OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Teeren houkutuskuvat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27, 28, 29  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tERÄsMIES
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tou 2007
Viestejä: 849

LähetäLähetetty: 06.10.2010 18:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä se pitää kuivata. Ulkovarastoon talveksi, niin kyllä kuivaa. Toisaalta uretaani imee kyllä enimmät kosteudet nahasta.

Taitaa mennä ensi syksyyn tuolla tetrillä kuvastelut...
_________________
Nopeat syövät hitaat
eivät syö
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JTJT
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Tam 2010
Viestejä: 20

LähetäLähetetty: 19.10.2010 16:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mihin paikkoihin teeren kuvat voi sijoittaa? Soita ei omilla metsästysmailla ole. Hakkuuaukean siemenpuut? Entä miten kuvat saa puuhun? Käykö sänkipelto teeren kuvastukseen jos asettelee kuvat pellolle? Pari kertaa olen teerijahdissa käynyt, mutta saalista ei ole tullut kertaakaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JoneK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2008
Viestejä: 4071

LähetäLähetetty: 19.10.2010 16:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JTJT kirjoitti:
Mihin paikkoihin teeren kuvat voi sijoittaa? Soita ei omilla metsästysmailla ole. Hakkuuaukean siemenpuut? Entä miten kuvat saa puuhun? Käykö sänkipelto teeren kuvastukseen jos asettelee kuvat pellolle? Pari kertaa olen teerijahdissa käynyt, mutta saalista ei ole tullut kertaakaan.


Tänä vuonna nuo pellot ovat aika kova sana. Ihan niinkö havaintojen perusteella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JTJT
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Tam 2010
Viestejä: 20

LähetäLähetetty: 19.10.2010 21:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ok kiitti. Entäs minkälainen pelto täytyykö olla iso vai riittääkö suht pieni läntti? Entä onko pellon ympärillä kasvavilla puilla väliä? Teerihän vissiin syö lehtipuita vai?
Tiedän yhden paikan jossa näin kerran kelossa ison teeriparven tämän paikan lähellä sijaitsee pelto joka on kylläkin aika pieni, onko paikka hyvä?
Sori kysymysten määrä, mutta mahollisuudet kanalintujahtiin on hupenemaan päin ja viikonloppuna saattaa olla viiminen reissu, saalistakin olisi kiva saada edes yksi kun kiintiötäkin siunaantui aika runsaasti.
Niin ja teeren suhaukset tapahtuuko se siis niin että suhistaan samalla lailla kuin kehotetaan olemaan hiljaa, mutta vain voimakkaammin netistä olen kuunnellut joitain pätkiä, mutta niissä kuuluu vain pulinaa/kujertelua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 20.10.2010 07:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin ideahan on hakeutua sinne, missä linnut ovat normaalisti aamusella. Kuvat on periaatteessa turhia, jos tietää tarkalleen sopivat puut/vastaavat, johon teeret tulee. Mutta jos ei tiedä, eikä ole paikastakaan niin varma, niin kuvilla ja suhauttelulla voi saada innokkaat teeret haulikkohollille. Yks tapa kiinnittii kuva puuhun, jonka ite oon oppinu helpoksi, on varustaa kuvapussi 2x20cm pätkällä rautalankaa. Sitten etsitään sopiva riuku maastosta (aina on löytynyt pienen etsinnän jälkeen) ja kiinnitetään kuva riukuun (monissa on vetoketju kiinnitystä varten ja tee-se-itse kuvat voi vaan painaa riun päästä läpi). Sitten riuku jotakin sopivaa puuta tai vastaavaa vasten ja rautalangoilla riuku kiinni puuhun. Tällä tavalla on päästy yleensä sellaseen 3-5m korkeuteen ja mielestäni erinomaisiin tuloksiin.

