OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Protyyppi aseen teko omaan käyttöön ?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Konu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 117

LähetäLähetetty: 21.12.2004 12:42    Viestin aihe: Protyyppi aseen teko omaan käyttöön ? Vastaa lainaamalla viestiä

Olisin kiinnostunut teettämään asesepällä aseen. Aseen teko olisi aika työläs, ei ehkä niinkään vaikea ja siksi käyttäisin mieluiten aseseppänä pätevää metallimiestä, joka ei kuitenkaan ole asesepän lupaa omaava seppä. (Näin siis siksi että tulisi huomattavasti halvempi).

Siksi olen ajatellut että rakentaminen tapahtuisi itselleni anotun yksityisen aseenrakennusluvan alla. Olen esittänyt omalle lupaviranomaiselleni esityksen tehtävästä aseesta ja myös mittatarkan CAD piirustuksen.

Rakennustyössä käytettävät osaset ovat valmiita aseen osia joista yhdistelemällä olisi tarkoitus saada eräänlainen sekasikiö.

Vastaavaa ei ennen ole tehty vaan siitähän tulisi prototyyppi.

On nyt sitten herännyt kysymys että viranomaisella ei ole taitoja arvioida esittämieni piirustusten toimivuutta enkä itsekkään ole mitään muuta osannut todistaa kuin että "tässä on piirustukset ja olen jutellut sepän kanssa" ja siksi asia on vähän jäissä.

Miten yleensä asesepät tekevät näitä protyyppejään ?
Mitä dokumentteja pitäisi pystyä esittämään?
Jonkun laillistetun asesepän lausunto kenties?

Eikö normaali käytäntö ole että valmistunut ase koe ammutaan riihimäellä ja leimataan hyväksytyksi?

En nyt tässä vaiheessa haluaisi tarkentaa suunnitellun rakennelmani yksityiskohtia forumin riepoteltavaksi ja yleiseen naljailuun vaan olisin kiitollinen asiallisista vastauksista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lippis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 217

LähetäLähetetty: 21.12.2004 23:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suomessa aseita saa rakentaa aseenvalmistusluvan omaavat henkilöt ja yhteisöt.

Jos poliisi ei anna sinulle valmistuslupaa niin ota yhteyttä aseseppään. Aseseppä tekee paineenalaiset osat ja tuttusi loput. Aseseppä kasaa projektin läjään ja tarkistuttaa sen Riihimäellä.

Ei aseseppä kovin kalliiksi tule jos hän tekee vain yllämainitut asiat. Jos esim. lukko on iso ja monimutkainen niin kaverisi voi koneistaa sen iskupohjaa lukuunottamatta valmiiksi jos aseseppä tekee sitten "pintaviimeistelyn".

Aseseppä ja pätevä metallismies ovat siinä mielessä samaa sarjaa että kummatkin osaa periaatteessa tehdä toistensa töitä. Asesepän tuntilaskutus on kuitenkin usein pienempi kuin metallimiehen joka tekee urakkapalkalla kalliita osia esim. paperikoneeseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Konu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 117

LähetäLähetetty: 22.12.2004 10:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ahaa no minulla ei ole aseenvalmistus lupaa ja mitään tämmöistä en ole koskaan aiemmin tehnytkään, kas kun nimismies ei ole sitten heti tuominnut hankettani tältä osin.

Siis sitä valmistuslupaa voi anoa, mutta sitä ei siis voida myöntää muille kuin asesepille?

Tosin olen esittänyt asiani ja piirustuksissanikin pitäisi ilmetä niin että lukko ja iskupohja sekä piippu ovat alkuperäisiä muutokset koskevat toimintatapaa ja muita osia.

Entäpä sitten yksityinen aseen muuntaminen?


Viimeinen muokkaaja, Konu pvm 22.12.2004 12:17, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sähikäinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1192

LähetäLähetetty: 22.12.2004 11:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oujee Very Happy Oletko tekemässä konepislarista puolauto karpiinia?
Valmistus ja muuntolupa hakemuksia löytyy yleensä kyttikseltä samasta lokerikosta jossa hankkimis ja kantolupa hakemuksetkin on.
Ja jos ei satu olemaan aseseppä syntyessään, niin pittää olla jonkinlaisia perusteita esim: harrastustaustaa,muutama kantolupa ja jonkinlainen metallialan kokemuskaan ei pahitteeksi ole. Mutta asesepän nimikettä ei tarvii olla. Nimismies ei sinällään arvio piirustusten perusteella rojektisi toimivuutta. Enemmän vaikuttaa omat tietos kun polliissi päällikkö tenttaa sinua kinkkisillä kysymyksillään: Mistä tiedät ettei se tule silmille? Miten aiot testata sen?Jne...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lippis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 217

LähetäLähetetty: 22.12.2004 21:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

: Siis sitä valmistuslupaa voi anoa, mutta sitä ei siis voida myöntää muille kuin asesepille?

Kuka vaan voi anoa mutta joissain poliisipiireissä on edellytetty aseen koeponnistusta Riihimäellä ja jopa asesepän palvelusten jonkinasteista käyttöä. Mitään pakko sille ei ole mutta luvanmyöntäjä voi vaatia.

Eli voit saada valmistusluvan mutta sitä pitää hakea ja sen joko saa tai saa joillain erityisehdoilla tai ei saa ollenkaan.

: Entäpä sitten yksityinen aseen muuntaminen

Ano lupaa, perustele ja riippuen muunnoksesta lupa joko tulee tai ei tule. Esim. sarjatuliaseen muuntaminen kertatulelle ei onnistu ellei sinulla ole sarjatuliaseen lupia koska et voisi pitää hallussa sarjatuliasetta ilman niitä lupia.

Kiväärin muuntaminen "muuksi aseeksi" ei vaadi erikoisosaamista ja lupia näihin muuntoihin on annettu. Annetaanko sinulle nykyään on asia joka selviää vain anomalla lupaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com