Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 26.08.2010 12:58 Viestin aihe: Leipä loppu!?? :) |
|
|
Totesin yhtenä sunnuntakina että leipälaatikossa ei ollutkaan leipää mistä olis voikkarin vääntäny ja yli kolmenkymmenen kilsan mutka kaupalle leivän takia ei herättäny mielenkiintoa, joten kurkkaus kuiva-ainevarastoon ja ratkaisu löytyi sieltä.
Kaikkia aineita löytyi, joten eiku töihin!
Tarvittavat aineet framilla ja taustalta näkyy tyhjä leipälaatikko:
Joku voi väittää että mulkvisti ei kuulu joukkoon, mutta eipä tuo lopputulosta huonontanut.
Muovikipossa vähän vettä mikroon lämpiämään ja sitä odotellessa muna kulhoon ja vähän suolaa ja sokeria perään ja homma sekaisin:
Vesikin tuli lämpöiseksi, joten sekaan ja vähän vatkausta:
Mä en tykkää pelkästä vehnäleivästä ja kun oli muutama desi ruisjauhoa pussin pohjalla, niin ne ensteks sekaan:
Kuivahiivaa puoli pussillista joukkoon ja näin jälkeenpäin on hyvä todeta, että hiukasen liikaa oli tuon yhden leivän valmistukseen.
No, sekin oli jo "parasta ennen päiväyksensä" ylittänyt vuodella, joten varmistus oli ehkä aiheellinen, mutta hyvin säilyy näköjään avaamattomana.
Sen jälkeen vehnäjauhoa niin paljon kuin vispilällä pystyy sekoittamaan:
Raja tuli vastaan tuossa edellisessä fotossa, joten lasta käyttöön ja lisää jauhoja:
Aikansa kun lastalla temmelsi, niin raja tuli siinäkin vastaan ja nyt joutuu siirtymään nyrkkitöihin:
Käsien rasvaus pattisalvalla ja lisää jauhoja kulhoon ja taas mennään:
Tässä vaiheessa tuli kuvauskatkos kun kätöset on ranteita myöten taikinassa ja kun tuosta talkoosta sitten pienten kirosanojen saattelemana pääsi ohitse, niin taikina oli valmista laittaa nousemaan:
Siellä muhii:
Nousee se (aina lievä arvoitus, että kuis äijän kävi):
Tuplannu kokonsa, joten leipomaan ja tässä vaiheessa voi sitten päättää, että tekeekö sämpylöitä vai leivän. Laiska kun olen, niin leipä mulle:
Aikansa kun sitä kädessänsä pyöritteli, niin leivinpaperilla päällystetylle pellille ja loppumuotoilu:
Vähän aikaa pyyhkeen alla ja sitten voitelu ennen uuniinlaittoa ja että vähän "erähenkisyyttä" saataisiin aikaiseksi, niin voitelu kaljalla:
Voitelu suoritettu ja eiku uuniin:
Uuni n. 220 astetta (mulla mökillä kaasu-uuni, niin lämpötila on aina vähän arvoitus) ja sinne paistumaan:
Vajaan puolen tunnin päästä tarkistus:
Valmistuihan se n. tunnin jälkeen:
Vähän voipaperia ja parit pyyhkeet päälle ja sitten alkoi odottaminen, että koska on jäähtynyt tarpeeksi makujaisia varten:
Olihan tuo vähän turhan lämmintä vielä tuossa vaiheessa, mutta ei malttanut kauempaa odottaa:
Kyllähän tuo kaupan hötöt voittaa kummasti joten siinttä vaan testailemaan.
Ainakin hyvää vaihtelua kaupan tarjontaan ja vaikka se työlästä onkin näin "kenttäolosuhteissa", niin maksaa vaivan! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3556
|
Lähetetty: 26.08.2010 13:03 Viestin aihe: |
|
|
Hieno homma!
Leivän teko on kyllä semmoinen homma, että se pitäisi opiskella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
t3R0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2006 Viestejä: 1610 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 26.08.2010 14:11 Viestin aihe: |
|
|
Misä valkosipuli? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JoneK Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2008 Viestejä: 4071
|
Lähetetty: 26.08.2010 14:49 Viestin aihe: |
|
|
Ihan ku fazerin täti ois vääntäny. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 26.08.2010 15:02 Viestin aihe: |
|
|
t3R0 kirjoitti: | Misä valkosipuli? |
Olishan tuota ollu tarjolla omasta maastakin noukittuna, mutta ei sekään joka paikkaan kuulu.
