Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15026
|
Lähetetty: 27.07.2012 19:45 Viestin aihe: Hanhi riistaruokana |
|
|
Hanhen käytettävyys ruoanlaitossa herättää hieman kysymyksiä kohdallani. Mielestäni hanhi ei yleisesti riistaruokien raaka-aineena ole niin suuresti arvostettu kuin hanhi on riistaeläimenä. Kun nyt olen hanhea päässyt enemmän laittamaan ruoaksi, alan jotenkin henkilökohtaisestikin allekirjoittaa tämän.
Eli onko teillä olemassa mitään hanhireseptejä, joilla hanhesta saisi loihdittua jotenkin asialista evästä?
Jotenkin ymmärrän nykyään, että miksi ankka on jalostettu sorsasta... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1679
|
Lähetetty: 27.07.2012 19:48 Viestin aihe: |
|
|
Eikös siitä syödä vain maksa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17040 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 27.07.2012 20:11 Viestin aihe: |
|
|
niiden mielestä jotka eivät hanhea ole saaneet saaliiksi, maistuu se mudalta ja melkein hengenhukka ampua.
niiden mielesta jotka hanhen ovat saaneet on se erinomaisen makuista ja tarvitse aina luita olla syleksimässä.
-paistettuna pekonilla vuorattuna ja mahdollisesti juureksilla, sipulilla, omenalla täytettynä erinomaista. muista että liha ei pakkasessa parane joten käyttö mieluiten melko pian saaliin saannin jälkeen. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15026
|
Lähetetty: 27.07.2012 20:19 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | -paistettuna pekonilla vuorattuna ja mahdollisesti juureksilla, sipulilla, omenalla täytettynä erinomaista. muista että liha ei pakkasessa parane joten käyttö mieluiten melko pian saaliin saannin jälkeen. |
Ilmeisesti tuota rasvaa pitää olla kohtuu reippaasti kun tuppaa olemaan herkästi kuivaa - tekipä melkein miten vain. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 27.07.2012 20:47 Viestin aihe: |
|
|
Nahkapäällä ei kuiva niin helposti...tuo pekinginankan perinteinen valmistus sopisi varmaan hanhellekin...täytyisi ampusia vähintäin sorsa tekstaukseen...voespa tulla hyvvääkin, ilman sitä PEKONIA. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
eero Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 4379 Paikkakunta: päijät-häme
|
Lähetetty: 27.07.2012 21:15 Viestin aihe: |
|
|
Uuni vaan ja pekonia paljon,sipulia,porkkanaa ja mausteita oman maun mukaan pusiin. siinä hauduttain niin a vot hyvee tulee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 28.07.2012 09:43 Viestin aihe: |
|
|
eero kirjoitti: | Uuni vaan ja pekonia paljon,sipulia,porkkanaa ja mausteita oman maun mukaan pusiin. siinä hauduttain niin a vot hyvee tulee. |
eeron reseptin kannalla olen, pekonin tosin jättäisin pois koska jos lintu on nahka päällä niin rasvathan löytyvät linnusta jo valmiina. paistopussi ehdoton ja kerma myös. paistolämpötila pitää olla maltillinen ja tunteja paljon uunissa. tulee hyvä, mehukas ja murea
tuossa oli jo valmis säie hanhisapuskoista. suosittelen tuota ruokaa kokeilemaan josta olen kuvan laittanut. olen tuon teon jälkeen tehnyt tuota pöperöä kalkkunasta ja kanasta myös ja hyvää ollut. pitää joskus testata sopisiko jäniskin tuolle respetille
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=64837&highlight=hanhi+resepti _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15026
|
Lähetetty: 28.07.2012 09:53 Viestin aihe: |
|
|
Juu, pataruoaksi menee ja pitkä haudutus ja pieninä paloina. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
umpikortto Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2008 Viestejä: 713
|
Lähetetty: 28.07.2012 10:06 Viestin aihe: |
|
|
mie teen niinku tämän seuvun vanhat akat on aina teheneet
lintu paloiksi ja pannulla kärhäytän palat
sitte teensen peruskastikkeen...vehnäjauho ruskistetaan voissa ja vettä päälle
ruskistetut lihat pathan ja se kastike päälle
mustapippuria käytän pikkusen ja nykysin lorrautan purkin kuohukermaaki
saapi kypsyä ihan ylikypsäksi
on suunmyötänen eikä oo kuiva
eihän se nii esteettisesti ookai rapposen näkönen soosi mutta kyllä voi kehua hyväksi....samalla lailla teen mettälinnukki...jos ei sitte lintuvelliksi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
eero Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 4379 Paikkakunta: päijät-häme
|
Lähetetty: 28.07.2012 10:30 Viestin aihe: |
|
|
huti-kuti kirjoitti: | eero kirjoitti: | Uuni vaan ja pekonia paljon,sipulia,porkkanaa ja mausteita oman maun mukaan pusiin. siinä hauduttain niin a vot hyvee tulee. |
eeron reseptin kannalla olen, pekonin tosin jättäisin pois koska jos lintu on nahka päällä niin rasvathan löytyvät linnusta jo valmiina. paistopussi ehdoton ja kerma myös. paistolämpötila pitää olla maltillinen ja tunteja paljon uunissa. tulee hyvä, mehukas ja murea
tuossa oli jo valmis säie hanhisapuskoista. suosittelen tuota ruokaa kokeilemaan josta olen kuvan laittanut. olen tuon teon jälkeen tehnyt tuota pöperöä kalkkunasta ja kanasta myös ja hyvää ollut. pitää joskus testata sopisiko jäniskin tuolle respetille
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=64837&highlight=hanhi+resepti | Pekonia siksi että hanhesta muuten tulee liian kuivakas,tietenkin sitä voi muullakin tapaa kostuttaa mutta rasva on hyvä.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Merilinnustaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3408 Paikkakunta: Hanko
|
Lähetetty: 28.07.2012 17:25 Viestin aihe: |
|
|
Kunnon palvaukseen nahkoineen niin johan tulee hanhesta makiaa..
