OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Jääpaisti
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 03.11.2013 11:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Nostetaanpa aihetta, onko kukaan kokeillut jääpaistin pakastamista?
Sen verran iso köntti tuli, ettei kaikkea jaksa kerralla syödä.
Epäilyttää vaan pakastaminen, kun tuo kuitenkin on varsin nestepitoinen eväs kun liotin n. 12h liemessä.

Ja on muuten hlvetin hyvä tapa valmistaa hirveä.


Joskus pakastanut valmiitasettejä eukolle yövuorohin evääksi, eli siis kermapottujen kanssa rasiaan siivuina. Makuun ei vaikuttanut mutta ulkonäkö ja suutuntuma nyt vähän mitä oli. Mad Kerran pakastin "kannan" mutta se oli erinomaisen iljettävä lölly sulettuaa, mutta palasina pannun kautta kastikkeeksi siitä tuli halvatun hyvää. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 03.11.2013 11:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin epäilinkin. Otinkin jo härkää sarvista ja kävin syömään urakalla sitä Very Happy.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 03.11.2013 14:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teen "routapaistin" aina tiukkaan folioon. Liha voi olla periaatteessa mitä vaan jäistä lihaa. Myös kaupan possunkassler käy mainiosti. Paras (minusta) tulee luullisesta kokonaisesta kauriin tai lampaan viulusta. Rasvaa, sidekudosta ja luita sais olla. Ihan puhdas (hirven) sisäpaisti tulee kyllä mureeksi, mutta on kuivakkaa. Tälläselle lihalle vähän possunkylkeä nutuksi niin het tulee parempaa.

Reilusti merisuolaa, mustapippuria, hunaja-dijon sinappia, rakuunaa tai timjamia. Voi tehdä tahnaksi tai hierasta ensin sinappi pintaan ja sit kuivamausteet päälle.

Folioo pitää olla niinpaljon ja tiukasti että mitään ei pääse ulos. Muuten kuivaa eikä ole niin mehukas.
Alkulämpö 200/1h ja sitten 100 asteeseen muhimaan. 2-3h/kg. Kun paketti on tiukka, ajan ei ole väliä. Mitä pitempään muhii omissa nesteissään, sen parempaa tulee!
Onnistuu myös kiukaalla tai nuotiossa (pitää käännellä usein).

Sinapin voi vaihtaa hp-kastikkeeseen, tomaattipohjaseen pasta/pizza soosiin tai liha/grillausmarinadiin.

Soosi talteen kun avaa paketin-> kastikkeeksi tai kostukkeeksi, melko hyvää ihan patongin kera!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wetzlar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2008
Viestejä: 592
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 03.11.2013 15:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olemme tehneet jo vuosia kaikkia hirven paistit tuon ensimmäisen jääpaistin ohjeen mukaan. Pidämme paistia marinointiliemessä 1-1,5 vrk.
_________________
- näillä mennään -
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1853
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 24.11.2013 11:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkon Etiketti-lehden sivulta 19 löytyy myös yksi ohje:

http://www.alko.fi/PageFiles/8340/fi/Etiketti_03_2013.pdf
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Twist
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Tam 2005
Viestejä: 1419
Paikkakunta: Suomineidon navan alla

LähetäLähetetty: 24.11.2013 21:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

trrt, p*rkele! Että oli taas niin mahtavaa jääpaistia että vieläkin meinaa napa revetä...
_________________
TRTT,!&%¤#"!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valtsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2007
Viestejä: 158

LähetäLähetetty: 26.11.2013 11:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tätä on tullut sovellettua

2 kg jäistä lihaa (riistaa, nautaa, possua, lammasta..)
0,5 l vettä
0,75 dl suolaa
2 tl sokeria
6 kpl murskattua katajanmarjaa
rouhittua mustapippuria
0,5 dl konjakkia

Pakasta liha, ellei se ole jo jäistä. Tärkeää on, että liha on umpijäässä valmistuksen alkaessa.

Lämmitä uuni 80 asteiseksi (EI kiertoilma, vaan perinteinen tasalämpö) ja aseta liha ritilän päälle kypsymään. Aseta uunin pohjalle pelti, johon lihasnesteet valuvat. Paista lihaa 12 - 14 tuntia eli kunnes liha on kypsää. Tarkista kypsyys lihalämpömittarilla.

Valmista sillävälin marinadi. Kiehauta vesi ja lisää siihen mausteet (suola, sokeri, katajanmarja ja mustapippuri) lukuunottamatta konjakkia. Anna marinadin jäähtyä.

Kun paisti on kypsä, ota se uunista ja laita se kaksinkertaiseen paistopussiin. Sekoita jäähtyneeseen marinadiin konjakki ja kaada seos kuuman lihan päälle paistopussiin.

Sulje pussi tiiviisti ja anna maustua 5 - 6 tuntia huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Kääntele pussia tunnin välein, jotta varmistat tasaisen maustumisen.

Tarjoile ohuina viipaleina veneperunoiden ja vaikkapa karpalo- tai punaviinikastikkeen kera.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com