OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kokkisota
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 07.03.2008 22:16    Viestin aihe: Kokkisota Vastaa lainaamalla viestiä

No niin...

Kun täällä moni esittelee omia reseptejä ja pientä kinan poikastakin on esiintynyt aika ajoin niin laitetaas pystyyn kokkisota kuten joku ehdotti!

Kokkisodan säännöt:

1. Raaka-aineena saa käyttää seuraavia (mieluiten riistaa):

Liha: Filettä/paistia
Sieniä
Juurekset
Paprika
Peruna
Pekoni

+ keittiön perusraaka-aineet (eli munat, jauhot, kermat, liha/riista/kasvis-liemet, sokerit, mausteet, suolat, viinit yms, jota nyt hyvästä peruskeittiöstä löytyy).

2. Ruoka on kuvattava valmiina ja mieluiten tekovaiheet myös, että todella voidaan todeta ruuan olevan kotona valmistettua ja itse tehtyä

3. Foorumin väki "ruotii" tulokset.

Raaka-aineluettelo on aika leveä ja näistä voi loihtia mitä erilaisempia ruokia jos niikseen tulee. Oma resepti pyörii jo päässä, toteutusvaihe tulee sitten aikanaan...

VAROITUS:

Täällä saattaa loihtimasi annos kohdata kehuja, kritiikkiä tai muuta kommentointia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 09.03.2008 23:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin... Itsehän se on aloitettava ja tehtävä ensimmäinen koevedos.

Naistenpäivän kunniaksi tuli vietettyä aikaa taas keittiössä. Seuraavassa hieman kuvitettua tarinaa...

Raaka-aineet:

Poron paisti
Timjami
Peruna
Pekoni
Sipuli ja valkosipuli
Kerma
Voi
Öljy
Paprikaa kolmea sorttia
Herkkusieniä (metsäsienet vähissä)
Mausteet
Hunaja


Meny:

Kokonaisena paistettua poron paistia hunaja timjami kastikkeessa, pekonimuussia ja paprika, pekonisieni paistos.

Pääraaka-aineeksi kaiveltiin pakkasesta Poron vasan takakinttua ihan luun kera.



Porolle hieman mausteita pintaan ja tarkoitus laittaa hetkeksi pieneen tilkaan marinoitumaan. Mausteeena pintaan hierottu hunaja, suola mustapippuri ja tuore timjami.



Marinaadiin öljyä, kahden sortin balsamicoa, valkosipulia, hitusen hunajaa ja ihan pieni loraus viskiä -sattui nyt olemaan vaan keittiön pöydällä...



Parin tunnin marinoinnin jälkeen valurauta pannu kuumaksi öljyvoi seos pannuun sekä päälle liha.



Pinta kiinni lihasta ja toiseen astiaan ja valmiina uuniin. Uunin lämpö 125 astetta.



Pannusta aromit talteen kastiketta varten.



Sitten alkoi perunateatteri. Kuoret pois paloiksi ja kattilaan kiehumaan.



Pannun huuhtelunesteet ja puolisen litraa aikaisemmin tehtyä riistalientä ja yksi iso sipuli kiehuu kastikkeeksi.



Pekonikuutioita pannulla rapsakaksi



Perunalohkoista vesi pois ja survotaan reilun voin kanssa. Sekaan puolet äsken rapsakaksi paistetuista pekoneista. Tästä tulee pekonimuussia (kiitokset pohjoisen sankareille viimekeväisestä ohjeesta)



Sopiva tauko avata pullo punkkua hengittämään.





Kastikeen siivilöinti, karkea aines pois ja uudestaan kiehumaan kasaan.





Aika tutustua viiniin...



Niin ja maistaakin pitää!



Paistimittari alkaa osoittamaan oikeita lukemia.



Liha pois uunista!



Hunaja antanut pintaan aika hyvin väriä...

Foliolle ja suolaa + pippuria vielä hieman pintaan ja vetäytymään (n. 20-25 min)





Lisäkkeeksi vielä paprika, pekoni herkusieni paistos... (kastikkeesa köytetyt sipulitkin pääsi sekaan)

Ensiksi paistetaan sienet.



