Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
bemru Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2007 Viestejä: 109
|
Lähetetty: 23.08.2009 17:39 Viestin aihe: valurautapannu |
|
|
mistäs netistä löytys verkkokauppa josta sais tilattua KUNNOLLISEN valurautapannun.kuukelilla kokeilin mutta ei oikee löytyny!!!!!!
on menny hermot nuihin hiton teflon pannuihin _________________ no woe helevetteläinen!!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.08.2009 18:14 Viestin aihe: |
|
|
Jos pelkästään lihan ruskistamiseen haluat niin lähes missä tahansa marketissa on Skeppshultin matalareunaisia valurautapaistinpannuja. Siihen vaikka kaveriksi Hackmannin Value - valurautapata. Itselläni on nuo kaksi. Sitten Rönnebystä tulee aika mahtavia puukahvaisia korkeampireunaisia vähän enemmän kasarimallisia pannuja. Niissä paistaa sekä pihvit että jauhelihat kastikkeineen mahtavasti. Heiveröiselle mummolle tuollainen iso Rönneby ei oikein ole hyvä. On nimittäin miehekkäästi massaa.
Kodin ykkösessä.
Clas Ohlsonilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 23.08.2009 21:08 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Jos pelkästään lihan ruskistamiseen haluat niin lähes missä tahansa marketissa on Skeppshultin matalareunaisia valurautapaistinpannuja. Siihen vaikka kaveriksi Hackmannin Value - valurautapata. Itselläni on nuo kaksi. Sitten Rönnebystä tulee aika mahtavia puukahvaisia korkeampireunaisia vähän enemmän kasarimallisia pannuja. Niissä paistaa sekä pihvit että jauhelihat kastikkeineen mahtavasti. Heiveröiselle mummolle tuollainen iso Rönneby ei oikein ole hyvä. On nimittäin miehekkäästi massaa.
Kodin ykkösessä.
Clas Ohlsonilla. |
Itselläni on kummatkin, varsinkin Ronnebyn isompi pannu on kyllä todella hintansa arvoinen vehje. Pannuun mahtuu aika isot määrät tavaraa.
Toi ioni:n mainitsema paino on ainut mahdollinen haittapuoli joillekin käyttäjille. Eikä pannu muutenkaan ihan pienimpään tilaan mene säilytykseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
bemru Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2007 Viestejä: 109
|
Lähetetty: 23.08.2009 21:58 Viestin aihe: |
|
|
kuis korkeat reunat tuosa rönnebyyssä suunnilleen on?
entäs millä öljyllä olette sivelly pannun käytön jälkeen,
jostain luin että kookosrasva on hyvä se ei härskiinny nii äkkiä.
onko rönnebyyssä tarpeeksi paksu pohja ettei se väänny kovin helposti?
käyttäjien kokemuksia lisää!!!!!!!!!!!!!!! _________________ no woe helevetteläinen!!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 23.08.2009 22:03 Viestin aihe: |
|
|
Teflonpannujakin on hyviä, sanokaa mitä sanotte. Kunhan siinä on pohjassa riittävästi massaa että siihen varautuu lämpöä. Ohuiden pannujen ongelmahan on juuri se, että ne jäähtyvät kun lyöt läskit pannuun -> nestettä -> tulee keittolihoja. Toinen ongelma tietysti se ettei ne kestä niin korkeita lämpötiloja.
Ionin mainittema skeppshultti vai miten se kirjotetaan, on hyvä. Reunat ehkä hippasen matalat, mutta paistamiseen se on mainio, ja padat voiki tehdä kasarissa
Itte en ole paistamisen jälkeen öljynnyt ollenkaan. Kun ei polta pohjaan, ja pesee viileällä vedellä, niin siitä pinnasta ei lähde kovin herkästi rasvat pois -> aina hjuva. Tarvitessa kasviöljyä pintaan ja tukeva kuumennus, mikäli pinta on kuivunut, ja sen perään taas kylmällä vedellä "irtokama" pois. _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.08.2009 22:26 Viestin aihe: |
|
|
Meillä oli monta vuotta korkea ja matala Hacmanin Kovanaama. Ihan ok pannuja. Arkikäytössä olivat jatkuvasti. Ei tosin kokolihanpaistossa paitsi broiskulle. Vaan eihän se pinnoitettu kestä kuin sen viidestä seitsemään vuotta ja sitten alkaa tarttua pohjaan.
Valuraudan kanssa kun pitää huolen että puhdistaa käytön jälkeen täydellisesti ruuasta eikä päästä kuivamaan rasvoista niin pannu on joka kerta loistavassa kunnossa kun ryhtyy ruokaa laittamaan. Pilallehan sitä pannua ei taida saada kuin lyömällä halki. Jos ruostuu niin pesee tai keittää ruosteet pois. Itse lirautan pannuun lähes joka kerta heti pesun jälkeen veden sekaan öljyä jonka levitän silikonisudilla. Sitten kun pistää pannun liedelle niin vesi kiehuu pois mutta öljy jää. Ei tule ruostetta.
