kompiksi. Miten tuo jälkimmäinen tehdään, jatkopala kierteellä vai? Ymmärtääkseni reikäisen osan pitäisi tulla ulos luistin alta.

5" korkea ase mahtuu laatikkoon jos punapiste on alle tuuman korkea, siitä ajatus on lähtenyt itämään.
Takaisin alkuun
Sähikäinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1192

LähetäLähetetty: 01.12.2004 19:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulla on ollut samanlaisia unelmia piipun suhteen.
Ajattelin kokeilla suujarrullisen piipun vaikutusta CZ:tan käyttäytymiseen.
Suunitelmanani oli sorvata piipunpäätä jonkinmatkaa ohemmaksi ja tehdä siihen jatkoksi käypäinen reijitetty holkki. Kiinnitykseksi ajattelin tiukimman luokan lukitetta. Tai juottamalla.
Homma on toistaiseksi tekeytymässä kun en ole jaksanut selvittää paljonko maksaa uusi piippu piloille tärvellyn tilalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 02.12.2004 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

CZ ja muut vastaavat "takaapäin" purkautuvat eivät ole kaikein helpoimpia kompin kiinnityksen suhteen koska piippu on vain n.14mm paksu. Helpoiten se tälläiseen onnistuu kun ostaa pidemmän piipun johon kierreosan saa luistin ulkopuolelle, mutta tämä tietysti lisää aseen pituutta. Piippua ei näissä voi paljoa ohentaa joten piipun reikää luistissa pitäisi suurentaa. 1911 tyyppisissä luistin reikä piipulle on 17,8 mm jolloin jättämällä suuhelan pois voi kierteen tehdä suoraan ohentamattomaan piippuun ja kompin tyveen jää vielä riittävästi ainetta. Rekyylijousen vasteen joutuu myös tekemään suuhelalliseen malliin uuden. Jos taas 1911 on kartiopiipulla varustettu, on sitä varaa ohentaa suusta tarpeeksi, ekä tällaiseen tarvitse uutta rekyylijousen karaa tehdä. Yksi vaihtoehto ohutpiippuiseen pistooliin on hybridi, jossa piipun yläpintaan juotetaan hopealla n. 10mm leveä ja 40-60 mm pitkä luistin muotoa mukaileva "palikka" jonka läpi porataan 4-6 trumpetin muotoista kartioreikää ja luistiin jyrsitään vastaava ura. Tällainen hybridi ei kylläkään ole aivan yhtä tehokas kuin ulkopuolinen komppi mutta eipä lisää aseen mittoja.
Itse laitoin aikoinaan 45:sen Llaman luistiin Docterin pienen pisteen mutta kaksi hajosi jo parilla sadalla laukauksella joten laitoin sen sitten jalalla hybridillä varustetun Tanfoglion päälle, jossa se sitten pysyi ehjänä.
Nyt on menossa 9mm BUL projekti jonka selkään olen laittanut täysimittaisen OKO:n pisteen ja piipussa 2 reikänen hybridi+ 2 kammioinen ulkopuolinen komppi. On vielä vähän vaiheessa mutta valmistunee lähipäivinä. Niin ja siihen tulee myös vastaava 45 yläkerta joiden kummankin kanssa se mahtuu modiboksiin Razz

JM
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 03.12.2004 15:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JM,
miksi piippuun pitää juottaa kiinni se palikka?
Eikö reikiä voi porata suoraan?
Takaisin alkuun
Jarmando



Liittynyt: 11 Huh 2004
Viestejä: 4

LähetäLähetetty: 04.12.2004 16:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kannata juottaa piippuun mitään. Piippu lämpökäsitellään tehtaalla ja sen lämpökäsittelyn toistaminen kotikonstein taitaa olla hankalampi juttu (pilaantuu kuumentaessa ja vaatii uusinnan).

Ostossa toisen modaama laite, jonka piippuun on juotettu "palkki" hopealla. Palkin takalaidasta lähtee kivat halkeamat molemmin puolin piippua ja katkennee lähitulevaisuudessa. Juotos ja palkin osuminen luistiin lienevät oikotie onnettomuuteen... Muuten kiva peli.

JM: Vaiheessa ollaan vieläkin, malttia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 04.12.2004 19:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuulin I-T:ltä tästä piipun katkeamisesta ja syy varmaankin on mainitsemasi luistin osuminen palikkaan Sad .
Vuonna -96 kun rakentelin aiemmin mainitun Tanfoglion juotettiin siihen palikka suoraan kiinni piippuun ja on kestänyt moitteetta tähänpäivään asti. Tämähän tietysti on asekohtaista ja riippuu piipun materiaalista mutta Tankun piippu ei näyttänyt tästä kärsivän. BUL:n tapauksessa tämä palikka juotetaan kiinni erilliseen holkkiin joka taas on kierteellä piipussa. Tai siis tämä holkkihan on kompensaattorin piipun ympärille jäävä kierreosuus.
Palikka täytyy olla jotta reijistä puhaltava kaasu ei töhnää luistia sisältä ja väittävät että kun palikkaan saa pidemmät kartioreijät niin ruutikaasuilla on ikään kuin enemmän pinta-alaa "ponnistaa". Tiedä sitten mikä on todellinen vaikutus.
Tein jo hätäpäissäni OKO:on alumiinista jalat jotka ei nyt varmaan ole ihan yhtä hienot kuin lopulliset RST jalat mutta pääsinpä testaamaan hylsynpoistoa yms. vast. ja onhan tässä aikaa odotella... Wink .
9mm:n yläkerta heittää hylsyt suoraan sivulle eikä mitään ongelmia ollut, mutta 45:nen yläkerta nakkasi hylsyt senverran yläviisoon että keskimäärin yksi hylsy lipasta kohden tuli tähtäimestä takaisin hylsynpoistoaukkoon. Ulosvetäjän uudelleenmuotoilulla tämäkin ongelma näyttäisi poistuneen.