Sitten paahdetaan Paprikat



Paprikoiden ollessa vielä napakoita heitetään sekaan sienet ja loput pekonimuussin teon yhteydessä rapsakaksi paistetuista pekoneista. (kuva jäi ottamatta)

Samaan aikaan liedellä viimeistellään pekonimuussi kerma/maito seoksella (tästäkin kuva uupuu)

Kastike alkaa olemaan valmista ja kiehunut mukavasti kasaan.



Liha otettu vetäytymästä ja ensimmäiset pikkupalat otettu.



Hieman syvemmältä.



Annos lautasella.



Ja toinen kuva.



Eipä voi muuta sanoa omasta ja muitten ruokailijoiden puolesta että ähky tuli...

Tällainen "nopea" avaus kokkisodasta on tehty... Jatkoa odotellaan!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 09.03.2008 23:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan syötävän näköistähän tuo oli sitä paprikaa lukuunottamatta. Mun keittiööni ei kuulu paprika ollenkaan.
Ruoditaanpa vähäsen; Mä olen jo vuosia muussia tehdessäni keittänyt perunat kuorineen kypsäksi ja vasta sittten kuorinut ne, maito/kermaseos pitää olla kiehuvaa kun se sekoitetaan muussattujen perunoiden joukkoon.
Lihan leikkaus tuossa esimerkkiannoksessa tehty juuri tasan väärään suuntaan!!! Liha leikataan annoksesta riippumatta aina poikkisyihin!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 10.03.2008 00:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liha on pääosin leikattu poikkisyin, Alimpana oleva palanen on jouduttu luun takia leikkaamaan hieman "väärin" -arvasin että täsrä tarkkasilmäisimmät antaa kommenttia... Sekin siivu ei ole leikattu itseasissa syiden mukaan vaan vinoittain poikkisyyhyn, tarkkuutta...

Joka tapauksessa pienen luullisen paistin huono puoli on se, että se luu tulisi irroittaa ennen kuin alkaa siivuttamaan että saisi kokoajan menemään nätisti poikkisyin...

Mitä paprikaan tulee, niin yksi parhaista kasviksista paahdettuna/grillattuna...

Jeps, mutta eikun kokkailemisiin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Turisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2004
Viestejä: 610
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 10.03.2008 01:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erinomainen viinivalinta! Vallankin hinta-laatu suhteeltaan. Käy myös muun lihan kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 10.03.2008 01:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Asiallista toimintaa paistin kanssa. Oli siinä jotain mistä en itse pidä mutta eihän se sitä tarkoita etteikö se hyvää olisi, ei mitään tavan "mössöö" jota täällä paljon näkyy.
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 10.03.2008 13:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Turisti kirjoitti:
Erinomainen viinivalinta! Vallankin hinta-laatu suhteeltaan. Käy myös muun lihan kanssa.


Muistelin että olisin tehnyt kyseisestä viinist esittelyn tuonne Viinien maistelua osioon, mutta piti käydä tarkistamassa ja sehän puuttui sieltä...

"Becoa" on tullut kumottua aikasen monta pulloa ja sen on sellainen perushelppoa ja varma valinta tälläiselle hieman hennommin maustetulle lihalle. Pippuripihvi on sille jo tosin liikaa, mutta muuten juuri mediumkypsät lihat sopii kuin nenä päähän.

Pitääpä väsätä esittely ensikerralla kun korkkaa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 10.03.2008 15:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvännäköistä on pöperö. Poro on erinomainen vaihtoehto liharuoaksi. Siihen tuli tutustuttua oikeastaan puolivahingossa, koska eräs palomiesveljeni savolaisperäinen työkaveri ruodasi välillä oikeen urakalla poronlihaa jostakin Kuusamon suunnalta. Tämä juoksijanakin tunnettu kaveri olikin varsinainen herkkusuu, eikä hänelle kelvannut mitkään kiukaalla kuumennetut saunalenkit saunaoluen, joka kyllä maistui miehelle, höysteeksi, vaan piti olla jotakin parempaa. Kerran tämä toi mukanaan kimpaleen poronpaistia, josta sitten veistettiin puukolla siivuja jälkiuunileivän päälle. Siinä meinas kieli mennä mukana. Siitä asti on poronliha kuulunut myös meikäläisen ruokavalioon. Aina kun sitä sattuu saamaan edullisemmin, kuin kaupan hinnalla, niin melkeen tulee ostettua.

