Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 30.03.2010 20:34 Viestin aihe: |
|
|
Kumimaisuus kuuluu normaaliin "tuotantoprosessiin".
Ne ovat nyt 1/3 kuivia. Nyt jos tulee pikku yöpakkasia ja tuuleskelee, lihat ovat viikon päästä "jämistyneet" kummasti. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
lamsamikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2009 Viestejä: 138
|
Lähetetty: 30.03.2010 21:22 Viestin aihe: |
|
|
Tänään otin lihat pois kuivumasta. Kaikki makimmoilleen kypsyneitä. Jännä homma mitä en oo ennen huomannu oli että paisti lihat oli ottanu paljon enemmän suolaa mitä sydämmet vaikka olivat samassa sankossa suolatumassa yhtä aikaa _________________ Vaihda naamari ensin omille kasvoillesi ennen kuin autat vierustoveriasi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 30.03.2010 21:31 Viestin aihe: |
|
|
Paistiliha on sydäntä harvasyisempää ja imee suolan helpommin.
Jos oikein tarkka haluaa olla, pitäisi sydämet, vasan lihat ja aikuisen lihat suolata eri astioissa, eri väkevyydellä tai eri ajan tai lihan mukaan eri kokoisina paloina.... Van haitannookoon tuo mittää, jos joku palanen ärmäkkäämpää onni? _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pirulainen Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hel 2008 Viestejä: 1077
|
Lähetetty: 30.03.2010 23:56 Viestin aihe: |
|
|
Vieläköhän tuota ehtis... !&%¤#"! kun aina jää laittamati homma jalalle ajallaan. Jos ostais vaikka naudan sisä/ulkofilettä pikku kontin, ja siitä vuoleskelis sopivat pötköt ja roikkumaan. Ei poroa taia enää näille lumille saaha. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 31.03.2010 00:12 Viestin aihe: |
|
|
pirulainen kirjoitti: | Vieläköhän tuota ehtis... !&%¤#"! Ei poroa taia enää näille lumille saaha. |
tuolta:
http://www.deliporo.fi/shop/products.asp?id=1
vaikutti minusta kalliilta, eikä taida näille lumille keretä, mutta josko ensivuonna. viimeksi kun ostin kokonaisen poron suoraan poromieheltä, niin aikalailla halvempi kilohinta oli, toisaalta siinä oli kyllä luutkin paikallaan vielä.
tuolta lihalle muutama resepti:
http://www.paliskunnat.fi/pororeseptit/ _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 01.04.2010 21:08 Viestin aihe: |
|
|
Tänään +12 lämpöä. Kärpänenhän se jo oli alkanut lentämään. Onko aiheellista "pelastaa" lihat? Pienimmät palat jo otin mutta vielä yli puolet jäi kun olivat niin pehmeitä sisältä.Koittaakohan se kärpänen munia noihin, pinta on jo ihan kuiva ja suolaakihan noissa on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RipeH Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 919 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 01.04.2010 21:50 Viestin aihe: |
|
|
Olisi kolme kappaletta hirven sydämiä suolassa. Miten pienitte noita vai laitetaanko kokonaisena roikkumaan?
Viime vuonna hirvenpaisti lihoilla koko homma hieman epäonnistui. Esteettisesti erittäin kauniita mutta maku meni aivan ´eltaantuneen´ rasvan makuiseksi. Liekkö ollu vanahaa kantturaa ne lihat mitä kuivamaan tarjottiin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1676
|
Lähetetty: 01.04.2010 21:53 Viestin aihe: |
|
|
sampa kirjoitti: | Tänään +12 lämpöä. Kärpänenhän se jo oli alkanut lentämään. Onko aiheellista "pelastaa" lihat? Pienimmät palat jo otin mutta vielä yli puolet jäi kun olivat niin pehmeitä sisältä.Koittaakohan se kärpänen munia noihin, pinta on jo ihan kuiva ja suolaakihan noissa on. |
Ei käy kärpäset ja linnut kiinni suolattuihin lihoihin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RipeH Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 919 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 01.04.2010 21:59 Viestin aihe: |
|
|
sampa kirjoitti: | Koittaakohan se kärpänen munia noihin, pinta on jo ihan kuiva ja suolaakihan noissa on. |
Siinähän ne munakset vaan lisänä menee.. siis varsinkin jos kuivahtavat hyvin!
Eipä vaiskaan.
Itelläki "hieman" harjoittelua vaatii vielä täma homma. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 01.04.2010 22:06 Viestin aihe: |
|
|
Leikkaa RipeH ne sydämet pystysuuntaan 3-5 cm kanttiinsa suikaleiksi, kuori tali pois pinnasta ja ripusta kuivamaan.
Minä oon meleko varmana, että ensi viikon lopulla paukuttaa pakkanen nurkkia ja kiiluvaisia taivaalla piisaa.. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 01.04.2010 23:09 Viestin aihe: |
|
|
Sopiva oli suola mutta pikkusen on täällä oulun korkeudella ottanut viimepäivien märistä keleistä "paksunahkaisuutta" Kele ku olis ehtiny kuivahtaa sillain että olis saanu viime viikolla pois seinältä.
Elämäni ensimmäisen kerran suolasin puntarin kautta ja taidanpa tehdä näin myös jatkossa. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RipeH Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 919 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 02.04.2010 08:46 Viestin aihe: |
|
|
Koukkupolovi kirjoitti: | Leikkaa RipeH ne sydämet pystysuuntaan 3-5 cm kanttiinsa suikaleiksi, kuori tali pois pinnasta ja ripusta kuivamaan.
Minä oon meleko varmana, että ensi viikon lopulla paukuttaa pakkanen nurkkia ja kiiluvaisia taivaalla piisaa.. |
Tämäpä selevä. Eli pystysuuntaan suikaileiksi.
Siinäpä hommaa päästiäisen ajaksi onkin saunan lämmityksen ohessa.
Jos ennustus pitää paikkansa niin eihän tässä ollenkaan myöhässä olla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wesko Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 07 Lok 2009 Viestejä: 41 Paikkakunta: Pohj. Pohjanmaa
|
Lähetetty: 04.04.2010 18:45 Viestin aihe: |
|
|
No yesh, tänään nostelin lihat seinältä pakkaseen.
Huomaamatta tuli veisteltyä yksi kimpale ääntä kohti loppuja pussitellessa.
Hyviä olivat ja läpikuivia. Pitäsköhän tekasta vielä toinen satsi, kyllä kai näitä kelejä riittää. Laitoin lihat seinälle jo 15. tammikuuta, turhan aikasin kun näin jäläkeen päin miettii, vaan eipä siinä, pääasia että tuli laitettua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6330 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 07.04.2010 08:09 Viestin aihe: |
|
|
Ompa aika syvältä nämä ilmat, vettä sataa, usvaa tihuuttaa ja aamulla on sumua. Lihat ei kuiva pätkääkään. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 08.04.2010 16:29 Viestin aihe: |
|
|
Kävin tänään puristelemassa lihoja ja vaikka en koskaan oo uskonu että kuivat lihat imee vettä takaisinpäin, niin kyllä vissiin pitää alkaa uskomaan ku kaikki oli pehmentyneet. Kele tana ttu. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|