Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
heguli Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hel 2005 Viestejä: 5666
|
Lähetetty: 17.08.2009 17:08 Viestin aihe: |
|
|
itse en ole maksan makuun törmännyt kuin joissain sukeltaja sorsissa,
telkkä , nokikana ym.
kanalinnuissa sitä ei ole vastaan tullut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 17.08.2009 17:28 Viestin aihe: |
|
|
Merimetson pannulla pyöräytetty täkkä maistuu kuulema (HS tänään) maksalle - kaiketi positiivisessa mielessä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
steppe Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Huh 2009 Viestejä: 2438
|
Lähetetty: 25.08.2009 12:04 Viestin aihe: |
|
|
Metsästäjä numerossa 4/2009 sivulla 88, Jaakko Kolmonen mainitsee seuraavaa: "Itse huolehdin siitä, että esimerkiksi lintuun tehdään pisto välittömästi, sillä veri pitää saada valumaan heti. Veren jääminen lintuun aiheuttaa sen, että lintu tunkkautuu pakastimessa ja alkaa maistua maksalle."
Itse en tiedä tarkemmin, ei ole kokemusta, kun tämä oma metsästysharrastus on sen verta tuore tapaus. Mutta eiköhän Kolmonen tiedä mistä puhuu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
niksa Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Tam 2005 Viestejä: 164 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 29.08.2009 15:30 Viestin aihe: Lehtipihviksi |
|
|
Tämän aiheen aloittajana minulla on ilo kertoa, että murheeseeni löytyi ratkaisu. Kuten monelta sain vihjettä on yksi syy maksan makuun valmistusaika. Sain muutaman kyyhkyn tänä syksynä saaliiksi ja irroitin raakana täkkälihat. Nuijin ne kelmun alla parin millin lehtipihviksi ja valurautapannulla (pinta 180 astetta) rasvassa 30 sekuntia per puoli. Laskin sekunnit jopa mielessäni... Rouhaisin maustepippuria päälle ja suolaa. Keskeltä hiukan punaiseksi jäänyt lehtipihvi maistui xxx hyvälle. xxx tarkoittaa etten suomenkielestä löydä oikeaa sanaa herkullisuudelle. Seuraavalla kerralla perunamuusia ja puolukkahilloa mukaan ja vaikkei välttämätöntä, niin jokin riistakastike päälle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
niksa Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Tam 2005 Viestejä: 164 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 29.08.2009 15:32 Viestin aihe: Kolme päivää jääkaapissa |
|
|
Sen verran edelliseen lisäystä, että pidin lihoja 3 vuorokautta jääkaapissa mureutumassa? Emännän Turpawaaran kipoille oli taas käyttöä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7532
|
Lähetetty: 29.08.2009 15:36 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Keskeltä hiukan punaiseksi jäänyt lehtipihvi maistui xxx hyvälle. xxx tarkoittaa etten suomenkielestä löydä oikeaa sanaa herkullisuudelle. |
xxx on suomeksi vitun hyvää. Itse veistän pakaste täkästä ohuita lastuja ja ihan yhtä hyvää on... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MJSK Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 07 Hei 2008 Viestejä: 89
|
Lähetetty: 23.09.2009 07:56 Viestin aihe: |
|
|
Uusia ulottuvuuksia riistan laittoon meikäläiselle tuo lintujen pannulla teko.
Oma motto on pitkään ollu, että "joka keitetyn paistaa, se makean maistaa". Toisaalta tähän kaipaa hiukan vaihtelua, koska pyrkimys olisi siihen suuntaan, että noita lintuja vois laittaa illalla töitten jälkeen arkiruuaksi, ettei ne jäis pakkasen pohjalle. Tuossa keittämisessä on lopputulos melkein aina väistämättä ollut hyvä tai ainakin kohtuullinen. Keittämällä ja paistamalla en ole vielä yhtään lintua saanu pilattua...
No oli miten oli... Tosiaan pitäis löytää sellasiakin linnunlaittoreseptejä, ettei niissä aina menis 1-2 tuntia laittaessa. Tuo pannulla lihojen teko kuulosti kohtuu joutusalta prosessilta? Me ollaan emännä kanssa molemmat punasen lihan ystäviä, niin olis mukava kokeilla.
Hiukan tarkennusta kaipaisin noihin räsähteihin. Laitatteko koko täkän pannulle vai vai siivutatteko täkän? Meikäläisen tapauksessa nuo linnut on pääsääntöisesti heinureita, haapanoita, tavia ja kyyhkyjä...
Joku tuossa aiemmin mainitsi, että kastikkeen teko se taidetta on. Olen ite hokannut saman, että soosin kanssa tulee sössittyä monesti ja sitten se lihaki kärsii. Eli lintujen kanssa sopiville kastikeohjeille olis käyttöä...?
PS. Ei sitä kuivattua norsun !&%¤# löytyny ainakaan meän lähikaupasta... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 23.09.2009 10:52 Viestin aihe: |
|
|
Pienemmät täkät laittelen kokonaisena, isommat muutamassa lohkossa.
Mausteena viherpippuri ja suola. Voissa, kuumalla pannulla pyöräytys molemmin puolin (varoen lihasnesteitä), usein vielä 10 minsaksi uunin kuumuuteen - vallankin jos vieraille tarjoaa.
Liemen saa väsättyyn siitä pannun pohjilta.
Lisukkeeksi riittää vaikka puolukat/karpalot.
Yksinkertainen on kaunista ja maittavaa.
Riittoisamman sitten ateriasta saa, kun muista linnun osista tekee ennakkoon siihen rinnalle sen perinteisen kastikkeen (ruskistus ja padassa kypsäksi).
Itse en koskaan keitä lintuja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|