Mitä tulee suhautteluun niin siihen näyttäisi olevan useita eri tapoja ja tähän mennessä en ole kyllä huomannut eroa tuloksissa, vaikka äänet onkin eronneet melkoisen paljon. Liikaa muuttujia, että voisi sanoa tarkasti mikä vaikuttaa ja mikä ei, mutta ei siihen hommaan kyllä mitään oopperalaulajan koulutusta vaadita. Pelkkä "hiljaa kehotus" äänikin varmaan siis toimii, mutta parempi jos saat ikäänkuin nielastua sen lopun. Siis näin: SSSHHHHHHHHH-iiuuhh. Alku siis pidempi kuin loppu ja ääni nousee aluksi nopeasti ja lopussa laskee hitaasti. Ja sitten eikun kokeilemaan ja opettelemaan!

Onkos ihmiset huomannu mitään merkitystä kuvien määrällä lintujen tuloon? Omassa porukassa on käytetty 1-2 kuvaa, mutta helppohan noita olisi tarvittaessa enemmänkin järjestää roikkumaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ProGuide
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2007
Viestejä: 473
Paikkakunta: Sievi

LähetäLähetetty: 20.10.2010 10:36    Viestin aihe: kje Vastaa lainaamalla viestiä

teeren tuleminen kuville riipuu säästä ja paikasta. Mitä enemmän kuvia sen rauhallisemmin ja varmemmin ne tulee siis reppuun asti Smile me on käytetty 4-7 kuvaa puihin 3-5 kuvaa maahan nyt on kyse suo ja pelto (mielellään kaura) pyynnistä.
_________________
-- SBE II--
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
minnow
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Syy 2007
Viestejä: 56
Paikkakunta: Oulun pohjoispuolella

LähetäLähetetty: 20.10.2010 10:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsekin kuvien kanssa tykkään touhuta, vaikka se joittenkin mielestä on jopa liian helppoa. Kylmä faktahan se kyllä on, että touhu on hyvinkin saalisvarmaa, kun sen oppii. Mukavaa tästä kuitenkin tekee se, että kausien mittaan oppii tuntemaan alueensa teeret, aamuiset lentoreitit ja soidinalueet.

Itse olen muutamassa vuodessa oppinut omasta mielestäni jo melko taitavaksi suhauttelun ja kuvien hyödyntäjäksi. Homma onnistuu myös ilman kuvia, kun oppii tuntemaan paikat, mutta kuvien avulla saa linnut usein haluamiinsa puihin. Kannattaa passittaa haulikon kanssa parasta puurykelmää, ja ottaa kiväärillä kauemmat hollit. Naamioinnin suhteen on olemassa monenlaista kantaa, mutta itse olen sitä mieltä, että liike se on joka paljastaa. Siinä vaiheessa kun linnut laskeutuvat puihin, saa vasta liikkua.

Kuvat toimivat läpi kauden, mutta alkusyksystä kuville tulevat herkimmin alueen valtakukot. Näiden suhteen kannattaa miettiä aina, kannattaako ampua. Ei ruveta siitä sen enempää vääntämään tässä topicissa... Syksyn edetessä linnut parveutuvat, ja silloin on hyvä tietää, missä paikoin linnut pitävät aamukokouksiaan. Alkukauden hyvät paikat voivat tyhjentyä syksyn mittaan, kun alueen linnut kerääntyvät parviin ja kokoontuvat jossain muualla. Jalkatyö ja tiedustelu kannattaa.

Hyviä paikkoja ovat suot ja hakkuuaukot. Jos hakkuun läheisyydessä on pelto tai suo, paikka on varsin varteenotettava. Itse karsastan teeren peltopyyntiä viimeiseen asti, ja esim. tänä vuonna metsästin ainoastaan nevalla. Paras suo sijaitsi aika keskeisellä paikalla, muiden soiden ympäröimänä ja muutama peltokin oli "kivenheiton" päässä. Kannattaa kartoittaa omien lintuhavaintojen perusteella keskeisä paikkoja, joilta passittaminen on useinkin menestyksekästä.

