Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
-Rane- Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2009 Viestejä: 699 Paikkakunta: Lappeenranta
|
Lähetetty: 03.10.2010 16:39 Viestin aihe: Hirven sydämen valmistus? |
|
|
Eli nyt olis hirvivasan sydän pakkasessa ja ens viikonloppuna tarkoitus tehdä siitä jotakin syötävää. Savustuspönttö löytyy pihalta, jos sitä voisi käyttää sydämen valmistukseen? Kaikki vinkit on tervetulleita, esim. pitääkö keittää, miten suolataan?
Nimimerkki: Ensimmäistä kertaa sydämestä ruokaa tekemässä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 03.10.2010 17:51 Viestin aihe: |
|
|
tee siitä kuivalihaa ensi keväänä poron kuivalihan tapaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 03.10.2010 18:20 Viestin aihe: |
|
|
Se perinteisehkö vaihtoehto
2l vettä, 5rkl suolaa ja pippureita maun mukaan. Sydän kylmään suolaveteen, hetken kiehumisen jälkeen kuori vaahto ja lisää pippurit.
kolmisen tuntia kun keittelet, niin rupeaa olemaan kypsää. Jäähdytä esim yön yli ja poikkisyyhyn siivuiksi leivälle. Uppoaa!
Stroganoffista saa kanssa melko maistuvaa kun sen tekee hirven tai naudan sydämmestä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Giant Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Jou 2006 Viestejä: 434 Paikkakunta: Etelä
|
Lähetetty: 03.10.2010 18:23 Viestin aihe: |
|
|
Keitellyt olen kanssa hirven ja peuran pumput.
Perhanan hyvää leivän päällä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Anguilla Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tou 2008 Viestejä: 584
|
Lähetetty: 03.10.2010 20:34 Viestin aihe: |
|
|
Keittäminen suola-mausteteliemessä ok. Toinen vaihtoehto on tehdä puukolla tilaa kammioihin ja puhdistaa läpät ym.retaleet pois ja huuhdella verihyytymät kylmällä vedellä. Sitten sydän täytetään valkosipulin kynsillä, tuoreella persiljalla sekä pekonin palasilla. Sydän verhoillaan alumiinifoliolla ja laitetaan uuniin kolmeksi tunniksi. Vähän saivartelua edelliseen, sydäntä on vaikea leikata poikkisyyhyn kun sydänlihaskudoksessa lihassyyt kulkevat ristiin muista lihaskudoksista poiketen joten aika sama miten leikkaa, itse leikkaan kärjestä ylöspäin poikkileikkein. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
lamsamikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2009 Viestejä: 138
|
Lähetetty: 03.10.2010 20:46 Viestin aihe: |
|
|
Jänkäkurppa kirjoitti: | tee siitä kuivalihaa ensi keväänä poron kuivalihan tapaan |
Juurikin näin _________________ Vaihda naamari ensin omille kasvoillesi ennen kuin autat vierustoveriasi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1296 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 03.10.2010 21:09 Viestin aihe: |
|
|
Tee sydmestä käristys, yllätyt. _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Egsise Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Tou 2004 Viestejä: 183 Paikkakunta: Kittilä
|
Lähetetty: 04.10.2010 06:49 Viestin aihe: |
|
|
Suolaveteen yöksi, keitä ja siivuta leivän päälle. _________________ #metsastys.net@Quakenet
#pmr.fi@IRCnet
Lamppu ja akkutestit http://egsise.hi.fi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 04.10.2010 20:24 Viestin aihe: |
|
|
Laittaa miten laittaa mutta kyllä hiukan harmittaa ne tuhannet sydämet jotka jäävät metsiin kaadoille korppien nokittaviksi. Meinasin kyllä keräillä pumput talteen syksyn kaadoista. En ole vielä hirven pumppua kuivannut mutta luulisin aika makiaa tulevan jos naudan pumpusta voi mitään päätellä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 04.10.2010 20:31 Viestin aihe: |
|
|
Kaveri oli laittanut kolme sydäntä nippuun ja palvaamoon... oli muuten hyvää! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilikku Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 05 Lok 2009 Viestejä: 51 Paikkakunta: Kyrön kylä
|
Lähetetty: 04.10.2010 22:05 Viestin aihe: |
|
|
Viime syksynä pistin yhden sydämen kuivatukseen ja hyvää tuli. Suosittelen! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Hei 2009 Viestejä: 182
|
Lähetetty: 23.11.2010 23:53 Viestin aihe: |
|
|
hirven sydän on maultaan yksi parhaista,saa hyvän kastikkeen ,keitettynä leivän päällä ,nam. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ent.ap Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 1666
|
Lähetetty: 29.11.2010 20:34 Viestin aihe: |
|
|
Olen useasti keittäny sydämen ja kielen samalla... ja jos oikeinhyvää haluaa, niin turpalihat myös. Vaatii kyllä vähän vaivaa, irrotella nuo turpalihat nahkasta (jähmettyneenä on vuoltu).
Pottu, porkkana ja eritoten nauris, kuuluu tuohon mukaan...
Pienen porukan peijaisruokaa parhaimmillaan ja viinaksissahan ei tuolloin toellakaan säästellä... _________________ Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KaatoPera Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tou 2010 Viestejä: 957
|
Lähetetty: 30.11.2010 12:36 Viestin aihe: |
|
|
Hirven sydän on myös erinomaisen hyvää pannulla paistettuna, itse ainakin joko keitän tai paistan sydämen.
Kokeileppas ent.ap joskus että otat irti kokonaisen turvan,
ja poltat toholla karvat, ja välillä raaputat hiiltyneen karvakerroksen
puukolla pois, ja taas poltat toholla jne jne.
Sitten kun turpa on karvaton niin keität sen. Hyvää tulee tuollakin tavalla, tulee sellainen mukava säväys siihen turpaan kun on pinnasta "grillaantunut". |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12377
|
Lähetetty: 26.07.2011 16:22 Viestin aihe: |
|
|
Fspitz kirjoitti: | Tee sydmestä käristys, yllätyt. |
Sian sydämestä on itselläkin kokemusta tällä tavoin, sopii kyllä erinomaisesti tähän tarkoitukseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|