OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

"maksan" maku
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 24.02.2009 14:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Rastinsahi kirjoitti:
Minuutti puoleltaan ei kyllä riistalinnulle riitä. Räkätille ehkä Wink


Mä en tarkoittanut mitään teflonpannuja joita ei edes kuumaksi saa laittaa, vaan valurautaista jolla 1,5 cm paksuinen pihvi kyllä kypsyy tuossa ajassa ollen lopputulokseltaan "medium". Kestää kyllä hyvin sen toisenkin minuutin, mutta silloin tulos on "kypsä".


Melekosia ruipeloita vilperin riistalinnut jos niillä on vain 15 milliä paksut täkät... Very Happy

Lyön heti satasen vedon, että et saa normaalia teeren täkkää edes medium-miinukseksi millä tahansa pannulla kahdessa minuutissa.

Kunnon teflonitkin lämpenee ja niitä voi lämmittää sen mitä tarttee. Pannu on liian kuuma jos siinä voi/rasvaseos palaa - oli se kirkastettua tai ei - ja se kyllä onnistuu millä tahansa pannulla. Samalla on sitten pihvitkin pilalla. Pihvin paistossakaan mahdollisimman kuuma pannu ei ole optimi, vaan sopivan kuuma pannu. Eri asia on sitten jos otetaan vain pinta kiinni.

P.S. Upon valurautaisella tulee lähes kaikki tehtyä, mutta onnistuu teflonillakin.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 24.02.2009 14:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toi mun vastaukseni koski pihvejä joita olen paistellut perheelle omalla paksupohjaisella valurautapannulla; jos taas on paksumpi pihvi ollut kyseessä niin silloin pitää lämpöä vähän pudottaa ja antaa lisää aikaa.
Täkkälihat voi olla vähän vaikeampi tapaus jo senkin johdosta että ne ovat reunoiltaan ohuet ja keskeltä jo sitten huomattavan paksut, joten sen oikean kypsyysasteen löytäminen voi olla jopa haastavaa, ettei reunat ole korppua ja kuitenkin keskeltä raaka.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 24.02.2009 16:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:

Täkkälihat voi olla vähän vaikeampi tapaus jo senkin johdosta että ne ovat reunoiltaan ohuet ja keskeltä jo sitten huomattavan paksut, joten sen oikean kypsyysasteen löytäminen voi olla jopa haastavaa, ettei reunat ole korppua ja kuitenkin keskeltä raaka.


Riekon/pyyn täkät voi tarvittaessa napata suoraan pannulta pöytään. Isommilla linnuilla uunitus on melkeinpä pakollinen.

Ja oikea kypsyysaste tarkistetaan tietysti sisälämpömittarilla... Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 24.02.2009 20:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vielä jos haluaa isommista tipuista pikkasen parempaa niin pannun ja uunituksen jälkeen mausteet pintaan ja hetki foliossa "vetäytymistä". Ehtii tuo lämpö tasaantua ja ehkä himpun maku imeytyä.

Tuossa riistan ja miksei pihvienkin kanssa pelatessa olen todennut että pihvin ja täkän paistaminen ei ole mikään kummonen juttu. Kunnon kastikkeiden vääntäminen onkin sitten se kokkaamisen "ydin" jossa aletaan punnitsemaan "kermanlutraajat" ja kastikkeentekijät... Niin ja kastikkeiden tekijäksi ei ihan hetkessä eikä toisessakaan opi vaan se ainakin itsellä on vaatinut harjoittelua ja jopa epäonnistumisia...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jänkäkurppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 2139
Paikkakunta: Takajänkhä

LähetäLähetetty: 24.02.2009 22:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joka ei pidä riistan mausta niin voi ostaa S-etukortilla t vakuumiin pakattua lihaa.. jo vain
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NoVoeHelevetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 6357
Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret

LähetäLähetetty: 25.02.2009 10:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riistan maku ja riistanlihan pilaaminen maksanmakuiseksi väärin kypsentämällä ovat kaksi täysin eri asiaa. Maksa maksana, oli se riistan tai ei. Ja riista riistana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jänkäkurppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 2139
Paikkakunta: Takajänkhä

LähetäLähetetty: 25.02.2009 17:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kertoisko joku miten riista pilataan valmistaessa. Voisin kokeilla saako sen pilalle Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 25.02.2009 18:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riistalinnun maksa on herkullista pikahuikopalaa tulistellessa. Maistuu ihan riistan maksalle. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 25.02.2009 19:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jänkäkurppa kirjoitti:
Kertoisko joku miten riista pilataan valmistaessa. Voisin kokeilla saako sen pilalle Laughing


