Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Musta Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2009 Viestejä: 62 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.09.2010 21:39 Viestin aihe: |
|
|
igorrock kirjoitti: | Lainaus: | Kyllä se on ainaki nuihin kylymäsavulihhoihin ehotonta tuo nitriittisuola. |
Miksi ? Värin vuoksiko ? |
Säilyvyyden. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 16.09.2010 22:15 Viestin aihe: |
|
|
igorrock kirjoitti: | Lainaus: | Kyllä se on ainaki nuihin kylymäsavulihhoihin ehotonta tuo nitriittisuola. |
Miksi ? Värin vuoksiko ? |
Värin, säilyvyyden ja maun vuoksi.
Jotenki siitä ei vain tule oikeaa jos sen harmaa suolaa. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 16.09.2010 22:41 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se tuntuu tavallisellakin suolalla säilyvän. Kaveri tekee kylmäsavua kodassa ja ainakin viimeksi kun asiaa seurailin, näkyi suolaavan ihan normaalilla merisuolalla ts. liha oli ennen savustusta puolisen vuorokautta kylläisessä suolaliuoksessa. Ja sama juttu kuivalihojen kanssa.
Mutta nämähän ovat vain makuasioita eli kukin tavallaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 16.09.2010 22:58 Viestin aihe: |
|
|
Ei sillä suolalla minustakaan ole lämminsavussa niin väliä. Kävinki tuossa kaivelemassa kotopuolessa arkkupakastimien pohjia ja löytyhän tuolta vielä joku 6-7 kg lihoja palvattavaksi. Nitriitti suolaan aiko ukko kuiten laittaa. Viikonloppuna Bradley pöhisemään ja on taas hirvijahin alkuun kelpo evästä. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JMu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Hel 2008 Viestejä: 9
|
Lähetetty: 08.10.2010 21:55 Viestin aihe: Uunissa |
|
|
Kokeilin hirvenlihan palvaamista takkaleivinuunissa ja hyvin tuntui sekin pelaavan. Liha oli leivinuunin puolella ritilän päällä ja tulet tein takanpuolelle. Leivinuunin tuhkaluukun avasin vasta hiillosvaiheessa, jolloin savun makua tuli sopivasti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 14.10.2010 20:58 Viestin aihe: Nitriitti suola |
|
|
No niin nyt on erä lihaa nitriitti suolassa muhimassa ja la tupsautetaan tuli nurkkaan.
Mikäli joku tarvii NITRIITTISUOLAA niin mulla sitä nyt on.
Multä löytyy myös Maustetukun purkkiliha maustetta ihan myydä asti. Laitan tuohon Keskustelua riistaruuista osion alle hyväksi havaitsemani reseptin. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Musta Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2009 Viestejä: 62 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 26.10.2010 20:14 Viestin aihe: |
|
|
Nyt on naudan ulkofilettä/paistia ja hirven ulkofilettä/paistia suolautumassa.
Hieroin lihat nitriittisuola ja sokeri seoksella ja kolmen viikon kuluttua saa alkaa katteleen kylmäsavustus kaappia.
Toivotaan ettei ilmat sitten enään kovin lämpene. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1684
|
Lähetetty: 27.10.2010 13:45 Viestin aihe: |
|
|
Nitriittisuola Käyttääkö moni muitakin väri ja makuaineita pilatessaan lihoja/kaloja? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Musta Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2009 Viestejä: 62 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 28.10.2010 15:54 Viestin aihe: |
|
|
terva kirjoitti: | Nitriittisuola Käyttääkö moni muitakin väri ja makuaineita pilatessaan lihoja/kaloja? |
Minä en ainakaan tee kylmäsavua enään merisuolalla, sehän on jokaisen oma asia millä tekee, mutta kun liha on 5 viikkoa plussalla, niin kannattaa harkita kahdesti.
Kyse ei ole kuitenkaan mistään umpisuolauksesta jne... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Panostaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Syy 2007 Viestejä: 1911
|
Lähetetty: 02.11.2010 21:21 Viestin aihe: |
|
|
Hei asiasta tietävät? Jos palvilihoja suolataan nitriitisuolalla niin kauanko niitä pidetään ja minkälaisessa vesi/suolaseoksessa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heguli Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hel 2005 Viestejä: 5666
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
maalari Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Lok 2005 Viestejä: 856 Paikkakunta: kainuu
|
Lähetetty: 02.11.2010 21:39 Viestin aihe: |
|
|
Ollaan palvailtu 50% merisuolaa + 50% nitriittiä. 6-8 % suolaliuos ja parissa päivässä suolaantunut. Nätti punertava väri sisällä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Panostaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Syy 2007 Viestejä: 1911
|
Lähetetty: 02.11.2010 22:09 Viestin aihe: |
|
|
maalari kirjoitti: | Ollaan palvailtu 50% merisuolaa + 50% nitriittiä. 6-8 % suolaliuos ja parissa päivässä suolaantunut. Nätti punertava väri sisällä. |
Eli siis 6-8% veden painosta vai? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Panostaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Syy 2007 Viestejä: 1911
|
Lähetetty: 02.11.2010 22:18 Viestin aihe: |
|
|
Kuten ei myöskään alkoholia, tupakkaa, energiajuomia, kahvia ja jne vai???
Monikaan ei tiedä kuinka paljon tätä suolaa saavat sisuksiinsa kaupallisten lihatuotteiden yhteydessä mutta silti jaksetaan paasata asiasta toisille. Vilkaiskaapa huvikseen niin sieltä leikkelepaketista löytyy melkoisella varmuudella maininta SÄILÖNTÄAINE E250 kuten monista muistakin kaupallisista lihajalosteista kuten esim. säilyketölkit, niin miksi ihmeessä sitä ei saisi yksityinenkin henkilö käyttää omiin valmisteisiinsa? Perusteluja? tietää ainakin mitä turpaansa tunkee ja kuinka paljon. Offtopikkina mainittakoon että voikin olisi valkoista ilman lisäaineita... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heguli Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hel 2005 Viestejä: 5666
|
Lähetetty: 02.11.2010 22:53 Viestin aihe: |
|
|
löytyy niitä jo ilman nitriittejäkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|