OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hanhi riistaruokana
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15026

LähetäLähetetty: 27.07.2012 19:45    Viestin aihe: Hanhi riistaruokana Vastaa lainaamalla viestiä

Hanhen käytettävyys ruoanlaitossa herättää hieman kysymyksiä kohdallani. Mielestäni hanhi ei yleisesti riistaruokien raaka-aineena ole niin suuresti arvostettu kuin hanhi on riistaeläimenä. Kun nyt olen hanhea päässyt enemmän laittamaan ruoaksi, alan jotenkin henkilökohtaisestikin allekirjoittaa tämän.

Eli onko teillä olemassa mitään hanhireseptejä, joilla hanhesta saisi loihdittua jotenkin asialista evästä?

Jotenkin ymmärrän nykyään, että miksi ankka on jalostettu sorsasta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1679

LähetäLähetetty: 27.07.2012 19:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikös siitä syödä vain maksa? Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17040
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 27.07.2012 20:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

niiden mielestä jotka eivät hanhea ole saaneet saaliiksi, maistuu se mudalta ja melkein hengenhukka ampua.

niiden mielesta jotka hanhen ovat saaneet on se erinomaisen makuista ja tarvitse aina luita olla syleksimässä.


-paistettuna pekonilla vuorattuna ja mahdollisesti juureksilla, sipulilla, omenalla täytettynä erinomaista. muista että liha ei pakkasessa parane joten käyttö mieluiten melko pian saaliin saannin jälkeen.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15026

LähetäLähetetty: 27.07.2012 20:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
-paistettuna pekonilla vuorattuna ja mahdollisesti juureksilla, sipulilla, omenalla täytettynä erinomaista. muista että liha ei pakkasessa parane joten käyttö mieluiten melko pian saaliin saannin jälkeen.


Ilmeisesti tuota rasvaa pitää olla kohtuu reippaasti kun tuppaa olemaan herkästi kuivaa - tekipä melkein miten vain.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 27.07.2012 20:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nahkapäällä ei kuiva niin helposti...tuo pekinginankan perinteinen valmistus sopisi varmaan hanhellekin...täytyisi ampusia vähintäin sorsa tekstaukseen...voespa tulla hyvvääkin, ilman sitä PEKONIA.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 4379
Paikkakunta: päijät-häme

LähetäLähetetty: 27.07.2012 21:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uuni vaan ja pekonia paljon,sipulia,porkkanaa ja mausteita oman maun mukaan pusiin. siinä hauduttain niin a vot hyvee tulee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 28.07.2012 09:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

eero kirjoitti:
Uuni vaan ja pekonia paljon,sipulia,porkkanaa ja mausteita oman maun mukaan pusiin. siinä hauduttain niin a vot hyvee tulee.

eeron reseptin kannalla olen, pekonin tosin jättäisin pois koska jos lintu on nahka päällä niin rasvathan löytyvät linnusta jo valmiina. paistopussi ehdoton ja kerma myös. paistolämpötila pitää olla maltillinen ja tunteja paljon uunissa. tulee hyvä, mehukas ja murea

tuossa oli jo valmis säie hanhisapuskoista. suosittelen tuota ruokaa kokeilemaan josta olen kuvan laittanut. olen tuon teon jälkeen tehnyt tuota pöperöä kalkkunasta ja kanasta myös ja hyvää ollut. pitää joskus testata sopisiko jäniskin tuolle respetille
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=64837&highlight=hanhi+resepti
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15026

LähetäLähetetty: 28.07.2012 09:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu, pataruoaksi menee ja pitkä haudutus ja pieninä paloina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
umpikortto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 713

LähetäLähetetty: 28.07.2012 10:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mie teen niinku tämän seuvun vanhat akat on aina teheneet
lintu paloiksi ja pannulla kärhäytän palat
sitte teensen peruskastikkeen...vehnäjauho ruskistetaan voissa ja vettä päälle
ruskistetut lihat pathan ja se kastike päälle
mustapippuria käytän pikkusen ja nykysin lorrautan purkin kuohukermaaki
saapi kypsyä ihan ylikypsäksi
on suunmyötänen eikä oo kuiva
eihän se nii esteettisesti ookai rapposen näkönen soosi mutta kyllä voi kehua hyväksi....samalla lailla teen mettälinnukki...jos ei sitte lintuvelliksi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 4379
Paikkakunta: päijät-häme

LähetäLähetetty: 28.07.2012 10:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

huti-kuti kirjoitti:
eero kirjoitti:
Uuni vaan ja pekonia paljon,sipulia,porkkanaa ja mausteita oman maun mukaan pusiin. siinä hauduttain niin a vot hyvee tulee.