Kuvien määrä ei teerestyksessä ole olennaista; yksikin kuva riittää, kunhan se näkyy kauas. Kuvan/kuvien asetteluun kannattaa panostaa, jotta kuva saadaan näyttämään levolliselta. Itse sijoitan yleensä yhden tai kaksi kuvaa näkymään kauas, ja pari kuvaa miehen mittaisiin käkkärämäntyihin levolliseen asentoon. Näin saadaan mielikuva levollisesta parvesta, johon muutkin linnut voivat liittyä.

Suhautus kannattaa opetella kunnolla, sillä se lisää metsästyksen tehokkuutta merkitsevästi. Vaikka teeret eivät heti tulisikaan kuville, voi tasaisella suhauttelulla vielä vaikuttaa asiaan. Ääni lähtee tavallaan kitalaesta, jolloin se kaikuu mukavasti. Alku on kova ja terävä KHHHHHSSS, joka vaimenee sihahtaen sssshhhh... Hankala selittää, mutta harjoittelu ja toisto on valttia tässäkin asiassa Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JTJT
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Tam 2010
Viestejä: 20

LähetäLähetetty: 20.10.2010 11:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen valinnut kartasta paikan minne menen viikonloppuna kuvastamaan, lähellä on kaksi suht korkeata kalliota, pelto joka on pisimmästä kohtaa 160m pitkä ja leveimmästä kohtaa 120m metsäautotien toisella puolella on jotain suon tapaista, missä kasvaa kyllä aikamoista vitikkoa "suon" vieressä on hakkuuaukea joka on kyllä aika vesakoitunut jo, tämä on se paikka, missä näin teeriparven kelossa. Kumpi on parempi pelto (en tiedä mitä täällä on viljelty) vai hakkuuaukea teeriä on kuitenkin lähistöllä näkynyt ja hirvijahdin yhteydessä ajon karkottamana tullut teeriä paljonkin. Entä miten kuvien sijoittelu vaikka peltoon kuvia omistan kolme. Pistänkö yhden kuvan puuhun ja loput peltoon vai kaikki peltoon? Entäs hakkuuaukea pistänkö kuvat eri puihin vai kaikki samaan? Onko kuvan korkeudella väliä täytyykö kuvan olla puun latvassa vai riittääkö oksat? Mites kun ohje on että nokat vastatuuleen, onko mahdollista saada kuvien asento haluamaksi jos heittää ensin narun oksan yli ja hinaa sillä kuvan puuhun?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 20.10.2010 14:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itekään en pelloista kyllä välitä, mutta suot ja hakkuuaukeat on tullut kokeiltua. Toisessa paikassa toimii toinen ja toisessa paikassa toinen. Joskus melko hyvinkin jo taimikoitunut hakkuu toimii, etenkin jos sattuu olemaan mäen päällä ja saa jotenkin ujutettua pari kuvaa hyvälle näkyvyydelle. Ite en paljonkaan kuvien sijoittelusta tiedä, koska tosiaan 1-2 kuvalla yleensä vedellään. Sen oon huomannu, että mitä paremmin ja edemmäs kuva näkyy, sitä nopeammin ja kauempaa teeret paikalle tulevat. Yleensä oonki ettiny mahollisemman pitkän riun ja katsonu sitte kuin korkeeseen näreeseen sen saa sopivasti kiinni. Nokka on aina ollut vastatuuleen. Noista narukuvista en tiedä, mutta ainakin nuo vetoketjulliset kuvat saa aika hyvin aseteltua tikun nokkaan siihen asentoon kuin tarve vaatii.

Latvassa vai oksalla riippuu puun rakenteesta, tärkeintä taas näkyvyys mahdollisimman moneen suuntaan. Suosin ite latvaa ja monesti käykin niin, että esim. suolla ei oo tarpeeks pitkää puuta. Sen riun voi kyllä ottaa reilusti pidemmäksikin kuin paikallinen kasvusto, sieltähän se sitten näkyy, vaikka näyttääkin typerältä silmään niin ei ilmeisesti tetrit välitä tuosta asettelusta niin, kunhan näkyvyys on kunnossa.