JM
Takaisin alkuun
Jarmando



Liittynyt: 11 Huh 2004
Viestejä: 4

LähetäLähetetty: 05.12.2004 16:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep. Kaikki riippuu kaikesta.

Olettaisin ettei piippu olisi ratkennut ilman iskun ja pehmeyden yhteistötä. Ei terve, oikeankovuinen, piippu pientä iskua pelkää.

Varmin tapa on kuitenkin pitää piippu, ammuntaa lukuunottamatta, "viileänä". Teräksen lämpökäsittelyt piipun ja luistin osalta, elintärkeitä ja korkeampaa tiedettä. Enpä rohkenisi yhtälöön kajota. Tehtaat takaavat tuotteensa ja takuu lie entinen kaikenlaisen kuumentamisen jälkeen, sekin kertonee korutonta kieltään. Onhan kyseessä sentään hallittu räjähdys, käsivarrenmitan päässä kasvoista...

Bullisi tapauksessa: Mikäli komppi meinaa pyöriä kovimmankin lukitteen kanssa, juota tinalla ja isolla juottimella. Ei pitäisi kuumeta liikaa ja kierteeseen tulee kiertolujuutta kummasti. Tolla tavalla pitänee Zetoriakin koulia. Ase ei sen jälkeen ole purettavissa, mutta niinkuin Mattikin tokaisi: so not. Kokemuksiin nojaten: ei pistooli niin hankala ole puhdistaa, vaikkei piippua irti saisikaan.

Palkin hyödyt: Voipi olla mahdollista tämä "ponnistaminen", mutten panisi sille liikaa arvoa (Glockikin luottaa omissa c-malleissaan palkittomiin piippuihin). !&%¤# helppo vähentää reikien kokosuhteilla, ts. luistiin reiät ylikokoa. Kyseessä kuitenkin vähäpaineinen raskasluotinen ase (Std ja Modi vs. Open) Aikoinaan kun alkoivat komppailemaan .45:a (openin alkutahdit), taatusti oli jo tietotaitoa porttaamiseen, mutteivat käyttäneet. Olettaisin syyksi paremman tuloksen perinteisillä kompeilla, koska portit ja hybrikompit yleistyivät vasta .38 superin ja kaltaistensa "kovien" kalibereiden myötä. Valtavalmistajiltahan on taas saatavilla open-kisarassit ilman hybrikomppeja (olleet kai koko ajan tuotannossa, nyt vaan hype tullut kuvioon), uusien sääntöjen ja luodin painorajoitusten myötä.

Edellämainitut tietenkin omia mielikuvia asiasta ja saattaapa olla että asiantuntijat mielellään tyrmäilevät ko. pointit.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 05.12.2004 23:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Totta varmasti on että kuumentamisella ei yksikään piippu ominaisuuksiltaan parane. Jotkut ehkä kestävät sen, toiset eivät. Tässä varmasti ottaa jonkinmoisen riskin jos juottaa.

Yksi looginen selitys hybridin eli porttauksen huonompaan tehoon verrattuna ulkopuoliseen komppin on että hybridin reijät ovat lähempänä rannetta, jolloin vipuvarsi muodostuu lyhyemmäksi kuin ulkopuolisella kompilla. Modivehkeissä vaan pituuus on rajallinen niin kaikki keinot on käytettävä hyväksi. Kuten Jarmando sanoit, hybridi varmaan toimii paremmin nimenomaan kovapaineisilla kalibereilla. Mutta en todellakaan tiedä onko sillä palikalla rekyylituntemukseen mitään vaikutusta vaan näyttääpä ehkä hienommalta Rolling Eyes !

Kyllä lukite on pitänyt tähänmennessä kaikki kompit kiinni mukaanlukien .223 kiväärin jarru joten tinaan ei tarvinne turvautua.


JM
Takaisin alkuun
HK Lion
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Kes 2004
Viestejä: 10
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 09.12.2004 11:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla cz75 (9mm) johon vaihdettu pidempi piippu jonka ulkopintaan tehty suoraan kierre komppia varten. Siinä sitten yksikammioinen kokonaispituudeltaan 19mm pitkä komppi. Ammuntakokemuksia muilla kompatuilla vehkeillä ei ole joten tiedän vain miten tämä vaikutti...Muutos rekyylissä oli selkeästi huomattavissa.
Tehty niin että just mahtuu modi-boxiin. Nyt työn alla muutoksia... Eli lyhyempi luisti jolloin aseen kokonaispituutta saadaan lyhennettyä, menee boxiin vinottain ja luistin etuosan päälle mahtuu docter.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com