Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 30.07.2010 21:02 Viestin aihe: |
|
|
Sinua en mollannut missään vaiheessa, joten pyydän anteeksi jos sait sen käsityksen!
Puhuin yleisesti ottaen tästä joidenkin henkilöiden ajatuskannasta joka ei arvosta itäistä kulttuuria muuten kuin negatiivisessa mielessä.
Eihän se mikään "onnenmaa" ole, mutta ihmiset joutuu elämään sielläkin ja he koittavat pärjätä niillä eväillä mitä heille on mahdollista. _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
sammal Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2009 Viestejä: 383
|
Lähetetty: 30.07.2010 22:01 Viestin aihe: |
|
|
Jaa kun tässä olen venäjän mummoon yhteydessä niin voin kysyä ohjeen. aineskin kurkut on jossain välis painon alla liemes? mutta on ne valmiina niin hyviä ja kun silppuaa niitä ja oliiveja pottua, ja meetvurstia yms on hyvää! enm ymmärrä miks venäläisiä mollataan mutta jos haluaa aina mädäntyä suomes ja haukkua venäläisiä niin siitä vaan! itse olen avoin kaikelle kultturi jutilee yms esim kohuttu homous on mulle ihan sama, eivät kosketa mua tehkää mitä haluaa!
Sama on esim kannabiksen syyntäminen pahaksi tappaja huumeeksi ja porukka haluais tappaa semmoset nistit jotka piikittää hassista jota ei ihmiset tiedoski vaan piikitetä vaan poltetaan. Siitä on oikeesti joilleki apua ja kivun lievitystä ilman synteettisiä huumeita ja koukuttavia opiaatteja.
meneepäs offiks mutta menkööt _________________ 1.1.1995 suomi myytiin (huorattiin) euroopalle
Legalize IT! cann... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 30.07.2010 22:05 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Sinua en mollannut missään vaiheessa, joten pyydän anteeksi jos sait sen käsityksen!
Puhuin yleisesti ottaen tästä joidenkin henkilöiden ajatuskannasta joka ei arvosta itäistä kulttuuria muuten kuin negatiivisessa mielessä.
Eihän se mikään "onnenmaa" ole, mutta ihmiset joutuu elämään sielläkin ja he koittavat pärjätä niillä eväillä mitä heille on mahdollista. |
Ok! Yhtenä uutenavuotena, vuokrattiin paikallinen turistibussi meille, ettei tarvitse kännissä ajella. Auto ja mies maksoi muistaakseni alle 200 mk ja oli koko illan käytössä. Hotelli Moskovassa oli uudenvuoden vastaanotto ja maksoimme yhdelle venäläiselle oppaalle sisäänpääsymaksun hotelliin, koska ei ollut töissä, vaan äitiyslomalla ( minä en syyllinen siihen ) Totesi, että sisäänpääsymaksu markoissa vastasi hänen lähes vuoden äitiysrahoja, joten tutuksi heidän ongelmansa tulivat. Aina oli autossa vaippoja/ terveyssiteitä/ vauvan ruokaa jne, kun sinne mentiin ja ne meni ihan hyväntekeväisyyteen. _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 30.07.2010 22:19 Viestin aihe: |
|
|
Ja varmaan sun porukkas sai palvelua "koko rahan" edestä, koska jos aidosti heille jotain vietiin, niin vastatarjontaa myös löytyi niillä resulsseilla mitä heillä oli tarjottavana. _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 31.07.2010 03:16 Viestin aihe: |
|
|
OT! Älä lue. Siirry seuraavaan viestiin.
Venäläiset maustekurkut ovat varmasti ihan hyviä. Eiväthän he kyllä välttämättä ole niitä keksineet, mutta silti.