Ens vuodelle vois varmaan hommata pari kuvaa lisäksi. Vaikka uskoisin, että kuvastuksen määrä tulee jatkossa kyllä laskemaan hyvinkin reilusti. Syy: taloon asettuu pieni otus, jonka kerrotaan olevan hyvin kiinnostunut kanalinnuista. Treeniä siis ensi syksynä tiedossa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
minnow
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Syy 2007
Viestejä: 56
Paikkakunta: Oulun pohjoispuolella

LähetäLähetetty: 20.10.2010 14:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JTJT

Sinuna menisin hakkuuaukolle... voit esim. laittaa keloa vasten vähän keloa pidemmän riu'un, jonka nokkaan tökkäät kuvan. Jos kuva on vetoketjullista mallia, niin siitä vetoketjun aukosta vaan tökkäät riu'un sisään ja asettelet kuvan hyvin... muutkin kuvat voi laittaa riukujen nokkaan puita vasten, tärkeää on, että riuku on puuta pitempi, jolloin kuva erottuu selvästi. Kuvan tulee näkyä kauas, jotta teeret hoksaavat sen lennosta.

EDIT: ja kuvien asettelusta vielä sen verran, että jos ilma on edes suurinpiirtein tyyni, ei tuolla "nokka vastatuuleen" -systeemillä ole mitään merkitystä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fraga
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Tam 2008
Viestejä: 1883
Paikkakunta: 100kunta

LähetäLähetetty: 20.10.2010 15:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

minnow kirjoitti:
JTJT

Sinuna menisin hakkuuaukolle... voit esim. laittaa keloa vasten vähän keloa pidemmän riu'un, jonka nokkaan tökkäät kuvan. Jos kuva on vetoketjullista mallia, niin siitä vetoketjun aukosta vaan tökkäät riu'un sisään ja asettelet kuvan hyvin... muutkin kuvat voi laittaa riukujen nokkaan puita vasten, tärkeää on, että riuku on puuta pitempi, jolloin kuva erottuu selvästi. Kuvan tulee näkyä kauas, jotta teeret hoksaavat sen lennosta.

EDIT: ja kuvien asettelusta vielä sen verran, että jos ilma on edes suurinpiirtein tyyni, ei tuolla "nokka vastatuuleen" -systeemillä ole mitään merkitystä...

Tai sitte heittää siimalla ne kuvat sinne keloon koska harvemmin löytyy tarpeeksi pitkää riukua ainakaan niihin keloihin mihin minä olen törmännyt jahdeissa. Ainahan niitä lyhyitäkin jossakin on.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
minnow
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Syy 2007
Viestejä: 56
Paikkakunta: Oulun pohjoispuolella

LähetäLähetetty: 20.10.2010 16:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

monesti hakkuuaukoilta ei ole kerätty kaikkia kaadettuja puita talteen, niin sieltä löytyy aika pitkiäkin riukuja... mutta jos se kelo on kovin korkea, niin pistää matalampia puita vasten tarpeeksi pitkiä riukuja... kunhan kuvat näkyvät tarpeeksi kauas.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KurkkaHolli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Elo 2004
Viestejä: 602
Paikkakunta: Verinen tanner

LähetäLähetetty: 21.10.2010 01:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

minnow kirjoitti:
monesti hakkuuaukoilta ei ole kerätty kaikkia kaadettuja puita talteen, niin sieltä löytyy aika pitkiäkin riukuja... mutta jos se kelo on kovin korkea, niin pistää matalampia puita vasten tarpeeksi pitkiä riukuja... kunhan kuvat näkyvät tarpeeksi kauas.

Hakkuilla en ole kahta kertaa enempää kuvastellut, koska se jotenkin vain sotii omaa ajatusta teeren kuvapyyntiä vastaan. Saalista toki sai, kunhan vain osasi kaivella oletettujen aamupuiden suunnan ja asetti kuvat (max 2, aina) näihin puihin nähden näkyville alle 3m hakkuulle jätettyihin. Lähellä oli molemmilla kerroilla isompi puu jonne teerten laskea ja joihin oli aina sen alle 30m etäisyyttä. Kyllä ne teeret kuvat näkevät ja niiden läheltä sen istumapuun hakevat, jos vain saat niiden mielenkiinnon herätettyä suhauttamalla.

