Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 16.04.2009 22:00 Viestin aihe: Korvasienestä. |
|
|
Täällä kun se tiedetään niin täältä kysytään. Eli nyt kun koivuun kohta ilmestyy ekat hiirenkorvat niin eikun metsään ja korvasieniä etsimään. Muutaman kerran on käyty ja laiteltu ihan perusmeiningillä, eli pakolliset kuviot myrkyn poistamiseksi ja sitten paisteltu voissa, valkopippuria ja kermaa pannulle. Uudet potut, ruisleivät ja juomat maun mukaan.
Ajattelin että jos tänä keväänä hyvin löytyy niin kuivaisin vähän ja säästäisin syksylle, jos vaikka kyyhkyn kanssa yhdistelis.
Löytyykö hyviä ideoita, millintarkkoja reseptejä en niin kaipaa mutta sellasia hyviä yhdistelmiä mitkä on havaittu toimivaksi. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 17.04.2009 10:31 Viestin aihe: |
|
|
Alkuruokana kermainen korvasienikeitto on luxusta tuoreen homemade leivän kera. Pääruokana sitten vaikka riistapata, perunamuusin ja uunijuuresten kera. Jälkkäriksi jäisiä sokeroituja karpaloita.
Pitäisi maistua!  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Iso-Jaska Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tam 2007 Viestejä: 2376 Paikkakunta: Lapland Finland
|
Lähetetty: 17.04.2009 10:31 Viestin aihe: |
|
|
Meillä noita syödään valkokastikkeessa (vehnäjauho, vesi, sipuli, suola valkopippuri, kerma) perunoiden kanssa ja ylijäävästa voipi laittaa vaikka leivän päälle. Kesäkeiton tapaisessakin keitossa noita syödään, mutta raavaalle miehelle tollasessa keitossa ei oo riittävästi kaloreita. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 17.04.2009 11:37 Viestin aihe: |
|
|
Korvasienikeitto on alkuruokana peijakkaan hyvää. Sen kanssa kannattaa muistaa sama sääntö kuin muidenkin sienikeittojen (varsinkin kuivatuista tehtyjen) kanssa ts. sientä ei saa olla liikaa tai muuten tulee keitosta turhan väkevää. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 16.04.2010 10:19 Viestin aihe: |
|
|
Viimevuotiset kuivatut syötiin loppuun pääsiäisenä ja uutta pitäis saada. Vappuna vois täällä pohjoishämeessä ottaa ämpärin matkaan ja suunnata salaisille paikoille... _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 16.04.2010 12:40 Viestin aihe: |
|
|
Keitto ja muhennos tulikin jo hyvin esille, mutta risoton kanssa korvasieni on erinomaista. Jos siihen sitten risoton kyytipojaksi kyyhkyn rintaa pannulla paistettuna ja kermassa keitettynä. _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 16.04.2010 15:17 Viestin aihe: |
|
|
Korvasieni-savuporokeitto. Paras henk. kohtaiseen makuun. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
00002345 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 21 Lok 2005 Viestejä: 21 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 16.04.2010 18:11 Viestin aihe: |
|
|
Meillä kermainen korvasienimuhennos kuuluu ehdottomasti juuri pöntöstä otetun savukalan kylkeen. Eipä juuri väliä, mitä kalaa, ehkä rasvaisemmat parhaita.
Hyvälaatusta perunaa vielä ja kylmää olutta niin se on siinä...
Ei ole kyllä millään mittareilla terveellistä se mässäily mitä ko.aterioilla tulee harrastettua.(ottasko vähän vielä.... ei, ei jaksa.. otan mää vähän, syödään sitte huomena vähemmän..ähkyn puhkun) |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
noniin Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2005 Viestejä: 975
|
Lähetetty: 16.04.2010 18:40 Viestin aihe: |
|
|
No jo, ei olis pitäny tätä ketjua lukea.. Parhaimpia herkkuja kyllä! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
vonnegut Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Jou 2008 Viestejä: 896 Paikkakunta: Länsrannikko
|
Lähetetty: 19.05.2011 23:18 Viestin aihe: |
|
|
Taaspa on aika korvasienen, sipulin ja kerman kolmiyhteydelle. Keittoa enemmän tuota yhdistelmää tulee käytettyä kastikkeena, mausteena helpoimmillaan lihaliemikuuutio.
Perunan sijasta riisi on tuonut maut esille monesta kastikkeesta. Risottotyylin keittämisen, eli aloituksen rasvan kanssa pyöräyttäen voi tehdä, vaikka ei risottoon päätyisikään. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|