Kyllä tekisi kovasti mieli kirjoittaa melko ikävistä havainnoista Venäjän tullista, länsiyritysten etabloitumisyrityksistä Venäjän markkinoille, venäläisestä elintarvikevalvonnasta, venäläisen lähialuepolitiikan sotilaallisista ja poliittisista ilmenemismuodoista, venäläisestä harmaatuonnista, venäläisistä turisteista meillä ja muualla... Mutta antaa olla. Hieno kansa kertakaikkiaan. Harmittaa että menin mitään sanomaan. Onneksi on Venäjä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 31.07.2010 09:26 Viestin aihe: |
|
|
Ioni, nuo kaikki varmaan on tosia ja itse venäjän tullissa seisoneena useammankin kerran tiedän lahjonta pyynnöistä ihan riittävästi. Mutta jos jätetään nämä ikävät seikat nyt johonkin toiseen ketjuun ja käsitellään sanaa venäläinen suolakurkku, joka lienee vakionimitys kyseisestä tuotteesta? Niin voidaan sitten miettiä sen reseptiä, onko se vaikka puolalainen, tai ranskalainen alkuperältään, niin käsittääkseni en löydä ohjeita ranskalaiselle suolakurkulle helpommin, kuin venäläiselle suolakurkulle?
Asia on ihan sama, kun kyseessä on esm saaristolaisleipä, niin vaikka kuinka joku savolainen tekisi samanlaista leipää, niin ei se muutu savolaiseksi leiväksi ja en sitä ohjetta löytäisi, kun kyselisi savolaista saaristoleipää, vaan hakukone tyrkyttäisi taatusti van pelkkää saaristoleipää  _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 31.07.2010 10:44 Viestin aihe: |
|
|
Lisää kopiointia:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/4759455
AITO, OIKEA, PARAS AITO, OIKEA, PARAS27.8.2007 12:26
kaikilla on se AITO, OIKEA, AINOA, PARAS resepti. ja niin on tämäkin =)
sain reseptin parivuotta sitten venäläiseltä maalais rouvalta joka oli meidän kylillä vierailemassa. heillä on aina tehty tämän yksinkertaisen ohjeen mukaan:
5 litraa suolavettä (=keitä 5l vettä ja 2,5dl merisuolaa)
kurkkuja noin 5kg
lado ämpäriin vuoroin kurkkuja ja mausteita ja kaada päälle jäähdytetty suolavesi. kansi kiinni ja nauti kuukauden kuluttua.
mausteina käytät mielesi mukaan: maustepippuria, mustaherukan lehtiä, valkosipulia, sipulia, vadelmanlehtiä. tilliä, tillin kukintoa, laakerinlehtiä. venäjällä käytetään aina mitä talossa sattuu olemaan jokaisessa talossa on varmasti se oma muunneltu resepti. meidän perheen suosikiksi on muodostunu kurkut joiden mausteena on ainoastaan vadelmanlehtiä sekä paljon valkosipulia kokonaisina kynsinä . sipulia en nykyään käytä, koska se menee epämiellyttävän näköiseksi.... makuasioita!
* VASTAA
* Kerro kaverille:
* Ilmoita asiattomasta viestistä
0
venkurkut etninen säilöäjä27.8.2007 16:12
vaimoni venäläinen äiti tekee kurkut seuraavasti:
Valentina-mummon (erikoisherkku) suolakurkut
n. 5 kg kurkkuja huuhdotaan ja liuotetaan vedessä yli yön. Kurkuiksi on valittava pienehköjä kiintonaisia kurkkuja.
Käymisastiaksi valitaan mieluiten tammitynnyri (pastöroitava kiehuvalla vedellä) tai ruostumaton terässanko.
Pohjalle: (maustevihannekset)
tillinvarsia ja -kukintoja
varsiselleriä lehtineen
valkosipulia murskattuna
mustaherukan lehtiä
piparjuurta
tammenlehtiä ja kuorittuja tammen oksaversoja (ellei käytetä tammitynnyriä)
Täytetään ½:een väliin kurkuilla, sitten jälleen kerros edellä mainittuja maustevihanneksia ja loput kurkut Päälle jälleen kerros maustevihanneksia ja 1...3 kpl erittäin tulista (pientä) paprikaa.
Suolaliemi:
10 l. Vettä + 500 ... 550 g. karkeata merisuolaa
1. Sekoitetaan kunnes suola on liuennut ja kaadetaan kurkkujen päälle niin, että kaikki kurkut peittyvät.
2. Peitetään puhtaalla kankaalla, jonka päälle lautanen ja painoksi esim. pesty kivi.
3. Annetaan seistä huoneenlämmössä yli viikon.
Mikäli kurkut säilötään talveksi, on ne pastöroitava (käymisprosessin jälkeen viikon kuluttua) seuraavasti:
4. edellä oleva liemi kiehautetaan erikseen.
