Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6415 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 26.08.2009 16:09 Viestin aihe: |
|
|
No eipä se tilalle saatu Hackmann ollut yhtään sen kummempi. Pohjan pitäisi olla hellan puolelta 0,3-0,6mm kovera, ja tämä koveruus suoristuu kun pannu kuumuu. Tilalle saadussa oli n. 1,4mm, en edes kokeillut paistaa vaan äänestin jaloillani ja vein kauppaan ja otin rahat takaisin.
Tilalle hain Stockkalta Le Courmet-merkkisen ruotsalaisen pannun, halk 28cm. Varsi siinä on mielestäni parempi kuin Hackmannissa, paksumpi ja käsittelemätön eli siitä saa paremman otteen. Ekat possunpihvit on nyt paistettu ja vaikutti rasvapoltto paremmalta kuin Hackmannissa ja pinnankarheus sileämmältä.
Samalla Stockka-reissulla selvisi, että meillä mökillä oleva älyhyväpannu lienee Le Creuset ja siinä on ilmeisesti emalipinnoite. Hinnat niissä vaan oli kolmenumeroisia ja normikokoisessa pannussa oli tolkuttoman pitkä varsi: ei sovi pannu säilytykseen uuniin. Tuo mökillä oleva Le Creuset on paras koskaan kokeilemani pannu kuitenkin, eli ehkä sitten joskus... _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 31.08.2009 18:40 Viestin aihe: |
|
|
Voi onnen päivää, olin muuttamassa mummoni tavaroita hänen siirtyessä vanhainkotiin ja pelastin poistoon menevistä tavaroista keskikokoisen Wärtsilä, Made in Finland valurautapannun. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 31.08.2009 20:08 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Ja oliko ensimmäinen valkosipulivapaa kuva Vilperin keittiöstä...  | Valkosipuli pitää kieltää perustuslailla !!
 _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 31.08.2009 20:18 Viestin aihe: |
|
|
Eilen tuli otettua maasta talteen taas vähän valkkaria.  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
noniin Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2005 Viestejä: 975
|
Lähetetty: 31.08.2009 20:36 Viestin aihe: |
|
|
vanhan ruostuneen tms. pannun putsaukseen suosittelen merisuolaa. Ihan reilukerros ja reilulle lämmölle rätisemään. Vetää kaiken soosin irti pannusta ja puhdistuu, kannattaa sekoitella lastalla samalla. Sitten rasvapoltto ja valurauta on kuin uutta. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 31.08.2009 21:18 Viestin aihe: |
|
|
Ruosteen- ja karstanpoistoon ensin karkeampaa ja viimeistelyyn ohuempaa vesihiomapaperia .. kuiviltaan kunnes "luu paistaa".
Tunnetusti on ranskalaisen "kurmeeruuan" huippukokin oppikirjan ensimmäisiä ohjeita
: "Älä koskaan pese kattilaa, paistinpannua tai käsiäsi !" _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6415 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 31.08.2009 22:08 Viestin aihe: |
|
|
Rautavartisen pannunhan saa puhdistettua esim. hiilloksella hehkuvaksi kuumentamalla jolloin kaikki ryönä palaa pannusta poies. Ainakin Hackmannista puuvarsi lähtee 19mm avaimella auki.
Jostain ulkomaankielisistä ohjeista luin, että valurautapannulla ei saa tomaattia paistaa, koska tomaatin liemet syö pannusta siihen patinoituneen rasvakerroksen. Rasvakerroksen saa uusattua voitelemalla pannuun silavaa ja laittamalla pannun 250C uuniin nurinpäin tunniksi. Alle pannaan valuvaa rasvaa varten folio. Annetaan pannun jäähtyä uunissa. Homma voidaan toistaa jonkunkerran jolloin saadaan vielä parempi pinta. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 31.08.2009 23:15 Viestin aihe: |
|
|
Sama on Sämpyllä periaate, tehoaineet minkä vaihtelee.
Muorit ennen otti karstat pois hiekalla ja savella käsipelissä hiomalla ja rasvakärryytyksellä viimeistellen.
