Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
mainari Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 969
|
Lähetetty: 14.05.2010 21:14 Viestin aihe: Majava |
|
|
Onko kukaan laitellut riistaruokaa majavasta? _________________ Luonto ei armahda kulkijaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 15.05.2010 09:26 Viestin aihe: |
|
|
Hyvää tulee kunhan vain osaa niksit. Muistaakseni asiasta tälläkin aihealueella puhuttu aikaisemmin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
ladybug Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hel 2008 Viestejä: 463
|
Lähetetty: 25.07.2010 21:30 Viestin aihe: |
|
|
Myö pyöräytettiin (kolme tuntia vanha majava) lihat luista, pannulla ruskistus sipulien kera, vettä joukkoon ja annetaan hautua kunnes vesi on vähissä suolat,pippurit joukkoon, reilu puoli pulloa punaviiniä ja annetaan hautua rauhassa sit maistellaan ja maustetaan. koko lystiin meni olisko 2.5h aikaa, ehkä ylikin, kerkis saunoa siinä sivussa ja ottaa kaato ryypyt. Lisukkeena laitoimme kunnon salaatin, käyhän siihen muukin. Oli mureeta ja hyvää, takajalat lähti palviin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Perttu Itkonen Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2009 Viestejä: 140
|
Lähetetty: 12.11.2010 09:49 Viestin aihe: |
|
|
Onkos kokemuksia majavan hännän valmistuksesta?
Männä viikolla sain vinkin majavan hännän käytöstä särvimeksi;
Irroitettu häntä upotetaan 10 sekunniksi kiehuvaan veteen, jolloin lihasneste nousee lihan ja nahan väliin. Nahka on helppo vetäistä tuppeen. Lihan voi kuutioida ja paistaa pannulla. Majavan häntä on lähestulkoon rasvaton.
Mitähän tuosta nahkapussista askartelisi  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Peura-esari Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Elo 2007 Viestejä: 3209 Paikkakunta: Kaljalla
|
Lähetetty: 12.11.2010 16:59 Viestin aihe: |
|
|
ladybug kirjoitti: | Myö pyöräytettiin (kolme tuntia vanha majava) lihat luista, pannulla ruskistus sipulien kera, vettä joukkoon ja annetaan hautua kunnes vesi on vähissä suolat,pippurit joukkoon, reilu puoli pulloa punaviiniä ja annetaan hautua rauhassa sit maistellaan ja maustetaan. koko lystiin meni olisko 2.5h aikaa, ehkä ylikin, kerkis saunoa siinä sivussa ja ottaa kaato ryypyt. Lisukkeena laitoimme kunnon salaatin, käyhän siihen muukin. Oli mureeta ja hyvää, takajalat lähti palviin. |
ei varmaa hirveitä lihoja irronnu noin pienestä majavasta? _________________ Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vortex Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Hei 2004 Viestejä: 6885 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 12.11.2010 17:19 Viestin aihe: |
|
|
Aiheeseen liittyen - Puolassa 50kg majava puri koiraa. _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 12.11.2010 17:44 Viestin aihe: |
|
|
Vortex kirjoitti: | Aiheeseen liittyen - Puolassa 50kg majava puri koiraa. |
Juu kyllä ne puree koiraakin puiden lisäksi mutta kuinkakohan monta pulloa vaaditaan vodkaa, että majavasta saa valehdeltua noin ison?
Kyllähän majavasta saa ihan syötävää monella eri tavalla valmistettuna. Se pata ei ole ainut vaihtoehto. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lipton Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 306 Paikkakunta: Pohjois-Häme/Jämsä
|
Lähetetty: 12.11.2010 22:25 Viestin aihe: |
|
|
Saahan majavasta syötävää, mutta ei se todellakaan ole ykkösvaihtoehto.
Olemme savustaneet, palvauttaneet ja käristäneet majavaa. Ihan syötävää lihaa mutta parempiakin on, lähes kaikki muut riistavaihtoehdot. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 13.11.2010 11:51 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Ihan syötävää lihaa mutta parempiakin on, lähes kaikki muut riistavaihtoehdot. |
Mitenkäs olette hoitaneet ennakkotyöt ? Nahka pois ja pataan, vai ? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 13.11.2010 12:20 Viestin aihe: |
|
|
koskelostakin saa maittavaa riistaruokaa, niin olettaisi majavakin olevan maukas oikein laitettuna _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jbear Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 5554
|
Lähetetty: 13.11.2010 12:37 Viestin aihe: |
|
|
Mites se menikään tämä maittava koskelo resepti.
Kiehutetaan 2 litraa vetta
Laitetaan koskelo kiehumaan
Heitetään vesi pois lisätään 2 litraa pontikkaa
Heitetään koskelo pois ja nautitaan ponu. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lipton Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 306 Paikkakunta: Pohjois-Häme/Jämsä
|
Lähetetty: 16.11.2010 23:22 Viestin aihe: |
|
|
igorrock kirjoitti: | Lainaus: | Ihan syötävää lihaa mutta parempiakin on, lähes kaikki muut riistavaihtoehdot. |
Mitenkäs olette hoitaneet ennakkotyöt ? Nahka pois ja pataan, vai ? |
Suolet otettiin myös pois .
On tehty käristystä, ehkä parhaiten onnistunut vaihtoehto. Palvaukseen majava nyljettynä pussiin ja Kivikylän tiskille (aikoinaan). Savustetuna takakoivet irti, suolaan ja savustukseen. Ja käristys pannulla. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 16.11.2010 23:42 Viestin aihe: |
|
|
Jos on iso otus, kannattaisi lihasta ensin "pumpata" turhat puunmaut pois.
Aikoinaan tehtiin niin että lihat olivat ensialkuun pari vuorokautta uimassa etikka-ruokasuolaliuoksessa, sen jälkeen pari vuorokautta punaviini-valkosipuli -marinaadissa. Lopputulos vallan hyvä eikä riistan omaa makua silti puuttunut.
Tuon systeemin neuvoi allekirjoittaneelle eräs, nyttemmin jo edesmennyt, riistaruokaspecialisti joka on tehnyt muutaman alaa liippaavan keittokirjankin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
rocco Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2007 Viestejä: 525 Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 18.11.2010 18:34 Viestin aihe: |
|
|
Kerran olen päässyt syömään sellaista majavaa että ei ole tosikaan, oli parasta mitä olen tähän päivään mennessä syönnyt.
Majavasta oli tehty "perus"pata ja lopuksi se laitettiin syvään kulhoon johon tehtiin voitaikinasta kansi. Tämä setti vielä uuniin siksi aikaa kunnes kansi oli rapsakan kypsää, siitä sitten lusikalla kantta ja majavapataa lusikalle ja a' vot! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 07.04.2011 11:35 Viestin aihe: |
|
|
Meillä menee takajalat palviin ja loput pataan tai koirille. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|