Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 06.10.2009 12:44 Viestin aihe: |
|
|
Tää onkin taas niitä makukysymyksiä ja mun mielipiteeni kävi ilmi jo tuossa peurapaistoksessa; "nokare peuranrasvaa pannulle"!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Anguilla Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tou 2008 Viestejä: 584
|
Lähetetty: 06.10.2009 13:12 Viestin aihe: |
|
|
Aivan, on hienoa että makuja on moneksi. Itselle taas ei tulisi koskaan mieleenkään laittaa sianlihaa minkään riistanlihan kanssa samaan paistokseen. Kerma tai voi tuovat rasvaisuutta sopivasti peittämättä kuitenkaan riistan makua, toki paistamisessa voipi käyttää silavaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 06.10.2009 14:23 Viestin aihe: |
|
|
Tursas kirjoitti: | Hyvä soppa.
Jos omistaa leivinuunin, sopasta tulee todella suunmyötäistä |
Takkakin käy. Jahka hiillos harmaantunut, niin pyrex vuuassa vaikkapa parin tiilen varaan (itse tehnyt latakasta kehikon) hiilloksen päälle, luukku kiinni ja pelti pienelle. Illalla ennen nukkumaan menoa kuin uuniin tokkäsee, niin on mukava käydä heittämässä kierros, ja vaikka hetken mätkiä halkoja nälän kasvattamiseksi, kun tietää mikä ihanuus siellä odottaa...
Vähän aihetta sivuten, mutta en ole koskaan ymmärtänyt hedelmiä liharuokien kanssa. Viittaus Anguilan luumuihin. Esimerkiksi ananas pizzassa on kuin sokeriliemeen säilötyt kirsikat hernerokassa, tai persikat läskisoossissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Anguilla Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tou 2008 Viestejä: 584
|
Lähetetty: 06.10.2009 20:02 Viestin aihe: |
|
|
Niin, se makuasia sano mäyräkoira kun mu....n nuoli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 07.10.2009 09:39 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: |
Vähän aihetta sivuten, mutta en ole koskaan ymmärtänyt hedelmiä liharuokien kanssa. Viittaus Anguilan luumuihin. Esimerkiksi ananas pizzassa on kuin sokeriliemeen säilötyt kirsikat hernerokassa, tai persikat läskisoossissa. |
Tähän on PAKKO yhtyä Aihe josta kylläkin yleensä syntyy suht kiivasta keskustelua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 07.10.2009 10:49 Viestin aihe: |
|
|
Anguilla kirjoitti: | Niin, se makuasia sano mäyräkoira kun mu....n nuoli. |
Niinpä. Tässä tapauksessa se mäykky on tainnut ensin temmeltää mustikka varvikossa...
Itselle ainoa makea mikä lihan kanssa uppoaa, on kinkkiraflojen hapanimelä kastike friteeratun possun, kanan tai rapujen kanssa. Tuntuu että tänäpäivänä vähän kaikkeen on muotia tunkea hunajaakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 07.10.2009 11:19 Viestin aihe: |
|
|
Ei makean käyttö liharuokien kanssa mikään uusi keksintö ole. Suomessa on viljelty ja käytetty naurista ruokana huomattavasti pitempään kuin perunaa ja kaikki jotka ovat haudutettua naurista maistaneet, tietävät miltä se maistuu. Eli makealta.
Olen jo hieman aijemmin asiaa ounastellut ja kun nyt kävi ilmi että sinä Wikke et oikein pidä makeasta ja kun tiedetään että ihmiset jaetaan, osin kliinisistä ruuansulatuksellisista syistä johtuen siten että toisille sopii paremmin makea ja toisille hapan, niin ilmeisesti olet ns. hapan tyyppi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 07.10.2009 12:26 Viestin aihe: |
|
|
igorrock kirjoitti: | niin ilmeisesti olet ns. hapan tyyppi... |
Ilmeisesti. Joskin kyllä pidän makeasta, mutta en ruuassa (kuten imelletyt laatikot), pois lukien se ristiriitainen hapanimeläkastike. Diaknoosiasi horjuttaa myös se, että pidän erityisen paljon happamista makeisistä. Ah, saisipa jostain vanhoja kunnon tujuja sitruunapommeja! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Anguilla Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tou 2008 Viestejä: 584
|
Lähetetty: 07.10.2009 12:50 Viestin aihe: |
|
|
Kannattaa ensin kokeilla neuvomaani reseptia, tulette yllättymään. 6-8 kuivattua luumua ei tee tästä pataruuasta sen enempää makeaa kuin hapantakaan mutta yhdessä kerman ja suppilovahveroiden ja peuranlihan kanssa se muodostaa todella pehmeän ja herkullisen makuelämyksen. Ja jos ei oma suu tykkää niin kyllä se mäykky syö loput ja nuolee tyytyväisenä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 07.10.2009 14:21 Viestin aihe: |
|
|
Noo, täytyypä ensikerralla ne "isot rusinat" sinne livauttaa, lappoo ne sitten vaikka emännän lautaselle... Moneen ruokaan kyllä tulee laitettu hyppysellinen sokeria, mutta ei suinkaan makeaksi asti.