Ampusi vastapalloon lentävä metso trap-paukulla alle 15 metriin(tai osta turisti metsästäjältä sellainen, pitäisi löytyä valikoimasta), kyni ja korvenna kunnolla ne untuvat, tee metson roikaleesta jauhelihaa, lisää jauhelihamaustetta ja paljon valkosipulia, "leipaise" siitä mureke tai keitä jauhelihakeitto.
Avot, jo vain on mehto pilalla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Punajalaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2006
Viestejä: 3187
Paikkakunta: :)

LähetäLähetetty: 16.08.2009 22:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt täytyy kyllä tunnustaa, että olin nuissa aikaisemmissa kommenteissani niin väärässä, tai tuleehan siinä padassakin hyvää. Mutta oli kyllä ihan parasta, kun juhannuksena tein parikertaa sorsaa pannulla, suikaleiksi vaan suolaa sekaan ja niin jätin ne niin "raaoiksi" ku tohin, ai että oli hyvää. Mutta lehemä pihviä ravintolassa en kyllä edelleenkään ota kuin kypsänä, se ei oo hyvää mediumina.
_________________
No ehä minä, mutta muut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kostikoira
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2007
Viestejä: 145

LähetäLähetetty: 16.08.2009 23:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Punajalaka kirjoitti:
Mutta lehemä pihviä ravintolassa en kyllä edelleenkään ota kuin kypsänä, se ei oo hyvää mediumina.

Hyvä jos nautit täysharmaasta. Itse en parempia lihoja ostaisi koskaan jos ne "ylikypsänä" täytyisi syödä, sillä sellaisella kypsyysasteella ovat halvemmat ja rasvaisemmat vaihtoehdot paljon parempia. Liittyisikö joillain ihmisillä punaisen lihan etovuus siihen, että veren näkeminen tekee pahaa (vaikkei verestä olekaan kyse lihan tai lihasnesteen tapauksessa)?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 17.08.2009 12:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Punajalaka kirjoitti:
Nyt täytyy kyllä tunnustaa, että olin nuissa aikaisemmissa kommenteissani niin väärässä, tai tuleehan siinä padassakin hyvää. Mutta oli kyllä ihan parasta, kun juhannuksena tein parikertaa sorsaa pannulla, suikaleiksi vaan suolaa sekaan ja niin jätin ne niin "raaoiksi" ku tohin, ai että oli hyvää. Mutta lehemä pihviä ravintolassa en kyllä edelleenkään ota kuin kypsänä, se ei oo hyvää mediumina.


Peukkua punajalalle! Kokeilu kannattaa! Very Happy
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kinttu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Lok 2007
Viestejä: 822
Paikkakunta: pohjois pohjanmaa

LähetäLähetetty: 17.08.2009 16:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kostikoira kirjoitti:
Punajalaka kirjoitti:
Mutta lehemä pihviä ravintolassa en kyllä edelleenkään ota kuin kypsänä, se ei oo hyvää mediumina.

Hyvä jos nautit täysharmaasta. Itse en parempia lihoja ostaisi koskaan jos ne "ylikypsänä" täytyisi syödä, sillä sellaisella kypsyysasteella ovat halvemmat ja rasvaisemmat vaihtoehdot paljon parempia. Liittyisikö joillain ihmisillä punaisen lihan etovuus siihen, että veren näkeminen tekee pahaa (vaikkei verestä olekaan kyse lihan tai lihasnesteen tapauksessa)?


Ei liity veren näkemiseen. Maku asia. Itse en kertakaikkiaa pidä punasen lihan mausta. Kypsää sen olla pitää Cool
_________________
jokaiselle tulee joskus NOUTAJA
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kostikoira
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2007
Viestejä: 145

LähetäLähetetty: 17.08.2009 16:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ei liity veren näkemiseen. Maku asia. Itse en kertakaikkiaa pidä punasen lihan mausta. Kypsää sen olla pitää


Itselleni on lihan mureus ja sitä kautta tuntuma suussa tärkeä osan nautinnosta. Paistuneen makua on riittävästi lihan pinnalla ja joskus olen oikein hyvälaatuista lihaa syödessäni miettinyt, että voisi kokeilla täysin raakanakin. Pääasia että kukin nauttii tietysti, eli kypsyys sen mukaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kostikoira
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2007
Viestejä: 145

LähetäLähetetty: 17.08.2009 16:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tupla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com