Juuri äsken naposteltiin vaimon kanssa pannulta viisi tuntia 100 asteessa paistovoin ja veden seoksessa haudutettua teeren koipea ja päivällisen rintalihan tähteet. Aivan törkeän hyvää. Eipä tarvinnut pannu kummoista pesua. Nopea harjaus hanan alla ja öljyämättä lämpimään uuniin. Taas on pannu parempi pinnaltaan kuin pinnoitettu! Yksi hyvä konsti huoltaa valurautapannu on tehdä hirveä kasa lettuja voissa paistaen. Tahtoo vaan pannun huoltajalla keskivartalo kehittyä siinä samalla... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
bemru Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2007 Viestejä: 109
|
Lähetetty: 23.08.2009 22:28 Viestin aihe: |
|
|
täyttääkö tuo rönneby nuo kriteerit elikkä se ei jähdy heti läskin laiton jälkeen eikä väänny pohja kuumassakaan lämpötilassa? _________________ no woe helevetteläinen!!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.08.2009 22:36 Viestin aihe: |
|
|
Ronnebyrönnebymikänytolikaan niin on kyllä niin massiivinen että ei varmasti ole pannusta kiinni. Liesi siinä muodostuu pullonkaulaksi. Eihän mikään pannu/liesi mitä tahansa kestä. Äiteelle hommasin sen oikein suuren Ronnebyn ja siihen pystyy hyvällä liedellä latomaan helposti kilon huoneenlämpöistä pihvilihaa eikä hyydy! Ostat vain suurimman (?) tai tehokkaimman suuren levyn kokoisen niin kylä lähtee. Hanki ehdottomasti samalla sopivan kokoinen lasikansi.
Jos saat valuraudan vääntymään niin ilmoita heti minulle. Haluan nähdä sen pannun... Valaminenhan toki on voinut mennä ketuiksi mutta ei kai se nyt halkeamatta muotoaan muuta???
Jos pannun pohjan sisäpuoli on mielestäsi liian karkea niin älä huoli, tuossa 15 vuoden kohdalla alkaa pannu olla sisäänajettu ja hieman sileämpi ja voit ryhtyä kokkamaan tosissasi. Perintökaluhan siitä tulee... Oma skeppshultini on vasta tuon viitisentoista vuotta vanha. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 23.08.2009 22:44 Viestin aihe: |
|
|
Kysäsepä mummoiltasi bemru; voit saada taatusti sisäänajetun valurautapannun. Mun kotipannu löytyi erään remppatalon vintiltä olevinaan läpiruostuneena, mutta kun sitä aikansa aika karkeestikin tuli putsattua, niin rasvapolton jälkeen siitä tuli se ykköspannu.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.08.2009 23:21 Viestin aihe: |
|
|
Ja oliko ensimmäinen valkosipulivapaa kuva Vilperin keittiöstä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 24.08.2009 21:56 Viestin aihe: |
|
|
Vaikka en mistään mitään tiedä, osaa tai ymmärrä, niin valurautapannu on ainoa oikea, vaikka kuinka hyvän teflon pannun ostaa, niin ei kestä käytössä, ei sitten millään, kun valurautapannu vain paranee vuosien myötä. _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 24.08.2009 22:22 Viestin aihe: |
|
|
Allekirjoittanut on käytellyt suunnilleen 15 vuotta ScanPanin titaanipintaista. Se on palvellut oikein hyvin mutta ainakaan pihvin paitossa se ei pärjää kunnon valurautaiselle mitenkään päin. Omassa kaapissa onkin nyttemmin hankittuna vanha Skepphults odottamassa kunnostusta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16769
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6384 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 26.08.2009 08:24 Viestin aihe: |
|
|
Ostin joku aika sitten Hackmann Brasserie valurautapannun, sitä myy jotkut Prismat. Siinä oli vissiin joku tekovika kun se vääntyi heti alkuunsa ja piti vaihtaa, uutta en ole kerennyt kokeilemaan.
Meillä on mökillä joku ranskalainen pannu, nimeä en muista mutta ollut todella hyvä, pinta siinä on sileämpi kuin useammissa muissa valuraudoissa. Ei tartu ruoka pohjaan.
Stocmannilla näytti myös olevan asiallisia pannuja, ruotsalaisia muistaakseni. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EZ_ Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Maa 2007 Viestejä: 423
|
Lähetetty: 26.08.2009 09:12 Viestin aihe: |
|
|
Myös puhdas teräs toimii, itsellä ollut nyt toista vuotta kastikekäytössä tuollainen korkealaitainen paistinpannu, joka vetää ihan reilusti tavaraa.
Hinta on vain viittaa hifistelyyn, vähän vajaa satanen, mutta pannu on sitten kokinikäinen, ei tarvi vaihtaa eikä pelkää lämpöä.
Mikään ei ota enempää aivoon kun hellan vieressä huomaat kuinka pinta nousee ja vielä olisi aineita lisättäväksi, joten korkealaitainen kannellinen pannu. Ruskistaminen ja rusketusraidat tehdään sitten valuraudalla, mulla on noi Prisman hackmannit, hyvin pelanneet jo useamman vuoden. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|