eeron reseptin kannalla olen, pekonin tosin jättäisin pois koska jos lintu on nahka päällä niin rasvathan löytyvät linnusta jo valmiina. paistopussi ehdoton ja kerma myös. paistolämpötila pitää olla maltillinen ja tunteja paljon uunissa. tulee hyvä, mehukas ja murea

tuossa oli jo valmis säie hanhisapuskoista. suosittelen tuota ruokaa kokeilemaan josta olen kuvan laittanut. olen tuon teon jälkeen tehnyt tuota pöperöä kalkkunasta ja kanasta myös ja hyvää ollut. pitää joskus testata sopisiko jäniskin tuolle respetille
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=64837&highlight=hanhi+resepti
Pekonia siksi että hanhesta muuten tulee liian kuivakas,tietenkin sitä voi muullakin tapaa kostuttaa mutta rasva on hyvä....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 28.07.2012 17:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kunnon palvaukseen nahkoineen niin johan tulee hanhesta makiaa..

Muuten perus uunipaistina juureksien kanssa paistopussissa, sekä merkkari että kanadanhanhi..

Kanadahanhea ruotsalaiset suosittelevat riiputettavaksi tuplat enemmän kuin merihanhea, jopa 80 päiväastetta..

http://www.bookplus.fi/kirjat/kl%C3%B6tzke,_gert/linnustajan_keittokirja-9090392

Suosittelen yllä olevaa kirjaa linnustajille..
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4415

LähetäLähetetty: 28.07.2012 18:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus saanut hirvipaistia maistaa mikä ilman mausteita tms uunissa kypsytetty jonka jälkeen astiaan (suuri kattila) missä maustettu liemi jäähtymään ja rauhassa imemään lientä itseensä, hyvää oli.
Voisi olla ihan kokeilemisen arvoinen hanhellekkin?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12377

LähetäLähetetty: 01.08.2012 01:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hanhen laitossa olen ollut läsnä kerran, silloin lintu täytettiin omenilla ja paistettiin uunissa. Rintalihat oli ylöspäin ja nehän jäi kuivahkoksi. Selkäpuoli oli todellista herkkua kun oli muutaman päivän seissyt kylmässä omena-lihaliemessä. Jos joskus hanhen saan, voisin jopa harkita valmistavani linnun tuolla samalla systeemillä, mutta rintalihat alaspäin ja tarkoituksella säilöä kypsennettyä lintua vuorokauden omassa liemessään ennen tarjoilua. Tämä tosin siis vasta suunnitelman asteella ja lintukin vielä saamatta Smile. Tartteepa muuten testata pienemmällä linnulla tässä kolmen viikon päästä...

Toisessa puussa raportoimani resepti toimii varmasti yleisreseptinä lihalle kuin lihalle, jolla pitäisi sitkeimmästäkin ja kuivimmastakin lihasta tulla mureaa ja maistuvaa (hanhelle tosin en ole koettanut):
Lainaus:

Tänään ja eilen rusakon koipia.

Keitin niin kauan, että meni hyvin hyvin mureaksi. Ei oikein meinannu pysyä lihat kasassa saati luussa kun käänteli. Sitten tein sauvasekottimella soosin yhdestä tomaatista, reilusta lorauksesta punkkua, desistä öljyä, valkosipulin kynnestä, pippurista, suolasta, sokerista ja chilistä. Hauduttelin koipia ilman kantta tässä soossissa niin kauan että soosi kuivui ja imeytyi lihoihin. Lopuksi vielä lisäsin voita ja käristelin.


Marinadin/soosin voi toki sekoittaa tilanteen, saatavilla olevien tarvikkeiden ja maun mukaan mimmoiseksi haluaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26665

LähetäLähetetty: 01.08.2012 07:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaverini joka on hieman enemmän niitä hanuja kepittäny nii on tuolla Nimrodin linjoilla, ei pidä oikein minään mm. sorsaan verrattuna. Toki tarkoin käytetään hanuki mut pyynti on antosampaa ku syönti.
Mitä tulee ite valmistukseen se on keittiömestarin asia ja kaikenlisäksi näyttäs olevan katoavaa kansanperinnettä hanhipaisti.

Noh, nyt yönyli kiroiltuna, katotaanpa kuin lujille ottaa hanhipaisti, en !&%¤#"! jätä kaikkia pelloille tapettavaksi, jos sitten loppukauesta yhtään enää löytyy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 01.08.2012 08:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjola kirjoitti:


Noh, nyt yönyli kiroiltuna, katotaanpa kuin lujille ottaa hanhipaisti, en !&%¤#"! jätä kaikkia pelloille tapettavaksi, jos sitten loppukauesta yhtään enää löytyy.

kyllä se siitä pohjola hyvä. jos meinaa verenpaine laskea, niin aatteleppa siltä kannalta, että siellä lakeuksien lahtauskeskuksissa nyt ammutaan metsähanhet merihanhina. meinaan että menee kato kaikki silloin pykälien mukaan ja turvataan pyyntikulttuurissa lahtauspyynnin asema,
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com