Muuten perus uunipaistina juureksien kanssa paistopussissa, sekä merkkari että kanadanhanhi..
Kanadahanhea ruotsalaiset suosittelevat riiputettavaksi tuplat enemmän kuin merihanhea, jopa 80 päiväastetta..
http://www.bookplus.fi/kirjat/kl%C3%B6tzke,_gert/linnustajan_keittokirja-9090392
Suosittelen yllä olevaa kirjaa linnustajille.. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Oskari Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2004 Viestejä: 4415
|
Lähetetty: 28.07.2012 18:35 Viestin aihe: |
|
|
Joskus saanut hirvipaistia maistaa mikä ilman mausteita tms uunissa kypsytetty jonka jälkeen astiaan (suuri kattila) missä maustettu liemi jäähtymään ja rauhassa imemään lientä itseensä, hyvää oli.
Voisi olla ihan kokeilemisen arvoinen hanhellekkin? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12377
|
Lähetetty: 01.08.2012 01:48 Viestin aihe: |
|
|
Hanhen laitossa olen ollut läsnä kerran, silloin lintu täytettiin omenilla ja paistettiin uunissa. Rintalihat oli ylöspäin ja nehän jäi kuivahkoksi. Selkäpuoli oli todellista herkkua kun oli muutaman päivän seissyt kylmässä omena-lihaliemessä. Jos joskus hanhen saan, voisin jopa harkita valmistavani linnun tuolla samalla systeemillä, mutta rintalihat alaspäin ja tarkoituksella säilöä kypsennettyä lintua vuorokauden omassa liemessään ennen tarjoilua. Tämä tosin siis vasta suunnitelman asteella ja lintukin vielä saamatta . Tartteepa muuten testata pienemmällä linnulla tässä kolmen viikon päästä...
Toisessa puussa raportoimani resepti toimii varmasti yleisreseptinä lihalle kuin lihalle, jolla pitäisi sitkeimmästäkin ja kuivimmastakin lihasta tulla mureaa ja maistuvaa (hanhelle tosin en ole koettanut):
Lainaus: |
Tänään ja eilen rusakon koipia.
Keitin niin kauan, että meni hyvin hyvin mureaksi. Ei oikein meinannu pysyä lihat kasassa saati luussa kun käänteli. Sitten tein sauvasekottimella soosin yhdestä tomaatista, reilusta lorauksesta punkkua, desistä öljyä, valkosipulin kynnestä, pippurista, suolasta, sokerista ja chilistä. Hauduttelin koipia ilman kantta tässä soossissa niin kauan että soosi kuivui ja imeytyi lihoihin. Lopuksi vielä lisäsin voita ja käristelin.
|
Marinadin/soosin voi toki sekoittaa tilanteen, saatavilla olevien tarvikkeiden ja maun mukaan mimmoiseksi haluaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26665
|
Lähetetty: 01.08.2012 07:45 Viestin aihe: |
|
|
Kaverini joka on hieman enemmän niitä hanuja kepittäny nii on tuolla Nimrodin linjoilla, ei pidä oikein minään mm. sorsaan verrattuna. Toki tarkoin käytetään hanuki mut pyynti on antosampaa ku syönti.
Mitä tulee ite valmistukseen se on keittiömestarin asia ja kaikenlisäksi näyttäs olevan katoavaa kansanperinnettä hanhipaisti.
Noh, nyt yönyli kiroiltuna, katotaanpa kuin lujille ottaa hanhipaisti, en !&%¤#"! jätä kaikkia pelloille tapettavaksi, jos sitten loppukauesta yhtään enää löytyy. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 01.08.2012 08:01 Viestin aihe: |
|
|
Pohjola kirjoitti: |
Noh, nyt yönyli kiroiltuna, katotaanpa kuin lujille ottaa hanhipaisti, en !&%¤#"! jätä kaikkia pelloille tapettavaksi, jos sitten loppukauesta yhtään enää löytyy. |
kyllä se siitä pohjola hyvä. jos meinaa verenpaine laskea, niin aatteleppa siltä kannalta, että siellä lakeuksien lahtauskeskuksissa nyt ammutaan metsähanhet merihanhina. meinaan että menee kato kaikki silloin pykälien mukaan ja turvataan pyyntikulttuurissa lahtauspyynnin asema, _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|