Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 16.01.2010 01:22 Viestin aihe: |
|
|
Jos sitä ens kuun alussa pistäisi pari valakohäntäpeuraa kuivumaan, ihan kokkeeksi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
lamsamikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2009 Viestejä: 138
|
Lähetetty: 28.01.2010 00:15 Viestin aihe: |
|
|
Tänään laitoin pari hirvensydäntä ja 5kg naudan paistia kuivumaan, eiköhän se kevään odotus ala tästä. _________________ Vaihda naamari ensin omille kasvoillesi ennen kuin autat vierustoveriasi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Harrastelija? Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 31 Elo 2005 Viestejä: 13
|
Lähetetty: 28.01.2010 14:05 Viestin aihe: |
|
|
Viikko sitten pistin ensimmäisen 3kg:n erän hirvenlihhaa rästään
alle kuivumaan. Turhan kylymä ilma on ollu tuohon hommaan, mutta kun
kaikki ei mahu kerralla.
Seuraava 3kg erä sitten jonkun viikon päästä, ja viimenen ehkä hyvinkin
keväällä. Tai sitten pitää laajentaa tuota häkkia että saa loput kerralla
kuivamaan.
Pitää seurailla säitä. Pelottaa, että tällaisen pitemmän kylmän kauden jälkeen
tulee liiankin lämpimät kelit. Siksi tänä vuonna vähän etupainotteisesti
alotin kuivattelut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 28.01.2010 15:28 Viestin aihe: |
|
|
Haukiputaan Säästökuoppa mainosti kymmenen kilon naudansydänlaatikoita joku päivä sitten, hinta tais olla jotain puolitoista euroa kilo. Tämä tiedoksi näille oulunseudun kuivaajille. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 30.01.2010 23:31 Viestin aihe: |
|
|
Kiitti vinkistä. Kävin parikymmentä kiloa hakemassa. Saas nähdä mitä niistä tulee kun viime kevään nautakokeiluista jäi !&%¤# maku suuhun. Hirven sydämmet sensijaan ensikertalaiselta onnistui senverran että jonkinlaista himoa kuivalihaan on kehittynyt. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 01.02.2010 17:17 Viestin aihe: |
|
|
Haku ei tuottanu tulosta, niin onko kukkaan suolannu kuivialihoja nitriitti suolalla. Tai lisänny suolaveteen nitriittiä? _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2232 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 01.02.2010 22:39 Viestin aihe: |
|
|
Snaipperi kirjoitti: | Haku ei tuottanu tulosta, niin onko kukkaan suolannu kuivialihoja nitriitti suolalla. Tai lisänny suolaveteen nitriittiä? |
Meinaat vissiin kaliumnitraattia eli salpietaria? Kokkeilin viime vuonna johonkin palaseen enkä tykänny. Kummallinen metallinen maku tulee vaan. Kokkeilin myös erilaisia mausteita. Ei toiminu mulle nekään. Tänä vuonna vois pistää kylmää savua kuivamaan... Tähän mennessä parasta on ollu ihan vaan suht tuju normisuola. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 02.02.2010 21:52 Viestin aihe: |
|
|
Meinaat vissiin kaliumnitraattia eli salpietaria? Kokkeilin viime vuonna johonkin palaseen enkä tykänny. Kummallinen metallinen maku tulee vaan. Kokkeilin myös erilaisia mausteita. Ei toiminu mulle nekään. Tänä vuonna vois pistää kylmää savua kuivamaan... Tähän mennessä parasta on ollu ihan vaan suht tuju normisuola.[/quote]
Ei kun ihan nitriittisuolaa tarkoitin Sitä ei ole käsikaupassa myynnissä mutta lihanjalostajat käyttävät.
Palvaatko kylmäsavut itse kun meinaat raskia laittaa sitäkin roikkumaan?
Tämmönen seuraavanlainen teksti oli jossakin porojaloste sivuilla
Liha suolataan kuten tavallinen kuivaliha. Tämän jälkeen lihalle
annetaan savua noin vuorokauden verran, ja kuivataan
kuten tavallinen kuivaliha. Valmis liha siivutetaan ohuiksi ja
pieniksi siivuiksi, paloiksi tai suikaleiksi ja pakataan pieniin
pakkauksiin, jotta ne sopivat sellaisenaan vaikkapa matkalla
helposti naposteltavaksi pikkusuolaiseksi _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2232 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 03.02.2010 12:38 Viestin aihe: |
|
|
Snaipperi kirjoitti: |
Ei kun ihan nitriittisuolaa tarkoitin Sitä ei ole käsikaupassa myynnissä mutta lihanjalostajat käyttävät.
Palvaatko kylmäsavut itse kun meinaat raskia laittaa sitäkin roikkumaan?
Tämmönen seuraavanlainen teksti oli jossakin porojaloste sivuilla
Liha suolataan kuten tavallinen kuivaliha. Tämän jälkeen lihalle
annetaan savua noin vuorokauden verran, ja kuivataan
kuten tavallinen kuivaliha. Valmis liha siivutetaan ohuiksi ja
pieniksi siivuiksi, paloiksi tai suikaleiksi ja pakataan pieniin
pakkauksiin, jotta ne sopivat sellaisenaan vaikkapa matkalla
helposti naposteltavaksi pikkusuolaiseksi |
Piti ihan kuuklettaa mitä tuo nitriittisuola sitten on. Sehän on natriumkloridin (ruokasuola) ja kaliumnitriitin (KNO2) tai natriumnitriitin seos. Kaliumnitraatti on KNO3 elikkäs samantapaista sontaa. Niillä pyritään ilmeisesti pitämään liha punaisena suolauksen jälkeen elikkä ei sinänsä ole mitään tekoa kuivissa lihoissa. Mustaksihan se jokatapauksessa menee.
Ite kylmäsavustan joo. Vanhassa jääkaapissa on tehty jonku verran lihoja. Savustin on SP-elektroniikasta ostettu 30w vastus ja virtalähteenä on käytetty akkulaturia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 03.02.2010 21:14 Viestin aihe: |
|
|
Joo tuossa kaverilta kyselin ja se viimevuonna kuivas poroa ja oli suolannu nitriitti suolalla. tulee kuulemma läpiasti parempi väri ja kiiltävä pinta.
Huomenissa varmaan haen pumppuja ja laittelen suolaan. Ajattelin muutaman palan hoystää LIQUIDE SMOKE savu nesteellä ja katella miltä savukuiva maistuu. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
umpikortto Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2008 Viestejä: 713
|
Lähetetty: 03.02.2010 22:08 Viestin aihe: |
|
|
mistä h
ommasit litku smokea? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
umpikortto Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2008 Viestejä: 713
|
Lähetetty: 03.02.2010 22:08 Viestin aihe: |
|
|
lihat seinälle paaaaaljo myöhemmin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 03.02.2010 23:07 Viestin aihe: |
|
|
Kokeilkaa vaan, palaatte kuitenkin kokeiluitten jälkeen karkeaan suolaan ja perussettiin. Back to the basics. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 03.02.2010 23:32 Viestin aihe: |
|
|
Varmalla käy niinku SÄMPY sano eli parasta normaalina, mutta pittäähän sitä ihimisen kokkeilla.
Niin ja litku savua saa ainakin oulun stocmannilta. Sielä on myös MALDON savu suolaa. On muuten huippu suola. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
umpikortto Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2008 Viestejä: 713
|
Lähetetty: 03.02.2010 23:34 Viestin aihe: |
|
|
taktak |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|