Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
vinmag Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 24 Tam 2009 Viestejä: 26
|
Lähetetty: 12.11.2009 21:41 Viestin aihe: Savustettua hirvenmaksaa! |
|
|
Tämähän on vain minun mielipiteeni mutta hyvää ja helpolla.Tarveaineet maksaa suolaa valkosipulijauhetta voita sekä savustuspönttö ja foliota.Liota maksaa kylmässä vedessä sellaisenaan, ei tarvitse poistaa kalvoa päältä.Laita ritilänpäälle foliopaperia ettei maksa tartu paistuessaan ritilään kiinni.Ravistele maksasta enimmät vedet pois ja aseta ritilälle ensin se hieman kuperampipuoli alaspäin .ripottele pinnalle suolaa ja valkosipulijauhetta (jos olet valkosipulin ystävä).Käännä maksa ja tee veitsellä 2-3 sentinvälein viiltoja maksanpintaan noin puoleenväliin saakka.Siroita suolaa ja valkosipulijauhetta viiltoihin ja lopuksi kokopinnalle.Sitten oliskin vuorossa se savustus ,leppälästut tai purut pönttöön maksa perään kansi kiinni ja TULTA.Aikaa menee siinä tunnin molemmin puolin riippuen lämmöstä ja maksan koosta (paksuudesta).Kurkista pönttöön ja kun maksanpinnalla viilloissa oleva neste ei näytä(jos sitä vielä on) kovin veriselle laita viiltoihin voinokareita ja anna sulahtaa kansiauki.Nosta maksa jäähtymään ja tee tarkastusviilto paksuimmalle kohtaa että näät ettei jää sisältä raakaksi.Ja eikun syömään kuumana tai kylmänä . |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vinmag Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 24 Tam 2009 Viestejä: 26
|
Lähetetty: 17.11.2009 19:31 Viestin aihe: |
|
|
joo ja lisäystä edelliseen.Ehkä paree nylkeä maksa niin uppoaa suola paremmin ja saa veret huuhdottua nopeemmin.Tänään hirvi nurin ja parintunnin päästä maksa pöntössä, aikaa otti aikuisen maksa sellaset 1 1/2 tuntia kylmään pönttöön laitettuna.HYVÄÄ tuli kokeilkaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vinmag Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 24 Tam 2009 Viestejä: 26
|
Lähetetty: 15.01.2010 19:11 Viestin aihe: |
|
|
tokkos kukaan kokeillut kun ei mitää kommentteja tullut???? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 15.01.2010 21:19 Viestin aihe: |
|
|
Vasan maksa pakkasessa. Minäpä otan päännousemaksi sen nuilla ohjein savustaa, jahka kerkiän (Kota, olutta ja aikaa).
Perästä kuuluu... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mettäsusi Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2009 Viestejä: 410
|
Lähetetty: 15.01.2010 21:26 Viestin aihe: |
|
|
vinmag kirjoitti: | tokkos kukaan kokeillut kun ei mitää kommentteja tullut???? |
Ei ole tullut kokeiltua...
Menee nuot hirven maksat paistinpannuun merisuolassa, voissa, valkosipulissa ja pippurissa porisemaan ohuina lastuina ja hyvvää on
Pitääpä kokeilla ens syksynä tuota savustamista, kun ei ole aiemmin tullu mieleen. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 06.02.2010 12:31 Viestin aihe: |
|
|
Maksa "viheltää" (sulamassa) ... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Twist Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Tam 2005 Viestejä: 1419 Paikkakunta: Suomineidon navan alla
|
Lähetetty: 19.02.2010 14:17 Viestin aihe: |
|
|
esteri kirjoitti: | Maksa "viheltää" (sulamassa) ... |
Vielä hengissä testin jälkeen? Onnistuiko?
_________________ TRTT,!&%¤#"! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 19.02.2010 18:50 Viestin aihe: |
|
|
Hengissä ollaan, ja hyvvää tuli.
Se ei vaan jostain syystä tuo "tuohustus" homma sovi meikäläiselle. Seuraavana aamuna taas tuntu että ohta halakijaa.
Ja lämpimiltään tuli syötyä koko maksan puolikas, aamuksi ei jääny kipenettää suolukkaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 19.02.2010 20:02 Viestin aihe: |
|
|
Nakkasitko kokonaissa kipruun vain palastelitko millälailla ?
Pitkäänkö turruutit ? _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 19.02.2010 22:29 Viestin aihe: |
|
|
Ärryytinhän minä, tunnin... kaksi ?... taisi mennä kolomekkin ?!? Välillä kyllä tulikin sammui.
Koko möykkynä puolikkaan vasan maksan. Nuo viillot tein ja suolasin ja maustoin, otin välliin jonku kommauksen itekkii ja lopuksi ohjeen mukkaan voisulalla päällystin.
Oikeastaan tässä voisi katella jo uuven puolikkaan sulamaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vinmag Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 24 Tam 2009 Viestejä: 26
|
Lähetetty: 08.03.2010 18:29 Viestin aihe: |
|
|
Nonnii sen on sitten esteri tieteellisesti kokeillut ja hyväksi havainnut .Varmaankin puutteellinen ilimanvaihto kodassa ollut syynä tuohon ohtaluun kolottamiseen .Ei muuta ku kokeilemaan joilla mahdollisuus on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vinmag Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 24 Tam 2009 Viestejä: 26
|
Lähetetty: 20.10.2010 18:54 Viestin aihe: |
|
|
Joo jälleen maksan aikaa,onkos kellään mitään uusia kommentteja :roll:Kokemuksia reseptejä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16773
|
Lähetetty: 22.10.2010 19:57 Viestin aihe: |
|
|
Ei ole maksaa, joten ei maksa vaivaa. Hitto kun oli hyvä lohkaisu. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
korpiukko Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Syy 2004 Viestejä: 128
|
Lähetetty: 11.11.2010 13:36 Viestin aihe: |
|
|
noniin! tuli kokeiltua maksan savustamista tällaisella reseptillä:ensin ruisku suolaus 5% suolavedellä,liotus samassa vedessä 2 tuntia,kuivaus,pöntöön 55-60 astetta,köntsä uuniin,1,5 tuntia lämpöä = kirkas lihasneste,savua annoin normaalia enemmän(kalan savustus),jonka jälkeen maksa voi paperiin ja sanomalehteä ympärille,pari tuntia annoin makujen tasaantua ja sitten maisteleen,ja maku oli todella hyvä.maksa oli ennen peuran vasan.kiitokset vinmagille hyvästä vinkistä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jarno.j.t Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2010 Viestejä: 926
|
Lähetetty: 12.11.2010 00:29 Viestin aihe: |
|
|
Ite olen savustanut niin tomaatteja , perunoita kuin , no lähes kaikkea kokeillut , makuasiat on kuitenkin yksilöllisiä tosin savustuksessa vaan mielikuvitus on rajana ja kokeilemalla ne omat reseptit löytyy...sen verran ainakin itse todennut että lihalle/maksalle yms. vähemmän savuhaketta , purua tai kiekkoja milloin mitäkin (niin , omenapuu,tammi kuin toki leppä joskus koivuakin kokeillut jos ei muuta ole ollut saatavilla pelaavat hienosti..kunhan ovat ilman kuorta ) niin annostelen vähemmän kuin kalalle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|