Paistinpannua ei pahasti -ranskalaistapaan - kesken talven pesuaineilla läträtty, hellan kulmalla oli vettä puolillaan pohjaanpalaneita irti hautomassa ja kohta valmis uutta evästä syöntiin tekemään.. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6415 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 01.09.2009 18:47 Viestin aihe: |
|
|
Pohjanpalamiseen liittyen olen nyt huomannut, että valurautapannulla hellaa voi pitää selvästi pienemmällä kuin teflonpannun kanssa. Rauta johtaa lämpöä paljon paremmin eikä massiivinen pannu jäähdy herkästi joten liha ruskistuu suoraan eikä äljähdä ensin valkoiseksi. Teflonpannulla ainakin mulla piti levyä pitää yleensä täysillä, että sai lihan ruskistettua ja jos samalla opilla käyttää valurautaa, niin tuppaa palamaan kiinni. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 01.09.2009 19:38 Viestin aihe: |
|
|
Sämpy kirjoitti: | Pohjanpalamiseen liittyen olen nyt huomannut, että valurautapannulla hellaa voi pitää selvästi pienemmällä kuin teflonpannun kanssa. Rauta johtaa lämpöä paljon paremmin eikä massiivinen pannu jäähdy herkästi joten liha ruskistuu suoraan eikä äljähdä ensin valkoiseksi. Teflonpannulla ainakin mulla piti levyä pitää yleensä täysillä, että sai lihan ruskistettua ja jos samalla opilla käyttää valurautaa, niin tuppaa palamaan kiinni. |
Eipä tuo valurauta polta kiinni jos ei siin oo "rakoa rasvassa". Kuivaan pintaan palaa helposti kiinni, kunnolla rasvapoltetulla pinnalla paistettava kyllä palaa iloisesti, muttei tartu kiinni. _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Sgt.Kramer Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 05 Tou 2006 Viestejä: 85
|
Lähetetty: 01.09.2009 21:07 Viestin aihe: |
|
|
Tämän ketjun innostamana kävin perjantaina hakemassa Rönnebyn pannun 32euroa, ja tänään löyty kirpparilta herätteenä Upon vastaava(ilman puukahvaa) vitosella. Mihin tässä oikein joutuu vielä... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 01.09.2009 21:48 Viestin aihe: |
|
|
Sgt.Kramer kirjoitti: | Tämän ketjun innostamana kävin perjantaina hakemassa Rönnebyn pannun 32euroa, ja tänään löyty kirpparilta herätteenä Upon vastaava(ilman puukahvaa) vitosella. Mihin tässä oikein joutuu vielä... |
Sanopa se, itselläni kanssa vaikka minkä kokoista ja mallista kaapit täynnä  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6415 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 02.09.2009 07:55 Viestin aihe: |
|
|
Sgt.Kramer kirjoitti: | Tämän ketjun innostamana kävin perjantaina hakemassa Rönnebyn pannun 32euroa, ja tänään löyty kirpparilta herätteenä Upon vastaava(ilman puukahvaa) vitosella. Mihin tässä oikein joutuu vielä... |
Kämpässäsi sihisee pannu iltaa aamua eikä kukaan kerkiä syömään kaikkia ruokia mitä valurauta paistaa  _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
bemru Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2007 Viestejä: 109
|
Lähetetty: 02.09.2009 21:40 Viestin aihe: |
|
|
no nii tänään hain rönnebyyn postista ja pitihän se heti koe ajaa...kyyhkysen täkät pannulle tiriseen ja pinnalle suolaa ja ripaus mustapippuria.
ja voin kyllä sanoa että teflon pannulla en oo ikinä saanu nii meheviä pihvejä
voi herttinen sentään!!!!!
tarviiko tota valupannua joka käytön jälkeen valella ruokaöljyllä? _________________ no woe helevetteläinen!!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 02.09.2009 21:47 Viestin aihe: |
|
|
Onnittelut bemrulle uudesta perheenjäsenestä! Siitä se kulinarismi lähtee kehittymään. Pian sen oppii näkemään tarvitseeko pannu öljyä pesun jälkeen. Jos epäilyttää niin ei ole suuri vaiva sutaista silikonisudilla öljyt pintaan ennen hellalla tai uunin jälkilämmöllä kuivaamista. Eikä se pilalle mene jos nyt joskus vähän ruostuisikin. Paistaa toki paremmin kun pitää hyvissä öljyissä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|