Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
visvasyylä Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hel 2008 Viestejä: 1019
|
Lähetetty: 28.10.2009 22:55 Viestin aihe: |
|
|
rktl:n aikoina tuli seurailtua jonkinverran noita valkaisuhommia asiakkaille.ja kun en muista enää ihan tarkkaan..porasivat millin reiät poskiontelohin,leukaluihin ja muihinkin strategisiin paikkoihin ja neularuiskuilla työnsivät jotain,ehkä liimaa,lakkaa,jotain joka estää luun kuivumisen lian nopeesti ja siten halkeamisen ajansaatossa.
aika on vaan tehnyt tehtävänsä,ei jaksa muistaa enää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
3U54PR Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Syy 2006 Viestejä: 1010
|
Lähetetty: 28.10.2009 23:34 Viestin aihe: |
|
|
Itse tehnyt karhun ja hirven kallot siten, että keittämällä/kaapimalla lihat irti, painepesurilla jäänteiden raakairrotus, hiomapaperilla loppukalvot ja eikun peroksiidiin. Hampaat tottakai irti pl. hirvet. Tulee siisti kun ei keitä kalloa tummaksi vaan lopettaa heti lihan irrotessa. Hiomista ei huomaa valmiista pinnasta ja nopeuttaa toimitusta.
Tuosta meton kallosta kun tuli puhe niin pitääpä napata seuraavalta loukkukierrokselta kuva meton kallosta luonnon puhdistamana. Ollut joskus syöttinä ja sattui silmään joten nostin oksan haaraan. Suht siisti vaikkakin vain yläosa tallella. _________________ Parempi metso repussa kuin kymmenen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hannes Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1194
|
Lähetetty: 29.10.2009 10:13 Viestin aihe: |
|
|
Hannes kirjoitti: | Ei tavara tietenkään katoa, ei se ole homman ideakaan. Ei ne katoa keitettäessäkään. Irtoaa kyllä(tai ainakin on helpompi irrottaa mekaanisesti kuin raakana) , ja se pitäisi jutun mukaan tapahtua myös mädätettäessä. Kuhan kokeilen itelle uutta menetelmää ku sattu kunnon metto saaliiksi. |
Lisäys:
Ja jos pehmytkudos katoais keittämällä, olisi lihakeiton tekeminen melko haasteellista...
Muurahaispesä, toukat ym sitten toinen juttu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quezone Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Elo 2007 Viestejä: 135 Paikkakunta: Päiviön mailla
|
Lähetetty: 30.10.2009 07:50 Viestin aihe: |
|
|
Ite oon lisänny keittoveteen lorauksen tavallista fairya. Auttaa liottamaan rasvan pois ja sitten vaan vetyperoksidin ja liitujauhon seosta pensselillä pintaan. _________________ "Julma on nylkytanner, puukko ja hanki punertaa..." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
korpiukko Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Syy 2004 Viestejä: 128
|
Lähetetty: 30.10.2009 10:25 Viestin aihe: |
|
|
hampaat kannattaa kastaa sulaan parafiiniin halkeamisen estämiseksi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
3U54PR Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Syy 2006 Viestejä: 1010
|
Lähetetty: 07.11.2009 19:34 Viestin aihe: |
|
|
3U54PR kirjoitti: | Tuosta meton kallosta kun tuli puhe niin pitääpä napata seuraavalta loukkukierrokselta kuva meton kallosta luonnon puhdistamana. Ollut joskus syöttinä ja sattui silmään joten nostin oksan haaraan. Suht siisti vaikkakin vain yläosa tallella. |
Muistin väärin, oli koko kallo tallella.
_________________ Parempi metso repussa kuin kymmenen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuka Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Mar 2004 Viestejä: 34
|
Lähetetty: 07.11.2009 21:27 Viestin aihe: |
|
|
Höyrypainepesuri ja puhdasta tulee kerta pesulla paras ja helpoin tapa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
deadwolf Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Elo 2008 Viestejä: 288 Paikkakunta: Alaska
|
Lähetetty: 09.11.2009 22:34 Viestin aihe: |
|
|
Jos meinaa keittaa kallon niin ei kannata antaa veden kiehua padassa (pysyy hampaat paremmin paikoillaan), itsen kun oon niin laiska etten kehtaa alkaa liimailee hampaita takas. Ja muutenkin luut ei halkeile jos malttaa jattaa veden alle kiehumis pisteen. Toi muurahais homma vaikuttaa tosi hyvalta tavalta puhdistaa kallot. Olen lahettanyt pari kalloa kaverille jolla on jotain koppakuoriaisia jotka putsaavat kalloja ja tulos on ollut erittain hyva. Joten en enaa keittele muita kuin ketun kalloja silloin talloin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|