Suopyynnin osalta homma on hyvi pitkälti samaa kauraa, mutta verotuksessa voi poimia ns. toisarvoisia suvunjatkajia tehokkaammin. Jos alueella on tullut edes vähäisesti piipahdettua niin pitäisi olla selvää, että mihin puihin linnut aamulla kulkeutuvat. Useimmiten nämä aamupuut ovat tolppakenkiä vaativaa mallia, joten unohda ne. Tärkeää on asetella kuvat sopivasti ulos soidinkeskuksesta - jonne ne jo mainitut tärkeimmät suvunjatkajat kulkeutuvat ajallaan - reunuspuihin, mitkä ovat järjestäen alle 5m korkeita. Linnut tulevat kyllä aamupuiltaan tuonne, joten näitä puita käyttävät varsinaiselle soidintantereelle vielä kuulumattomat yksilöt, sekä toki akatkin. Edelleen älä lykkää kuvia parhaille istumapaikoille, vaan välittömään läheisyyteen ja jätä tilaa sille parhaalle istumapaikalle, josta ei passiin ole enempää kuin 30m etäisyyttä. Suhauttelut kuntoon, eli teeripillin voi tässä vaiheessa jo heittää niin pitkälle kuin sen vain saa lingottua ja saalisvarmuus on melko murhaavaa luokkaa.

Kivääriä lisäpainona kantavat voivat toki valikoida ronkelimmin kuvien asettelussa, kunhan vain pitävät mielessä sen, ettei kannata kokeilla niitä aamupuita. Se minne teeret suuntaavat aamupuilta on ratkaisevaa ja siellä kannattaa olla. Eräkirjallisuudessa ja -oppaissa mainitut "ole paikalla jo pimeällä" on ajantuhlausta. Ehdit auringon jo noustessakin ottipaikalle, jos olet edes välttävästi tehnyt tiedustelun. Tänä syksynä 2 kuvastelureissua, joista ensimmäinen ummikkona reilusti myöhässä (melkein tunti auringonnousun jälkeen): ajoimme teeret matkalla suolle aamupuiltaan pois (mistäpäs näistä olisi voinut tietää, kun ensimmäistä kertaa olimme paikalla), eikä hotsittanut alkaa myöhemmin paikalle saapuneita 250m holleilta kokeilemaan (5,7 ei mukana). Toisella reissulla sitten hieman tutummassa maastossa aamu seitsemältä vasta paikalla (taisi olla 4. tai 5. kuluvaa kuuta, auringonnousu muistaakseni joskus ennen seitsemää), mutta hyvin oli aikaa laittaa kaikki valmiiksi ja juoda kahvia, sillä teeret tulivat suolle melkoisena lauttana vasta puoli yhdeksältä. Sai valita, mitkä milloinkin pudotti.

Teeren kuvastelussa ei kannata lähteä sorsastelun linjoille, missä suurempi kuvaparvi on parempi. Ei todellakaan, sillä yksi tai kaksi hyvin sijoitettua kuvaa pesee minkä tahansa 2+ viritelmän. En itse laita ollenkaan kuvia maahan, sillä tämä on enemmänkin merkki jo käynnistyneestä soitimesta ja linnut tahtovat laskea maahan. Kun kuvat ovat puissa ne tulevat valtaosaksi haulikkoholleille, tosin osa pelikukoista laskee jo tuolloin soidinkeskukseen. Anna pelikukkojen olla, sillä nyt elottomat kuvat eivät ole maassa haittoina. Puussa olevia kuvia linnut eivät säiky niinkään, sillä kuvat ovat nimenomaan puuhun tarkoitettuja: levollisessa ja luonnollisesti puussa istuvassa asennossa. Ei ne pelikukot paikallaan jökötä maassa! Siksi jätä maahan asettelu kokonaan pois repertuaarista.

