Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Konemies Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Huh 2006 Viestejä: 197
|
Lähetetty: 23.07.2010 01:13 Viestin aihe: |
|
|
Esilämmitys rohkeasti lähelle punaista,pikku pätkä saumaa kerrallaan ja heti perään naputtelut kuulapää vasaralla saumaan ja ympärille.
Ja kannattaa jäähdyttää hitaasti,esim villat ympärille,niin tulee parempi kuin uusi...
Kun on itse tehty. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
t3R0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2006 Viestejä: 1610 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 23.07.2010 17:11 Viestin aihe: |
|
|
Enköhän mä sen koita hitsata ja sit lätyt samoilla lämpimillä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pirulainen Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hel 2008 Viestejä: 1077
|
Lähetetty: 24.07.2010 01:01 Viestin aihe: |
|
|
Mistä ihmeestä tuota suolatonta silavaa oikein löytäis. Kaupoissa eivät tunnu ees tietävän mitä se silava on
nimim: kaksi pannua ja yksi pata pitäis rasvata kunnon aineella... rypsiöljy ei oo pitkäaikais-säilytykseen hyvää kamaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
heguli Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hel 2005 Viestejä: 5666
|
Lähetetty: 24.07.2010 07:07 Viestin aihe: |
|
|
pirulainen kirjoitti: | Mistä ihmeestä tuota suolatonta silavaa oikein löytäis. Kaupoissa eivät tunnu ees tietävän mitä se silava on . |
etsippä tilateurastamoja paikkakunnaltasi , kyllä niistä jollain on kotisikojakin lahtiin joutunut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 24.07.2010 10:27 Viestin aihe: |
|
|
Meillä ainakin tuota Muurikan silavaa on on ääs-marketissa hyllyssä.
Ja lihatiskiltäkin on saanut suolaamattomia ihranpalasia. _________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pirulainen Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hel 2008 Viestejä: 1077
|
Lähetetty: 24.07.2010 15:39 Viestin aihe: |
|
|
Jumalauta! noin helpolla se sitten löytyi... KIITOS!
Olen tosiaan lähikaupan tiskiltä kyselly silavat, mutta joko a) ei oo tai b) mitä se on?
Pitääpi piipahtaa maalikylillä, eiköhän ala löytyä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turja Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 29 Lok 2007 Viestejä: 31 Paikkakunta: utajärvi
|
Lähetetty: 25.11.2010 22:15 Viestin aihe: |
|
|
Ostin tuossa joitain viikkoja sitten ronneberryn iiison pannun ,en oikein tiijä mitä tekis uus pannu ja pekonikin voissa lilluessaan tarttuu kiinni ja pannussa on pinta niin karkee jos (uudella)villasukalla kerran pyyhkäsee niin tulee reikä.
Muilla ollut samanlaista sisään ajoa ? _________________ Vaikka perse eellä puuhun ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 25.11.2010 23:36 Viestin aihe: |
|
|
Turja kirjoitti: | Ostin tuossa joitain viikkoja sitten ronneberryn iiison pannun ,en oikein tiijä mitä tekis uus pannu ja pekonikin voissa lilluessaan tarttuu kiinni ja pannussa on pinta niin karkee jos (uudella)villasukalla kerran pyyhkäsee niin tulee reikä.
Muilla ollut samanlaista sisään ajoa ? |
Vie kauppaan takaisin jos siihen villasukalla reijän saa...
Ei vaisen, rasvapoltitko sen? Itsellä tullut vastaan parillat jotka todella karheat, ja niitä ei saanut kunnolla rasvatuksi. Liekö sitten se karheus vai metalliseos (ei tarpeeksi huokoinen) syypäänä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 26.11.2010 00:00 Viestin aihe: |
|
|
Kovaa käyttöä vaan niin se pannu paranee, muista paistaessa käyttää tarpeeksi lämpöä alussa. Jos tavarat pistää hieman viileälle pannulle niin jämähtää kiinni. Lisäksi liha kyllä yleensä tarttuu aina alussa kiinni, mutta hetken paistamisen jälkeen kun pintaa muodostuu niin se sitten irtoaa. Hieman erillainen siis käyttää kun tefloni jossa voit alkaa siirrellä lihapaloja heti kun ne olet pannuun pistänyt. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 26.11.2010 00:03 Viestin aihe: |
|
|
Kahden litran taikinan lättykestit vaan pystyyn! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 26.11.2010 02:27 Viestin aihe: |
|
|
Keneltäköhän ioni on tuon oppinut!!??
Taisi olla allekirjoittanut, joka joskus muinoin tuon kertoi!? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 26.11.2010 10:00 Viestin aihe: |
|
|
Höpö höpö. Olen käyttänyt valurautapannuja ja paistellut lättyjä jo silloin kun Vilperikin oli vielä nuori, salskea kloppi eikä tainnut edes arvata että joskus kirjoittelisi johonkin ihme internettiin (jota ei todellakaan vielä ollut tuolloin). Saattaapa olla herkkuja pöytään paistellut mummu joka joskus 70-luvulla minua asiasta valaisi kun siinä pirtin pöydän ääressä mansikkahilloa lättyihinsä läiskin. Että jätäpä valkosipulimies pullistelematta vaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Musta Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2009 Viestejä: 62 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 26.11.2010 20:53 Viestin aihe: |
|
|
Onko kokemuksia Hackman brasserie pannusta? Näytti ihan kelvolliselta pannulta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 26.11.2010 21:12 Viestin aihe: |
|
|
Pakko on perjantai-illan ratoksi jatkaa ystävällismielistä pissing contestia Vilperin kanssa kun se on niin kokkia niin kokkia.
Paaaaljon ennen Vilperiä, tämän aiheen kuudennessa viestissä ioni kirjoitti: | ...Yksi hyvä konsti huoltaa valurautapannu on tehdä hirveä kasa lettuja voissa paistaen... |
Tuo Brasserie on todellakin enemmän pelkkä paistinpannu tuon reunan kulman vuoksi. Kastikkeet tahtoo loiskua tuollaisesta. Itselläni on samanmallinen svedupannu. Yleispannua jos hakee niin tässäkin aiheessa esiintynyt Ronneby on parempi.
Sämpy kirjoitti: | No eipä se tilalle saatu Hackmann ollut yhtään sen kummempi. Pohjan pitäisi olla hellan puolelta 0,3-0,6mm kovera, ja tämä koveruus suoristuu kun pannu kuumuu. Tilalle saadussa oli n. 1,4mm, en edes kokeillut paistaa vaan äänestin jaloillani ja vein kauppaan ja otin rahat takaisin.
Tilalle hain Stockkalta Le Courmet-merkkisen ruotsalaisen pannun, halk 28cm. Varsi siinä on mielestäni parempi kuin Hackmannissa, paksumpi ja käsittelemätön eli siitä saa paremman otteen. Ekat possunpihvit on nyt paistettu ja vaikutti rasvapoltto paremmalta kuin Hackmannissa ja pinnankarheus sileämmältä. |
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|