Ja voihan sitä tehdä valkosipulivoita jolla sitten voitelee leipäsensä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 26.08.2010 15:09 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä Vilperi!
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eräpeikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2008 Viestejä: 3312 Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.
|
Lähetetty: 26.08.2010 15:17 Viestin aihe: |
|
|
Nam. _________________ Mogens Trolle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 26.08.2010 19:03 Viestin aihe: |
|
|
Pitäiskös kiittää positiivisesta palautteesta!??
Ei tuo leivänvääntäminen mitään korkeakoulutekniikkaa vaadi, vaan hitusen sitä työtä ja ohjeitahan on netti tulvillaan, joten siitä vaan kokeilemaan, niin voi joskus sen hameväenkin positiivisesti yllättää!!
Harvakseltaan kun on tullut leipiä tehtyä, niin myönteisen vastaanoton ovat saaneet kotiväeltä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5989
|
Lähetetty: 26.08.2010 20:02 Viestin aihe: |
|
|
Resepti;
- 4 dl vettä
- 6 dl hiivaleipäjauhoja
- 2 dl vhnäjauhoja
- 1 dl sämpyläjauhoja
- puolikourallista auringonkukansiemeniä (tai vastaavia) tai sitten ei
- ruokalusikallinen öljyä (rypsi/oliivi)
- teelusikallinen kuivahiivaa
- ruokalusikallinen siirappia
- 2 teelusikallista suolaa
Siitä sitten taikina, uuniin ja syömään....
Sopii mainosti kans koneeseen.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 26.08.2010 20:04 Viestin aihe: |
|
|
...ja minä kun luulin että Vilperi suostuu syömään vaan ihka oikeaa ruisleipää.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 26.08.2010 20:36 Viestin aihe: |
|
|
Tuo veeteen respa jää taatusti kokeilematta; oletkos koskaan lukenut esim. hiivaleipäjauhojen koostumusta tuoteselosteesta? Tai niiden sämpyläjauhojen?
Samaa pazkaa eri paketeissa; eli osta jauhot erillisinä ja tee niistä mieleisesi seos johonkin erilliseen pussiin tai sekoitat eri jauhoja taikinan teon yhteydessä. Tarjolla on melkein kaikkea mahdollista jopa nk. luomuina maissia myöten, joten kokeilemalla löytyy se suunmukaisin.
Nuo auringonkukan ym. siemenet saat syöttää linnuille, mun valikoimaan ne ei kuulu.!!!
Siirappi vielä jotenkin kävis sokerin korvikkeena, mutta ei kuulu mun "mökkivarusteisiin", hunajaa kyllä joskus hyödynnän.
Igorille: en mä ruisleipää syö kuin sellaisenaan tai ruuan kanssa, mutta kahveen kera puolitumma leipä on maullaan. Toiset tykkää ruisleivästä sen aamukahveen kanssa, mutta mä en kuulu siihen porukkaan; iso muki kahvia ja pari tupakkaa on mun aamiaiseni! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 26.08.2010 20:43 Viestin aihe: |
|
|
Jaa, meikäläinen taas ei juurikaan juo kahvia jollei ole pullaa tarjolla.
Olen joskus syönyt leipää jossa oli monenmoista siementä, mm. Auringonkukan sellaisia ja mieleeni jäi niistä oikein hyvä maku. Ovat hyviä myös salaatissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 26.08.2010 21:09 Viestin aihe: |
|
|
Mä en lähde makuasioista kiistelemään; pulla kahveen kanssa sopii mullekin, mutta kun aamuisin en syö mitään, niin se jää sitten päiväkahveille!!
Taas noi helevetin siemenleivät ei istu mun suuhun lainkaan, joten ne saa mun puolesta syödä vaikka jänekset ja mä syön sen jäneksen hiukan jalostetummassa muodossa. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 26.08.2010 21:13 Viestin aihe: |
|
|
Meikäläinen taitaa olla leivän suhteen aika laajamakuinen, melkein mikä tahansa KOTONALEIVOTTU menee ja meneepä paremmanpuutteessa nälkään moni kaupanleipäkin.
Minä en ilmeisesti taida olla mikään varsinainen kulinaristi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 26.08.2010 21:22 Viestin aihe: |
|
|
Tuumanpaksuinen lämpimänä höyryävä kakonsiivu, voita ja päälle sentin kerros lämmintä savuahvenaa.... Jos huonoksi väittää, niin päässä viiraa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|