Btw: onkohan nyt ollut huonompi suppilo vuosi kuin yleensä? Kanttiksia kyllä on ollut melkeinpä riesaksi asti (pakastin puolillaan, ja kämppä tuoksuu sieneltä kuivaamisten jälkeen varmaan jouluun saakka...), mutta vahveroita vähemmän. Samaten korvasieniäkään ei löytynyt "varmoilta" aukeilta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Anguilla Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tou 2008 Viestejä: 584
|
Lähetetty: 07.10.2009 14:51 Viestin aihe: |
|
|
Aijaa, meillä täällä etelärannikolla on kyllä suppiksia ollut tavalliseen tapaan runsaasti. Sain juuri palvaamosta 2kg peurapaistin, on muutes aika hyvää sekin oluen ja ruisleivän kera. Ensi viikolla tarvis käydä miettimään uusia hirvireseptejä kun aloitetaan niiden jahti lauantaina. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 07.10.2009 15:09 Viestin aihe: |
|
|
No "etelärannikolta" (aika laaja käsite, ainakin säätietojen mielestä) ja itäisestä hämeestä kattellut, mutta hiljaista ollut.
Palvistasi aika kade... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hek-a Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2006 Viestejä: 588 Paikkakunta: Taikayön tienoo...
|
Lähetetty: 21.01.2010 22:10 Viestin aihe: |
|
|
Parit peurapöperöt on tullu joskus tekastua, osa onnistunut, osa ei. Periaatteessa oon sitä mieltä ettei riistaa ja sikaa sotketa samaan ruokaan vaikka molemmat kelpo raaka-aineita ovatkin. Kuitenkin, esimerkiksi lihakääryleet, jotka tehdään ohuista paistisiivuista ja pekonisuikaleesta maistuvat ainakin meillä koko kotiväelle mainiosti. Täytteenä kääryleessä on useimmiten sipulia ja tuorejuustoa+mausteet. Ulkofilettä voi soveltaa pihveiksi tai paistin tapaan, mutta ite teen sisäfileestä ainoastaan herkkupalat joko voissa nopeasti ruskistamalla (sisältä reilusti punainen) perus suola ja pippurimausteilla tai sitten "graavaamalla". Yöksi reiluun karkea suola/mustapippuri hauteeseen ja sitten pakastimeen. Jäisestä fileestä, kun veistää ohutta lastua jälkiuunileivän päälle niin ai että...
Kesällä parhaat pihvit grillaamiseen saa peurasta, kunhan liha vaan on kunnolla raakakypsennettyä, grilli tarpeeksi kuuma eikä lihaa kuivaa pilalle vaan malttaa ottaa pois kun on vielä reilusti punainen sisältä. Ja tekee pyöröpaistit suosilla kastikelihoiks ja pihvit hyvistä paisteista tai ulkofileestä. Helppo grillimarinaadi tulee esim. viinietikasta, öljystä, sinapista ja appelsiinituoremehusta. Mausteet oman maun mukaan.
Itellä vähän paitsioon jäänyt peuraresepti on perinteinen käristys. Jos hyvän haluaa niin kannattaa tehdä paistista mutta syötävää tulee vaikka potkasta. Kunhan ei lähde kikkailemaan mitään ylimääräistä niin tämä ei voi epäonnistua. Paistinpannu lämpöseks. Ei tarvi olla punainen. Voita pannuun ja jäisestä lihasta puukolla vuolemaan ohutta lastua pannulle kera suolan ja pippurin. Muuta ei tarvita. Halutessaan hienosäätö kermalla ja reilulla määrällä valmiiksi haudutettua sipulia. Lisukkeet mieltymysten mukaan, esim. muusi ja puolukkasose.Jos tämäkään ei uppoa naisväelle niin eikun vaihtoon!
Vielä yks. Jos haluaa välttämättä peurasta valmistettua paistia idioottivarmalla konstilla niin jääpaisti on oiva vaihtoehto. Ennen nukkumaan menoa paisti pois pakastimesta ja jäiseen pintaa hierotaan karkeaa suolaa ja pippuria. Huonostihan se kiinni tarttuu, mutta hierotaan silti. Jäässä oleva paisti kannelliseen uunivuokaan, vähän vettä pohjalle, vähän mausteita veteenkin ja vuoka alle 100 asteiseen uuniin. Aamulla tarkastetaan että vettä on jäljellä ja otetaan kansi pois. Lounasaikaan pitäs olla valmis. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jucky Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 17 Elo 2012 Viestejä: 15
|
Lähetetty: 26.09.2012 13:03 Viestin aihe: |
|
|
Käristys kuulostaa houkuttelevalta, olisiko herrasväellä lisää reseptejä peuran reidestä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|