Jo tässä ketjussa aiemmin annettu neuvo on kyllä kultaakin kalliimpi: naamioinnin kanssa voi olla suurpiirteinen, kunhan vain pysyy liikkumatta lintujen saapuessa. Lintujen rauhoittuessa latvaan voi liikehtiä yllättävänkin vapaasti, kunhan vain pitää silmällä koko tokan reaktioita, sekä silmänsä taivaalla, ettei lentäen saapuvat yllätä ja vie jo laskeutuneita muassaan. Toki toisinaan on sitäkiin ihmettä nähty, että aiemmin paikalle saapunut, mutta huomaamatta jäänyt teeri on kävellyt suolle kuvien lähelle, joten tarkkana saa olla.

Kuvastelussa on tärkeintä se, että tietää lopettaa ajoissa. Helppoa lihaa on edes välttävästi asiansa osaavalle tukulti tarjolla, joten suurimmat kukot voi säästää huoletta. Eikä minnekään pelloille tarvi ängetä, sillä teerenhän nyt ottaa kuvilla kukaa vaan ja mistä vain. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ProGuide
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2007
Viestejä: 473
Paikkakunta: Sievi

LähetäLähetetty: 21.10.2010 14:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JTJT kirjoitti:
Olen valinnut kartasta paikan minne menen viikonloppuna kuvastamaan, lähellä on kaksi suht korkeata kalliota, pelto joka on pisimmästä kohtaa 160m pitkä ja leveimmästä kohtaa 120m metsäautotien toisella puolella on jotain suon tapaista, missä kasvaa kyllä aikamoista vitikkoa "suon" vieressä on hakkuuaukea joka on kyllä aika vesakoitunut jo, tämä on se paikka, missä näin teeriparven kelossa. Kumpi on parempi pelto (en tiedä mitä täällä on viljelty) vai hakkuuaukea teeriä on kuitenkin lähistöllä näkynyt ja hirvijahdin yhteydessä ajon karkottamana tullut teeriä paljonkin. Entä miten kuvien sijoittelu vaikka peltoon kuvia omistan kolme. Pistänkö yhden kuvan puuhun ja loput peltoon vai kaikki peltoon? Entäs hakkuuaukea pistänkö kuvat eri puihin vai kaikki samaan? Onko kuvan korkeudella väliä täytyykö kuvan olla puun latvassa vai riittääkö oksat? Mites kun ohje on että nokat vastatuuleen, onko mahdollista saada kuvien asento haluamaksi jos heittää ensin narun oksan yli ja hinaa sillä kuvan puuhun?



menenisin sinuna ja laittasin puukalikkaan tai kiveen siiman tai jokun ohuen narun ja heität sen mahdollisimman korkealle puuhun hakkuuaukealla tai sitten siihen keloon, hinaat sillä kuvat korkealle. ei ole väliä mihin suuntaan ne nokat näyttää, kaikki kuvat puuhuun mahdollisimman korkealle että ne näkyy kauas ja jäät haulikko hollille passiin. foorumilta me neuvojat ei voida sulle tuoda lintuja reppuun loppupeleissä, mene ja kokeile, opettele ja opi virheistä. Sitä ei voi satavarmasti sanoa mihin ne linnut menee vaikka ne samoilla alueilla surraileekin... metsällä ei yleensä ole kahta samanlaista aamua
_________________
-- SBE II--
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Matso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tam 2007
Viestejä: 801
Paikkakunta: E-suomi

LähetäLähetetty: 21.10.2010 20:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaveri teki moottorisorsasta toimivan moottoriteeren vetämällä emännän mustat sukkahousut rungon ja siipien päälle ja lisäksi valkoista maalia siipiin . Toimi koekäytössä ihan sairaan hyvin . Teeriltä meinasi kaula katketa kun ne kurkkivat kelosta suolle että " mitä kaveri siinä räpsyttää " . Vähän on vain painava kuljetella mukana eikä ole niin näppärä pakata reppuun kuin samettikuvat . Tehoja kyllä löytyy .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27, 28, 29  Seuraava
Sivu 5 Yht. 29

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com