5. kaadetaan liedellä kiehuvaan liemeen kurkut ja heti pois liedeltä. Kurkkuja ei saa keittää !
6. tölkitetään ilmatiiviiksi.
Kurkkuja ei tarvitse pastöroida, jos ne käytetään heti (=viikon kuluessa).
Kun kurkut alkavat ensi vaiheessa käydä, on niitä syytä nuuhkia ja tällöin tulee olla liemen päällä raikas pierun haju. Jos tuoksuu mädäntyneelle, niin meni viturallaan.
Venäjällä tunnetaan myös "malassol" suolakurkut. Ne tehdään samalla tavalla, mutta annetaan käydä vain pari päivää. Älä koskaan ota kurkkuja liemestä sormin, vaan ainoastaan puhtain tarjoiluottimin. Jos työnnät käden kurkkuliemeen, on siinä seuraavana päivänä päällä valkoinen homekerros, joka ei ole vaarallinen ja voidaan vesihanan alla huuhtoa pois. Tuodessasi kurkut tarjolle, pistä ne pari päivää ennen minigrip-pussiin ja mukaan murskattua valkosipulia. Sitten ei tarvita muuta kuin pikarillinen viinaa, kuten venäläiseen tapaan kuuluukin.
Kun noista eri ohjeista tekee sen oman yhdistelmän, niin eiköhän jokainen saa oman makunsa mukaista "venäläistä suolakurkkua" pöytäänsä.
Reseptit muuttuu vuosien saatossa ja siinähän se rikkaus sitten piileekin; kun jonkun perusohjeen on jotain kautta saanut, niin hiukan muuttamalla ainesosien määriä/valikoimaa saadaan oman suun mukaista evästä aikaiseksi. _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 31.07.2010 11:19 Viestin aihe: |
|
|
Tuo on aika hyvä, toki on vastaaviakin näkynyt, mutta ei pahemmin kokemuksen kautta tulleita, vaan kopioimalla. Toki tuleehan resepti aina kopioitua, kun sen joku toinen kirjoittaa itselleen. Ensimmäiset kuitenkin, joissa on venäläinen henkilö ohjeet antanut? _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 31.07.2010 11:43 Viestin aihe: |
|
|
OT! Älä lue. Siirry seuraavaan viestiin!
Pahoitteluni aloittajalle. Tähän aiheeseen kirjoittamani vuodatus oli täysin tarpeetonta ja väärin sijoitettua kitinää. Loppuun piti kuitenkin rutistaa kun kerran menin aloittamaan. Loppu.  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 31.07.2010 12:44 Viestin aihe: |
|
|
whiski kirjoitti: | Tuo on aika hyvä, toki on vastaaviakin näkynyt, mutta ei pahemmin kokemuksen kautta tulleita, vaan kopioimalla. Toki tuleehan resepti aina kopioitua, kun sen joku toinen kirjoittaa itselleen. Ensimmäiset kuitenkin, joissa on venäläinen henkilö ohjeet antanut? |
Liekö tuokaan se "vanha" ja onko lähdekään venäläinen, mutta lieviä viitteitä siihen suuntaan on havaittavissa.
Jos on mahdollisuus kokeilla eri versioita, niin kyllä se "omakin" niiden joukosta löytyy ja pääasiahan on sen nk. alkuperäiseen tapaan tehty kurkku joka tässä tapauksessa perustuu "käymiseen" maitohappobakteerien avulla.
Tää "ruotsalaistyylinen" kurkku on sitten täysin oma lukunsa ja mun suuhun ne ei mene edes väkisin!
Nk. maustekurkku on syötävää ja sitä vois varmaan tehdä ne henkilöt joilla on sitä kurkkusatoa kasvamassa ja kun ohjeista "unohtaa" puolet sokerista pois, niin makukin paranee.
