Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 06.09.2009 12:04 Viestin aihe: Tulta putkeen! |
|
|
Syötyäni aamupalaksi vähän tulista salsaa ja muuta herkkua, tuli mieleen onko joku ehtinyt kokeilla riistareseptejä joihin on sopinut mausteeksi chili tai vahva curry? _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 06.09.2009 21:13 Viestin aihe: |
|
|
Hyvää riistan makua en menis peitteleen mutta ainahan voi vääntää dipin tai soosin siihen kylkeen ja maustaa sen rajusti. Tabasco toimii, ei ole liian ärjyä. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Elwood Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1418 Paikkakunta: Siilinjärvi
|
Lähetetty: 07.09.2009 05:28 Viestin aihe: |
|
|
Muutaman kerran tehnyt MOLE- kastiketta, jossa mausteita läjäpäin, esim chilia ja tummaa suklaata.
Ensimmäisellä kerralla meinasi usko loppua, hautumisen jälkeen aromit tasaantui, syötävän hyvää.
Ankan sijasta käytin vesilintua ja fasaania. Kastikkeesta lukuisia reseptejä, hakusanalla alkaa löytyä. _________________ Tosi asiaa ei tarvitse uskoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 07.09.2009 10:47 Viestin aihe: |
|
|
Chili on siinä mielessä hyvä mauste, ettei se samalla tavalla peitä muita makuja, kuin jokin muu vahva mauste.
Vahvasti maustettua riistaa jossa maistuu myös riista itsessään pystyy kyllä tekemään. Kokeilua järki päässä ja ne maut alkaa asettua kohdalleen.
Ei montaa vahvaa maustetta samaan ruokaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 07.09.2009 14:42 Viestin aihe: |
|
|
Elwood ja paatti olette jo oikeilla jäljillä.
Lähinnä mietin onko joku thaimaa-tyyppisesti maustanut, tuliseksi mutta kevyesti niin että maut eivät peity (niinkuin esim. tabasco tekee, sehän on lähinnä etikkalientä).
onhan chileissäkin eroja, vrt. habaneron paksu aromi, thaimaalaisen kevyehkö hedelmäinen, afrikkalainen lähinnä vaan tulinen bird's eye, ja sitten nuo mehikolaiset enemmän tai vähemmän paprikan makuiset chilit.
Jahka tästä nyt pääsee joku vuosi taas riistan makuun niin alanpa testailemaan. _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
duster Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Hel 2005 Viestejä: 641
|
Lähetetty: 08.09.2009 18:11 Viestin aihe: |
|
|
Minä oon viimeaikoina käyttänyt jonkunverran juuri näitä itämaisiin wokkeihin tarkoitettuja kastikeaineita/mausteita. Tulee ihan hyvää, varsinkin jos tekee kaveriksi nuudeleita ja kasviksia ym.
Teen näitä kokeiluja ihan sentakia, koska penskana kotona asuessa suurinpiirtein ainoa riistaresepti oli perunoita, riistaa maustettuna suolalla ja pippurilla ja joku kastike. Minusta ei oikein tee oikeutta riistalle, varsinkin jos tukahdutetaan sianlihalla vielä se sörsseli. _________________ Gsp |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 08.09.2009 18:40 Viestin aihe: |
|
|
Hapanimeläankka on myös aika vinkerä tapaus. Laitetaan nopeasti ruskistettua sorsan rintaa kokonaisena foliokääreessä uuniin. Kääreeseen laitetaan lisäksi sekaan appelsiiniviipaleita, omenaviipaleita, sipulia hyvin pieninä paloina, sitruunamehua, paprikaa, öljyä, ruskeaa sokeria, Worchesterin kastiketta, ketsuppia ja etikkaa. Itse laittaisin hieman pippureita ja chiliä ynnä hieman suolaa.
Määrät sanelkoon ensimmäisellä kerralla järki, seuraavilla ensimmäisen kerran kokemukset.
Lisukkeeksi tuohon sopisi ehkä nuudeli tai tuorepasta. Perunalle tai riisille ei mielestäni oikein sovi. Makuasioita nämä makuasiat. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|