Tuo pekonimuussi on ja tuttu sörsseli. Ja vaikka vilperi tuolla puhuu maidosta/kermasta, niin tuohon muusiinhan laitetaan vain voita ja pekonia. Ei siis mitään litkuja. Aika moni myös säästyisi täysin turhilta ilmavaivoiltakin, jos lopettaisivat maidon käytön ruoanlaitossa ja myös sen juomisen. Aikuinen ihminenhän ei maitoa tarvitse. Ja juomasta kun aloin puhumaan, niin tuolle Loikan aterialle sopisi juomaksi myös joku hyvä olutkin. Ei sen aina tarvitse olla viiniä. Vai onko olut liian barbaarimainen juoma? Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
t3R0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2006
Viestejä: 1610
Paikkakunta: K-S

LähetäLähetetty: 10.03.2008 17:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olut ON barbaareille...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 19.03.2008 11:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoinen aihe Loikalla. Koska keskustelun avaaja “löi heti niin kovat pohjat”, pitänee lähestyä aihetta perisatakuntalaisittain.

”Em mä ainakaan ymmärrä, mite jotain kokkaust voi lähestyy kilpailuna, iha sama ku kilpailis kuka o paras jahtimies.”

Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Keittäjä
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Maa 2008
Viestejä: 13
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 19.03.2008 23:02    Viestin aihe: Taidan haastaa tässä lähipäivinä Vastaa lainaamalla viestiä

Very Happy
_________________
Jäitä poltellessa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 20.03.2008 09:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
”Em mä ainakaan ymmärrä, mite jotain kokkaust voi lähestyy kilpailuna, iha sama ku kilpailis kuka o paras jahtimies.”

Smile


Ei tämä nyt ole mikään "kisa" vaan mahdollisuus ja toivomus että tänne pläjäytetään vähän arkipöperöistä eroavat kokkaukset jotka sopii yllä mainittuihin kriteereihin Wink .

Niin ja tuo oma kokkaus oli oman mittapuun mukaan tuollainen keskitason "juhlapäivä"kokkailu (ns. liehittelykokkausta Wink ). Mikäli lähtee oikeesti hifistelemään ja näkemään oikeesti vaivaa niin sitten pitäisi tehdä sellainen 6-9 ruokalajin menyy kaikkine piperryksineen. Sellainenkin onnistuu, mutta silloin vaan oma syöminen ja rauhoittuminen ruokailuun on suoraansanoen mahdotonta -siksi itse keskitän tuollaisten menyjen syömiset ravintoloihin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 20.03.2008 22:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Repesorsa kirjoitti:
Hyvännäköistä on pöperö. Poro on erinomainen vaihtoehto liharuoaksi. Siihen tuli tutustuttua oikeastaan puolivahingossa, koska eräs palomiesveljeni savolaisperäinen työkaveri ruodasi välillä oikeen urakalla poronlihaa jostakin Kuusamon suunnalta. Tämä juoksijanakin tunnettu kaveri olikin varsinainen herkkusuu, eikä hänelle kelvannut mitkään kiukaalla kuumennetut saunalenkit saunaoluen, joka kyllä maistui miehelle, höysteeksi, vaan piti olla jotakin parempaa. Kerran tämä toi mukanaan kimpaleen poronpaistia, josta sitten veistettiin puukolla siivuja jälkiuunileivän päälle. Siinä meinas kieli mennä mukana. Siitä asti on poronliha kuulunut myös meikäläisen ruokavalioon. Aina kun sitä sattuu saamaan edullisemmin, kuin kaupan hinnalla, niin melkeen tulee ostettua.

Tuo pekonimuussi on ja tuttu sörsseli. Ja vaikka vilperi tuolla puhuu maidosta/kermasta, niin tuohon muusiinhan laitetaan vain voita ja pekonia.
Pottuvoihin vain voita,pottumuussiin myös maitoa..........
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 21.03.2008 01:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Osallistun kisaan pääsiäislampaalla, kunhan saan paletit järjestykseen. Wink
Luultavasti tämän vuorokauden aikana julkaisen erään lammaspaistin teko-ohjeet kuvien kera.
Esitän sen kuitenkin erillisenä ohjeena linkittäen, koska se on henkilöön kohdistuva jossain määrin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 21.03.2008 05:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hmmm...tulleekohan siihen vilin lampaaseen valkosipulia...........saa nähä Surprised
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com