Muuten; ihan villi kysymys? Miksi venäläisten kurkkujen ohjeessa ei ole sokeria?? Ehkä kannattais kokeilla pienessä määrin sitäkin!?  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 31.07.2010 12:49 Viestin aihe: |
|
|
Ehkä siksi ei ole sokeria, että se vain lisäisi käymistä, tulisi sitten jo ehkä prosentteja? Mitä tulee sitten syöntitapoihin, niin yksi on sellainen, että kurkku lohkotaan pitkiksi lohkoiksi ja niiden päälle valutetaan vähän hunajaa? _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 31.07.2010 12:51 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | OT! Älä lue. Siirry seuraavaan viestiin!
Pahoitteluni aloittajalle. Tähän aiheeseen kirjoittamani vuodatus oli täysin tarpeetonta ja väärin sijoitettua kitinää. Loppuun piti kuitenkin rutistaa kun kerran menin aloittamaan. Loppu.  |
Ei se mitään, en minä siitä pahastu. Useinhan näillä ketjuilla juuri käy niin, että jo muutaman viestin päästä lukija joka lukee viimeisen viestin, niin ei enää osaa yhdistää edes, mistä on alunperin ollut kysymys?  _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 31.07.2010 13:10 Viestin aihe: |
|
|
whiski kirjoitti: | Ehkä siksi ei ole sokeria, että se vain lisäisi käymistä, tulisi sitten jo ehkä prosentteja? Mitä tulee sitten syöntitapoihin, niin yksi on sellainen, että kurkku lohkotaan pitkiksi lohkoiksi ja niiden päälle valutetaan vähän hunajaa? |
Liekkö tuo niin paha asia "pahoina" aamuina!??
Hunaja ihan ok makua tasoittamaan.
Tees piruuttais se "krapulaversio" joskus eli sokeria riittävästi ja tarjoillaan vain "krapulaisille"!
Tulee mieleen nuo likööriletut joita joskus tehtiin kala/kalja reissuilla; mansikkahillon sijasta laitettiin mansikkalikööriä lättyjen väliin ja tehoa tuntui riittävän.  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
00002345 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 21 Lok 2005 Viestejä: 21 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 31.07.2010 13:20 Viestin aihe: |
|
|
Kannattaa hakea reseptejä myös hapankurkun nimellä.
Ainakin virolaiset puhuvat hapu kurkista, ja se vastaa kyllä ihan minun käsitystäni venäläisestä suolakurkusta.
Olen tehnyt "venäläisiä" pari kertaa, ja viimeksi onnistui jotenkuten. Resepti oli varmaan sama kuin Whiskillä, koska siinäkin puhuttiin tammen-ja kirsikanlehdistä.
Rakenne ja suolaisuus olivat erinomaiset mutta kun viime syksynä mustaherukan lehdet oli tekoaikaan jo ihan käpristyneitä ja kellastuneita, tuli sitten pistettyä enämpi noita tammen- ja kirsikanlehtiä kun pihassa sattui olemaan.
En tiedä mistä johtuu, mutta kurkuissa on jokin epämiellyttävä sivumaku. Sellainen tympeä, ehkä hieman karvas.
Tammi nyt on tammi, mutta onkohan noita kirsikkapuita jotain semmosia lajikkeita, joiden lehtiä ei kannata käyttää. Vai johtuuko niistä mustaherukan lehdistä, mitkä eivät olleet ihan priimaa.
Tänä kesänä laitoin herukan lehtiä pakastimeen, silloin kun ne olivat parhaimmillaan, ja puhtaita. (kestääköhän ne pakastamisen?)
Tarkoitus olisi taas tehdä suolakurkkuja.
Se yön yli vedessä liotus on tärkeä, silloin kurkut aloittavat käymisen. Aamulla ihan vesi sihisee, kun sitä pois kaataa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
00002345 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 21 Lok 2005 Viestejä: 21 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 31.07.2010 13:28 Viestin aihe: |
|
|
Niin, ja niistä nautintatavoista.
Kurkkulohko tökätää smetanakuppiin, sitten koristukseksi valutetaan juoksejaa hunajaa ja ei kun kitusiin. Hapan, makea ja suolainen yhdessä - tiette kai.
Välillä huuhtastaan suu vodkalla, ja uutta lohkoa rakentamaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|