OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Nopeaa ja hyvää hirvestä

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tkarjala
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Maa 2004
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 27.09.2005 19:27    Viestin aihe: Nopeaa ja hyvää hirvestä Vastaa lainaamalla viestiä

Oli eilen paloittelupäivä ja sattui senverran pieni sisäfilepala sonnista ettei pakastimeen kehdannut laittaa. Tuhottavahan se oli.



Pannussa ruskistettuna pala paloiteltua sisäfilettä, hieman pilkottua pekonia, sipuli- ja purjorenkaita. Lisätty hieman vettä, hovi-tuorejuustoa ja pippuria. Kannen alle unohtui noin varttitunniksi, hieman kermaa sekaan ja juuri ennen lautaselle päätymistä lisätään suolaa. Jos tuo eukolle kelpasi nii olihan sen oltava hyvää...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jusse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 573
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 27.09.2005 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

KYllä kelpaa varmasti emännälle. Tuolla tavoin saa ehkä helpoiten juuri perus hirvipaistia ja hakkasa mennen tullen perinteiset pala- ja karjalanpaistit..



Mutta, mutta..Aika rohkeaa laittaa sisäfilettä palapaistiksi.

Toki mehevää ja nopeaa, mutta mistäs sitten pihvit meinasit tehä. Itse kyllä sen verran kova pihvinystävä että en voisi kuvitellakaan, että tekisi sisäfileestä paistia.

No jokainen tehköön niinkuin haluaa, hyvää tulee paistilihoillakin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
supera
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Huh 2004
Viestejä: 39

LähetäLähetetty: 27.09.2005 20:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tkarjalalle kiitokset hyvistä, helpoista ja visuaalisista vinkeistä.

Testasin viikonloppuna hirvikääryleitä, kyllä kelpasi.

Tuo fileen käyttö ao tavalla ei ole ollenkaan huono vaihtoehto pihville.
Hirvenfileen paisto piffinä vaatii omat niksinsä. Hyvin riiputettua, marinoitua ja oikeat lämpötilat. Tuollaisella filekastikkeella/padalla onnistuu varmasti.

Mutta kuten mainittiinkin niin paististakin onnistuu.

Vinkkinä jahtinuotiolle:

Gulassisoppa hirvestä, itse olen tehnyt ison padallissen kuten normaali gulassisoppa. Sillä erolla että hirvenpaisti aivan pieninä paloina (puolet pikkurillin päästä) ja samankokoisina perunat. Pakastin annosrasioihin ja ennen jahtipäivää sulamaan ja sitten tulilla pakissa lämmittäen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.09.2005 10:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ohessa yksi kokeilu viimeviikolta.

Pakkasesta löytyi iankaikkisen vanha vasan pyöröpihviksi merkattu lihankappale (Kaatovuosi 2003).

Koska sulatuksen jälkeen lihan haju/bukee ei ollut ihan mikään eilisen teeren poika --> Lorautin työpäivän ajaksi pussiin ihan normaalia Euroshopper grillauskastiketta litran pullosta ja liha marinadiin.

Töistä tullessa sitten lähikaupasta tyrkkytarjouksesta maustamatonta sian luullista kylkipalaa hintaan 2.5e kilo.

Kotona hirvenlihasta pakkasenpuremat ja kalvot pois ja liha vajaan sentin siivuiksi. Possunkyljestä nahka pois, luut erikseen ja lihat peukalonpään kokoisiksi pylpyröiksi.



Lihat pataan ruskistumaan. Mukaan sipulia maun mukaan + mausteita.


Pataan täräytin kermaviilin vai oliko se kevyt ranskankerma, kuttaperkkakermaa ja sitruunan mehua + mausteita ja pata uuniin ”sopivaan lämpöön” reiluksi tunniksi. Itse muistaakseni pidin kiertoilmauunissa jotain 175C ja kun liemet jyrähti porisemaan, löysäsin kaasua.



Valmista sotkua. Oli yllättävän hyvää. Itse asiassa heräsi epäilys, että käytetty hirvi olikin ulkofilettä eikä pyöröpihviä… Possu antaa voimaa "pitkäkestoisiin suorituksiin" ja luista liukenee uunissa kaikenkruunaavaa aromia. Hirvenliha antaa riistanmakua ja tasapainottaa padan kolesterolitasapainon ehkäisemällä äklörasvaisen tason.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
werty74
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tam 2005
Viestejä: 1495
Paikkakunta: ***

LähetäLähetetty: 30.09.2005 07:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juups, itse en ottanut kuvia kun laittelin tossa viikolla hirven ulkofileestä safkaa. Olipas pakkaseen eksynyt oikein hyvin raakakypsytetty ulkofile jota sitten maltilla sulattelin. Sulaneen fileen kuivasin ja lorautin aikas pitkän siivun kojakkia (jotain Napoleonia) fileelle ja melkein yhtäpitkä siivu myös kokille Laughing
Siinä konjakissa huljuttelin filettä vuorokauden ja ei muuta kun pannulla pinnat kiinni ja maustaminen suolalla. pippurilla ja katajanmarjoilla. Tämän jälkeen laitoin fileen uuniin kaikkine konjakkiliemineen ja noin 40min 150 asteisessa uunissa.
Ja perkule piloillehan se meni. Niin hirveen makunen liha jotta oli ihan pakko syödä pois Wink
_________________
karjala takas!
jos ei muuten niin pullo kerrallaan!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
texmachine
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Syy 2005
Viestejä: 141

LähetäLähetetty: 30.09.2005 17:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tämän voi poistaa

Viimeinen muokkaaja, texmachine pvm 15.04.2006 16:45, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
texmachine
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Syy 2005
Viestejä: 141

LähetäLähetetty: 30.09.2005 17:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tämän voi poistaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com